Voor iedereen een passende actieve vakantie in Spanje

Bij een actieve vakantie in Spanje denken velen aan een wandelvakantie of fietsvakantie. Maar wat zeg je van een paardrijvakantie, fotografie vakantie of skivakantie? Het kan allemaal in Spanje’s gevarieerde natuurlandschappen. Die uitnodigen tot inspanning, ontspanning en rust!

Lees hier meer over:

1. Overzicht actieve vakanties in Spanje

Wandelen in Spanje

Wat kun je heerlijk wandelen tijdens een actieve vakantie in Spanje! Door bergen, valleien, vulkaangebieden en woestijnlandschappen. In het binnenland of langs de oneindige kustlijnen van Spanje.

Kies gemarkeerde wandelroutes of volg eeuwenoude paden. En ga op pad.

Terug naar overzicht actieve vakanties Spanje

Fietsen in Spanje

Maar je kunt ook fietsen tijdens een actieve vakantie in Spanje. De landschappen zijn er zo divers, dat iedere fietser er aan zijn trekken komt. Bovendien kun je het hele jaar een fietsvakantie naar Spanje maken. Ga b.v. fietsen in de bergen van Catalonië of Andalusië, op een Spaanse eiland of door Midden Spanje. 

Terug naar overzicht actieve vakanties Spanje

Paardrijden in Spanje

Hou je van paardrijden? Verken de gevarieerde natuur van Spanje dan ook eens te paard. Tijdens een paardrijtocht van een paar uur, een dagtocht of een trektocht van een week. Je vindt in Spanje paardrijvakanties voor kinderen, beginners en natuurlijk gevorderden.

Terug naar overzicht actieve vakanties Spanje

Op wintersport in Spanje

En wist je dat je in de winter op talrijke plekken terecht kunt voor een skivakantie in Spanje? Bijvoorbeeld in de Sierra Nevada in Zuid Spanje. Maar zeker ook in plaatsen als Cerler en Baqueira-Beret in de Spaanse Pyreneeën.

Terug naar overzicht actieve vakanties Spanje

Yoga, fotograferen of schilderen in Spanje

Of wat zeg je van een yoga vakantiefotografie vakantie of schildervakantie naar Spanje? Want de uitgestrekte natuurlandschappen in Spanje zijn betoverend en rustgevend. En de vaak strakblauwe hemels zorgen overdag én ’s nachts voor fantastische plaatjes.

Terug naar overzicht actieve vakanties Spanje

Golfen in Spanje

Hou je van golfen? Ook dan is Spanje een ideale vakantiebestemming voor jou. Want wat heeft dit Mediterrane land veel prachtige golfbanen. Waar je het hele jaar door kunt golfen. In een prachtige omgeving en fantastisch weer.

Gaat jouw volgende golfvakantie naar Spanje…?

Op Golfreizen.nu vind je meer dan 50 golfvakanties naar Spanje. Aan de kust en in het binnenland van Spanje; en op de Spaanse eilanden.

Terug naar overzicht actieve vakanties Spanje

Vogels kijken in Spanje

Hou je van vogels kijken? Dan is Spanje een paradijs voor je! Absolute must sees zijn dan het Monfragüe park in Midden Spanje en het Doñana park in Zuid Spanje.

In het Monfragüe park kun je overnachten in een vakantiehuis op Finca Las Abubillas van  Gertjan en Elly. Via de gastvrije Nederlanders kun je bovendien een schuilhut huren om vogels en wild te observeren en fotograferen.

Ben je op zoek naar een georganiseerde vogelkijkvakantie in Spanje, kijk dan eens naar de vogelreizen van SNP Natuurreizen.

Terug naar overzicht actieve vakanties Spanje

Een voetbalreis naar Spanje

Ben je een voetballiefhebber? Proef dan van dichtbij de Spaanse passie tijdens een voetbalwedstrijd van bijvoorbeeld Real Madrid of FC Barcelona.

En maak een voetbalreis naar Spanje. Waarbij voetbalkaartje, vliegticket én hotel allemaal voor je geregeld worden.

Terug naar overzicht actieve vakanties Spanje

Duiken, surfen, vissen en meer in Spanje

Maar Spanje heeft natuurlijk ook veel meren en rivieren en een gigantische kustlijn! Ideaal voor een actieve vakantie in Spanje op of in het water.

Je kunt er zwemmen, varen, kajakken, kano varen, snorkelen of duikenEn natuurlijk kun je surfen in Spanje! Of vissen,  in de Ebro rivier of in een van de vele andere rivieren en wateren die Spanje rijk is.

Aanraders voor een surfvakantie in Spanje zijn Tarifa aan de Costa de la Luz in Zuid Spanje en Mundaka en Zarautz aan de Costa Verde in Noord Spanje.

Op de website van Padi vind je meer informatie over duiken in Spanje.

Terug naar overzicht actieve vakanties Spanje

Een taalvakantie naar Spanje

“Is een taalvakantie ook een actieve vakantie?” hoor ik je denken. Ik vind van wel, omdat je actief met de taal bezig bent.

