Ria Poulsen: het gezicht achter Spanje voor jou  

Hola! Ik ben Ria Poulsen, het gezicht achter de website Spanje voor jou. Ik heb jarenlang in Spanje gewoond, ken er veel bijzondere plekken en mensen en spreek vloeiend Spaans.

Mijn passie voor en kennis van Spanje deel ik via mijn bedrijf Spain Made For You, waarvan Spanjevoorjou.com een onderdeel is. 

Het ontstaan van mijn passie voor Spanje 

Mijn passie voor Spanje is ontstaan tijdens de opleiding Mediterrane Studies (aan de universiteit in Nijmegen).

Ik leerde Spaans spreken, ging op talencursus naar Salamanca en woonde een half jaar in Granada.

Hier proefde ik pas echt de Spaanse cultuur. Ik kreeg Spaanse vrienden, die me mee naar huis namen en die mij hún stukje Spanje lieten zien. Ik was verkocht!

Ik keerde terug naar Nederland met het gevoel dat ik terug naar Spanje wilde.

In dit Spaanse land voelde ik me als een vis in het water. 

Spanje

Het zou nog even duren voordat mijn grote droom in vervulling kwam. Want na het afstuderen ging ik eerst een half jaar naar Italië, waar ik mijn huidige Deense man leerde kennen.

En al snel verhuisde ik naar Denemarken, om vervolgens via het werk van mijn man uitgezonden te worden naar Vietnam en Dubai.

Maar in 2009 kwamen mijn dromen uit en verhuisden we met zijn vieren (inmiddels hadden we twee dochters gekregen) naar de regio Madrid. Wat was het geweldig om weer terug te zijn en om het land dat ik zoveel jaren geleden in mijn hart had gesloten aan man en kinderen te laten zien!

In de weekenden gingen we op avontuur in Spanje: op zoek naar Middeleeuwse dorpjes en mooie picknickplekken in de bergen. En had mijn man langer vrij, dan gingen we verder weg. Om zo ook andere stukken van Spanje te leren kennen.

Het ontstaan van Spain Made For You

Zo ontstond langzamerhand het idee om onze ontdekkingen in Spanje met anderen te delen en kleinschalige reizen naar Spanje te gaan organiseren.

Ik begon met contacten leggen, voorbeeldreizen samenstellen en website maken. En eind 2012 was Spain Made For You een feit.

We waren inmiddels net naar Nederland verhuisd (de sfeer in Spanje was door de groeiende werkloosheid steeds troostelozer geworden, dus toen mijn man in Nederland een baan kon krijgen, besloten we met pijn in ons hart om ons inmiddels favoriete land te verlaten). Dus in Nederland ging ik vol aan de gang met netwerken en klantenkring opbouwen.

En intussen bleef ik (alleen en met mijn gezin) teruggaan naar Spanje. Naar vrienden, nieuwe plekken of ons appartement in Frigiliana.

Van reisorganisatie naar online promotie van Spanje vakanties

Het runnen van een reisorganisatie bleek helaas niet haalbaar met een man die veel reist en twee kleine kinderen. Dus vanaf eind 2013 richt ik me op Nederlandstalige online promotie van Spanje vakanties.

Via de website Spainmadeforyou.nl begon ik informatie en tips te geven over vakantiebestemmingen en sfeervolle accommodaties in Spanje plus over Spaanse evenementen, restaurants en dergelijke in Nederland.

En daarnaast begon ik blogs voor anderen te schrijven (onder andere voor Verkeersbureaus.info, AmbianceTravel en Het Andere Spanje) en werd ik product manager en marketeer bij Het Andere Spanje.

Om beter aan te sluiten bij de Nederlandse en Belgische doelgroep, ben ik in november 2015 overgestapt op de website www.spanjevoorjou.com, die eveneens dient als inspiratiebron om Spanje op jouw eigen manier te beleven. Dit kan via een autovakantie zijn, maar ook via een wandelvakantie, fietsvakantie, culinaire vakantie, yogavakantie of anders. Hier richt ik me nu voor 100% op.

Hoe werkt Spanjevoorjou.com?

Ik kan géén accommodaties in of reizen naar Spanje voor je boeken op Spanjevoorjou.com.

Wél vind je op de website veel inspiratie voor vakanties naar het echte Spanje. Voor rondreizen door heel Spanje, maar ook voor bijvoorbeeld een wandel- of fietsvakantie.

Je vindt er informatie over:

  • Bezienswaardigheden & activiteiten;
  • Sfeervolle accommodaties (campings, glampings, kleinschalige vakantieparken, hotels en vakantiehuizen);
  • Soorten vakanties (zonvakanties, actieve vakanties, kindervakanties);
  • Georganiseerde reizen.

Dus je kunt Spanjevoorjou.com gebruiken om je eigen unieke Spanje vakantie samen te stellen én om georganiseerde reizen naar Spanje te vinden.

Bekijk ook de Disclaimer en het Privacy beleid van Spanje voor Jou.

Deel jouw Spanje ervaringen!

Ken jij een bijzondere plek, een sfeervolle accommodatie of een restaurant met geweldig Spaans eten in Spanje? Stuur me dan per mail een paar foto’s en korte uitleg en ik deel het met andere Spanje liefhebbers via de Facebook pagina van Spain Made For You.

Volg me!

Voor meer inspiratie voor een vakantie in Spanje kun je me ook volgen via Facebook, Pinterest of Instagram!

Samenwerkingsmogelijkheden

Heb je een sfeervolle accommodatie in Spanje? Organiseer je kleinschalige reizen naar Spanje? Of bied je een leuke activiteit aan waarbij mensen het échte Spanje leren kennen? Neem dan contact met me op.