Een actieve vakantie in Spanje – voor ieder wat wils

Bij een actieve vakantie in Spanje denk je natuurlijk aan een wandelvakantie of een fietsvakantie. Maar wat zeg je van bijvoorbeeld een paardrijvakantie, fotografie vakantie of skivakantie? Het kan allemaal in Spanje’s gevarieerde natuurlandschappen. Die uitnodigen tot inspanning, ontspanning en rust!

Ik kan hier helaas niet alle actieve vakanties in Spanje bespreken. Maar ik doe mijn best om zo veel mogelijk aan bod te laten komen en je zo goed mogelijk verder te sturen naar relevante pagina’s en aanbieders van actieve Spanje vakanties. Heb jij nog een tip voor een actieve vakantie in Spanje? Mail me die dan!

Wandelen in Spanje

Als eerste actieve vakantie in Spanje wil ik een wandelvakantie in Spanje noemen. Want wat kun je heerlijk wandelen in Spanje! Door bergen, valleien, uitgestrekte olijfbomenlandschappen, vulkaangebieden of woestijnlandschappen. En langs oneindige kustlijnen.

Kies een gemarkeerde route. Of volg paden die gebruikt worden om dorpen met elkaar te verbinden of vee over te laten lopen. En ga op pad. Een uur, een dag, een week of langer. Dat ligt helemaal aan jou.

Je kunt korte wandelingen maken tijdens een rondreis door Spanje. Alles te voet afleggen tijdens een wandelvakantie in Spanje. Of een actieve vakantie in Spanje met diverse sportieve activiteiten houden.

Een uitstekende aanbieder van wandelvakanties in Spanje vind ik SNP Natuurreizen. Maar ook Sawadee biedt leuke wandelvakanties aan.

Fietsen in Spanje

Maar je kunt ook heerlijk fietsen tijdens een actieve vakantie in Spanje. De landschappen zijn er zo divers, dat iedere fietser er helemaal aan zijn trekken komt.

Ben je goed getraind, ga dan bijvoorbeeld fietsen in de bergen van Catalonië of Andalusië, op een van de Spaanse eilanden of door Midden Spanje.

Wil je een dagje ontspannen fietsen? Probeer dan bijvoorbeeld een van de talrijke Vías Verdes (oude spoorlijnen die zijn omgebouwd tot wandel- en fietspaden) door Spanje. Of ontdek een stad op de fiets.

Want of je nu tijdens een stedentrip een stad op de fiets wilt verkennen, tijdens een rondreis door Spanje korte stukken op de fiets wilt beleven, een actieve vakantie in Spanje met diverse activiteiten wilt houden of een 100% fietsvakantie in Spanje wilt houden, het kan allemaal!

SNP Natuurreizen en Sawadee bieden ook prachtige fietsvakanties in Spanje aan. Kijk voor meer informatie over fietsvakanties in Spanje op de website fietsen in Spanje.


Paardrijden, klimmen, vogels kijken of vissen in Spanje

Daarnaast kun je tijdens een actieve vakantie in Spanje natuurlijk ook heerlijk paardrijden in Spanje. Door de gevarieerde natuurlijke landschappen. Een uur, een dag maar ook een hele vakantie.

Hou je van vissen? Ga dan bijvoorbeeld eens vissen in de Ebro rivier. Of in een van de vele andere rivieren en wateren die Spanje rijk is.

Hou je van vogels kijken? Dan is Spanje een paradijs voor je! Absolute must sees zijn dan het Monfragüe park in Midden Spanje en het Doñana park in Zuid Spanje. Ben je op zoek naar een georganiseerde vakantie, kijk dan eens naar de vogelreizen van SNP Natuurreizen.

Of wat zeg je van klimmen, abseilen of ziplinen in de vele bergen, kloven en grotten die in Spanje te vinden zijn?

TIP! Kleine lokale reisorganisaties kennen de mooiste plekken en hebben veel contacten. Zij kunnen je uitstekend helpen met het organiseren van een actieve vakantie in Spanje.

Bijvoorbeeld YourTriptoSpain (voor een vakantie in Aragon, Catalonië, La Rioja en Baskenland) en Experiencias Ribertour voor een vakantie in Castillië en Leon.

Actieve vakantie in Spanje bij het water

Maar Spanje heeft natuurlijk ook veel meren en rivieren en een gigantische kustlijn! Ideaal dus voor een actieve vakantie in Spanje op of in het water. Je kunt er zwemmen, varen, kajakken, kano varen, snorkelen of duiken.

En natuurlijk kun je surfen in Spanje! Absolute aanraders voor een surfvakantie in Spanje zijn Tarifa aan de Costa de la Luz in Zuid Spanje en Mundaka en Zarautz aan de Costa Verde in Noord Spanje.

Op de website van Padi vind je meer informatie over duiken in Spanje.

Een taalvakantie naar Spanje

“Is een taalvakantie ook een actieve vakantie in Spanje?” hoor ik je denken. Ik heb hiervoor gekozen, omdat je bij een taalvakantie actief met de taal bezig bent.

Bovendien zijn taalvakanties naar Spanje meer dan alleen Spaans leren: het is een manier om je onder te dompelen in de Spaanse cultuur.

En steeds vaker wordt het Spaanse leren gecombineerd met een actieve vakantie in Spanje: bijvoorbeeld een wandelvakantie, surfvakantie of voetbalvakantie. Zodat je spelenderwijs Spaans leert.

Travel4Learning biedt verschillende soorten taalvakanties in Spanje aan voor jongeren, volwassenen en gezinnen.

