Charmante kleine hotels in Castillië en Leon (Midden-Spanje)

Op deze pagina vind je de mooiste kleinschalige hotels die ik in Castillië en Leon in Midden-Spanje gevonden heb. Romantische hotelletjes of luxe verwen-hotels. Die gevestigd zijn in kastelen, paleizen, traditionele huizen en meer. En die zich bevinden op Middeleeuwse plaatsen, historische steden of midden in de natuur.

Kijk maar snel welke charmante kleine hotels ik in het binnenland van Spanje gevonden heb!

Charme hotels in Castillië en Leon

Hotel San Antonio El Real (Segovia)

Een bijzonder hotel in Midden Spanje vind ik Hotel San Antonio El Real in UNESCO stad Segovia in de regio Castillië en Leon. 

Het charmante hotel is gevestigd in een voormalig klooster met prachtige mudéjar stijl.

Het is in de vijftiende eeuw gebouwd door de broer van koningin Isabel I van Castilië. En was aanvankelijk een koninklijke residentie...

Meer charmante hotels in Segovia>>

Hotel La Senda de los Caracoles (Segovia)

Op 2 uur rijden van Madrid en 1,5 uur rijden van de Middeleeuwse plaats Segovia ligt La Senda de los Caracoles.

Het rustgevende hotel in Midden-Spanje ligt verstopt in een prachtig stuk natuur, in de provincie Segovia. En heeft een heerlijk wellness-centrum. Super voor een natuurvakantie of ontspanvakantie in Castillië en Leon!

PS. Met opzet hebben de kamers geen TV...

B&B a-Ti (Astorga, León)

Op zoek naar een sfeervol hotelletje in het noordwesten van Castillië en Leon?

Het kleine Nederlandstalige hotel B&B a-ti is een kindvriendelijk landelijk hotel met zwembad en ander vermaak voor kinderen. Dat gevestigd is in het dorpje Valderrey, op 8 kilometer van Astorga. Waar honden welkom zijn.

Ideaal voor een actieve vakantie, cultuurvakantie, culinaire vakantie én kindervakantie in Midden Spanje!

Posada Real Casa de Tepa (Astorga, León)

Posada Real Casa de Tepa is een charmant klein hotel in de historische binnenstad van Astorga, op een paar minuten lopen van de kathedraal en het paleis van Gaudí.

Het luxe hond- en kindvriendelijke hotel in het noordwesten van Castillië en Leon bevindt zich in een gerestaureerd achttiende eeuws paleis, dat vroeger het huis was van de graaf van Tepa.

Meer charmante hotels in Astorga>>

Hotel Palacio de San Esteban (Salamanca)

Wat een prachtig hotel is Hotel Palacio de San Esteban in de oude binnenstad van Werelderfgoed stad Salamanca in Castillië en Leon! 

Dit charmante hotel in Midden-Spanje, dat gevestigd is in een voormalig klooster en uitkijkt op de kathedraal, ziet er van buiten en van binnen betoverend uit.

Het luxe hotel beschikt over een buitenzwembad en een heerlijk wellness-centrum. Verwennerij ten top!

Meer charmante hotels in Salamanca>>

Hotel El Planeta Escondido (Segovia)

Ga je met zijn tweetjes op vakantie naar Castillië en Leon? En zoek je een romantisch hotel op het platteland? Dan heb ik een leuk hotel voor je gevonden!

Het kleine hotel El Planeta Escondido ligt in het binnenland van de provincie Segovia.

En heeft in totaal vijf sfeervol ingerichte suites met eigen jacuzzi en open haard!

Hospedería de los Templarios (Sepúlveda, Segovia)

Wat een prachtige klein hotel in Midden-Spanje is Hospedería de los Templarios in de Middeleeuwse plaats Sepúlveda in de provincie Segovia (regio Castillië en Leon)!

Vanuit de charmante modern-rustiek ingerichte B&B heb je een prachtig uitzicht op het idyllische dorp en natuurpark Hoces del Río Duratón.

Perfect voor een cultuur- of actieve vakantie in Castillië en Leon.

Posada de San Milán (Sepúlveda, Segovia)

Een andere mooie hotelletje in de Middeleeuwse plaats Sepúlveda in de provincie Segovia vind ik hotel Posada de San Millán.

Dit kleine hotel in Midden Spanje telt 8 karakteristieke kamers. En is gevestigd in een traditioneel natuurstenen huis dat gebouwd is rond een kleine binnenplaats met zuilengalerij.

