Charmante kleine hotels in Castillië en Leon (Midden Spanje)

Op deze pagina vind je de mooiste kleinschalige hotels die ik in Castillië en Leon in Midden Spanje gevonden heb. Romantische hotelletjes of luxe verwen-hotels. Die gevestigd zijn in kastelen, paleizen, traditionele huizen en meer. En die zich bevinden op Middeleeuwse plaatsen, historische steden of midden in de natuur.

LET OP: Per 25 augustus 2020 zijn weer alleen noodzakelijke reizen naar Spanje toegestaan en mogen we dus weer niet op vakantie naar Spanje. Lees meer>>

Kijk maar snel welke charmante kleine hotels ik in het binnenland van Spanje gevonden heb!

Charme hotels in Midden Spanje

Hotel San Antonio El Real in Segovia

Een bijzonder hotel in Midden Spanje vind ik  Hotel San Antonio El Real in UNESCO stad Segovia in de regio Castillië en LeonHet charmante hotel is gevestigd in een voormalig klooster met prachtige mudéjar stijl. Dat in de vijftiende eeuw gebouwd is door de broer van koningin Isabel I van Castilië. En aanvankelijk een koninklijke residentie was...

Klik hier als je wilt zien welke charmante hotels in Segovia ik nog meer gevonden heb.

Hotel La Senda de los Caracoles in provincie Segovia

Op 2 uur rijden van Madrid en 1,5 uur rijden van de Middeleeuwse plaats Segovia ligt La Senda de los Caracoles. Dit het rustgevende hotel in Midden Spanje ligt verstopt in een prachtig stuk natuur, in de provincie Segovia. En heeft een heerlijk wellness-centrum. Super voor een natuurvakantie of ontspanvakantie in Castillië en Leon! PS. Met opzet hebben de kamers geen TV...

B&B a-Ti bij Astorga

Op zoek naar een sfeervol hotelletje in het noordwesten van Castillië en Leon? Het kleine Nederlandstalige hotel B&B a-ti is een kindvriendelijk landelijk hotel met zwembad en ander vermaak voor kinderen. Dat gevestigd is in het dorpje Valderrey, op 8km van Astorga. Waar honden welkom zijn. Ideaal voor een actieve vakantie, cultuurvakantie, culinaire vakantie én kindervakantie in Midden Spanje!

Posada Real Casa de Tepa in Astorga

Posada Real Casa de Tepa is een charmant klein hotel in de historische binnenstad van Astorga, op een paar minuten lopen van de kathedraal en het paleis van Gaudí. Het luxehond- en kindvriendelijke hotel in het noordwesten van Castillië en Leon bevindt zich in een gerestaureerd 18e-eeuws paleis, dat vroeger het huis was van de graaf van Tepa.

Klik hier voor meer charmante hotels in Astorga.

Hotel Palacio de San Esteban in Salamanca

Wat een prachtig hotel is Hotel Palacio de San Esteban in de oude binnenstad van Werelderfgoed stad Salamanca in Castillië en Leon! Dit charmante hotel in Midden Spanje, dat gevestigd is in een voormalig klooster en uitkijkt op de kathedraal, ziet er van buiten en van binnen betoverend uit. Het luxe hotel beschikt over een buitenzwembad en een heerlijk wellness-centrum. Verwennerij ten top!

Klik hier voor meer charmante hotels in Salamanca.

Hotel El Planeta Escondido in provincie Segovia

Ga je met zijn tweetjes op vakantie naar Castillië en Leon? En zoek je een romantisch hotel op het platteland? Dan heb ik een leuk hotel voor je gevonden! Het kleine hotel El Planeta Escondido ligt in het binnenland van de provincie Segovia. En heeft in totaal vijf sfeervol ingerichte suites met eigen jacuzzi en open haard!

Romantisch hotel in Sepúlveda

Wat een prachtige klein hotel in Midden Spanje is Hospedería de los Templarios in de Middeleeuwse plaats Sepúlveda in de provincie Segovia (regio Castillië en Leon)! Vanuit de charmante modern-rustiek ingerichte B&B heb je een prachtig uitzicht op het idyllische dorp en natuurpark Hoces del Río Duratón. Perfect voor een cultuur- of actieve vakantie in Castillië en Leon.

Rustiek hotel in Sepúlveda

Een andere mooie hotelletje in de Middeleeuwse plaats Sepúlveda in de provincie Segovia vind ik hotel Posada de San Millán. Dit kleine hotel in Midden Spanje telt 8 karakteristieke kamers. En is gevestigd in een traditioneel natuurstenen huis. Dat gebouwd is rond een kleine binnenplaats met zuilengalerij.

