B&B a-ti – luxe landelijke B&B bij Astorga (Castillië en Leon)

Geniet van de rust en laat je verwennen bij B&B a-ti! Een landelijk gelegen Nederlandstalige B&B in het dorpje Valderrey in Castillië en Leon (Midden Spanje), op slechts 8km van Astorga. Welke gevestigd is in een 18e eeuwse boerderij en omgeven wordt door prachtige natuur en historische plaatsen.

Een heerlijke kleinschalige accommodatie voor een actieve, gastronomische, cultuur-, ontspan- of kindervakantie op het Spaanse platteland.

Sfeervolle Nederlandstalige B&B a-ti in Valderrey (Castillië en Leon - Midden Spanje)

B&B in 18e eeuwse boerderij buiten Astorga

Bed en Breakfast a-ti is een gastvrije en rustig gelegen Nederlandstalige B&B in Valderrey. Een klein dorpje in Castillië en Leon met ongeveer 25 vaste inwoners, gelegen op 8km van Astorga en 70km van El Bierzo. 

Binnenplaats B&B a-ti bij Astorga
Een van de slaapkamers van B&B a-ti in Castillië en Leon
Het restaurantje van B&B a-ti in Midden Spanje

Het luxe mini-hotel in Midden Spanje is gevestigd in een prachtig gerestaureerde 18e eeuwse boerderij, telt 5 gastenkamers, serveert iedere ochtend een heerlijk gratis ontbijtverzorgt lunch en avondeten, heeft een zwembad en wordt gerund door de Nederlandstalige Jeffry en Lindsy.

Het gezicht achter B&B a-ti

Jeffry, Lindsy en hun kinderen

In 2016 heeft het Belgische koppel B&B a-ti overgenomen. Nadat beiden in België jarenlang een drukke baan hadden gehad. Jeffry als Terminal manager in de haven van Antwerpen en Lindsy als sales en marketing assistent bij een bedrijf voor kinderspellen. 

Met het kopen van deze landelijke B&B in Midden Spanje konden Jeffry en Lindsy eindelijk werk maken van hun passies: koken, wijn en meer sociale contacten. Met veel liefde runnen zij nu de 5 kamers tellende B&B, koken voor hun gasten en hebben meer tijd voor elkaar en hun twee kinderen.

B&B voor gastronomische, actieve én cultuurvakantie

B&B a-ti ligt in een niet-toeristische omgeving in Midden Spanje. Dichtbij de Franse pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Waar je kunt wandelen, fietsen, klimmen, raften, aan canyoing doen en meer. De historische steden Astorga (10min rijden), Leon (45min) en Ponferrada (45min) en natuurlijke schatten als Las Medulas (70min) en Spanje’s grootste gletsjermeer Lago de Sanabria (80min) bezoeken. En wijnen ontdekken op de Ruta del Vino del Bierzo.

Las Medulas (Castillië en Leon)
Kathedraal van Astorga (Castillië en Leon)

Een geweldige bestemming dus voor een actieve vakantie, cultuurvakantie of gastronomische vakantie in Midden Spanje. Maar ook voor een ontspanvakantie, waarbij Jeffry en Lindsy je in de watten leggen met lekker eten en je geniet van de rust om je heen. 

En wil je even je benen strekken? Dan kun je het dorpje Valderrey verkennen. Of een fiets lenen bij B&B a-ti om de directe omgeving te ontdekken.

Kindvriendelijke B&B

Maar ook voor een kindervakantie in Midden Spanje kan ik B&B a-ti van harte aanbevelen. De landelijke B&B in Castillië en Leon heeft een zwembad, pingpong tafel, petanque baan, trampoline en ander speelgoed voor kleuters en tieners. 

Het zwembad van B&B a-ti

Daarnaast beschikt deze kleinschalige accommodatie over een baby bed, relax stoel en kinderstoel voor aan tafel. En kunnen er verse groente- en fruitpapjes voor de allerkleinsten gemaakt worden. 

Verder kan er op 3 kamers een extra bed voor kinderen tot 14 jaar bijgeplaatst worden. Of kan een familie 2 kamers naast elkaar krijgen die zich in een aparte gang bevinden.

En tenslotte nemen Jeffry en Lindsy's kinderen graag kinderen van gasten mee naar het dorp. Om er te spelen met andere kinderen uit Valderrey. Een leuke manier om het Spaanse dorpsleven te proeven;).

Honden welkom

Ga je met je hond op vakantie naar Spanje? Je hond is van harte welkom bij B&B a-ti.

Geef wel van tevoren aan dat je een hond meeneemt, omdat Jeffry en Lindsy maximaal 2 honden per keer te logeren willen hebben. Om gasten zonder hond niet tot overlast te zijn.

Daarom mogen honden ook niet in het restaurantgedeelte of bij het zwembad komen.

Conclusie

Ik vind de sfeervolle en rustig gelegen B&B a-ti in het noordwesten van de regio Castillië en Leon een heerlijk vakantieverblijf voor als je van een actieve vakantie, een gastronomische vakantie of cultuurvakantie in Midden Spanje houdt. Met alleen volwassenen, maar zeker ook met kinderen.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze landelijke Nederlandstalige B&B buiten Astorga in het noordwesten van Castillië en Leon in Midden Spanje? Vul dan onderstaand contact formulier in. Dan zullen Jeffry en Lindsy van B&B a-ti zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Alle velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen

De informatie die je invult op het contactformulier zal alleen met B&B a-ti gedeeld worden. En zal alleen voor administratieve doeleinden gebruikt worden. 


Keer terug van B&B a-ti naar Vakantie Castillië en Leon
Keer terug naar Spanje voor JouNieuwe pagina's

 1. Chocolatería San Ginés - de bekendste chocolatería van Madrid

  Dec 11, 18 07:00 AM

  Informatie over Chocolatería San Ginés, de bekendste chocolatería van Madrid. Een bijzondere én lekkere bezienswaardigheid in Madrid...

  Lees meer

 2. Plaza de Toros Las Ventas in Madrid - Spanje's grootste arena

  Dec 11, 18 05:11 AM

  Plaza de Toros Las Ventas in Madrid - Spanje's grootste arena voor stierengevechten

  Lees meer

 3. Het waaiermuseum van Madrid

  Dec 10, 18 03:34 PM

  Een bijzondere bezienswaardigheid voor een vakantie Madrid: een klein waaiermuseum, met waaiers van over de hele wereld. Lees waar je dit bijzondere museum in Spanje kunt vinden. En hoe de waaiers zij…

  Lees meer