Vakantie op de Canarische eilanden – beleef de eeuwig durende lente

Een vakantie op de Canarische Eilanden in Spanje brengt je naar vulkanische eilanden voor de kust van Marokko. Daar is het altijd lekker warm en zonnig. Daarom heten deze Spaanse eilanden ook de "Eilanden van de eeuwig durende lente".

Velen gaan op vakantie naar de Canarische Eilanden voor een zonvakantie. Maar je kan er zeker ook op een actieve vakantie of cultuurvakantie.

Klik in het kaartje hiernaast op het eiland van jouw keuze. Of lees eerst de korte omschrijving van elk van de Canarische eilanden.

En lees mijn tips over:

La Palma – wandelen in groene oase

Wandelen door de vulkaanlandschappen van La Palma

Hou je van wandelen en van natuur, dan moet je beslist een keer op vakantie naar het Canarische eiland La Palma! Op het meest noordwestelijke Canarische eiland vind je een enorme diversiteit aan landschappen: vulkaanlandschappen, laurierbossen, landbouwgronden en diepe ravijnen.

Massatoerisme is er geheel afwezig. Wat je krijgt, is puur natuur en eeuwenoude tradities. Dus trek je wandelschoenen aan en ga op vakantie naar het Spaanse eiland La Palma!

El Hierro – eiland van de Nulmeridiaan

Mirador de las Playas op het Canarische eiland El Hierro

Ook een vakantie op het Canarische eiland El Hierro is een paradijs voor wandel- en fietsliefhebbers. Het meest westelijk gelegen Canarische Eiland is eeuwenlang geïsoleerd is geweest. Je vindt er flora en fauna die elders uitgestorven zijn. En onaangetaste eeuwenoude tradities. En massatoerisme? Dat wordt bewust geweerd.

Dus hou je van plattelandstoerisme, wandelen, bergbeklimmen, fietsen of een authentieke eilandcultuur proeven? Kom dan op vakantie naar het Spaanse Eiland van de Nulmeridiaan!

La Gomera – eiland van Columbus

Pico de Garajonay op het Canarische eiland La Gomera

Een vakantie op het Canarische eiland La Gomera brengt je naar een afwisselend en rustgevend natuurlandschap van o.a. vulkaanbergen, laurierbossen en stranden. Waarin af en toe een dorpje ligt.

En aan de andere kant naar de levendige havenstad San Sebastián. Die veelvuldig door Colombus en andere wereldontdekkers gebruikt is tijdens hun reis naar de Nieuwe Wereld.

Ik raad een vakantie naar dit Spaanse eiland zonder massatoerisme aan voor een actieve vakantie, maar zeker ook een cultuurvakantie Spanje. 

Tenerife – toerisme en ongerepte natuur

Roques de-Garcia in het Teide park op het Canarische eiland Tenerife

Bij een vakantie naar het Canarische eiland Tenerife kun je genieten van de zon, maar ook van prachtige natuur en lokale cultuur.

Laat hiervoor de zonnige, maar toeristische zuidkust achter je. En ga in noordelijke richting. Naar het groene, authentieke deel van het eiland. Met o.a.het Nationale Natuurpark Las Cañadas del Teide. En culturele pareltjes als de grotwoningen in Chinamada en het stadje La Orotava.

Een vakantie naar dit Spaanse eiland is dus een aanrader voor een zonvakantie, cultuurvakantie én actieve vakantie Spanje.

Gran Canaria – een miniatuurcontinent

Roque Dublo op het Canarische eiland Gran Canaria

Ook een vakantie op het Canarische eiland Gran Canaria is meer dan een zonvakantie! In het zonnige en toeristische zuiden van het "miniatuur-continent" vind je een miniwoestijn met duinen en palmbossen.

In het nattere noorden vind je daarentegen dichtbegroeide bergtoppen, vulkanen en diepe ravijnen. Perfect voor een actieve vakantie.

Wil je cultuur proeven tijdens je vakantie op dit Spaanse eiland? Breng dan een bezoek aan de steden Las Palmas, Teide en Gáldar. En dorpjes als Tejeda, Artenara, Fataga of Arteara.

Fuerteventura – zachte zandstranden

Het Cofete strand op het Canarische eiland Fuerteventura

Ga op vakantie naar het Canarische eiland Fuerteventura als je van eindeloze witte zandstranden houdt.

