Een vakantie op La Palma - een groen en rustig Canarisch eiland

Geniet van de enorme diversiteit aan natuurlijke landschappen als je op vakantie op La Palma, het groenste en meest noordwestelijke Canarische eiland, bent!

Je vindt er vulkaanlandschappen, diepe kloven en ravijnen, laurierbossen en kleine baaien. Waarin her en der traditionele dorpen gelegen zijn. Die via een netwerk aan paden met elkaar verbonden zijn.

Let op: Negatief reisadvies i.v.m. vulkaanuitbarsting!

Sinds 19 september is de in het zuidelijke deel van het Canarische eiland La Palma gelegen Cumbre Viejo vulkaan in uitbarsting. Een vakantie naar La Palma wordt daarom momenteel afgeraden. 

Aangezien de lava in westelijke richting stroomt, is momenteel de toegang tot de plaatsen Fuencaliente, Los Llanos de Aridane, El Paso, Villa de Mayo en Tazacorte verboden.

Vanwege de asdeeltjes in de lucht is er momenteel ook geen vliegverkeer mogelijk. Heb je de komende weken een vlucht/vakantie naar La Palma gepland, vraag dan eerst heel goed na of deze doorgaat! Je kunt ook op de hoogte blijven via de website van La Palma.

Hou je van actieve vakanties, van natuur en van authenticiteit? Kom dan op vakantie naar La Isla Bonita (Mooie Eiland)! Het Canarische eiland waar massatoerisme geheel afwezig is.

Ontdek wat je kunt zien en doen op dit groene Spaanse eiland. En lees mijn tips over:

Op een aparte pagina vertel ik vervolgens nog meer over een wandelvakantie op La Palma.

Plan je een gezinsvakantie naar dit Canarisch eiland? Lees dan zeker ook mijn tips voor een kindervakantie naar La Palma.

En geef je er de voorkeur aan om georganiseerd op reis te gaan, hetzij in een individuele reis hetzij in een groepsreis, kijk dan welke mooie rondreizen en wandelreizen naar dit Spaanse eiland ik heb gevonden.

Bezienswaardigheden La Palma

Nationaal park Caldera de Taburiente

nationaal park caldera de taburiente op Canarische eiland La Palma

Wat je zeker niet mag missen tijdens je vakantie op La Palma is een bezoek aan het Nationaal Park Caldera de Taburiente, in het hart van het meest noordwestelijke Canarische eiland!

Het spectaculaire groene park met unieke flora en fauna is genoemd naar de oude uitgebluste vulkaan Caldera. Die 2000 meter hoog is en wiens krater een diameter van maar liefst acht kilometer heeft.

Je kunt prachtige korte of lange wandelingen in, over of door de Caldera krater maken.

Roque de los Muchachos

Sterren kijken vanuit het astronomisch observatorium op La Palma

Beklim tijdens je La Palma vakantie het hoogste punt op La Palma: de Roque de Los Muchachos (Rots van de Jongens). Die ligt op de rand van de Caldera vulkaan, in het Caldera de Taburiente park. Vanaf een hoogte van ruim 2.400 meter heb je een grandioos uitzicht over het natuurpark.

Hier bevindt zich ook het Observatorio de Roque de Los Muchachos. Een van ‘s werelds belangrijkste astronomische observatoria. Van waaruit je magnifiek de fantastische heldere hemel boven het Spaanse eiland La Palma kunt aanschouwen!

Antonio en Teneguía vulkaan

San Antonio vulkaan op het Spaanse eiland La Palma

Een heel ander en veel jonger vulkaanlandschap tref je aan rond de San Antonio en Teneguía vulkaan, in het zuiden van het Spaanse eiland. De Tenegía vulkaan is in 1971 uitgebarsten (de meest recente vulkaanuitbarsting op de Canarische Eilanden).

Het landschap rond de twee jonge vulkanen is kaal en grauw. En doet denken aan een maanlandschap. Ervaar als je op vakantie op La Palma bent met eigen ogen het gigantische verschil tussen deze twee vulkaanlandschappen!

Een indrukwekkende onderwaterwereld

De fascinerende onderwaterwereld langs de kust van La Palma

Ontdek al snorkelend of duikend de indrukwekkende onderwaterwereld rond het Spaanse eiland als je op vakantie op La Palma bent!

