Glamping in Spanje - Luxe kamperen op de mooiste plekjes in Spanje

Glamping in Spanje is de afgelopen jaren ontzettend opgekomen. Want steeds meer mensen willen tegenwoordig comfortabel kamperen (in het Engels ‘glamorous camping’, oftewel ‘glamping’). Waarbij ze in goede bedden slapen en eventueel een eigen toilet en badkamer hebben. En tegelijkertijd ook nog genieten van de vrijheid en gezelligheid van een camping.

T/m 15 mei wordt reizen naar Spanje afgeraden. Na die datum gaat er weer met kleurcodes gewerkt worden. Bij code Geel kan je onder voorwaarden op reis, bij code Oranje niet. Lees meer over testen, noodzakelijke formulieren, coronapaspoort ed.>>

Op deze pagina lees je wat voor soort glamping accommodaties in Spanje je kunt vinden en welke voorzieningen je er kunt verwachten.

Daarnaast heb ik een overzicht gemaakt van de mooiste glampings in Spanje (opgedeeld per regio). Kijk je met me mee welke bijzondere slaapplekken ik heb gevonden?

Glampings in Spanje per regio

Kies de regio van je interesse om uit te komen bij de mooiste glampings die ik in dat gebied in Spanje gevonden heb. Je kunt klikken op het kaartje of op de naam van de regio.

Glamping accommodaties

Natuurlijk kun je luxe kamperen in een stacaravan of bungalow. Maar ook in luxe tenten: safaritenten, lodgetenten, belltenten, yurts of tipi's.

De glampings in Spanje die ik hier noem, zijn verschillende soorten luxe tenten. Die zich bevinden ‘bij de boer’ (als enige accommodatie of in combinatie met een minicamping of B&B), op rustige en mooi gelegen campings of op kleinschalige vakantieparken.

Verblijf je liever in een bungalow of stacaravan? Op de camping pagina's van de afzonderlijke regio's in Spanje heb ik talrijke bungalows en stacaravans op mooie en rustig gelegen campings in Spanje genoemd.

Voorzieningen van glampings in Spanje

Hoe luxe een glamping tent is, kan verschillen. De glamping tenten zijn sowieso voorzien van comfortabele bedden, goede vloeren en een eet- en zitgedeelte.

Verder hebben de meeste tenten ook een keukentje. En sommige glampings (dus niet allen!) hebben ook nog hun eigen toilet en badkamer.

Let bij het vinden van een glamping in Spanje dus goed op de verzoeningen van iedere accommodatie.

Ken jij een mooie glamping in Spanje?

Ken jij of ben je eigenaar van een glamping in Spanje die ik nog niet genoemd heb? Neem dan even contact met me op. Dan kan ik de glamping misschien toevoegen. En kunnen we met zijn allen een overzicht van rustig en mooi gelegen glampings in Spanje maken.

Andere sfeervolle accommodaties in Spanje
Nieuwe pagina's

 1. De Middeleeuwse trein van Madrid naar Sigüenza

  May 11, 21 09:48 AM

  Uitgebreide informatie over de Middeleeuwse trein van Madrid naar Sigüenza: periode, vertrektijden, prijs en meer

  Lees meer

 2. Bombas Gens - trendy gastro-kunstcentrum in Valencia

  May 10, 21 09:09 AM

  Hou je van kunst en exclusief eten? Bezoek dan kunstcentrum Bombas Gens als je op vakantie in Valencia bent!

  Lees meer

 3. Buitrago del Lozoya – ommuurde Middeleeuwse plaats in Madrid

  May 10, 21 08:52 AM

  Loop over de Middeleeuwse stadsomwalling, bezoek het Picasso museum en meer van het dorpje Buitrago del Lozoya in de regio Madrid! Lees meer op Spanje voor Jou

  Lees meer

Bewaar op Pinterest

Om te bewaren op Pinterest, klik op de button hieronder