Vakantie op de Canarische eilanden,  de eilanden van de eeuwige lente

Een vakantie op de Canarische Eilanden in Spanje brengt je naar vulkanische eilanden voor de kust van Marokko. Daar is het altijd lekker warm en zonnig. Daarom heten deze Spaanse eilanden ook de "Eilanden van de eeuwig durende lente".

Velen gaan op vakantie naar de Canarische Eilanden voor een zonvakantie. Maar je kan er zeker ook op een actieve vakantie of cultuurvakantie.

Klik in het kaartje hiernaast op het eiland van jouw keuze.

Of lees beneden eerst de korte omschrijving van elk van de Canarische eilanden.

La Palma – wandelen in groene oase

Wandelen door de vulkaanlandschappen van La Palma

Hou je van wandelen en van natuur, dan moet je beslist een keer op vakantie naar het Canarische eiland La Palma! Op het meest noordwestelijke Canarische eiland vind je een enorme diversiteit aan landschappen: vulkaanlandschappen, laurierbossen, landbouwgronden en diepe ravijnen. Massatoerisme is er geheel afwezig. Wat je krijgt, is puur natuur en eeuwenoude tradities.

Dus trek je wandelschoenen aan en ga op vakantie naar het Spaanse eiland La Palma!

Lees meer over een vakantie op La Palma>>

El Hierro – eiland van de Nulmeridiaan

Mirador de las Playas op het Canarische eiland El Hierro

Ook een vakantie op het Canarische eiland El Hierro is een paradijs voor wandel- en fietsliefhebbers. Het meest westelijk gelegen Canarische Eiland is eeuwenlang geïsoleerd is geweest. Je vindt er flora en fauna die elders uitgestorven zijn. En onaangetaste eeuwenoude tradities. En massatoerisme? Dat wordt bewust geweerd.

Dus hou je van plattelandstoerisme, wandelen, bergbeklimmen, fietsen of een authentieke eilandcultuur proeven? Kom dan op vakantie naar het Spaanse Eiland van de Nulmeridiaan!

Lees meer over een vakantie op El Hierro>>

La Gomera – eiland van Columbus

Pico de Garajonay op het Canarische eiland La Gomera

Een vakantie op het Canarische eiland La Gomera brengt je naar een afwisselend en rustgevend natuurlandschap van o.a. vulkaanbergen, laurierbossen en stranden. Waarin af en toe een dorpje ligt.

En aan de andere kant naar de levendige havenstad San Sebastián. Die veelvuldig door Colombus en andere wereldontdekkers gebruikt is tijdens hun reis naar de Nieuwe Wereld.

Ik raad een vakantie naar dit Spaanse eiland zonder massatoerisme aan voor een actieve vakantie, maar zeker ook een cultuurvakantie Spanje. 

Lees meer over een vakantie La Gomera>>

Tenerife – toerisme en ongerepte natuur

Roques de-Garcia in het Teide park op het Canarische eiland Tenerife

Bij een vakantie naar het Canarische eiland Tenerife kun je genieten van de zon, maar ook van prachtige natuur en lokale cultuur.

Laat hiervoor de zonnige, maar toeristische zuidkust achter je. En ga in noordelijke richting. Naar het groene, authentieke deel van het eiland. Met o.a.het Nationale Natuurpark Las Cañadas del Teide. En culturele pareltjes als de grotwoningen in Chinamada en het stadje La Orotava.

Een vakantie naar dit Spaanse eiland is dus een aanrader voor een zonvakantie, cultuurvakantie én actieve vakantie Spanje.

Lees meer over een vakantie op Tenerife>>

Gran Canaria – een miniatuurcontinent

Roque Dublo op het Canarische eiland Gran Canaria

Ook een vakantie op het Canarische eiland Gran Canaria is meer dan een zonvakantie! In het zonnige en toeristische zuiden van het "miniatuur-continent" vind je een miniwoestijn met duinen en palmbossen.

In het nattere noorden vind je daarentegen dichtbegroeide bergtoppen, vulkanen en diepe ravijnen. Perfect voor een actieve vakantie.

