Hotels in Castilië en Leon (Midden-Spanje): in kastelen, kloosters en meer

Op deze pagina vind je de mooiste kleinschalige hotels die ik in Castilië en Leon in Midden-Spanje gevonden heb. Romantische hotelletjes of luxe verwen-hotels. Die gevestigd zijn in kastelen, paleizen, traditionele huizen en meer. En die zich bevinden op Middeleeuwse plaatsen, historische steden of midden in de natuur.

Kijk maar snel welke droomhotels ik in deze uitgestrekte regio in Midden-Spanje gevonden heb! Ik heb ze thematisch opgesplitst in:

Ben je op zoek naar een mooi kleinschalig hotel in een specifieke plaats, natuurgebied of streek in Castilië en Leon? Ga dan naar mijn favoriete: 

Boutique hotels in Castilië en Leon

Boutique hotel Posada de Aceña (Quintanilla de Onésimo, Valladolid)

Een van mijn favoriete boutique hotels in de regio Castilië en Leon is absoluut Posada de Aceña in de provincie Valladolid.

Dit modern en minimalistisch boutique hotel, dat gelegen is in het dorp Quintanilla de Onésimo in wijnstreek Ribera del Duero, op ruim een half uur rijden in oostelijke richting van de stad Valladolid, is gevestigd in een 300 jaar oude meelfabriek! Dit noem ik nou een bijzondere overnachting in Spanje...

Boutique hotel B&B a-Ti (Astorga, León)

Boutique hotel B&B a-ti is rustig gelegen in het dorpje Valderrey, op 8 kilometer van de stad Astorga.

Het heeft een lekker buitenzwembad plus ander vermaak voor kinderen.

Bovendien kun je er uitstekend eten en mag je hond mee op vakantie komen in dit kleine hotel met Nederlandse eigenaren in het noordwesten van Castilië en Leon.

Én verzorgen de eigenaren Jeffry en Lindsy vanuit hun Bed and Breakfast in het noorden van Spanje ook prachtige culinaire én actieve vakanties.

Ideaal voor een actieve vakantie, cultuurvakantie, culinaire vakantie én kindervakantie in Spanje!

 Hotel Rural Princesa Kristina (Covarrubias, Burgos)

Een gezellig boutique hotel in het Middeleeuwse stadje Covarrubias vind ik Hotel Rural Princesa Kristina, dat ligt in een prachtig opgeknapt pand in een van de smalle straatjes van de Middeleeuwse plaats.

Dit kleine hotel in de provincie Burgos (Castilië en Leon) beschikt over zes warm ingerichte kamers en is rustig gelegen. Het ontbijt wordt geserveerd in het dichtbijgelegen hotel Rey Chindasvinto.

Posada Real Casa de Tepa (Astorga, León)

Een heerlijk boutique hotel in de historische binnenstad van de stad Astorga in het noordwesten van Castilië en Leon vind ik Posada Real Casa de Tepa, op een paar minuten lopen van de kathedraal en het paleis van Gaudí.

Het comfortabele kleine hotel bevindt zich in een gerestaureerd achttiende eeuws paleis dat vroeger het huis was van de graaf van Tepa. En heeft ook kamers waar honden welkom zijn.

Boutique hotel Microtel Placentinos (Salamanca)

Een korte blik in Microtel Placentinos in UNESCO stad Salamanca en ik ben verkocht! Met zijn natuurstenen binnenmuren en klassieke inrichting straalt dit boutique hotel in Castilië en Leon een en al warmte uit. 

Bovendien ligt het op steenworp afstand van de belangrijkste bezienswaardigheden van Salamanca. Ideaal voor een stedentrip Salamanca!

Hotel San Antonio El Real (Segovia)

Of wat zeg je van Hotel San Antonio El Real in UNESCO stad Segovia? Dit prachtige boutique hotel in de regio Castilië en Leon (Midden-Spanje) is gevestigd in een voormalig klooster met prachtige mudéjar stijl.

Het is in de vijftiende eeuw gebouwd door de broer van koningin Isabel I van Castilië en was aanvankelijk een koninklijke residentie...

Hotel La Senda de los Caracoles (Segovia)

Op 2 uur rijden van Madrid en 1,5 uur rijden van de Middeleeuwse plaats Segovia ligt La Senda de los Caracoles.

