Bekijk ook de Disclaimer en het Privacy beleid van Spanje voor Jou

Over Ria Poulsen - het gezicht achter Spanje voor jou  

Hola! Ik ben Ria Poulsen, het gezicht achter de website Spanje voor jou. Ik heb jarenlang in Spanje gewoond, ken er veel bijzondere plekken en mensen en spreek vloeiend Spaans.

Mijn passie voor en kennis van Spanje deel ik via mijn bedrijf Spain Made For You, waarvan Spanjevoorjou.com een onderdeel is. 

Mijn passie voor Spanje 

Mijn passie voor Spanje is ontstaan tijdens de opleiding Mediterrane Studies (aan de universiteit in Nijmegen). Ik leerde Spaans spreken, ging op talencursus naar Salamanca en woonde een half jaar in Granada.

Hier proefde ik pas echt de Spaanse cultuur. Ik kreeg Spaanse vrienden, die me mee naar huis namen en die mij hún stukje Spanje lieten zien. Ik was verkocht!

Ik keerde terug naar Nederland met het gevoel dat ik terug naar Spanje wilde. In dit Spaanse land voelde ik me als een vis in het water. 

Mijn grote droom

Het zou nog even duren voordat mijn grote droom in vervulling kwam. Na het afstuderen ging ik een half jaar naar Italië, waar ik mijn huidige Deense man leerde kennen.

Al snel verhuisde ik naar Denemarken. Om vervolgens via het werk van mijn man uitgezonden te worden naar Vietnam en Dubai.

Spanje!

In 2009 kwamen eindelijk mijn dromen uit en verhuisden we met zijn vieren (inmiddels hadden we twee dochters gekregen) naar Spanje! En wel naar de omgeving van Madrid.

Wat was het geweldig om weer terug te zijn! En om het land dat ik zoveel jaren geleden in mijn hart had gesloten aan man en kinderen te laten zien.

Op avontuur in Spanje

In de weekenden gingen we op avontuur in Spanje: op zoek naar Middeleeuwse dorpjes en de bergen in. Om er te genieten van de uitgestrektheid en de ruwe, fascinerende landschappen om ons heen.

Had mijn man langer vrij, dan gingen we verder weg. Om zo ook andere stukken van Spanje te leren kennen.

We ontdekten schitterende vakantiewoningen in Spanje, restaurants met een super Spaanse keuken, dorpen waar de tijd stil leek te hebben gestaan en oergezellige Spaanse stadjes.

Het ontstaan van Spain Made For You

Zo ontstond langzamerhand het idee om voor mezelf te beginnen. In de toeristische sector. Om onze ontdekkingen in Spanje met anderen te kunnen delen. Spain Made For You werd geboren.

In eerste instantie als reisorganisatie, die individuele, op maat gemaakte reizen naar Spanje organiseerde voor Nederlanders, Denen en andere Noord-Europeanen.

Tot ziens Spanje!

Terwijl we in de vrije tijd volop van Spanje genoten, werden er op het werk van mijn man echter steeds opnieuw mensen ontslagen. En werd de sfeer in Spanje steeds troostelozer door de groeiende werkloosheid.

Toen mijn man na drie jaar Spanje de kans kreeg om in Nederland een baan te krijgen, besloten we dus met pijn in ons hart om ons inmiddels favoriete land te verlaten en naar Nederland te verhuizen.

Sinds de zomer van 2012 wonen we dus in Nederland. Spanje is echter ons derde vaderland geworden, waar we nog een paar keer per jaar naar terug gaan.

En we hebben inmiddels een appartement in Frigiliana (provincie Málaga, Andalusië) gekocht. Zelf blijf ik ook teruggaan. Om nieuwe fantastische plekken te blijven ontdekken in Spanje.

Conceptverandering Spain Made For You

Het werd tijd voor een conceptverandering van Spain Made For You. Want het runnen van een reisorganisatie bleek niet haalbaar met een man die altijd reisde en twee meiden die nog veel aandacht nodig hebben.

Promotie kleinschalige Spanje vakanties

Sinds eind 2013 richt ik me nu vooral op Nederlandstalige online promotie van kleinschalige Spanje vakanties.

Via de website Spainmadeforyou.nl heb ik een aantal jaren informatie en tips voor Spanje vakanties gedeeld. Informatie waarbij je het échte Spanje beleeft. En informatie over Spaanse evenementen, restaurants en dergelijke in Nederland.

Om beter aan te sluiten bij de Nederlandse en Belgische doelgroep, ben ik in november 2015 de website www.spanjevoorjou.com begonnen. Een website die nog beter inspeelt op joúw wensen. Opdat je heerlijk veel inspiratie kunt opdoen voor een vakantie naar het échte Spanje.   

Hoe werkt Spanjevoorjou.com?

Ik kan géén Spanje reis voor je organiseren op Spanjevoorjou.com. Wél vind je op de website veel inspiratie voor vakanties naar het echte Spanje. Naar bekende én onbekende gebieden in Spanje.

En je vind er informatie over en links naar bijvoorbeeld reisorganisaties die kleinschalige reizen naar Spanje organiseren; over sfeervolle accommodaties in Spanje; en over kleine bedrijfjes die je op een andere manier een Spaanse stad laten zien.

Spanjevoorjou.com is dus de ideale start voor het plannen van je eigen unieke Spanje reis.

Deel jouw Spanje ervaringen!

Ken jij een bijzondere plek, een sfeervolle accommodatie of een restaurant met geweldig Spaans eten in Spanje? Stuur me per e-mail een paar foto’s en korte uitleg en ik deel het met andere Spanje liefhebbers via de facebook pagina en het blog met Spanje ervaringen van Spain Made For You.

Volg me!

Ga je op vakantie naar Spanje, ben je Spanje liefhebber of woon je in Spanje, volg me dan via Facebook, Google+, Pinterest of YouTube. En schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.

Contact

Voor vragen, ideeën of meer informatie kunt je altijd contact met mij opnemen.

Samenwerkingsmogelijkheden

Heb je een sfeervolle en bijzondere toeristische accommodatie in Spanje? Organiseer je kleinschalige reizen naar Spanje? Of bied je een ander product aan dat gerelateerd is aan kleinschalig toerisme naar Spanje, waarbij vakantiegangers het échte Spanje leren kennen? Neem dan contact met me op.


Keer terug van Over Ria Poulsen naar Spanje voor JouNieuwe pagina's

 1. Eten in een Michelin restaurant in Valencia

  Jul 08, 19 06:46 AM

  Op Spanje voor Jou lees je welke Michelin restaurants Valencia rijk is

  Lees meer

 2. De 10 mooiste vakantiehuizen in Spanje van TUI Villas

  Jun 25, 19 02:59 AM

  De 10 mooiste vakantiehuizen in Spanje van TUI Villas op Spanje voor Jou

  Lees meer

 3. Grote keuze aan vakantiehuizen in Spanje bij TUI Villa's

  Jun 24, 19 11:04 AM

  Zoek je een mooi vakantiehuis in Spanje? Dan ben je bij TUI Villa's aan het juiste adres. De keuze is zo groot, dat ik je hier wat hulp geef bij het zoeken.

  Lees meer