Een stedentrip in Spanje, kies uit deze heerlijke steden

Zin in een stedentrip Spanje? Op deze pagina lees je welke prachtige steden in de buurt van een vliegveld met directe vluchten naar Nederland / België liggen. En die dus ideaal zijn voor een stedentrip. Barcelona, Madrid, Valencia en meer.

Ontdek wat je kunt zien en doen in deze Spaanse steden. En lees mijn tips over bekende en onbekende plekjes, de leukste hotelletjes in en rond de stad en meer.

Barcelona - de stad van Gaudí

Fuente de Canaletas op de Ramblas in Barcelona

De bekendste bestemming voor een stedentrip in Spanje is Barcelona, de hoofdstad van Catalonië. Met de Sagrada Familia en andere bouwwerken van Gaudí, de Ramblas en stadsstrand Barceloneta. 

Bilbao - moderne parel in het Baskenland

Het Güggenheim museum in Bilbao

Een steeds bekendere stedentrip in Spanje is Bilbao. De voormalige industriestad is nu de moderne parel van het Baskenland in Noord Spanje. Met het Güggenheim museum als het bekendste voorbeeld. En heeft fantastische eetplekken.

Girona - die àndere stad in Catalonië

De kathedraal van Girona

Een stuk minder bekende stad voor een stedentrip in Spanje is Girona in het binnenland van Catalonië. Een stad die ook wel het Venetië van Spanje genoemd wordt. Waar je fantastisch kunt eten. En van waaruit je prachtig kunt fietsen.

Madrid - de bruisende hoofdstad van Spanje

Koninklijk Paleis in Madrid

Een andere bekende bestemming voor een stedentrip in Spanje is Madrid in Midden Spanje. Spanje's bruisende hoofdstad, met oude monumenten, gezellige wijken en grote en kleine kunstmusea.

Málaga - verrassende stad in Andalusië

Een mooie bestemming voor een stedentrip Spanje vind ik ook Malaga in Andalusië. De kustplaats in Zuid Spanje heeft een gezellige oude binnenstad, interessante musea, een stadsstrand en meer.

Sevilla - Flamenco stad met Moors verleden

Of wat zeg je van een stedentrip Sevilla, de stad die samen met Córdoba en Granada gezien wordt als hét hoogtepunt van Andalusië? Ook voor deze stedentrip in Spanje zijn er directe vluchten vanuit Nederland. 

Valencia - de stad van Las Fallas

Een stad die steeds bekender wordt is Valencia in Oost Spanje. Een heerlijke fietsstad aan de Turia rivier, die bekend is voor de Las Fallas feesten, paella en  hypermoderne Stad der Kunsten en Wetenschappen.
Nieuwe pagina's

 1. De Balsa - Nederlandse vakantieboerderij in Sierra Nevada (Andalusië)

  Feb 12, 19 02:36 AM

  Vakantieboerderij de Balsa – eenvoudige Nederlandse vakantieboerderij aan de voet van de Sierra Nevada; met appartement en 5 kamers voor 1 tot 5 personen; ideaal voor een wandel-, fiets- of paardrijva…

  Lees meer

 2. De OV-kaart van Madrid – ideaal voor een vakantie in Madrid

  Feb 11, 19 09:12 AM

  Ideaal voor een vakantie in Madrid: de OV-kaart van Madrid! Lees waar de kaart geldig is, hoe je de kaart koopt en oplaadt en hoe je in-en uitcheckt met de kaart.

  Lees meer

 3. Ontdek Madrid vanuit de lucht met de Teleférico

  Feb 11, 19 06:25 AM

  Geniet van prachtige uitzichten vanuit de Teleférico van Madrid! Lees hier meer over ligging, bereikbaarheid, openingstijden, kosten en meer van de kabelbaan van Madrid naar Casa del Campo. En wat je…

  Lees meer