Een actieve vakantie in Spanje – voor ieder wat wils

Bij een actieve vakantie in Spanje denk je al snel aan een wandelvakantie of een fietsvakantie. Maar wat zeg je bijvoorbeeld van een paardrijvakantie, fotografie vakantie of skivakantie? Het kan allemaal in Spanje’s gevarieerde natuurlandschappen. Die uitnodigen tot inspanning, ontspanning en rust!

Op deze pagina probeer ik een zo volledig mogelijk overzicht van actieve vakanties in Spanje te geven. Verder lees je welke aanbieders van actieve Spanje vakanties ik gevonden heb. En wat mijn favoriete actieve vakanties in Spanje zijn.

Overzicht actieve vakanties in Spanje

Wat zijn er veel mogelijkheden voor een actieve vakantie in Spanje! Ik durf met een gerust hart te zeggen dat er voor iedereen wel een leuke vakantie tussen zit. Een overzicht actieve vakanties die ik kan bedenken in dit prachtige land in Zuid Europa:

Wandelen in Spanje

Wat kun je heerlijk wandelen tijdens een actieve vakantie in Spanje! Door bergen, valleien, vulkaangebieden en woestijnlandschappen. In het binnenland of langs de oneindige kustlijnen van Spanje en de Spaanse eilanden.

Kies korte of lange gemarkeerde wandelroutes of volg eeuwenoude paden. En ga op pad.

Een uitstekende aanbieder van wandelvakanties in Spanje vind ik SNP Natuurreizen. Maar ook Sawadee biedt leuke wandelvakanties aan.

Terug naar overzicht actieve vakanties Spanje

Fietsen in Spanje

Maar je kunt ook heerlijk fietsen tijdens een actieve vakantie in Spanje. De landschappen zijn er zo divers, dat iedere fietser er aan zijn trekken komt.

Ben je goed getraind, ga dan b.v. fietsen in de bergen van Catalonië of Andalusië, op een Spaanse eiland of door Midden Spanje. Wil je meer ontspannen fietsen? Probeer dan een Vías Verde. Of verken een stad op de fiets.

SNP Natuurreizen en Sawadee bieden georganiseerde fietsvakanties in Spanje aan. En op Fietsen in Spanje vind je uitgebreide informatie over fietsen in Spanje.

Terug naar overzicht actieve vakanties Spanje

Op wintersport in Spanje

En wist je dat je in de winter op talrijke plekken terecht kunt voor een skivakantie in Spanje? Bijvoorbeeld in de Sierra Nevada in Zuid Spanje. Maar zeker ook in plaatsen als Cerler en Baqueira-Beret in de Spaanse Pyreneeën.

Dus ook wintersportliefhebbers kunnen op het Iberische schiereiland terecht voor een actieve vakantie in Spanje.

Terug naar overzicht actieve vakanties Spanje

Een taalvakantie naar Spanje

“Is een taalvakantie ook een actieve vakantie?” hoor ik je denken. Ik vind van wel, omdat je actief met de taal bezig bent.

Bovendien wordt je tijdens een taalvakantie in Spanje ondergedompeld in de Spaanse cultuurEn steeds vaker wordt Spaans leren gecombineerd met bijvoorbeeld een voetbal-, surf- of wandelvakantie. Zodat je spelenderwijs de taal leert.

Travel4Learning biedt verschillende soorten taalvakanties in Spanje aan voor jongeren, volwassenen en gezinnen.

Terug naar overzicht actieve vakanties Spanje

Golfen in Spanje

Hou je van golfen? Ook dan is Spanje een ideale vakantiebestemming voor jou. Want wat heeft dit Mediterrane land veel prachtige golfbanen. Waar je het hele jaar door kunt golfen. In een prachtige omgeving en overwegend fantastisch weer.

Gaat jouw volgende golfvakantie naar Spanje…?

Op Golfreizen.nu vind je meer dan 50 golfvakanties naar Spanje. Aan de kust en in het binnenland van Spanje; en op de Spaanse eilanden.