Wil je cultuur proeven tijdens je vakantie op dit Spaanse eiland? Breng dan een bezoek aan de steden Las Palmas, Teide en Gáldar. En dorpjes als Tejeda, Artenara, Fataga of Arteara.

Lees meer over een vakantie op Gran Canaria>>

Fuerteventura – zachte zandstranden

Het Cofete strand op het Canarische eiland Fuerteventura

Ga op vakantie naar het Canarische eiland Fuerteventura als je van eindeloze witte zandstranden houdt.

Maar ook als je van wandelen of fietsen houdt. Want achter goudkleurige zandstranden ligt een natuurlandschap vol contrasten. Een uitgestrekt duinengebied; maar ook vulkaanlandschappen met ronde heuvels, droge vlaktes en ravijnen; waarin af en toe een traditioneel dorpje ligt.

Dus ga zeker niet alleen op vakantie naar dit Spaanse eiland voor een zonvakantie. Maar ook voor een actieve vakantie of een cultuurvakantie. 

Lees meer over een vakantie op Fuerteventura>>

Lanzarote–afwisselend vulkaanlandschap

Het vulkanische wijngebied La Geria op het Canarische eiland Lanzarote

Als je op vakantie naar het Canarische eiland Lanzarote gaat, dan móet je het kleurrijke en afwisselende vulkaanlandschap van Lanzarote met o.a. het Nationale Natuurpark Timanfaya en wijngebied La Geria zien!

Hou je van duiken en kunst? Duik dan absoluut naar Spanje 's én Europa’s eerste onderwatermuseum!

En proef tenslotte de traditionele eilandcultuur als je op vakantie op dit Spaanse eiland bent, dat duurzaam toerisme hoog in het vaandel draagt en massatoerisme afzweert. In de dorpen en kleine musea.

Lees meer over een vakantie op Lanzarote>>


Mijn Canarische Eilanden vakantietips

Georganiseerde Canarische eilanden reizen

Wandelen en fietsen op de Canarische Eilanden

Een wandelvakantie van SNP op La Palma (Canarische Eilanden)

SNP Natuurreizen organiseert individuele wandel- en fietsvakanties naar Tenerife, Gran Canaria, La Gomera en La Palma. Waarbij verblijf en binnenlands vervoer geregeld zijn. En je kunt kiezen uit verschillende routes van uiteenlopende niveaus. Voor Tenerife kun je zelfs kiezen voor een specifieke gezinsvakantie. Geweldig!

Paradores wandelvakantie Canarische Eilanden

Hou je van Parador hotels weg van het massatoerisme? Dan beveel ik de 8-daagse wandelvakantie op Gran Canaria en La Palma van AmbianceTravel aan. Je verblijft in de twee luxe Parador hotels van de twee Canarische eilanden. En van hieruit trek je er iedere dag zelf op uit. Aan de hand van een wandelgids met uitgestippelde routes. Een heerlijke combi van verwennerij en wandelen.
Nieuwe pagina's

 1. Ukulandia –creatieve vakanties bij Nederlanders in Sierra de Grazalema

  Mar 14, 19 05:59 AM

  Informatie over en aanbod van creatieve vakanties bij Ukulandia, in de Sierra de Grazalema in het binnenland van de provincie Málaga (Andalusië, Zuid Spanje).

  Lees meer

 2. Rustgevend Nederlands vakantiehuis Casa Lo Es in bergen Valencia

  Feb 26, 19 08:43 AM

  Casa Lo Es - vakantiehuis met Nederlandse eigenaresse in de bergen van Valencia voor rustzoekers en natuurliefhebbers | te huur voor korte en lange periodes | plek voor creatieve en ontspanvakanties i…

  Lees meer

 3. De 10 mooiste nieuwe ontdekkingen in Spanje van Eliza was Here

  Feb 26, 19 07:00 AM

  Kleinschalige hotels en vakantiehuizen weg van het massatoerisme in Andalusië en Catalonië en op de Balearen.

  Lees meer