Vakantie op de Canarische eilanden: beleef de eeuwig durende lente

Een vakantie op de Canarische eilanden in Spanje brengt je naar vulkanische eilanden voor de kust van Marokko. Daar is het altijd lekker warm en zonnig. Daarom heten deze Spaanse eilanden ook de "Eilanden van de eeuwig durende lente".

Velen gaan op vakantie naar de Canarische eilanden voor een zonvakantieMaar wist je dat je er ook eindeloos kunt wandelen en fietsen? En dat je er kunt proeven aan een eeuwenoude cultuur?

Klik in het kaartje hiernaast op het eiland van jouw keuze en lees mijn tips over een vakantie naar dit Canarisch eiland. Of lees hieronder eerst de omschrijving van ieder eiland.

En bekijk ook mijn tips over:

La Palma – wandelen in groene oase

Hou je van wandelen en van natuur, dan moet je beslist een keer op vakantie naar het Canarische eiland La Palma! Op het meest noordwestelijke Canarische eiland vind je een enorme diversiteit aan landschappen: vulkaanlandschappen, laurierbossen, landbouwgronden en diepe ravijnen. 

Massatoerisme is er geheel afwezig. Wat je krijgt, is puur natuur en eeuwenoude tradities. Dus trek je wandelschoenen aan en ga op vakantie naar het Spaanse eiland La Palma!

El Hierro – eiland van de Nulmeridiaan

Ook een vakantie op het Canarische eiland El Hierro is een paradijs voor wandel- en fietsliefhebbers. Het meest westelijk gelegen Canarische Eiland is eeuwenlang geïsoleerd is geweest. Je vindt er flora en fauna die elders uitgestorven zijn. En onaangetaste eeuwenoude tradities. En massatoerisme? Dat wordt bewust geweerd.

Dus hou je van plattelandstoerisme, wandelen, bergbeklimmen, fietsen of een authentieke eilandcultuur proeven? Kom dan op vakantie naar het Spaanse Eiland van de Nulmeridiaan!

La Gomera – eiland van Columbus

Een vakantie op het Canarische eiland La Gomera brengt je naar een afwisselend en rustgevend natuurlandschap van o.a. vulkaanbergen, laurierbossen en stranden. Waarin af en toe een dorpje ligt.

En aan de andere kant naar de levendige havenstad San Sebastián. Die veelvuldig door Colombus en andere wereldontdekkers gebruikt is tijdens hun reis naar de Nieuwe Wereld. 

Ik raad een vakantie naar dit Spaanse eiland zonder massatoerisme aan voor een actieve vakantie, maar zeker ook een cultuurvakantie Spanje. 

Tenerife – toerisme én ongerepte natuur

Bij een vakantie naar het Canarische eiland Tenerife kun je genieten van de zon, maar ook van prachtige natuur en lokale cultuur. 

Laat hiervoor de zonnige, maar toeristische zuidkust achter je. En ga in noordelijke richting. Naar het groene, authentieke deel van het eiland. Met o.a.het Nationale Natuurpark Las Cañadas del Teide. En culturele pareltjes als de grotwoningen in Chinamada en het stadje La Orotava.

Een vakantie naar dit Spaanse eiland is dus een aanrader voor een zonvakantie, cultuurvakantie én actieve vakantie Spanje.

Gran Canaria – een miniatuurcontinent

Ook een vakantie op het Canarische eiland Gran Canaria is meer dan een zonvakantie! In het zonnige en toeristische zuiden van het "miniatuur-continent" vind je een miniwoestijn met duinen en palmbossen. 

In het nattere noorden vind je daarentegen dichtbegroeide bergtoppen, vulkanen en diepe ravijnen. Perfect voor een actieve vakantie.

Wil je cultuur proeven tijdens je vakantie op dit Spaanse eiland? Breng dan een bezoek aan de steden Las Palmas, Teide en Gáldar. En dorpjes als Tejeda, Artenara, Fataga of Arteara.

Fuerteventura – zachte zandstranden

Ga op vakantie naar het Canarische eiland Fuerteventura als je van eindeloze witte zandstranden houdt. 

Maar ook als je van wandelen of fietsen houdt. Want achter goudkleurige zandstranden ligt een natuurlandschap vol contrasten. Een uitgestrekt duinengebied; maar ook vulkaanlandschappen met ronde heuvels, droge vlaktes en ravijnen; waarin af en toe een traditioneel dorpje ligt.

Dus ga zeker niet alleen op vakantie naar dit Spaanse eiland voor een zonvakantie. Maar ook voor een actieve vakantie of een cultuurvakantie.

Lanzarote–afwisselend vulkaanlandschap

Als je op vakantie naar het Canarische eiland Lanzarote gaat, dan móet je het kleurrijke en afwisselende vulkaanlandschap van Lanzarote met o.a. het Nationale Natuurpark Timanfaya en wijngebied La Geria zien!

Hou je van duiken en kunst? Duik dan absoluut naar Spanje 's én Europa’s eerste onderwatermuseum! 

En proef tenslotte de traditionele eilandcultuur als je op vakantie op dit Spaanse eiland bent, dat duurzaam toerisme hoog in het vaandel draagt en massatoerisme afzweert. In de dorpen en kleine musea.

Soorten Canarische eilanden vakanties

Sfeervolle accommodaties op de Canarische eilanden

Vervoer op/tussen de Canarische eilanden

Met een huurauto de Canarische eilanden verkennen

Onze huurauto op Canarisch eiland Tenerife

Wil je tijdens een vakantie op de Canarische eilanden niet alleen genieten van de zon, maar ook de eilanden leren kennen? Dan raad ik je aan om een auto te huren om de eilanden te verkennen.

Wil je niet voor onaangename verrassingen komen te staan als je op vakantie bent, huur dan een all-inclusive auto waarbij je compleet verzekerd bent, zoveel kunt rijden als je wilt zonder bij te hoeven betalen en 24 uur per dag verzekerd bent van Nederlandstalige hulp.

En mócht je schade aan de huurauto krijgen, dan krijg je het betaalde eigen risico zonder problemen terug.

Veerboten tussen de verschillende Canarische eilanden

Een veerboot die vaart tussen de Canarische eilanden

Wist je dat je ook meerdere Canarische eilanden kunt leren kennen tijdens één vakantie? Er varen namelijk verschillende veerboten tussen deze Spaanse eilanden in de Atlantische Oceaan!

Zo ben je vanuit het Spaanse eiland Gran Canaria met de veerboot in 1,5 uur op buureiland Tenerife en in 2 uur op buureiland Fuerteventura. En vanaf Tenerife ben je met de veerboot in minder dan een uur op buureiland La Gomera.

En wil je vanuit Gran Canaria met de boot naar Lanzarote of La Palma? Ook dat kan. Deze overtocht duurt 5 tot 6 uur.

Via de Nederlandstalige website van Direct Ferries kun je van tevoren al eenvoudig in het Nederlands kaartjes voor de overtocht kopen.

Terug naar boven>>