Want de vroegere vulkaanuitbarstingen hebben er voor bijzondere rotsformaties en talloze grottenstelsels langs de kust gezorgd. En voor een grote diversiteit aan vissen en planten. Waarin overigens ook dolfijnen en walvissen leven.

Je kunt er het hele jaar door snorkelen en duiken. Vooral in het zuidelijke deel van het Spaanse eiland, bij Fuencaliente. Maar ook aan de oostkant.

TIP! Via de Nederlandstalige website GetYourGuide kun je een snorkeltocht en een duiktocht (voor beginners) boeken. Plus boottochten om dolfijnen en walvissen te spotten. 

Laurierbossen

Laurierbossen op La Palma

Verken als je op vakantie naar La Palma gaat ook de bijzondere laurierbossen. Het meest bekende is het bos van Los Tilos, in het noordoostelijke deel van het Canarische eiland La Palma. Ze zijn ontstaan  door een constante toevoer van vochtige lucht tegen de hoge en steile bergwanden aan de noordkust van La Palma.

Bijna verlaten stranden

Een strand op het Spaanse eiland La Palma

Maar je kunt ook heerlijk zonnebaden tijdens je vakantie op La Palma. Kom tot rust op een van de bijna verlaten zwarte zandstrandjes in een van de vele baaien aan de kust. En dompel je onder in het kristalheldere water van de Atlantische Oceaan.

Hou je van zonsondergangen? Geniet dan van de prachtige zonsondergang vanaf Playa Tazacorte.

Of ga zwemmen in een natuurzwembad. Bijvoorbeeld dat van La Fajana of El Charco Azul.

De zoutvelden van Fuencaliente

De zoutvelden van Fuencaliente op La Palma

Zeker vogelliefhebbers kan ik een bezoek aan de zoutvelden van Fuencaliente warm aanraden tijdens een vakantie op La Palma. De in het zuiden van het eiland gelegen zoutvelden zijn een populaire rustplaats voor veel migratievogels.

De Salinas van Fuencaliente vormen een wonderbaarlijk landschap. Waarbij het witte zout, de zwarte vulkanische grond en de blauwe zee een prachtig contrast met elkaar vormen. Alleen hiervoor is een bezoek aan de zoutvelden al de moeite waard!

Prehistorische rotstekeningen

Rotstekeningen in de Belmaco grotten op La Palma (Canarische Eilanden)

Hou je van prehistorische rotstekeningen? Bezoek dan als je op vakantie op La Palma bent het archeologische park Belmaco in Mazo! En bewonder in de grotten van Belmaco de allereerste rotstekeningen die op de Canarische Eilanden gevonden.

Ga terug in de tijd en stel je voor hoe in deze grotten een paar duizend jaar geleden mensen geleefd hebben…

Santa Cruz de la Palma

Kleurrijke plafonds in de straten van Santa Cruz de la Palma (Canarische eilanden)

Breng tijdens je vakantie op La Palma ook een bezoek aan het rustige, kleurrijke 15de eeuwse stadje Santa Cruz de la Palma. Wiens haven een voorname doorvoerhaven tussen Europa en de Nieuwe Wereld is geweest. En waar eeuwen lang prachtige schepen zijn gebouwd.

Struin door de de Calle Real en andere straten van het oude Santa Cruz en bewonder er de kleurrijke balkons, de voorname herenhuizen en de Plaza de España.

Traditionele dorpjes en stadjes

Puerto de Tazacorte op Canarisch Eiland La Palma

Proef ook het traditionele leven in de dorpjes en stadjes die liggen aan de kust en in de binnenlanden van La Palma! 

Bijvoorbeeld het onder duikers geliefde vissersdorp Los Cancajos, het door banaanplantages omringde vissersdorp Puerto Naos, het ambachtelijke dorp Villa de Mazo, de gezellige oude stad Los Llanos of het tussen de heuvels en ravijnen liggende gehucht La Galga.

Leuke activiteiten op La Palma

Via de Nederlandstalige website GetYourGuide kun je allerlei leuke activiteiten op La Palma boeken. Bijvoorbeeld een e-bike tour door nationaalpark Caldera de Taburiente, een catamarantocht en een boottocht. 