Dit rustgevende kleine wellnesshotel in de regio Castilië en Leon ligt verstopt in een prachtig stuk natuur, in de provincie Segovia, en heeft een heerlijk wellnesscentrum. Super voor een natuurvakantie of ontspanvakantie in Midden-Spanje!

PS. Met opzet hebben de kamers geen TV...

Posada de San Milán (Sepúlveda, Segovia)

Een ander prachtig boutique hotel in Castilië en Leon vind ik hotel Posada de San Millán in de Middeleeuwse plaats Sepúlveda (provincie Segovia) 

Dit kleine hotel in Midden-Spanje telt 8 karakteristieke kamers en is gevestigd in een traditionele herberg die gebouwd is rond een kleine binnenplaats met zuilengalerij.

Terug naar boven>>

Luxe hotels in Castilië en Leon

Luxe hotel Le Domaine (Valladolid)

Ik lijk een sprookje in te stappen als ik Hotel Le Domaine in de voormalige Retuerta Abdij binnen ga!

Dit luxe 5-sterren hotel in de regio Castilië en Leon is gevestigd op een wijngoed in wijngebied Ribera de Duero, in de provincie Valladolid. De voormalige abdij is prachtig bewaard gebleven, de kamers zijn vorstelijk, de stilte geweldig en het eten verbluffend.

Hotel Palacio de San Esteban (Salamanca)

Wat een prachtig hotel is Hotel Palacio de San Esteban in de oude binnenstad van Werelderfgoed stad Salamanca in Castilië en Leon (Midden-Spanje)! 

Het betoverende 5-sterren hotel is gevestigd in een voormalig klooster en kijkt uit op de kathedraal. Bovendien beschikt het luxe hotel over een buitenzwembad plus een heerlijk wellness-centrum. Verwennerij ten top!

Hotel Convento Capuchinos (Segovia)

Ben je op zoek naar een luxe hotel in het historische centrum van Segovia? Dan zul je het 5-sterren Eurostars Convento Capuchinos geweldig vinden. 

Dit prachtig ingerichte hotel in Castilië en Leon met in totaal 62 ruime slaapkamers plus een heerlijke Spa is gevestigd in het voormalige Capuchinos klooster. 

Hotel Spa Castilla Termal Monasterio de Valbuena (Valladolid)

Een luxe hotel op een bijzondere locatie in Castilië en Leon vind ik ook Hotel Castilla Termal Monasterio de Valbuena, dat gevestigd is in het voormalige klooster van Valbuena.

Je kunt er genieten van prachtige authentieke details en tegelijkertijd is de hedendaagse comfort op een verbluffende wijze geïntegreerd in dit historische gebouw, wat bijvoorbeeld te zien is in het heerlijke wellness-centrum.

Hotel Valbusenda Bodega & Spa (Zamora)

Zoek je een luxe en modern hotel in de Toro wijnstreek in de provincie Zamora? Dan is Hotel Valbusenda Bodega & Spa iets voor jou.

Dit moderne 5-sterren hotel in Castilië en Leon heeft diverse zwembaden en een fantastische Spa. Vanuit het hotel kijk je uit op de bijbehorende wijngaarden en een taxi rijdt je in 15 minuten naar Toro.

Terug naar boven>>

Agriturismo's in Castilië en Leon

Agriturismo's in Castilië en Leon zijn typisch gevestigd in wjingoederen! Dit zijn een paar van mijn favorieten:

Hotel & Bodega Palacio de Canedo (León)

Een fantastische agriturismo op een wijngoed in Castilië en Leon vind ik Hotel & Bodega Palacio de Canedo van de familie Prada.

Je vindt dit kleinschalige hotel in in het achttiende eeuwse paleis van het dorpje Canedo, in wijngebied el Bierzo (provincie León).

Palacio de Canedo heeft niet alleen zijn eigen wijngaard, maar ook een fantastisch restaurant waar gekookt wordt met streekproducten. En een winkel waar je lokale producten kunt kopen.

Zo kun je in het restaurant smullen van een toetje van kastanjes, kun je in de winkel kersen in brandewijn, kastanjes in siroop en geroosterde paprika kopen en kun je er op afspraak een rondleiding door de wijngaard plus een wijnproeverij krijgen.

Bovendien wordt het jaarlijkse wijnoogstfeest van El Bierzo in de bijbehorende bodega van het paleishotel gehouden wordt.

Hier proéf je het echte Spanje en de grote liefde die de familie Prada voor El Bierzo heeft! Een beter voorbeeld van duurzaam toerisme is er voor mij niet...

