Casa Rural a-ti: boutique Bed & Breakfast bij Astorga (Castilië-Leon)

Vind je het fijn om tijdens je vakantie in Spanje te overnachten bij Nederlanders of Belgen? Dit kan bij Casa Rural a-ti, een boutique Bed & Breakfast bij Astorga (Castilië en Leon, Midden-Spanje) die rustig gelegen is aan de rand van een authentiek Spaans gehucht en omgeven wordt door prachtige natuur plus historische plaatsen als Leon en Las Médulas.

Boutique Bed and Breakfast Casa Rural a-ti bij Astorga (Castilië en Leon, Midden-Spanje)

B&B a-ti bevindt zich in het dorpje Valderrey, op 8 kilometer van Astorga, in het noordwesten van de regio Castilië en Leon.

Het kindvriendelijke hotel is gevestigd in een rond een binnenplaats gebouwde boerderij uit de achttiende eeuw, telt 5 comfortabele kamers en heeft onder andere een heerlijk buitenzwembad.

Het wordt liefdevol gerund door Jeffry en Lindsy, die in 2016 naar Spanje verhuisden om meer tijd te krijgen voor hun passies: koken, wijn en sociale contacten. Als je bij deze Vlamingen op vakantie komt, kun je er dus op rekenen dat je verwend wordt met lekker eten en super wijnen...

Bovendien verzorgen Jeffry en Lindsy ook culinaire vakanties én actieve vakanties in de omgeving van hun B&B: de zogenaamde culinaire wijnweken en avonturenweken. Ik beloof je dat een avonturenweek bij a-ti ook een absolute topper voor kinderen is!

*Handig om te weten*

  • Vanaf 2023 zijn er vanuit België én Nederland directe vluchten naar Oviedo en Gijon (Asturië).
  • Casa Rural a-ti is open van april t/m september.
  • Honden zijn welkom bij Casa rural a-ti. Geef wel van tevoren aan als je je hond mee op vakantie wilt nemen. Want om gasten zonder hond niet tot overlast te zijn, willen Jeffry en Lindsy maximaal 2 honden per keer te logeren willen hebben.

Een kindervakantie bij Casa rural a-ti

Zwembad B&B a-ti (Astorga, Midden-Spanje)

Kinderen kunnen zich prima amuseren bij Casa Rural A-ti. Want dit kleine hotel met Nederlandstalige eigenaren heeft niet alleen een buitenzwembad, maar ook een pingpong tafel, trampoline, jeu-de-boules baan plus ander speelgoed voor kleuters en tieners.

Verder kan er voor kinderen tot 14 jaar een extra bed bijgeplaatst worden of kan een familie 2 naast elkaar en in een aparte gang gelegen kamers krijgen.

En voor families met baby's en kleine kinderen is er een babybed plus een kinderstoel en kunnen Jeffry en Lindsy verse groente- en fruitpapjes maken.

*Een actieve kindervakantie bij a-ti*

Houden jullie van actieve vakanties met jullie kinderen? Boek in de voorjaars- of zomervakantie dan een avonturenweek bij B&B a-ti!!

Terug naar boven>>

De omgeving van B&B a-ti

Paleis van Gaudí in Astorga (Spanje)

Bovendien vormt B&B a-ti een ideale uitvalsbasis voor een cultuurvakantie of actieve vakantie "op eigen houtje" in Castilië en Leon. Een paar aanraders zijn bijvoorbeeld:

Tijdens je vakantie bij Casa Rural a-ti geven Lindsy en Jeffry je met alle plezier tips over wat je kunt zien en doen in de omgeving van hun kleine hotel.

Culinaire wijnweken van a-ti

Een bezoek aan Bodega Palacio de Canedo in Leon tijdens de wijnreis van B&B A-ti

Een paar keer per jaar organiseren Jeffry en Lindsy de zogenaamde Culinaire wijnweken a-tiwaarbij ze je niet alleen meenemen naar wijnhuizen in de wijngebieden van El Bierzo, Rueda en León, maar ook bijvoorbeeld naar 's werelds beste vleesrestaurant...

Jullie gaan bijvoorbeeld lunchen in Lindsy's en Jeffry's lievelingsrestaurant in de stad León en bezoeken wijnhuis Palacio de Canedo in el Bierzo, waar jullie een wandeling door de wijngaarden maken én uiteraard wijn proeven. 

Bovendien laten ze je tijdens deze culinaire wijnweek ook proeven aan de prachtige natuur en cultuur in de omgeving van hun B&B. Zo ga je naar het Paleis van Gaudi in Astorga en naar het indrukwekkende natuurlandschap van Las Médulas. En in de avond koken zij zelf de sterren van de hemel voor je terwijl je geniet van heerlijke Spaanse wijnen.

*Datum culinaire wijnweek B&B A-ti*

In 2024 vindt de culinaire wijnweek plaats van maandag 29 april tot zaterdag 4 mei. Maar voor een privé groep kan deze culinaire wijnweek op ieder gewenst moment geboekt worden.

Terug naar boven>>

Avonturenweek van B&B a-ti

Raften in de A Porma rivier

Voor liefhebbers van een actieve vakantie in Spanje heeft B&B a-ti bovendien de zogenaamde Avonturenweek samengesteld, waarin je o.a. gaat raften op de El Porma rivier en canyoning doen door de Valporquero grotten.

Want het kleinschalig hotel is gelegen in een prachtige niet-toeristische omgeving dichtbij de Camino Francés naar Santiago de Compostela, het fascinerende natuurgebied Las Medulas plus Spanje’s grootste gletsjermeer Lago de Sanabria. Een fantastische omgeving dus om te wandelen, fietsen, klimmen, raften en meer.

Ik vind de Avonturenweek van a-ti een absolute aanrader voor een actieve zomervakantie in Spanje met je gezin of met een groep vrienden (maximaal 10 personen)!

Terug naar boven>>

Conclusie

Ik vind B&B A-ti een ideale plek voor een ontspanvakantie, kindervakantie, culinaire vakantie én actieve vakantie op het Spaanse platteland! Met zijn tweetjes, het gezin of een paar vrienden.

Bovendien vormt deze boutique Bed and Breakfast in het noordwesten van Spanje een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van de regio Castilië en Leon. Én mag je hond er ook mee op vakantie komen...

Meer weten of boeken?

Wil je meer weten over een verblijf in dit kleine Nederlandstalige hotel in Midden-Spanje of over de Culinaire wijnweek of Avonturenweek van a-ti? Vul dan onderstaand contact formulier in. Dan nemen Jeffry en Lindsy van B&B A-ti zo snel mogelijk contact met je op.

Alle velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen

Terug naar boven>>