Maar ook als je van wandelen of fietsen houdt. Want achter goudkleurige zandstranden ligt een natuurlandschap vol contrasten. Een uitgestrekt duinengebied; maar ook vulkaanlandschappen met ronde heuvels, droge vlaktes en ravijnen; waarin af en toe een traditioneel dorpje ligt.

Dus ga zeker niet alleen op vakantie naar dit Spaanse eiland voor een zonvakantie. Maar ook voor een actieve vakantie of een cultuurvakantie.

Lanzarote–afwisselend vulkaanlandschap

Het vulkanische wijngebied La Geria op het Canarische eiland Lanzarote

Als je op vakantie naar het Canarische eiland Lanzarote gaat, dan móet je het kleurrijke en afwisselende vulkaanlandschap van Lanzarote met o.a. het Nationale Natuurpark Timanfaya en wijngebied La Geria zien!

Hou je van duiken en kunst? Duik dan absoluut naar Spanje 's én Europa’s eerste onderwatermuseum!

En proef tenslotte de traditionele eilandcultuur als je op vakantie op dit Spaanse eiland bent, dat duurzaam toerisme hoog in het vaandel draagt en massatoerisme afzweert. In de dorpen en kleine musea.

Canarische eilanden vakanties

Wandel- en fietsvakanties Canarische Eilanden

Wandelen en fietsen op de Canarische Eilanden

Een wandelvakantie van SNP op La Palma (Canarische Eilanden)

SNP Natuurreizen organiseert individuele wandel- en fietsvakanties naar Tenerife, Gran Canaria, La Gomera en La Palma. Waarbij verblijf en binnenlands vervoer geregeld zijn. En je kunt kiezen uit verschillende routes van uiteenlopende niveaus. Voor Tenerife kun je zelfs kiezen voor een specifieke gezinsvakantie. Geweldig!

Paradores wandelvakantie Canarische Eilanden

Hou je van Parador hotels weg van het massatoerisme? Dan beveel ik de 8-daagse wandelvakantie op Gran Canaria en La Palma van AmbianceTravel aan. Je verblijft in de twee luxe Parador hotels van de twee Canarische eilanden. En van hieruit trek je er iedere dag zelf op uit. Aan de hand van een wandelgids met uitgestippelde routes. Een heerlijke combi van verwennerij en wandelen.

Cruise vakanties Canarische eilanden

8-daagse vlieg-cruise-reis Canarische eilanden en Madeira

Een cruise-vakantie waarbij je veel Canarische eilanden bezoekt is de 8-daagse Cruise Canarische eilanden en Madeira van Kras. Tijdens deze georganiseerde vakantie kun je proeven aan de Spaanse eilanden Gran Canaria, Lanzarote, La Palma en Tenerife kennen. Plus het eiland Madeira. Je slaapt en eet op het schip. En excursies boek je bij terwijl je aan het varen bent.

Cruise Marokko en Spanje (cruise-reis)

Tijdens de afwisselende 11-daagse cruise-vakantie"Cruise Marokko en Spanje" van VakantieXperts vaar je naar de Spaanse steden Barcelona, Málaga en Alicante, de Canarische eilanden Gran Canaria en Tenerife, het Portugese eiland Madeira en Casablanca in Marokko. Je overnacht en eet op het cruiseschip. En de vliegtickets zijn inclusief.

Accommodaties Canarische eilanden
Nieuwe pagina's

 1. Een kindervakantie in Catalonië, pret in de bergen en aan de Costa's

  Sep 05, 19 06:06 AM

  Een kindervakantie in Catalonië, dat zal wel aan het strand zijn. Maar dat hoeft helemaal niet. In de binnenlanden vind je volop leuke activiteiten voor de kinderen, lees maar.

  Lees meer

 2. Idyllische vakantiehuizen van Casa Mauri in de Spaanse Pyreneeën

  Sep 02, 19 04:36 AM

  Review over de vakantiehuizen van Casa Mauri in een op een rotspunt gelegen bergdorpje aan de voet van de Spaanse Pyreneeën in Catalonië op Spanje voor Jou.

  Lees meer

 3. Cabo de Gata in Almería – grootste beschermd kustgebied van Andalusië

  Aug 29, 19 10:46 AM

  Info en tips voor een vakantie in natuurpark Cabo de Gata in de provincie Almería (Andalusië): bezienswaardigheden, georganiseerde reizen en accommodaties.

  Lees meer