Voor iedereen een passende actieve vakantie in Spanje

Bij een actieve vakantie in Spanje denken velen aan een wandelvakantie of fietsvakantie. Maar wat zeg je van een paardrijvakantie, fotografie vakantie of skivakantie? Het kan allemaal in Spanje’s gevarieerde natuurlandschappen. Die uitnodigen tot inspanning, ontspanning en rust!

LET OP: Je mag weer op vakantie naar Spanje! Net als in Nederland en België gelden er echter nog extra hygiëne- en afstandsmaatregelen zolang er geen vaccin tegen COVID-19 gevonden is. Lees meer>>

Lees hier meer over:

1. Overzicht actieve vakanties in Spanje

Wandelen in Spanje

Wat kun je heerlijk wandelen tijdens een actieve vakantie in Spanje! Door bergen, valleien, vulkaangebieden en woestijnlandschappen. In het binnenland of langs de oneindige kustlijnen van Spanje.

Kies gemarkeerde wandelroutes of volg eeuwenoude paden. En ga op pad.

Fietsen in Spanje

Maar je kunt ook fietsen tijdens een actieve vakantie in Spanje. De landschappen zijn er zo divers, dat iedere fietser er aan zijn trekken komt. Bovendien kun je het hele jaar een fietsvakantie naar Spanje maken. Ga b.v. fietsen in de bergen van Catalonië of Andalusië, op een Spaanse eiland of door Midden Spanje. 

Paardrijden in Spanje

Hou je van paardrijden? Verken de gevarieerde natuur van Spanje dan ook eens te paard. Tijdens een paardrijtocht van een paar uur, een dagtocht of een trektocht van een week. Je vindt in Spanje paardrijvakanties voor kinderen, beginners en natuurlijk gevorderden.

Op wintersport in Spanje

En wist je dat je in de winter op talrijke plekken terecht kunt voor een skivakantie in Spanje? Bijvoorbeeld in de Sierra Nevada in Zuid Spanje. Maar zeker ook in plaatsen als Cerler en Baqueira-Beret in de Spaanse Pyreneeën.

Yogavakantie Spanje

Of wat zeg je van een yogavakantie naar Spanje, waarbij je actief bezig bent en tegelijkertijd ontspant? Er zijn yogavakanties die yoga combineren met andere activiteiten, maar bij andere yogavakanties heb je der rest van de dag vrije tijd. Bij deze vakanties kun je zelf kiezen of je lui aan het zwembad blijft liggen of juist er op uit trekt.

Golfen in Spanje

Hou je van golfen? Ook dan is Spanje een ideale vakantiebestemming voor jou. Want wat heeft dit Mediterrane land veel prachtige golfbanen. Waar je het hele jaar door kunt golfen. In een prachtige omgeving en fantastisch weerGaat jouw volgende golfvakantie naar Spanje…?

Andere actieve vakanties in Spanje

Is er volgens jou nog een actieve vakantie in Spanje die ik niet genoemd heb? Neem dan even contact met me op! Zo kunnen we samen het overzicht van actieve vakanties in Spanje compleet maken.

2. Aanbieders actieve Spanje vakanties

SNP Natuurreizen
Meer dan 60 wandel-, vogel-& fietsvakanties in Spanje en de Spaanse Eilanden. P
rivé of in groep.

Sawadee
Wandel-& fietsvakanties in groepsverband naar Catalonië, Rioja, Costa Blanca, Andalusië en Mallorca. 

Eigen-Wijze Reizen
Individuele wandel- en fietsvakanties Andalusië, Catalonië, Valencia, Galicië en Canarisch eiland La Palma

Paardrijvakanties Spanje
Georganiseerde paardrijvakanties in Noord en Zuid Spanje.

Riberwine Travel
Unieke vakanties of activiteiten in het Ribera del Duero wijngebied in Castillië en Leon in Midden Spanje.

Van Dam Outdoor
Outdoor activiteiten en actieve vakanties in de Sierra de las Nieves in Málaga (Zuid Spanje) met Nederlandse begeleiding

Equipo Voetbalreizen
Voetbalreizen op maat naar 
Barcelona, Madrid, Sevilla en Valencia in Spanje.

Dedico

Spanje vakanties met een doel: creatieve vakanties, actieve vakanties en taalvakanties.

Golfreizen.nu
Meer dan 50 golfvakanties naar kusten en binnenland van Spanje en de Spaanse eilanden.

Terug naar overzicht actieve vakanties Spanje

3. Mooiste actieve vakanties in Spanje


Het prachtige España Verde
Een 15-daagse groepswandelvakantie van SNP Natuurreizen langs de kust en door de glooiende bergen van Asturië en Galicië in Noord Spanje.


Fietsvakantie Catalonië
Een 15-daagse fiets-kampeervakantie in groepsverband van Sawadee naar Barcelona, Girona en plaatsjes als Rupit en Santa Pau in het achterland van Catalonië.


De wijnhuizen van Rioja
Een 9-daagse privé fietsvakantie van SNP Natuurreizen door wijngebied La Rioja; met eind-stop in modern en gastronomisch Bilbao in Baskenland, Noord Spanje.


Wandelvakantie Sierra de Gredos
Een 8-daagse groepswandelvakantie naar Madrid en de bergachtige Sierra de Gredos in Midden Spanje.


Ongerepte kust en woestijnachtig binnenland van Almería
Een 8-daagse privé wandelvakantie van SNP Natuurreizen door Cabo de Gata, het grootste ongerepte kustgebied van Andalusië, in het uiterste zuidoosten van deze regio in Zuid Spanje.


Voettocht door het Moorse paradijs 
Een 8-daagse groepswandelvakantie van SNP Natuurreizen door de Alpujarras in Zuid Spanje: een berggebied ten zuiden van de Sierra Nevada, met prachtige witte Moorse bergdorpjes.


Langs de Ruta de Olivos
Een 8-daagse privé fietsvakantie van SNP Natuurreizen door het uitgestrekte olijfbomenlandschap in het binnenland van Andalusië (Zuid Spanje).


Trektocht langs witte dorpen
Een 8-daagse privé wandelvakantie van SNP Natuurreizen langs Moorse witte bergdorpjes in de Sierra de Grazalema (Andalusië, Zuid Spanje).


De groene parel van de Canaren
Een 8-daagse privé wandelvakantie van SNP Natuurreizen naar Canarisch eiland La Gomera.


La Isla Bonita
Een 8-daagse privé wandelvakantie van SNP Natuurreizen op Canarische Eiland La Palma.

Terug naar overzicht actieve vakanties Spanje
Nieuwe pagina's

 1. Paardrijvakantie in Catalonië: in de Pyreneeën en aan de Costa Brava

  Jul 31, 20 08:12 AM

  Ik ben op zoek gegaan naar de mooiste paardrijvakanties in Catalonië: dagtochten en trektochten in de Pyreneeën en aan de Costa Brava en zijn achterland.

  Lees meer

 2. Een ontspannende paardrijvakantie in Andalusië (Zuid-Spanje)

  Jul 31, 20 08:12 AM

  Inspiratie voor prachtige paardrijvakanties in Andalusië voor kinderen, beginners én ervaren ruiters: korte tochten, dagtochten en trektochten.

  Lees meer

 3. Top 10 voor een vakantie in de provincie Huesca (Aragón)

  Jul 30, 20 08:02 AM

  De Aragonese Chus deelt haar top 10 van wat je kunt zien en doen in de nog onbekende provincie Huesca in de regio Aragón in het noordoosten van Spanje.

  Lees meer

Bewaar op Pinterest

Om te bewaren op Pinterest, klik op de button hieronder