Vakantie op de Canarische eilanden – beleef de eeuwig durende lente

Een vakantie op de Canarische eilanden in Spanje brengt je naar vulkanische eilanden voor de kust van Marokko. Daar is het altijd lekker warm en zonnig. Daarom heten deze Spaanse eilanden ook de "Eilanden van de eeuwig durende lente".

Er wordt momenteel ten strengste afgeraden om op vakantie naar Spanje te gaan. Dit geldt zowel voor het Spaanse vasteland, de Balearen en de Canarische eilanden. Lees meer>>

Velen gaan op vakantie naar de Canarische eilanden voor een zonvakantieMaar wist je dat je er ook eindeloos kunt wandelen en fietsen? En dat je er kunt proeven aan een eeuwenoude cultuur?

Klik in het kaartje hiernaast op het eiland van jouw keuze en lees mijn tips over een vakantie naar dit Canarisch eiland. Of lees eerst de omschrijving van ieder eiland.

Of ga direct naar mijn tips over georganiseerde reizen en sfeervolle accommodaties op de Canarische eilanden.

La Palma – wandelen in groene oase

Hou je van wandelen en van natuur, dan moet je beslist een keer op vakantie naar het Canarische eiland La Palma! Op het meest noordwestelijke Canarische eiland vind je een enorme diversiteit aan landschappen: vulkaanlandschappen, laurierbossen, landbouwgronden en diepe ravijnen. 

Massatoerisme is er geheel afwezig. Wat je krijgt, is puur natuur en eeuwenoude tradities. Dus trek je wandelschoenen aan en ga op vakantie naar het Spaanse eiland La Palma!

El Hierro – eiland van de Nulmeridiaan

Ook een vakantie op het Canarische eiland El Hierro is een paradijs voor wandel- en fietsliefhebbers. Het meest westelijk gelegen Canarische Eiland is eeuwenlang geïsoleerd is geweest. Je vindt er flora en fauna die elders uitgestorven zijn. En onaangetaste eeuwenoude tradities. En massatoerisme? Dat wordt bewust geweerd.

Dus hou je van plattelandstoerisme, wandelen, bergbeklimmen, fietsen of een authentieke eilandcultuur proeven? Kom dan op vakantie naar het Spaanse Eiland van de Nulmeridiaan!

La Gomera – eiland van Columbus

Een vakantie op het Canarische eiland La Gomera brengt je naar een afwisselend en rustgevend natuurlandschap van o.a. vulkaanbergen, laurierbossen en stranden. Waarin af en toe een dorpje ligt.

En aan de andere kant naar de levendige havenstad San Sebastián. Die veelvuldig door Colombus en andere wereldontdekkers gebruikt is tijdens hun reis naar de Nieuwe Wereld. 

Ik raad een vakantie naar dit Spaanse eiland zonder massatoerisme aan voor een actieve vakantie, maar zeker ook een cultuurvakantie Spanje. 

Tenerife – toerisme én ongerepte natuur

Bij een vakantie naar het Canarische eiland Tenerife kun je genieten van de zon, maar ook van prachtige natuur en lokale cultuur. 

Laat hiervoor de zonnige, maar toeristische zuidkust achter je. En ga in noordelijke richting. Naar het groene, authentieke deel van het eiland. Met o.a.het Nationale Natuurpark Las Cañadas del Teide. En culturele pareltjes als de grotwoningen in Chinamada en het stadje La Orotava.

Een vakantie naar dit Spaanse eiland is dus een aanrader voor een zonvakantie, cultuurvakantie én actieve vakantie Spanje.

Gran Canaria – een miniatuurcontinent

Ook een vakantie op het Canarische eiland Gran Canaria is meer dan een zonvakantie! In het zonnige en toeristische zuiden van het "miniatuur-continent" vind je een miniwoestijn met duinen en palmbossen. 

In het nattere noorden vind je daarentegen dichtbegroeide bergtoppen, vulkanen en diepe ravijnen. Perfect voor een actieve vakantie.

Wil je cultuur proeven tijdens je vakantie op dit Spaanse eiland? Breng dan een bezoek aan de steden Las Palmas, Teide en Gáldar. En dorpjes als Tejeda, Artenara, Fataga of Arteara.

Fuerteventura – zachte zandstranden

Ga op vakantie naar het Canarische eiland Fuerteventura als je van eindeloze witte zandstranden houdt. 

Maar ook als je van wandelen of fietsen houdt. Want achter goudkleurige zandstranden ligt een natuurlandschap vol contrasten. Een uitgestrekt duinengebied; maar ook vulkaanlandschappen met ronde heuvels, droge vlaktes en ravijnen; waarin af en toe een traditioneel dorpje ligt.

Dus ga zeker niet alleen op vakantie naar dit Spaanse eiland voor een zonvakantie. Maar ook voor een actieve vakantie of een cultuurvakantie.

Lanzarote–afwisselend vulkaanlandschap

Als je op vakantie naar het Canarische eiland Lanzarote gaat, dan móet je het kleurrijke en afwisselende vulkaanlandschap van Lanzarote met o.a. het Nationale Natuurpark Timanfaya en wijngebied La Geria zien!

Hou je van duiken en kunst? Duik dan absoluut naar Spanje 's én Europa’s eerste onderwatermuseum! 

En proef tenslotte de traditionele eilandcultuur als je op vakantie op dit Spaanse eiland bent, dat duurzaam toerisme hoog in het vaandel draagt en massatoerisme afzweert. In de dorpen en kleine musea.

Reizen naar de Canarische eilanden

Er worden heel wat reizen naar de Canarische eilanden aangeboden. Op aparte pagina's lees je wat ik de mooiste rondreizen, wandelreizen en fietsreizen naar deze Spaanse eilanden voor de kust van Marokko vind.

Accommodaties Canarische eilanden
Nieuwe pagina's

 1. Leuke, spannende, interessante én lekkere activiteiten in Andalusië

  Jan 22, 21 09:13 AM

  Activiteiten in Andalusië voor een actieve vakantie, cultuurvakantie, culinaire vakantie en kindervakantie in de zuidelijkste regio van Spanje

  Lees meer

 2. Een kindervakantie in Andalusië met zon, zee en massa’s avontuur

  Jan 21, 21 03:36 AM

  Overweeg je een kindervakantie in Andalusië? Doe hier ideeën op over kinderpret aan zee, in de bergen, in pretparken, in een vakantiehuis met zwembad e.m.

  Lees meer

 3. Vakantie in Andalusië: Genieten van zon, natuur en cultuur

  Jan 18, 21 09:04 AM

  Op zoek naar onbekende parels voor je vakantie in Andalusië? Ga met me mee en ontdek idyllische dorpjes, bizarre rotsformaties of het enige woestijngebied in Europa.

  Lees meer

Bewaar op Pinterest

Om te bewaren op Pinterest, klik op de button hieronder