Hotel SPA Bodega El Lagar de Isilla (Burgos)

In de buurt van de Middeleeuwse plaats Peñaranda del Duero bevindt zich Hotel SPA Bodega El Lagar de Isilla, in een mini gehucht dat La Vid heet. 

Deze agriturismo in Castilië en Leon is gevestigd in een oude bodega in wijngebied Ribera del Duero. Ze ligt verstopt tussen de wijngaarden en kijkt uit op het Monasterio de Santa María de La Vid klooster. Bovendien beschikt het kleine hotel over een heerlijk wellnesscentrumEen klein paradijs, waar honden overigens ook zijn toegestaan.

Hotel & Bodega Abadia Retuerta LeDomaine (Valladolid)

Ik lijk een sprookje in te stappen als ik Hotel LeDomaine bij Sardón de Duero binnenstap! Dit luxe 5-sterren hotel in Midden-Spanje bevindt zich in de voormalige Retuerta Abdij op wijngoed Abadia Retuerta, midden in het Ribera de Duero wijngebied.

De voormalige abdij is prachtig bewaard gebleven, de kamers zijn vorstelijk, de stilte geweldig en het eten verbluffend (het restaurant heeft een Michelin ster).

Mocht je er niet willen overnachten, ga er dan zeker eten!

Hotel & Spa Castilla Termal Monasterio de Valbuena (Valladolid)

Een ander sprookjeshotel in wijngebied Ribera del Duero vind ik Hotel Castilla Termal Monasterio de Valbuena in Valbuena del Duero!

Het luxe 5-sterren hotel is gehuisvest in het vroegere klooster van Valbuena dat eveneens op een wijngaard ligt en dat prachtig opgeknapt is met behoud van talloze oorspronkelijke elementen.

Het beschikt over supercomfortabele kamers, een Wellnesscentrum, een buitenzwembad plus een uitstekend restaurant. En voor kinderen is er een speeltuin.

Hier kom je niet alleen naartoe om te slapen, maar ook om te genieten en te beleven!

Hotel & Bodega Torremilanos (Burgos)

Een ander wijnhuis waar je niet alleen terecht kunt voor een rondleiding en/of wijnproeverij, maar waar je ook kunt overnachten, is Hotel & Bodega Torremilanos.

Het wijngoed bevindt zich een paar kilometer buiten Aranda de Duero en is een groot oud landgoed met uitgestrekte wijngaarden, heerlijke wijnproeverijen en uitstekend restaurant.

Agriturismo Pago de Trascasas

Een eenvoudigere maar zeker niet minder charmante agriturismo in Castilië en Leon vind ik verder de de wijngaard Pago de Trascasas in wijngebied Cigales (provincie Valladolid). 

Het kleine hotel heeft een typische Spaanse inrichting en vertelt je met alle plezier meer over hun wijnproductie tijdens een rondleiding plus wijnproeverij...

Terug naar boven>>

Parador hotels in Castilië en Leon

Het Parador hotel van León

Het mooiste Parador hotel in Castilië en Leon vind ik zelf de Parador de León die gevestigd is in een prachtig historisch gebouw dat dateert uit de twaalfde eeuw. Het gebouw was oorspronkelijk de zetel van de Orde van Santiago en werd vervolgens kerk plus ziekenhuis voor pelgrims op weg naar Santiago de Compostela.

Het op het San Marcos plein gelegen hotel heeft een prachtige Renaissance voorgevel plus indrukwekkende kloostergang. Sinds 1965 doet het dienst als hotel en aan het einde van de jaren 2010 is het gebouw grondig gerenoveerd en opgegradeerd tot luxe 5-sterren hotel.

Het Parador hotel van La Granja de San Ildefonso

Een ander prachtig Parador hotel in de regio Castilië en Leon vind ik de Parador de La Granja in La Granja de San Ildefonso dat ligt naast het Koninklijke Paleis van La Granja de San Ildefonso bij Madrid.

Het enorme gebouw is in 1770 gebouwd is als woning voor de twee kinderen van de Spaanse koning Carlos III en is sinds 2007 een Parador hotel.

Het luxe hotel heeft een moderne inrichting waarbij historische elementen ten volste tot hun recht komen.

Verder beschikt het hotel over een dakterras met buitenzwembad, een wellness centrum plus een serre met uitstekend restaurant.

Meer sfeervolle accommodaties Castilië en Leon

Lees meer over Castilië en Leon