Terug naar overzicht actieve vakanties Spanje

Vogels kijken in Spanje

Hou je van vogels kijken? Dan is Spanje een paradijs voor je! Absolute must sees zijn dan het Monfragüe park in Midden Spanje en het Doñana park in Zuid Spanje.

In het Monfragüe park kun je overnachten in een vakantiehuis op Finca Las Abubillas van  Gertjan en Elly. Via de gastvrije Nederlanders kun je bovendien een schuilhut huren om vogels en wild te observeren en fotograferen.

Ben je op zoek naar een georganiseerde vogelkijkvakantie in Spanje, kijk dan eens naar de vogelreizen van SNP Natuurreizen.

Terug naar overzicht actieve vakanties Spanje

Een voetbalreis naar Spanje

Ben je een voetballiefhebber? Proef dan van dichtbij de Spaanse passie tijdens een voetbalwedstrijd van bijvoorbeeld Real Madrid of FC Barcelona.

En maak een voetbalreis naar Spanje. Waarbij voetbalkaartje, vliegticket én hotel allemaal voor je geregeld worden.

De Nederlandse reisorganisatie Equipo Voetbalreizen organiseert voetbalreizen op maat naar Barcelona, Madrid, Sevilla en Valencia.

Terug naar overzicht actieve vakanties Spanje

Paardrijden in Spanje

Hou je van paardrijden? Verken de gevarieerde natuur van Spanje dan ook eens te paard. Tijdens een paardrijtocht van een paar uur. Of tijdens een paardrijvakantie in Spanje. Bijvoorbeeld in Catalonië, Noord Spanje of Andalusië.

Ik beloof je dat het een onvergetelijke ervaring zal zijn!

Op de website Paardrijvakantiesinspanje.nl vind je verschillende paardrijvakanties naar Spanje.

Terug naar overzicht actieve vakanties Spanje

Duiken, surfen, vissen en meer in Spanje

Maar Spanje heeft natuurlijk ook veel meren en rivieren en een gigantische kustlijn! Ideaal voor een actieve vakantie in Spanje op of in het water.

Je kunt er zwemmen, varen, kajakken, kano varen, snorkelen of duikenEn natuurlijk kun je surfen in Spanje! Of vissen,  in de Ebro rivier of in een van de vele andere rivieren en wateren die Spanje rijk is.

Aanraders voor een surfvakantie in Spanje zijn Tarifa aan de Costa de la Luz in Zuid Spanje en Mundaka en Zarautz aan de Costa Verde in Noord Spanje.

Op de website van Padi vind je meer informatie over duiken in Spanje.

Terug naar overzicht actieve vakanties Spanje

Yoga, fotograferen of schilderen in Spanje

Of wat zeg je van een yoga vakantiefotografie vakantie of schildervakantie naar Spanje? Want de uitgestrekte natuurlandschappen in Spanje zijn betoverend en rustgevend. En de vaak strakblauwe hemels zorgen overdag én ’s nachts voor fantastische plaatjes.

Deze actieve vakanties zijn voor mij een fantastische manier om Spanje op een intense maar rustgevende manier te beleven.

Terug naar overzicht actieve vakanties Spanje

Andere actieve vakanties in Spanje

Is er volgens jou nog een actieve vakantie in Spanje die ik niet genoemd heb? Neem dan even contact met me op! Zo kunnen we samen het overzicht van actieve vakanties in Spanje compleet maken.

Aanbieders van actieve Spanje vakanties

SNP Natuurreizen
Meer dan 60 wandel-, vogel-& fietsvakanties in Spanje en de Spaanse Eilanden. P
rivé of in groep.

Sawadee
Wandel-& fietsvakanties in groepsverband naar Catalonië, Rioja, Costa Blanca, Andalusië en Mallorca. 

Travel4Learning -
Verschillende soorten taalvakanties in Spanje voor jongeren, volwassenen en gezinnen.