Hotel Palacio de Guzmán (Burgos)

Wat hou ik van kleine hotels in bijzondere gebouwen! Hotel Palacio de Guzmán in het Middeleeuwse dorpje Guzmán in de provincie Burgos (Castillië en Leon) is daarom een schot in de roos voor mij. 

Het charmante en smaakvol ingerichte hotel in Midden-Spanje is gevestigd in een paleis uit de zeventiende eeuw. En heeft in totaal vier kamers.

Hotel Castillo de Curiel (Peñafiel, Valladolid)

Of wat zeg je van een verblijf in een voormalig kasteel tijdens je vakantie in Castillië en Leon?

Hotel Castillo de Curiel is gevestigd in het kasteel van Curiel op vier kilometer ten noorden van wijnstadje Peñafiel in het Ribera del Duero wijngebied. 

De kamers van dit bijzondere hotel in Midden-Spanje hebben een koninklijke uitstraling. En zijn vernoemd naar personen die in het kasteel hebben gewoond.

 Hotel Rural Princesa Kristina (Covarrubias, Burgos)

Mijn favoriete hotel voor een vakantie in Covarrubias is Hotel Rural Princesa Kristina, dat ligt in een prachtig opgeknapt pand in een van de smalle straatjes van de Middeleeuwse plaats.

Dit gastvrije kleine hotel in de provincie Burgos (Castillië en Leon) beschikt over zes warm ingerichte kamers en is rustig gelegen.

Het ontbijt wordt geserveerd in het dichtbijgelegen hotel Rey Chindasvinto.

Meer sfeervolle hotelletjes in Covarrubias>>

Terug naar boven

Luxe hotels in Castillië en Leon

Luxe Hotel Le Domaine***** (Valladolid)

Ik lijk een sprookje in te stappen als ik Hotel Le Domaine in de voormalige Retuerta Abdij binnen ga!

Dit luxe hotel in de regio Castillië en Leon is gevestigd op een wijngoed in wijngebied Ribera de Duero, in de provincie Valladolid. 

De voormalige abdij is prachtig bewaard gebleven, de kamers zijn vorstelijk, de stilte geweldig en het eten verbluffend.

Hotel Spa Castilla Termal Monasterio de Valbuena***** (Valladolid)

Zoek je een luxe hotel op een bijzondere locatie voor je vakantie in Castillië en Leon? Kijk dan eens naar het luxe 5-sterren hotel Hotel Castilla Termal Monasterio de Valbuena!

Deze bijzondere overnachting in Midden-Spanje is gevestigd in het voormalige klooster van Valbuena.

Je kunt er genieten van prachtige authentieke details. En tegelijkertijd is de hedendaagse comfort op een verbluffende wijze geïntegreerd in dit historische gebouw. Wat bijvoorbeeld te zien is in het heerlijke wellness-centrum.

Hotel Palacio de San Esteban***** (Salamanca)

Wat een prachtig hotel is Hotel Palacio de San Esteban in de oude binnenstad van Werelderfgoed stad Salamanca in Castillië en Leon! 

Dit charmante hotel in Midden Spanje, dat gevestigd is in een voormalig klooster en uitkijkt op de kathedraal, ziet er van buiten en van binnen betoverend uit.

Het luxe hotel beschikt over een buitenzwembad en een heerlijk wellness-centrum. Verwennerij ten top!

Terug naar boven

Hotels in hoofdsteden Castillië en Leon

Ik heb helaas nog geen tijd gehad om uit te zoeken welke mooie kleinschalige hotels te vinden zijn in de andere provinciale hoofdsteden van de regio Castillië en Leon in Midden-Spanje (te weten Burgos, León, Palencia, Zamora en Soria).
Nieuwe pagina's

 1. Een vakantie Santiago de Compostela: Spanje's bekendste pelgrimsoord

  Sep 16, 21 04:10 AM

  Proef tijdens je vakantie in Santiago de Compostela (Noord-Spanje) de bijzondere pelgrimssfeer en dwaal rond door smalle straten met gezellige pleinen en meer.

  Lees meer

 2. De marmersteengroeven van Macael in de provincie Almería (Andalusië)

  Sep 14, 21 09:08 AM

  Ken jij de marmer van Macael? Rond dit dorp in de provincie Almería wordt al ruim 2.000 jaar marmer gewonnen! Ligging| bezienswaardigheden| accommodaties

  Lees meer

 3. Waterpret in de meren en watervallen van Anna (Valencia)

  Sep 14, 21 07:20 AM

  Rond het plaatsje Anna in het binnenland van Valencia kun je in de zomer zwemmen in verschillende bronnen, meren en watervallen. Lees meer op Spanje voor Jou.

  Lees meer