Vakantie in Andalusië: Geniet van zon, natuur en een bijzondere cultuur

Geniet als je op vakantie naar Andalusië gaat van de zon, maar vooral ook van de fascinerende natuur en de rijke en warme cultuur! Ik neem je mee naar prachtige natuurgebieden, witte bergdorpen en gezellige Andalusische stadjes. En laat je talrijke sporen zien van het rijke culturele verleden van Andalusië.

Doe per provincie inspiratie op voor je Andalusië vakantie door in onderstaand kaartje op een provincie te klikken. Of lees eerst een korte beschrijving van de provincies in Andalusië

Op aparte pagina's geef ik verder nog tips over:

Vakantiebestemmingen in Andalusië

Huelva – bedevaart naar El Rocío en natuurpark La Doñana

Ben je natuurliefhebber en vogelliefhebbers? Bewonder tijdens je Andalusië vakantie dan de vele duizenden trekvogels in het gigantisch moeraslandschap van het ongerepte natuurgebied La Doñana.

Wil je de Andalusische passie proeven? Doe dan mee aan de jaarlijkse bedevaart naar El Rocío. Waarbij mensen in huifkarren of te paard door het natuurgebied naar het plaatsje El Rocío trekken.

Verken verder het fascinerende natuurlijke landschap van  mijnbouwgebied Minas del Río Tinto. Ga wandelen, fietsen of paardrijden in natuurgebied Sierra de Aracena. Of waai uit aan Huelva's uitgestrekte kust.

En vergeet tenslotte Huelva stad niet. Een oude stad in Zuid Spanje. Van waaruit Columbus eind vijftiende eeuw zijn ontdekkingsreis is begonnen. 

Kortom: Huelva is geknipt voor een actieve vakantie, natuurvakantie én cultuurvakantie naar Andalusië.

Sevilla en Córdoba – Moorse steden en Andalusische passie

De twee andere Moorse steden die je gezien moet hebben tijdens een Andalusië vakantie zijn Córdoba en Sevilla.

Bewonder de wereldberoemde Mezquita, de knusse jodenwijk en de rijkversierde patios in Córdoba. Plus het Alcazar, de Plaza de España, de kathedraal en de flamenco-wereld in Sevilla.

En proef zeker ook het Andalusische leven in de dorpen en stadjes die in de omgeving van deze twee Moorse steden liggen. Plus verken de prachtige natuurgebieden van deze provincies in Zui-Spanje.

Van een stedentrip, cultuurvakantie of actieve vakantie naar de provincies Sevilla en Cordoba krijg je beslist geen spijt!

Cádiz – verkoelende kust en land van sherry

Ga surfen in Tarifa, geniet van een rustige en verfrissende zonvakantie aan de Costa de la Luz of verken Europa's oudste stad Cádiz en surfplaats Tarifa als je op vakantie in deze provincie aan de westkust van Andalusië bent!

Bewonder verder de overblijfselen van de oude Romeinse stad Baelo Claudia, maak een uitstapje naar het Engelse Gibraltar, dwaal door de smalle straatjes van bergdorpjes als Vejer de la Frontera en Castellar de la Frontera of bezoek sherry stad Jerez de la Frontera en zijn jaarlijkse Feria del Caballo feest.

Ben je klaar voor een actieve Andalusië vakantie in de provincie Cádiz? Of een cultuurvakantie naar een onbekend stukje Andalusië...?

Málaga - heerlijke stranden en fascinerende binnenlanden

Geniet tijdens je Andalusië vakantie van een zonvakantie aan de Costa del Sol. Of van een stedentrip Málaga. 

En ontdek de prachtige binnenlanden. Met witte bergdorpjes als Frigiliana, Mijas, Istán en Casares. Het stadje Ronda en smurfendorp Júzcar. Prehistorische resten en bizarre rotsformaties. En talrijke prachtige natuurgebieden.

De provincie Málaga is dus niet alleen een geweldige bestemming voor een zonvakantie, maar ook voor een cultuurvakantie en een actieve vakantie in Andalusië. Voor volwassenen én kinderen.

