Voor iedereen een passende actieve vakantie in Spanje

Bij een actieve vakantie in Spanje denken velen aan een wandel- of fietsvakantie. Maar wat zeg je van bijvoorbeeld een yoga-, ski- of paardrijvakantie? Het kan allemaal in Spanje’s gevarieerde natuurlandschappen die uitnodigen tot inspanning, ontspanning en rust!

Lees hier meer over:

1. Overzicht actieve vakanties in Spanje

Wandelen in Spanje

Wat kun je heerlijk wandelen tijdens een actieve vakantie in Spanje! Door bergen, valleien, vulkaangebieden en woestijnlandschappen. In het binnenland of langs oneindige kustlijnen. 

Kies gemarkeerde wandelroutes of volg eeuwenoude paden. En ga op pad.

Fietsen in Spanje

Maar je kunt ook fietsen tijdens een actieve vakantie in Spanje. De landschappen zijn er zo divers, dat iedere fietser er aan zijn trekken komt: wielrenners, MTB-ers én recreatieve fietsers. Bovendien kun je het hele jaar fietsen in Spanje. Bijvoorbeeld in de bergen van Catalonië of Andalusië.

Paardrijden in Spanje

Hou je van paardrijden? Verken de gevarieerde natuur van Spanje dan ook eens te paard. Tijdens een paardrijtocht van een paar uur, een dagtocht of een trektocht van een week. Je vindt in Spanje paardrijvakanties voor kinderen, beginners en natuurlijk gevorderden.

Op wintersport in Spanje

En wist je dat je in de winter op talrijke plekken terecht kunt voor een skivakantie in Spanje? Bijvoorbeeld in de Sierra Nevada in Zuid Spanje. Maar zeker ook in plaatsen als Cerler en Baqueira-Beret in de Spaanse Pyreneeën.

Wellnes- & yogavakantie Spanje

Of wat zeg je van een yogavakantie in Spanje waarbij je actief bezig bent én ontspant? Er zijn yogavakanties die yoga combineren met andere activiteiten, maar bij andere yogavakanties heb je de rest van de dag vrij en kun je zelf kiezen of je aan het zwembad blijft liggen of er op uit trekt.

Golfen in Spanje

Hou je van golfen? Ook dan is Spanje een ideale vakantiebestemming voor jou. Want wat heeft dit Mediterrane land veel prachtige golfbanen. Waar je het hele jaar door kunt golfen. In een prachtige omgeving en fantastisch weer. Gaat jouw volgende golfvakantie naar Spanje…?

Terug naar boven>>

2. Aanbieders actieve Spanje vakanties

SNP Natuurreizen
Meer dan 60 wandel-, vogel-& fietsvakanties in Spanje en de Spaanse Eilanden. Privé of begeleid.

Sawadee
Begeleide wandel-& fietsvakanties naar Catalonië, Rioja, Costa Blanca, Andalusië en Mallorca. 

Eigen-Wijze Reizen
Wandel- en fietsvakanties Andalusië, Catalonië, Valencia, Galicië en La Palma (privé).

Paardrijvakanties Spanje
Georganiseerde paardrijvakanties in Catalonië, de Spaanse Pyreneeën en Andalusië.

Van Dam Outdoor
Activiteiten en actieve vakanties in binnenland Andalusië met Nederlandse begeleiding. 

Riberwine Travel
Unieke vakanties en activiteiten in wijngebied Ribera del Duero (Midden- Spanje).

Golfreizen.nu
Meer dan 50 golfvakanties naar kust plus binnenland van Spanje en de Spaanse eilanden.

Equipo Voetbalreizen
Voetbalreizen op maat naar Madrid, Barcelona, Sevilla en Valencia.

Terug naar boven>>

3. Mooiste actieve vakanties in Spanje


Fietsvakantie Catalonië
Een 15-daagse fiets-kampeervakantie in groepsverband naar Barcelona, Girona en plaatsjes als Rupit en Santa Pau in het achterland van Catalonië.


Wandelvakantie Cabo de Gata (Andalusië)

Een 8-daagse individuele wandelvakantie door natuurgebied Cabo de Gata, het grootste ongerepte kustgebied van Andalusië, in het uiterste zuidoosten van Spanje.


Wandelvakantie La Isla Bonita
Een 8-daagse individuele wandelvakantie op Canarische Eiland La Palma, een wandelparadijs met vele afwisselende landschappen.


Trektocht per paard door Alpujarras

Maak een trektocht door de bergen en langst de witte dorpen van het geïsoleerde berggebied Las Alpujarras ten zuiden van de Sierra Nevada!

Yogavakantie in Sierra Enguera (Valencia)

Even helemaal ontspannen en weg van de drukte van alledag tijdens een yogavakantie in het op een bergtop gelegen opgeknapte bergdorpje Benalí in de Sierra de Enguera!

Terug naar boven>>
Nieuwe pagina's

 1. Campings in Baskenland (Noord-Spanje): aan zee en in groene binnenland

  Jul 15, 22 03:59 AM

  Campings in Baskenland (Noord-Spanje) zijn gelegen aan de rotsachtige Atlantische kust of in een glooiend groen berglandschap. Mijn favorieten>> campings: klein, rustig en prachtig gelegen.

  Lees meer

 2. Sfeervolle hotels in de het centrum van Málaga (Andalusië)

  Jul 14, 22 10:30 AM

  Sfeervolle hotels in het centrum plus bij het vliegveld van Málaga aan de Costa del Sol in Andalusië: boutique hotels, B&B's en luxe hotels.

  Lees meer

 3. Wandelen op Tenerife (Canarische eilanden)

  Jul 13, 22 10:52 AM

  Wandelen op Tenerife kun je niet alleen in nationaal park El Teide. Wandelroutes, -excursies & -reizen voor een wandelvakantie op dit Canarische eiland.

  Lees meer

Bewaar op Pinterest

Om te bewaren op Pinterest, klik op de button hieronder