Een vakantie op La Palma, een groen en rustig Canarisch eiland

Geniet van de enorme diversiteit aan natuurlijke landschappen als je op vakantie op La Palma, het groenste en meest noordwestelijke Canarische eiland, bent!

Je vindt er vulkaanlandschappen, diepe kloven en ravijnen, laurierbossen en kleine baaien. Waarin her en der traditionele dorpen gelegen zijn. Die via een netwerk aan paden met elkaar verbonden zijn.

LET OP: Per 25 augustus 2020 zijn weer alleen noodzakelijke reizen naar Spanje toegestaan en mogen we dus weer niet op vakantie naar Spanje. Lees meer>>

Hou je van actieve vakanties, van natuur en van authenticiteit? Kom dan op vakantie naar La Isla Bonita (Mooie Eiland)! Het Canarische eiland waar massatoerisme geheel afwezig is.

Ontdek wat je kunt zien en doen op dit groene Spaanse eiland. En lees mijn tips over:

Bezienswaardigheden La Palma

Nationaal park Caldera de Taburiente

nationaal park caldera de taburiente op Canarische eiland La Palma

Wat je zeker niet mag missen tijdens je vakantie op La Palma is een bezoek aan het Nationaal Park Caldera de Taburiente, in het hart van het meest noordwestelijke Canarische eiland!

Het spectaculaire groene park met unieke flora en fauna is genoemd naar de oude uitgebluste vulkaan Caldera. Die 2000 meter hoog is en wiens krater een diameter van maar liefst acht kilometer heeft.

Je kunt prachtige korte of lange wandelingen in, over of door de Caldera krater maken.

Roque de los Muchachos

Sterren kijken vanuit het astronomisch observatorium op La Palma

Beklim tijdens je La Palma vakantie het hoogste punt op La Palma: de Roque de Los Muchachos (Rots van de Jongens). Die ligt op de rand van de Caldera vulkaan, in het Caldera de Taburiente park. Vanaf een hoogte van ruim 2.400 meter heb je een grandioos uitzicht over het natuurpark.

Hier bevindt zich ook het Observatorio de Roque de Los Muchachos. Een van ‘s werelds belangrijkste astronomische observatoria. Van waaruit je magnifiek de fantastische heldere hemel boven het Spaanse eiland La Palma kunt aanschouwen!

Antonio en Teneguía vulkaan

San Antonio vulkaan op het Spaanse eiland La Palma

Een heel ander en veel jonger vulkaanlandschap tref je aan rond de San Antonio en Teneguía vulkaan, in het zuiden van het Spaanse eiland. De Tenegía vulkaan is in 1971 uitgebarsten (de meest recente vulkaanuitbarsting op de Canarische Eilanden).

Het landschap rond de twee jonge vulkanen is kaal en grauw. En doet denken aan een maanlandschap. Ervaar als je op vakantie op La Palma bent met eigen ogen het gigantische verschil tussen deze twee vulkaanlandschappen!

Een indrukwekkende onderwaterwereld

De fascinerende onderwaterwereld langs de kust van La Palma

Ontdek al snorkelend of duikend de indrukwekkende onderwaterwereld rond het Spaanse eiland als je op vakantie op La Palma bent!

Want de vroegere vulkaanuitbarstingen hebben er voor bijzondere rotsformaties en talloze grottenstelsels langs de kust gezorgd. En voor een grote diversiteit aan vissen en planten. Waarin overigens ook dolfijnen en walvissen leven.

Je kunt er het hele jaar door snorkelen en duiken. Vooral in het zuidelijke deel van het Spaanse eiland, bij Fuencaliente. Maar ook aan de oostkant.

TIP! Via de Nederlandstalige website GetYourGuide kun je een snorkeltocht en een duiktocht (voor beginners) boeken. Plus boottochten om dolfijnen en walvissen te spotten. 

Laurierbossen

Laurierbossen op La Palma

Verken als je op vakantie naar La Palma gaat ook de bijzondere laurierbossen. Het meest bekende is het bos van Los Tilos, in het noordoostelijke deel van het Canarische eiland La Palma. Ze zijn ontstaan  door een constante toevoer van vochtige lucht tegen de hoge en steile bergwanden aan de noordkust van La Palma.

Bijna verlaten stranden

Een strand op het Spaanse eiland La Palma

Maar je kunt ook heerlijk zonnebaden tijdens je vakantie op La Palma. Kom tot rust op een van de bijna verlaten zwarte zandstrandjes in een van de vele baaien aan de kust. En dompel je onder in het kristalheldere water van de Atlantische Oceaan.