Bijzonder hotel in Guzmán

Wat hou ik van kleine hotels in bijzondere gebouwen! Hotel Palacio de Guzmán in het Middeleeuwse dorpje Guzmán in de provincie Burgos (regio in Castillië en Leon) is daarom een schot in de roos voor mij. Het charmante en smaakvol ingerichte hotel in Midden Spanje is gevestigd in een paleis uit de zeventiende eeuw. En heeft in totaal vier kamers.

Sfeervol kasteel-hotel bij Peñafiel

Of wat zeg je van een verblijf in een voormalig kasteel tijdens je vakantie in Castillië en Leon? Hotel Castillo de Curiel is gevestigd in het kasteel van Curiel. Op vier kilometer ten noorden van wijnstadje Peñafiel in het Ribera del Duero wijngebied. De kamers van dit bijzondere hotel in Midden Spanje hebben een koninklijke uitstraling. En zijn vernoemd naar personen die in het kasteel hebben gewoond.

Charmant hotel in Covarrubias

Mijn favoriete hotel voor een vakantie in Covarrubias is Hotel Rural Princesa Kristina, dat ligt in een prachtig opgeknapt pand in een van de smalle straatjes van de Middeleeuwse plaats. Dit gastvrije kleine hotel in Midden Spanje beschikt over 6 warm ingerichte kamers en is rustig gelegen. Het ontbijt wordt geserveerd in het dichtbijgelegen hotel Rey Chindasvinto.

Klik hier voor meer kleinschalige hotels in Covarrubias in Castillië en Leon.

Terug naar boven

Luxe hotels in Castillië en Leon

Luxe hotel op wijngoed in Ribera del Duero wijngebied

Ik lijk een sprookje in te stappen als ik Hotel Le Domaine in de voormalige Retuerta Abdij binnen ga! Dit luxe hotel in Midden Spanje is gevestigd op een wijngoed in wijngebied Ribera de Duero in Castillië en Leon. De voormalige abdij is prachtig bewaard gebleven. De kamers zijn vorstelijk. De stilte geweldig. En het eten verbluffend.

Klooster-hotel met Spa in Valbuena

Zoek je een luxe hotel op een bijzondere locatie voor je vakantie in Castillië en Leon? Kijk dan eens naar het luxe 5-sterren hotel Hotel Castilla Termal Monasterio de Valbuena! Dit bijzondere hotel in Midden Spanje is gevestigd in het voormalige klooster van Valbuena. En heeft hedendaagse comfort prachtig geïntegreerd in dit historische gebouw. Wat bijvoorbeeld te zien is in het heerlijke wellness-centrum.

Klooster-hotel in Salamanca

Wat een prachtig hotel is Hotel Palacio de San Esteban in de oude binnenstad van Werelderfgoed stad Salamanca in Castillië en Leon! Dit charmante hotel in Midden Spanje, dat gevestigd is in een voormalig klooster en uitkijkt op de kathedraal, ziet er van buiten en van binnen betoverend uit. Het luxe hotel beschikt over een buitenzwembad en een heerlijk wellness-centrum. Verwennerij ten top!

Klik hier voor meer charmante hotels in Salamanca.

Terug naar boven

Hotels in hoofdsteden Castillië en Leon

Ik heb helaas nog geen tijd gehad om uit te zoeken welke mooie kleinschalige hotels te vinden zijn in de andere provinciale hoofdsteden van de regio Castillië en Leon in Midden Spanje (te weten Burgos, León, Palencia, Zamora, Avila en Soria).

Meer charmante hotels Castillië en Leon

Ken jij of ben jij eigenaar van een mooi kleinschalig hotel in Castillië en Leon dat niet in dit overzicht mag ontbreken ? Neem dan even contact met me op. Zo kunnen we samen een overzicht maken van de mooiste hotelletjes in Midden Spanje!
Nieuwe pagina's

 1. Een fietsvakantie naar fietsparadijs Mallorca (Balearen)

  Oct 20, 20 07:40 AM

  Het Spaanse eiland Mallorca is een echt fietsparadijs! Lees meer over mooie fietsgebieden, fietsroutes en georganiseerde fietsreizen op dit Spaanse eiland!

  Lees meer

 2. Marion Hoogwegt: nuchtere Hollandse met Spaans hart

  Oct 19, 20 08:03 AM

  De avontuurlijke Marion Hoogwegt woont sinds 1989 in Spanje en schrijft meeslepende verhalen over zichzelf en haar geliefde Spanje. Lees meer over haar boeken.

  Lees meer

 3. Natuur en eeuwenoude cultuur tijdens een wandelvakantie op Mallorca

  Oct 08, 20 08:18 AM

  Zin in een wandelvakantie op Mallorca (Balearen)? Lees wat ik de mooiste wandelgebieden, wandelroutes en wandelreizen op dit Spaanse eiland vind!

  Lees meer