De mooiste steden voor een stedentrip Spanje

Zin in een stedentrip Spanje? Op deze pagina heb ik prachtige bekende en minder bekende steden in Noord, Midden, Oost én Zuid Spanje bij elkaar gezet. Barcelona, Madrid, Valencia en meer.

Ik heb er op gelet dat de steden niet te ver van een vliegveld liggen. En dat er directe vluchten naar Nederland en/of België zijn. 

Ontdek wat je kunt zien en doen tijdens een vakantie in deze indrukwekkende Spaanse steden. En lees mijn tips over bekende en onbekende plekjes, de leukste hotelletjes in en rond de stad en meer.

Barcelona - de stad van Gaudí

Fuente de Canaletas op de Ramblas in Barcelona

De bekendste bestemming voor een stedentrip in Spanje is Barcelona, de hoofdstad van Catalonië. Met de Sagrada Familia en andere bouwwerken van Gaudí, de Ramblas en stadsstrand Barceloneta. Een aanrader voor cultuur-, kunst-, architectuur- en gastronomie liefhebbers!

Bilbao - moderne parel in het Baskenland

Het Güggenheim museum in Bilbao

Een steeds bekendere stedentrip in Spanje is Bilbao. De voormalige industriestad is nu de moderne parel van het Baskenland. Met het Güggenheim museum als bekendste voorbeeld. Daarnaast heeft deze stad in Noord Spanje een mooie oude binnenstad. En fantastische eetplekken. En met de moderne metro sta je zo op het strand.

Girona - die àndere stad in Catalonië

De kathedraal van Girona

Een stuk minder bekende stad voor een stedentrip in Spanje is Girona in het binnenland van Catalonië. Een stad die ook wel het Venetië van Spanje genoemd wordt. Waar je fantastisch kunt eten. En van waaruit je prachtig kunt fietsen.

Madrid - bruisende hoofdstad van Spanje

Koninklijk Paleis in Madrid

Een andere bekende bestemming voor een stedentrip in Spanje is Madrid in Midden Spanje. Spanje's bruisende hoofdstad heeft prachtige historische gebouwen, gezellige wijken en grote en kleine kunstmusea. En wie wil kan er ook uren winkelen...

Málaga - verrassende stad in Andalusië

Een mooie bestemming voor een stedentrip Spanje vind ik ook Málaga in Andalusië. De kustplaats in Zuid Spanje heeft een gezellige oude binnenstad, interessante musea, een stadsstrand en meer.

San Sebastian - culinair walhalla met strand

Een andere prachtige stad in Noord Spanje voor een stedentrip vind ik San Sebastian. Een elegante stad met voorname gebouwen, fantastische eetgelegenheden en eigen stadsstrand. Een paradijs voor een culinaire vakantie. Waar je  bovendien stedentrip en strandvakantie met elkaar kunt combineren.

Santiago de Compostela - pelgrimsoord

Of wat zeg je van een stedentrip naar Santiago de Compostela in Noord Spanje? Het bekendste pelgrimsoord van Spanje trekt ieder jaar ontelbare pelgrims van over de hele wereld aan. En is ook voor niet-pelgrims een prachtige historische stad om te ontdekken.

Sevilla - Flamenco stad met Moors verleden

Of wat zeg je van een stedentrip Sevilla in Zuid Spanje? De stad die samen met Córdoba en Granada gezien wordt als hét hoogtepunt van Andalusië? Ook voor deze stedentrip in Spanje zijn er directe vluchten vanuit Nederland. 

Toledo - Werelderfgoedstad bij Madrid

Op ruim een uur rijden van Madrid ligt UNESCO stad Toledo. Een klein historisch stadje in Midden Spanje, dat uit elkaar spat van de cultuur. En waar je niet uitgekeken raakt. Bovendien heeft de Stad der drie Culturen een snelle treinverbinding met Madrid. Fantastisch voor een stedentrip naar Spanje! 

Valencia - de stad van Las Fallas

Een stad die steeds bekender wordt is Valencia in Oost Spanje. Een heerlijke fietsstad aan de Turia rivier, die bekend is voor de Las Fallas feesten, paella en  hypermoderne Stad der Kunsten en Wetenschappen. Een absolute aanrader voor een stedentrip Spanje.
Nieuwe pagina's

 1. Casa Valle del Oro – B&B, vakantiehuis en glamping in hartje Andalusië

  Jan 23, 20 07:01 AM

  Beleef bij Casa Valle del Oro een rustgevende vakantie bij Belgen in binnenland Andalusië! En geniet van een ontspan-/cultuur-/actieve vakantie in Zuid Spanje.

  Lees meer

 2. Fietsen op de Spaanse vias verdes: voor- en nadelen

  Jan 22, 20 08:01 AM

  Via vías verdes kun je Spanje al wandelend of fietsen leren kennen. Niet alle paden zijn echter even goed. Lees de voor- en nadelen van vías verdes.

  Lees meer

 3. Hotel Ikos Andalusia – Spanje’s eerste all-inclusive 5-sterren hotel

  Jan 22, 20 05:53 AM

  Verwen jezelf in Hotel Ikos Andalusia aan de Costa del Sol, het eerste all-inclusive 5-sterren hotel in Spanje! Voor een ontspan-, strand- én kindervakantie.

  Lees meer