Jaén – eeuwige olijfbomen en Renaissance steden

Verken de binnenlanden van Andalusië met een vakantie naar Jaén, de provincie van het vloeibare goud. Waar 75% van s’ werelds olijfolie wordt geproduceerd.

Ontdek hoe olijfolie wordt gemaakt. Leer meer over de verschillende soorten olijfolie. En geniet er van de talrijke gerechten die met het vloeibare goud bereid zijn.

Een reis naar dit deel van Andalusië brengt je ook naar dé Renaissance steden Úbeda, Baeza en Jaén. Naar een recentelijk ontdekte Romeins-Iberische stad. En het uitgestrekt natuurgebied Sierras de Cazorla, Segura y Las Villas.

Je ziet het, Jaén is een prachtige bestemming voor een cultuurvakantie, culinaire reis of actieve vakantie naar Andalusië.

Granada - Moorse invloeden in Granada stad en Las Alpujarras

Proef als je op vakantie in Andalusië bent de Moorse invloeden in het Al Hambra en het Albaicín in de Moorse stad Granada.

En in Moorse witte bergdorpjes als Pampaneira, Capileira en Trevélez. Die liggen in het geïsoleerde berggebied Las Alpujarras.

Geniet ook van prachtige wandeltochten of fietstochten door Las Alpularras of de Sierra Nevada. En bezoek het fantastische interactieve wijnmuseum La Alpujarride.

Ik beveel de provincie Granada warm aan voor een cultuurvakantie of actieve vakantie in Andalusië.

Almería – het woestijngebied van Europa

Cowboy liefhebbers en natuurliefhebbers opgelet! Ontdek het woestijngebied van Europa! En bezoek een van de filmstudio’s in de Tabernas woestijn, waarin vele western films zijn opgenomen.

Of ga op zoek naar goud bij een oude goudmijn in natuurpark Cabo de Gata, het grootste beschermde kustgebied van Andalusië. Met o.a. de grootste vulkanische rotsformatie van Spanje. En idyllische witte dorpen als La Isleta del Moro en Agua Amarga.

Zeker voor natuurliefhebbers en liefhebbers van actieve vakanties kan ik een vakantie naar dit deel van Andalusië aanbevelen.

Terug naar boven>>

Soorten Andalusië vakanties

Wil je meer weten over een bepaald soort vakantie in Andalusië, lees dan verder bij de vakantie van je interesse:

Terug naar boven>>

Sfeervolle accommodaties in Andalusië

Wat liggen er veel prachtige hotels, B&B’s, vakantiehuizen, campings, glampings en vakantieparken in Andalusië! De accommodaties worden omgeven door ongerepte natuur; bevinden zich in of bij typische Andalusische dorpjes of in oude Moorse steden; of liggen aan zee. 

Om het overzichtelijk te houden, heb ik de accommodaties opgesplitst per type accommodatie; en meestal ook per provincie:

Terug naar boven>>
Nieuwe pagina's

 1. Een vakantie Santiago de Compostela: Spanje's bekendste pelgrimsoord

  Sep 16, 21 04:10 AM

  Proef tijdens je vakantie in Santiago de Compostela (Noord-Spanje) de bijzondere pelgrimssfeer en dwaal rond door smalle straten met gezellige pleinen en meer.

  Lees meer

 2. De marmersteengroeven van Macael in de provincie Almería (Andalusië)

  Sep 14, 21 09:08 AM

  Ken jij de marmer van Macael? Rond dit dorp in de provincie Almería wordt al ruim 2.000 jaar marmer gewonnen! Ligging| bezienswaardigheden| accommodaties

  Lees meer

 3. Waterpret in de meren en watervallen van Anna (Valencia)

  Sep 14, 21 07:20 AM

  Rond het plaatsje Anna in het binnenland van Valencia kun je in de zomer zwemmen in verschillende bronnen, meren en watervallen. Lees meer op Spanje voor Jou.

  Lees meer