Bovendien wordt je tijdens een taalvakantie in Spanje ondergedompeld in de Spaanse cultuurEn steeds vaker wordt Spaans leren gecombineerd met bijvoorbeeld een voetbal-, surf- of wandelvakantie. Zodat je spelenderwijs de taal leert.

Terug naar overzicht actieve vakanties Spanje

Andere actieve vakanties in Spanje

Is er volgens jou nog een actieve vakantie in Spanje die ik niet genoemd heb? Neem dan even contact met me op! Zo kunnen we samen het overzicht van actieve vakanties in Spanje compleet maken.

2. Aanbieders actieve Spanje vakanties

SNP Natuurreizen
Meer dan 60 wandel-, vogel-& fietsvakanties in Spanje en de Spaanse Eilanden. P
rivé of in groep.

Sawadee
Wandel-& fietsvakanties in groepsverband naar Catalonië, Rioja, Costa Blanca, Andalusië en Mallorca. 

Eigen-Wijze Reizen
Individuele wandel- en fietsvakanties Andalusië, Catalonië, Valencia, Galicië en Canarisch eiland La Palma

Paardrijvakanties Spanje
Georganiseerde paardrijvakanties in Noord en Zuid Spanje.

Riberwine Travel
Unieke vakanties of activiteiten in het Ribera del Duero wijngebied in Castillië en Leon in Midden Spanje.

Van Dam Outdoor
Outdoor activiteiten en actieve vakanties in de Sierra de las Nieves in Málaga (Zuid Spanje) met Nederlandse begeleiding

Equipo Voetbalreizen
Voetbalreizen op maat naar 
Barcelona, Madrid, Sevilla en Valencia in Spanje.

Dedico

Spanje vakanties met een doel: creatieve vakanties, actieve vakanties en taalvakanties.

Golfreizen.nu
Meer dan 50 golfvakanties naar kusten en binnenland van Spanje en de Spaanse eilanden.

Terug naar overzicht actieve vakanties Spanje

3. Mooiste actieve vakanties in Spanje


Het prachtige España Verde
Een 15-daagse groepswandelvakantie van SNP Natuurreizen langs de kust en door de glooiende bergen van Asturië en Galicië in Noord Spanje.


Fietsvakantie Catalonië
Een 15-daagse fiets-kampeervakantie in groepsverband van Sawadee naar Barcelona, Girona en plaatsjes als Rupit en Santa Pau in het achterland van Catalonië.


De wijnhuizen van Rioja
Een 9-daagse privé fietsvakantie van SNP Natuurreizen door wijngebied La Rioja; met eind-stop in modern en gastronomisch Bilbao in Baskenland, Noord Spanje.


Wandelvakantie Sierra de Gredos
Een 8-daagse groepswandelvakantie naar Madrid en de bergachtige Sierra de Gredos in Midden Spanje.


Ongerepte kust en woestijnachtig binnenland van Almería
Een 8-daagse privé wandelvakantie van SNP Natuurreizen door Cabo de Gata, het grootste ongerepte kustgebied van Andalusië, in het uiterste zuidoosten van deze regio in Zuid Spanje.


Voettocht door het Moorse paradijs 
Een 8-daagse groepswandelvakantie van SNP Natuurreizen door de Alpujarras in Zuid Spanje: een berggebied ten zuiden van de Sierra Nevada, met prachtige witte Moorse bergdorpjes.


Langs de Ruta de Olivos
Een 8-daagse privé fietsvakantie van SNP Natuurreizen door het uitgestrekte olijfbomenlandschap in het binnenland van Andalusië (Zuid Spanje).


Trektocht langs witte dorpen
Een 8-daagse privé wandelvakantie van SNP Natuurreizen langs Moorse witte bergdorpjes in de Sierra de Grazalema (Andalusië, Zuid Spanje).


De groene parel van de Canaren
Een 8-daagse privé wandelvakantie van SNP Natuurreizen naar Canarisch eiland La Gomera.


La Isla Bonita
Een 8-daagse privé wandelvakantie van SNP Natuurreizen op Canarische Eiland La Palma.

Terug naar overzicht actieve vakanties Spanje
Nieuwe pagina's

 1. De Costa Verde in Noord-Spanje: grillige kust met groen achterland

  May 20, 20 08:32 AM

  De Costa Verde in Spanje is een heerlijke vakantiebestemming voor een strandvakantie, actieve vakantie én cultuurvakantie in Noord-Spanje!

  Lees meer

 2. Vakantie in de omgeving van Madrid: paleizen, kastelen en Middeleeuwen

  May 20, 20 05:18 AM

  Ga op vakantie in de omgeving van Spanje’s hoofdstad Madrid; lees over kastelen, koninklijke residenties, Middeleeuwse plaatsen en bergachtige natuur.

  Lees meer

 3. Casa del Patio: Een luxe B&B in de Lecrin vallei (Andalusië)

  May 18, 20 10:34 AM

  Lees waarom ik de Nederlandstalige B&B Casa del Patio in bergdorpje Pinos del Valle ideaal vind voor een ontspan-, cultuur- én actieve vakantie in Andalusië!

  Lees meer

Bewaar op Pinterest

Om te bewaren op Pinterest, klik op de button hieronder