Op wintersport in Spanje

En wist je dat je in de winter op talrijke plekken terecht kunt voor een skivakantie in Spanje? Bijvoorbeeld in de Sierra Nevada in Zuid Spanje. Maar zeker ook in plaatsen als Cerler en Baqueira-Beret in de Spaanse Pyreneeën. Dus ook wintersportliefhebbers kunnen op het Iberische schiereiland terecht voor een actieve vakantie in Spanje.

Lees meer over een Skivakantie in Spanje>>

Voetbal, golf of tennis

Ben je groot voetballiefhebber? Proef dan van dichtbij de Spaanse passie tijdens een voetbalwedstrijd van bijvoorbeeld Real Madrid of FC Barcelona. En maak een voetbalreis naar Spanje. Bijvoorbeeld via Voetbalreizen.com.

Hou je van golfen? Ook dan is Spanje een ideale vakantiebestemming voor jou. Want wat heeft dit Mediterrane land veel prachtige golfbanen. Waar je het hele jaar in een prachtige omgeving kunt golfen. Gaat jouw volgende golfvakantie naar Spanje…? op Golfreizen.nu vind je meer dan 50 golfvakanties, aan de kust en in het binnenland van Spanje; en op de Spaanse eilanden.

Of tennis je liever als je op vakantie bent? Probeer in dat geval eens een tennisvakantie in Spanje. Zeker in Zuid Spanje is het in de winter ook fantastisch om te tennissen.

Andere actieve vakanties naar Spanje

Verder wil ik ook nog kort de mogelijkheid noemen van een yoga vakantiefotografie vakantie of schildervakantie naar Spanje.

Want de uitgestrekte, vaak betoverende natuurlandschappen in Spanje werken uiterst rustgevend. En de vaak strakblauwe hemels zorgen overdag én ’s nachts voor fantastische plaatjes.

Deze actieve vakanties vormen voor mij daarom een fantastische manier om Spanje op een andere, intense maar rustgevende manier te beleven.


Aanbieders van actieve Spanje vakanties

SNP Natuurreizen
Meer dan 60 wandel-, vogel-& fietsvakanties in heel Spanje en op de Spaanse Eilanden. P
rivé of in groepsverband.

Sawadee
Wandel-& fietsvakanties in groepsverband naar Catalonië, Rioja, Costa Blanca, Andalusië en Mallorca. 

Travel4Learning -
Verschillende soorten taalvakanties in Spanje voor jongeren, volwassenen en gezinnen.

Voetbalreizen.com
Voetbalreizen naar Madrid en Barcelona in Spanje.

Golfreizen.nu
Meer dan 50 golfvakanties naar kusten en binnenland van Spanje en de Spaanse eilanden.

Mijn favoriete actieve vakanties in Spanje

Het prachtige España Verde
Een 15-daagse groepswandelvakantie van SNP Natuurreizen langs de kust en door de glooiende bergen van Asturië en Galicië in Noord Spanje.

Fietsvakantie Catalonië
Een 15-daagse fiets-kampeervakantie in groepsverband van Sawadee naar Barcelona, Girona en plaatsjes als Rupit en Santa Pau in het achterland van Catalonië.

De wijnhuizen van Rioja
Een 9-daagse privé fietsvakantie van SNP Natuurreizen door wijngebied La Rioja; met eind-stop in modern en gastronomisch Bilbao in Baskenland, Noord Spanje.

Wandelvakantie Sierra de Gredos
Een 8-daagse groepswandelvakantie naar Madrid en de bergachtige Sierra de Gredos in Midden Spanje.

Ongerepte kust en woestijnachtig binnenland van Almería
Een 8-daagse privé wandelvakantie van SNP Natuurreizen door Cabo de Gata, het grootste ongerepte kustgebied van Andalusië.

Voettocht door het Moorse paradijs
Een 8-daagse groepswandelvakantie van SNP Natuurreizen door de Alpujarras: een berggebied ten zuiden van de Sierra Nevada, met prachtige witte Moorse bergdorpjes.

Langs de Ruta de Olivos
Een 8-daagse privé fietsvakantie van SNP Natuurreizen door het uitgestrekte olijfbomenlandschap in het binnenland van Andalusië.

Trektocht langs witte dorpen
Een 8-daagse privé wandelvakantie van SNP Natuurreizen langs Moorse witte bergdorpjes in de Sierra de Grazalema (Andalusië, Zuid Spanje).

De groene parel van de Canaren
Een 8-daagse privé wandelvakantie van SNP Natuurreizen naar Canarisch eiland La Gomera.

La Isla Bonita
Een 8-daagse privé wandelvakantie van SNP Natuurreizen op Canarische Eiland La Palma.


Keer terug van Actieve vakantie Spanje naar Spanje voor JouNieuwe pagina's

 1. Bijzonder overnachten in een grotwoning in Spanje

  Jun 22, 18 04:25 AM

  Bijzonder overnachten in een grotwoning in Spanje? Dat kan o.a. in de provincie Granada, in het binnenland van Andalusië in Zuid Spanje! Ik heb de mooiste grotwoningen in Spanje voor je op een rijtje…

  Lees meer

 2. De grotwoningen van Benalúa in het hart van Andalusië

  Jun 19, 18 05:12 AM

  Benalúa is een typisch Andalusisch dorpje met grotwoningen. Dat gelegen is in de Valles Nortes de Granada (Granada, Andalusië), een ruw berglandschappen met ravijnen en rivieren. Lees wat je kunt zien…

  Lees meer

 3. De hand van Fatima – boek over morisken in Spanje in 16e en 17e eeuw

  Jun 12, 18 07:52 AM

  Het boek “De hand van Fatima” van de Spaanse schrijver Ildefonso Falcones is een ijzersterke historische roman over het leven van de morisken in Spanje in de zestiende en zeventiende eeuw. Lees hier w…

  Lees meer