YourTripToSpain - Cultuurvakanties, actieve vakanties en meer in Aragon, Catalonië, La Rioja en Baskenland.

Riberwine Travel- Unieke vakanties of activiteiten in het Ribera del Duero wijngebied in Castillië en Leon in Midden Spanje.

Equipo Voetbalreizen
Voetbalreizen op maat naar 
Barcelona, Madrid, Sevilla en Valencia in Spanje.

Golfreizen.nu
Meer dan 50 golfvakanties naar kusten en binnenland van Spanje en de Spaanse eilanden.

Terug naar overzicht actieve vakanties Spanje

Mooiste actieve vakanties in Spanje

Het prachtige España Verde
Een 15-daagse groepswandelvakantie van SNP Natuurreizen langs de kust en door de glooiende bergen van Asturië en Galicië in Noord Spanje.

Fietsvakantie Catalonië
Een 15-daagse fiets-kampeervakantie in groepsverband van Sawadee naar Barcelona, Girona en plaatsjes als Rupit en Santa Pau in het achterland van Catalonië.

De wijnhuizen van Rioja
Een 9-daagse privé fietsvakantie van SNP Natuurreizen door wijngebied La Rioja; met eind-stop in modern en gastronomisch Bilbao in Baskenland, Noord Spanje.

Wandelvakantie Sierra de Gredos
Een 8-daagse groepswandelvakantie naar Madrid en de bergachtige Sierra de Gredos in Midden Spanje.

Ongerepte kust en woestijnachtig binnenland van Almería
Een 8-daagse privé wandelvakantie van SNP Natuurreizen door Cabo de Gata, het grootste ongerepte kustgebied van Andalusië, in het uiterste zuidoosten van deze regio in Zuid Spanje.

Voettocht door het Moorse paradijs
Een 8-daagse groepswandelvakantie van SNP Natuurreizen door de Alpujarras in Zuid Spanje: een berggebied ten zuiden van de Sierra Nevada, met prachtige witte Moorse bergdorpjes.

Langs de Ruta de Olivos
Een 8-daagse privé fietsvakantie van SNP Natuurreizen door het uitgestrekte olijfbomenlandschap in het binnenland van Andalusië (Zuid Spanje).

Trektocht langs witte dorpen
Een 8-daagse privé wandelvakantie van SNP Natuurreizen langs Moorse witte bergdorpjes in de Sierra de Grazalema (Andalusië, Zuid Spanje).

De groene parel van de Canaren
Een 8-daagse privé wandelvakantie van SNP Natuurreizen naar Canarisch eiland La Gomera.

La Isla Bonita
Een 8-daagse privé wandelvakantie van SNP Natuurreizen op Canarische Eiland La Palma.

Terug naar overzicht actieve vakanties Spanje


Keer terug van Actieve vakantie Spanje naar Spanje voor JouNieuwe pagina's

 1. Vakantie op de Canarische eilanden – beleef de eeuwig durende lente

  Nov 12, 18 05:41 AM

  Een vakantie op de Canarische eilanden kan het hele jaar door! Lees Ria’s informatie en tips voor kleinschalige vakanties naar de Canarische eilanden: natuurvakanties, cultuurvakanties en meer.

  Lees meer

 2. Dompel je onder in een groene oase tijdens een vakantie op La Palma

  Nov 12, 18 05:38 AM

  Wordt geïnspireerd voor een vakantie op La Palma! Een rustig Canarisch eiland met fascinerende weelderige natuur en eeuwenoude tradities. Waar massatoerisme geheel afwezig is.

  Lees meer

 3. vakantie op El Hierro: het kleinste Canarische eiland

  Nov 12, 18 05:36 AM

  Lees Ria’s vakantietips voor een kleinschalige vakantie naar El Hierro op de Canarische eilanden. Een paradijs voor een wandelvakantie, fietsvakantie, klimvakantie of duikvakantie.

  Lees meer