Hou je van zonsondergangen? Geniet dan van de prachtige zonsondergang vanaf Playa Tazacorte.

Of ga zwemmen in een natuurzwembad. Bijvoorbeeld dat van La Fajana of El Charco Azul.

De zoutvelden van Fuencaliente

De zoutvelden van Fuencaliente op La Palma

Zeker vogelliefhebbers kan ik een bezoek aan de zoutvelden van Fuencaliente warm aanraden tijdens een vakantie op La Palma. De in het zuiden van het eiland gelegen zoutvelden zijn een populaire rustplaats voor veel migratievogels.

De Salinas van Fuencaliente vormen een wonderbaarlijk landschap. Waarbij het witte zout, de zwarte vulkanische grond en de blauwe zee een prachtig contrast met elkaar vormen. Alleen hiervoor is een bezoek aan de zoutvelden al de moeite waard!

Prehistorische rotstekeningen

Rotstekeningen in de Belmaco grotten op La Palma (Canarische Eilanden)

Hou je van prehistorische rotstekeningen? Bezoek dan als je op vakantie op La Palma bent het archeologische park Belmaco in Mazo! En bewonder in de grotten van Belmaco de allereerste rotstekeningen die op de Canarische Eilanden gevonden.

Ga terug in de tijd en stel je voor hoe in deze grotten een paar duizend jaar geleden mensen geleefd hebben…

Santa Cruz de la Palma

Kleurrijke plafonds in de straten van Santa Cruz de la Palma (Canarische eilanden)

Breng tijdens je vakantie op La Palma ook een bezoek aan het rustige, kleurrijke 15de eeuwse stadje Santa Cruz de la Palma. Wiens haven een voorname doorvoerhaven tussen Europa en de Nieuwe Wereld is geweest. En waar eeuwen lang prachtige schepen zijn gebouwd.

Struin door de de Calle Real en andere straten van het oude Santa Cruz en bewonder er de kleurrijke balkons, de voorname herenhuizen en de Plaza de España.

Traditionele dorpjes en stadjes

Puerto de Tazacorte op Canarisch Eiland La Palma

Proef ook het traditionele leven in de dorpjes en stadjes die liggen aan de kust en in de binnenlanden van La Palma! 

Bijvoorbeeld het onder duikers geliefde vissersdorp Los Cancajos, het door banaanplantages omringde vissersdorp Puerto Naos, het ambachtelijke dorp Villa de Mazo, de gezellige oude stad Los Llanos of het tussen de heuvels en ravijnen liggende gehucht La Galga.

Leuke activiteiten op La Palma

Via de Nederlandstalige website GetYourGuide kun je allerlei leuke activiteiten op La Palma boeken. Bijvoorbeeld een e-bike tour door nationaalpark Caldera de Taburiente, een catamarantocht en een boottocht. 

Mijn favoriete activiteiten op La Palma heb ik hier voor je bij elkaar gezet:

Sfeervolle accommodaties op La Palma

Soorten vakanties op La Palma

Nog meer over La Palma

Wil je nóg meer ideeën opdoen over wat je kunt zien en doen tijdens een vakantie op het Spaanse eiland La Palma? Kijk dan ook eens op de website La Palma Oceaanzicht.
Nieuwe pagina's

 1. Het ontstaan van toerisme aan de Costa Blanca: Benidorm en bikini’s

  Sep 25, 20 03:31 AM

  Sinds wanneer en waarom zijn de Costa Blanca en Spanje een populaire vakantiebestemming voor Noord-Europeanen? Vind hier het antwoord!

  Lees meer

 2. Patones de Arriba: opgeknapt verlaten bergdorpje in de regio Madrid

  Sep 10, 20 02:36 AM

  Kom meer te weten over het bijzondere bergdorpje Patones de Arriba in het noorden van de regio Madrid: bouwstijl, ligging, wandel- en overnachtingsmogelijkheden

  Lees meer

 3. Een wandelvakantie Midden-Spanje door ongerepte en afwisselende natuur

  Sep 03, 20 06:52 AM

  Inspiratie voor rustgevende wandelvakanties in Midden-Spanje, met tips over wandelreizen en wandelroutes door Midden-Spanje

  Lees meer

Bewaar op Pinterest

Om te bewaren op Pinterest, klik op de button hieronder