Een vakantie Zuid Spanje
Genieten van zon, cultuur en natuur

Bij een vakantie Zuid Spanje ben je zelfs in de winter bijna altijd verzekerd van zon. Zuid Spanje heeft echter nog veel meer te bieden. Proef er de Zuid-Europese passie en ontspannen levensstijl. En verken de ruige, vaak desolate binnenlanden.

capileira-wit-dorp-alpujarra-andalusie-foto-spainmadeforyou

Je vindt er prachtige natuurgebieden, oude Moorse steden, pittoreske witte bergdorpen en vele gezellige stadjes. Ja zelfs sporen uit de prehistorie en de Romeinse tijd!

Waar kun je naar toe voor een vakantie in Zuid Spanje?

Ik heb Zuid Spanje opgedeeld in drie gebieden: Andalusië, Murcia en Valencia. Het zijn de regio's met de meeste jaarlijkse zon-uren en hoogste gemiddelde temperaturen in Spanje. De meeste toeristen gaan naar de Costa del Sol in Andalusië. Ook de rest van Andalusië is echter prachtig. En dat zelfde geldt voor Murcia en de regio Valencia. Ga je mee? 

Andalusië – Moorse steden en witte bergdorpen

wit bergdorp in natuurgebied La Alpujara in Andalusië

Bezoek bij een vakantie in Andalusië de Moorse steden Córdoba, Sevilla en Granada. En de verrassende stad Malaga. Ontdek witte bergdorpjes als Mijas en Frigiliana. Bezoek sfeervolle stadjes als Osuna in het Caminos de Pasión gebied. Verken de Renaissance steden en het olijvengebied in de provincie Jaén. Bewonder het woestijnlandschap in de provincie Almería. Of het mijnbouwgebied en natuurreservaat la Doñana in de provincie Huelva. En vergelijk de verschillende Costas in Andalusië: de druk bezochte Costa del Sol, verkoelende Costa de la Luz of rustige Costa de Almería.

Lees meer over een vakantie in Andalusië>>

Valencia – Valencia stad en idyllische kustplaatsen aan de Costa Blanca   

historisch centrum van Valencia

Een vakantie in Valencia brengt je naar Fallas stad Valencia. Maar ook naar de zonnige Costa Blanca, met prachtige uitgestrekte zandstranden. En naar idyllische kustplaatsen als Dénia, Altea en Xabia. Naar Alicante stad. En naar plaatsen als Elx en Alcoi in de binnenlanden van de regio Valencia. Hou je van een actieve vakantie, dan moet je zeker naar de natuurgebieden Sierra de Menejador en Algezares de Aspe.

Lees meer over een vakantie in Valencia>>

Murcia –  een smeltkroes van culturen en afwisselende natuur

Romeinse overblijfselen in Cartagena in Murcia

Geniet bij een vakantie in Murcia van een zonvakantie aan de zonnige Costa Cálida. Aanschouw de palmbomen en authentieke dorpen in de vruchtbare Moorse vallei. Of bewonder overblijfselen uit de Middeleeuwse, Moorse, Romeinse en zelfs prehistorische tijd in plaatsen als Cartagena, Lorca en de provinciale hoofdstad Murcia.

Lees meer over een vakantie in Murcia>>

Mijn Zuid Spanje vakantietips

Georganiseerde rondreizen naar Zuid Spanje

12-daagse rondreis langs de hoogtepunten van Andalusië

Als je tijdens je vakantie naar Zuid Spanje de hoogtepunten in Andalusië wilt leren kennen, kan ik de Andalusië rondreis van Pharos Reizen aanbevelen. Je bezoekt de Moorse steden Córdoba, Sevilla en Granada. Europa’s oudste stad Cádiz. En de verrassende stad Málaga. En rijdt onderweg door verschillende witte dorpen.

9-daagse culinaire rondreis door Andalusië

Andalusië trekt mij niet alleen aan wegens zijn fascinerende cultuur en prachtige natuur. Maar ook voor zijn gastronomie. Daarom vind ik de Culinaire rondreis door Andalusië van Ambiance Travel ook zo fantastisch! Waarbij je de zonnige streek in Zuid Spanje ook proeft! Sherry's, olijfolies, verse vis, ham en meer…

7-daagse fietsvakantie door regio Valencia

Rijstvelden ten zuiden van de stad Valencia

Een prachtige manier om tijdens je vakantie Valencia de regio Valencia te leren kennen vind ik op de fiets! SNP Natuurreizen heeft een prachtige route uitgestippeld. Die voert door het achterland van de Costa Blanca en langs rijstvelden. En eindigt in de fietsvriendelijke stad Valencia. Je fietst veelal over tot fietspaden omgebouwde spoorwegen.


Keer terug van Vakantie Zuid Spanje naar Spanje voor jouNieuwe pagina's

 1. Equipo Voetbalreizen – makkelijk te boeken voetbalreizen naar Spanje

  Sep 19, 18 05:03 AM

  Zin in een voetbalreis naar Spanje? Kijk dan eens naar de voetbalreizen van Equipo Voetbalreizen! Ik heb voor je uitgezocht naar welke Spaanse steden en clubs deze Nederlandse reisorganisatie reizen o…

  Lees meer

 2. Ontdek Córdoba in Zuid Spanje op unieke manier met Nederlandse gids

  Sep 06, 18 04:37 AM

  Beleef het échte Cordoba en zijn omgeving met de in deze Moorse stad in Andalusië wonende Spaans-Nederlandse gids Francisco van Ontdek Córdoba. Via een stadswandeling, fietstour, tapas tour, kookworks…

  Lees meer

 3. De ACSI Freelife TestTour 2018 naar Catalonië gaat bijna van start

  Aug 30, 18 05:20 AM

  De ACSI Freelife TestTour gaat van in september 2018 naar Catalonië in het noordoosten van Spanje. Ik stel je voor aan de 4 testteams en de campings die ieder team gaat bezoeken...

  Lees meer