Een vakantie op de Balearen: veel meer dan zon!  

Een vakantie op de Balearen in Spanje is zo veel meer dan een zonvakantie! De Balearen zijn de Spaanse eilanden voor de kust van Valencia in Zuidoost Spanje. Die zichzelf en Spanje lange tijd beschermd hebben tegen piraterij.

Ga met me mee naar de ongerepte natuur en eeuwenoude cultuur van de Spaanse eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera.

En ontdek dat je er niet alleen een ontspannende zonvakantie, maar ook prachtige plattelandsvakanties, actieve vakanties of cultuurvakanties kunt beleven.

Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter. En eveneens met kinderen.

Klik in het kaartje hiernaast op het eiland van jouw keuze. Of lees beneden eerst de korte omschrijving van ieder eiland van de Balearen:

Serra de Tramuntana op Mallorca (Balearen)

Mallorca

Rijke cultuur en fascinerende natuur

Ga op vakantie naar Mallorca en ontdek de fascinerende natuur van het grootste Spaanse eiland op de Balearen! Bijvoorbeeld het Tramuntana gebergte.

Hou je van cultuur? Ga dan op zoek naar sporen van andere culturen, verken de stad Palma de Mallorca, bezoek traditionele dorpen en proef de lokale keuken!

Leuk voor een zonvakantie, cultuurvakantie én actieve vakantie! Ook met kinderen. 

Wandelen over camí de cavalls tijdens vakantie op Menorca (Balearen)

Menorca

Biosfeerreservaat, dansende paarden

Een vakantie op Menorca neemt je mee naar goudkleurige stranden, paradijselijke inhammen, duinen, ravijnen en ongerepte natuur. Plus een eilandcultuur die door vele volkeren beïnvloed is.

Zo vind je er prehistorische resten en proef je er nog de koloniale invloed van Engeland.

Ook dit Spaanse eiland in de Middellandse Zee is een heerlijke bestemming voor een ontspan-, cultuur- of actieve vakantie.

Wandelen tijdens een vakantie op Ibiza (Balearen)

Ibiza

Actieve vakantie met tikkeltje cultuur

Ga op vakantie naar Ibiza als je houdt van actieve vakanties aan en in het water. Want je kunt zwemmen, duiken, kajakken, surfen en meer in de vele baaien die dit Spaanse eiland rijk is.

Maar je kunt er ook cultuur proeven. In Ibiza stad en in traditionele dorpen als Sant Joan of Sant Jordi op het platteland.

Naar Ibiza ga je dus voor een ontspannen, actieve of culturele vakantie op de Balearen.

Baai met kristalhelder water tijdens een vakantie op Formentera (Balearen)

Formentera

Eiland zonder massatoerisme

Geniet tijdens een vakantie op Formentera van uitgestrekte zandstranden en hemelsblauw water dat uitnodigt om te zwemmen, duiken, snorkelen of kajakken!

En verken te voet of op de fiets de ongerepte natuur en cultuurschatten in het vlakke binnenland van dit Spaanse eiland.

Formentera staat voor een ontspan- of actieve vakantie op de Balearen zonder massatoerisme. Ook met kinderen.

En kijk ook eens naar mijn favoriete:

Soorten vakanties naar de Balearen

Wil je meer weten over een bepaald soort vakantie op de Balearen? Lees dan verder bij de vakantie van je interesse:

*Tips*

Terug naar boven>>