Een vakantie Zuid Spanje
Genieten van zon, cultuur en natuur

Bij een vakantie Zuid Spanje ben je zelfs in de winter bijna altijd verzekerd van zon. Zuid Spanje heeft echter nog veel meer te bieden. Proef er de Zuid-Europese passie en ontspannen levensstijl. En verken de ruige, vaak desolate binnenlanden.

capileira-wit-dorp-alpujarra-andalusie-foto-spainmadeforyou

Je vindt er prachtige natuurgebieden, oude Moorse steden, pittoreske witte bergdorpen en vele gezellige stadjes. Ja zelfs sporen uit de prehistorie en de Romeinse tijd!

Waar kun je naar toe voor een vakantie in Zuid Spanje?

Ik heb Zuid Spanje opgedeeld in drie gebieden: Andalusië, Murcia en Valencia. Het zijn de regio's met de meeste jaarlijkse zon-uren en hoogste gemiddelde temperaturen in Spanje. De meeste toeristen gaan naar de Costa del Sol in Andalusië. Ook de rest van Andalusië is echter prachtig. En dat zelfde geldt voor Murcia en de regio Valencia. Ga je mee? 

Andalusië – Moorse steden en witte bergdorpen

wit bergdorp in natuurgebied La Alpujara in Andalusië

Bezoek bij een vakantie in Andalusië de Moorse steden Córdoba, Sevilla en Granada. En de verrassende stad Malaga. Ontdek witte bergdorpjes als Mijas en Frigiliana. Bezoek sfeervolle stadjes als Osuna in het Caminos de Pasión gebied. Verken de Renaissance steden en het olijvengebied in de provincie Jaén. Bewonder het woestijnlandschap in de provincie Almería. Of het mijnbouwgebied en natuurreservaat la Doñana in de provincie Huelva. En vergelijk de verschillende Costas in Andalusië: de druk bezochte Costa del Sol, verkoelende Costa de la Luz of rustige Costa de Almería.

Lees meer over een vakantie in Andalusië>>

Valencia – Valencia stad en idyllische kustplaatsen aan de Costa Blanca   

historisch centrum van Valencia

Een vakantie in Valencia brengt je naar Fallas stad Valencia. Maar ook naar de zonnige Costa Blanca, met prachtige uitgestrekte zandstranden. En naar idyllische kustplaatsen als Dénia, Altea en Xabia. Naar Alicante stad. En naar plaatsen als Elx en Alcoi in de binnenlanden van de regio Valencia. Hou je van een actieve vakantie, dan moet je zeker naar de natuurgebieden Sierra de Menejador en Algezares de Aspe.

Lees meer over een vakantie in Valencia>>

Murcia –  een smeltkroes van culturen en afwisselende natuur

Romeinse overblijfselen in Cartagena in Murcia

Geniet bij een vakantie in Murcia van een zonvakantie aan de zonnige Costa Cálida. Aanschouw de palmbomen en authentieke dorpen in de vruchtbare Moorse vallei. Of bewonder overblijfselen uit de Middeleeuwse, Moorse, Romeinse en zelfs prehistorische tijd in plaatsen als Cartagena, Lorca en de provinciale hoofdstad Murcia.

Lees meer over een vakantie in Murcia>>

Mijn Zuid Spanje vakantietips

Georganiseerde rondreizen naar Zuid Spanje

12-daagse rondreis langs de hoogtepunten van Andalusië

Als je tijdens je vakantie naar Zuid Spanje de hoogtepunten in Andalusië wilt leren kennen, kan ik de Andalusië rondreis van Pharos Reizen aanbevelen. Je bezoekt de Moorse steden Córdoba, Sevilla en Granada. Europa’s oudste stad Cádiz. En de verrassende stad Málaga. En rijdt onderweg door verschillende witte dorpen.

9-daagse culinaire rondreis door Andalusië

Andalusië trekt mij niet alleen aan wegens zijn fascinerende cultuur en prachtige natuur. Maar ook voor zijn gastronomie. Daarom vind ik de Culinaire rondreis door Andalusië van Ambiance Travel ook zo fantastisch! Waarbij je de zonnige streek in Zuid Spanje ook proeft! Sherry's, olijfolies, verse vis, ham en meer…

7-daagse fietsvakantie door regio Valencia

Rijstvelden ten zuiden van de stad Valencia

Een prachtige manier om tijdens je vakantie Valencia de regio Valencia te leren kennen vind ik op de fiets! SNP Natuurreizen heeft een prachtige route uitgestippeld. Die voert door het achterland van de Costa Blanca en langs rijstvelden. En eindigt in de fietsvriendelijke stad Valencia. Je fietst veelal over tot fietspaden omgebouwde spoorwegen.


Keer terug van Vakantie Zuid Spanje naar Spanje voor jouNieuwe pagina's

 1. Bijzonder overnachten in een grotwoning in Spanje

  Jun 22, 18 04:25 AM

  Bijzonder overnachten in een grotwoning in Spanje? Dat kan o.a. in de provincie Granada, in het binnenland van Andalusië in Zuid Spanje! Ik heb de mooiste grotwoningen in Spanje voor je op een rijtje…

  Lees meer

 2. De grotwoningen van Benalúa in het hart van Andalusië

  Jun 19, 18 05:12 AM

  Benalúa is een typisch Andalusisch dorpje met grotwoningen. Dat gelegen is in de Valles Nortes de Granada (Granada, Andalusië), een ruw berglandschappen met ravijnen en rivieren. Lees wat je kunt zien…

  Lees meer

 3. De hand van Fatima – boek over morisken in Spanje in 16e en 17e eeuw

  Jun 12, 18 07:52 AM

  Het boek “De hand van Fatima” van de Spaanse schrijver Ildefonso Falcones is een ijzersterke historische roman over het leven van de morisken in Spanje in de zestiende en zeventiende eeuw. Lees hier w…

  Lees meer