Mijn favoriete activiteiten op La Palma heb ik hier voor je bij elkaar gezet:

Georganiseerde reizen naar La Palma

Wandelvakantie op La Palma

Een prachtige wandelvakantie op de Canarische eilanden vind ik de wandelvakantie op het afwisselende eiland La Palma van SNP Natuurreizen, waarbij je onder meer naar de immense krater van de Caldera de Taburiente vulkaan plus de het maanlandschap van Cumbre Vieja wandelt.

Je kunt kiezen uit een groepsreis en een individuele wandelreis. Voor beiden wandelvakanties geldt dat de reis 8 dagen duurt, je bagage vervoert wordt en je overnacht in een aantal kleinschalige hotels. 

Wandelvakantie La Palma met vaste standplaats

Maak je liever een wandelvakantie op La Palma vanuit een vaste standplaats, kijk dan eens naar de 8-daagse individuele wandelvakantie van EigenWijze-Reizen.

Tijdens deze wandelvakantie kun je vanuit je hotelletje in Los Llanos aan de zonnige westkust van het Spaanse eiland talrijke wandeltochten maken.

Paradores wandelvakantie La Palma en Gran Canaria

Hou je van Parador hotels weg van het massatoerisme? Dan beveel ik de luxe 8-daagse Paradores wandelvakantie op Gran Canaria en La Palma van AmbianceTravel aan.

Tijdens deze individuele wandelvakantie op de Canarische eilanden verblijf je in de twee prachtig gelegen Parador hotels van de eilanden.

Aan de hand van een wandelgids met uitgestippelde routes trek je er overdag zelf op uit. Om je bij terugkomst te laten verwennen in het hotel.

Individuele rondreis La Palma (8 dagen)

Zoek je een individuele rondreis om het Canarische eiland La Palma te verkennen? Kijk dan eens naar de 8-daagse rondreis Slapende Vulkanen van TUI.

Tijdens deze autovakantie maak je kennis met de afwisselende natuur van dit Spaanse eiland in de Atlantische oceaan (o.a. de grootste erosiekrater ter wereld in het nationale park Caldera de Taburiente) en bezoek je plaatsen als Santa Cruz en Puerto de Tazacorte.

Je verblijft in 3-/4-sterren hotels.

Cruise-reis Canarische eilanden en Madeira

Een ander soort groepsreis is een rondreis per cruiseschip. Een cruise-vakantie waarbij je veel Canarische eilanden bezoekt is de 8-daagse Cruise Canarische eilanden en Madeira.

De rondreis begint op Tenerife, van waaruit je naar de Spaanse eilanden Gran Canaria, Lanzarote en La Palma plus het eiland Madeira vaart.

Je slaapt en eet aan boord van de AIDAnova, een nieuw cruise ship dat op 100% natuurlijke brandstof vaart en naar zeggen het schoonste cruiseschip ter wereld is.

Excursies boek je bij terwijl je aan het varen bent.

Nog meer over La Palma

Wil je nóg meer ideeën opdoen over wat je kunt zien en doen tijdens een vakantie op het Spaanse eiland La Palma? Kijk dan ook eens op de website La Palma Oceaanzicht.
Nieuwe pagina's

 1. Met de trein van Madrid naar León in minder dan 2,5 uur

  Sep 23, 22 08:19 AM

  Met de trein van Madrid naar León in Midden-Spanje? Ik heb het gedaan! Lees mijn info over de reisduur, kosten, treinstations, kaartje kopen en meer.

  Lees meer

 2. Leon: gezellige stad in Midden-Spanje op de Camino Francés

  Sep 22, 22 09:20 AM

  De aan de Camino Francés gelegen stad León in Midden-Spanje heeft een gezellige oude binnenstad met bars, restaurants, winkels en historische gebouwen. Info>>

  Lees meer

 3. De mooiste Parador hotels in Castilië en Leon (Midden-Spanje)

  Aug 26, 22 06:22 AM

  De Parador hotels in de regio Castilië en Leon (Midden-Spanje): mijn favorieten én een totaaloverzicht

  Lees meer

Bewaar op Pinterest

Om te bewaren op Pinterest, klik op de button hieronder