Vakantie in Vigo (Noord Spanje) – levendige havenstad met oud centrum

Een vakantie naar Vigo in Noord Spanje brengt je naar een levendige oude havenstad aan de kust van Galicië. Die omringd wordt door rivieren en de Atlantische Oceaan.

En een omgeving met prehistorische resten, Romaanse kerken, historische steden als Santiago de Compostela en goddelijke stranden.

De haven van kustplaats Vigo in Galicië (Noord Spanje)

Lees hier wat je kunt zien en doen tijdens een vakantie in Vigo. Of ga meteen verder naar mijn vakantietips over Vigo.

Dwaal door de oude binnenstad van Vigo

Praza do Constitución in Vigo (Noord Spanje)

Een absolute must tijdens je vakantie in Vigo is het verkennen van de oude binnenstad van Vigo. Met de negentiende eeuwse kathedraal Santa Maria de Vigo. De Porta do Sol. En de Praza do Constitución.

De binnenstad wordt omringd door een zeventiende eeuwse stadsomwalling. Die diende ter bescherming tegen de vele aanvallen vanuit zee.

Ontdek de Keltische nederzetting in Vigo

Oude gefortificeerde nederzetting in Vigo (Noord Spanje)

Als je op vakantie in Vigo bent, bezoek dan zeker ook het Castro Celta de Vigo of O Castro do Vigo. Het is een gefortificeerde Keltische nederzetting. Op een bergtop in Vigo. Waar stadsbewoners van Vigo zich terug hebben getrokken tijdens de aanvallen van onder meer de Vikingen.

Je ziet er resten van de oude nederzettingen. Een oud fort (het Castelo do Castro). En een reconstructie van een aantal woningen.

Verder kun je er genieten van een fantastisch uitzicht over Vigo en de Atlantische Oceaan. En kun je er heerlijk wandelen in een groene, bosrijke omgeving met talrijke vijvers.

Bezoek de haven van Vigo

Standbeeld van een emigrant in de haven van Vigo (Noord Spanje)

Wat ook niet mag ontbreken tijdens je Vigo vakantie is een korte blik op de haven van Vigo (Porto de Vigo). De haven van Vigo is namelijk een van de grootste vissershaven ter wereld! En een van de drukste transporthavens.

Hij is ongeveer 20 km lang. En heeft met meer dan 9 km kades.

Een klein deel van de haven (dichtbij de oude binnenstad) wordt tegenwoordig gebruikt voor de aanleg van cruise schepen als de MSC Opera en Disney Magic.

Geniet van de stadsparken

Park bij de genotificeerde nederzetting van Vigo (Noord Spanje)

Geniet als je op vakantie naar Vigo gaat ook van de vele stadsparken die de Galicische havenstad rijk is.

Bijvoorbeeld het park bij de Praza do Compostela. En het park bij de Rúa Montero Ríos.

En natuurlijk het Parque de Castrelos. Het grootste stadspark van Vigo. Een groen park met veel vijvers en talrijke wandelroutes. Dat zich bevindt op een berg aan de buitenkant van Vigo.

In het park ligt het paleis Pazo de Castrelos. Dat tegenwoordig dienst doet als stedelijk museum van Vigo: het Museo Municipal Quiñones de León. Met Galicische kunst en geschiedenis.

Een ander mooi stadspark is dat op de Monte de A Guía. In de Teis wijk. Ook hier bevond zich vroeger een gefortificeerde nederzetting.

Of beleef de Herovering van Vigo

De Herovering van Vigo op 28 maart

Wil je de Galicische havenstad op een bijzondere manier meemaken? Zorg dan dat je op 28 maart op vakantie in Vigo bent! Rond die dag wordt ieder jaar namelijk de Herovering van Vigo (=Reconquista de Vigo) gevierd. Toen de inwoners van Vigo de stad terug veroverden op de troepen van Napoleon.

En verken de omgeving van Vigo

Verken als je op vakantie in Vigo bent ook de omgeving van Vigo. Of je nu houdt van architectuur en geschiedenis, van een actieve vakantie of juist van een luiervakantie. In de omgeving van deze kustplaats in het Groene Spanje zit je goed.

Romaanse kerken

De Romaanse Santiago de Bembreve kerk buiten Vigo (Noord Spanje)

Zo liggen enkele kilometers buiten de dichtstbevolkte stad van Galicië de drie mooiste Romaanse kerken die deze regio in Noord Spanje rijk is. En die alle drie dateren uit de twaalfde eeuw.

Ik heb het over de Santa Maria de Castrelos kerk in Castrelos, de Santiago de Bembrive kerk in Bembrive en de San Salvador de Coruxo kerk in Coruxo.

Prehistorische en Romeinse resten

Dolmen in Casa dos Mouros buiten Vigo (Noord Spanje)

Hou je van geschiedenis? Ga dan tijdens je vakantie in Vigo op zoek naar de talrijke prehistorische en Romeinse resten die te vinden zijn in de omgeving van de levendige havenstad in Noord Spanje.

Bijvoorbeeld naar de dolmen van Casa dos Mouros in Candeán, een Necrópolis in Castrelos, een Romeinse nederzetting in Toralla en Romeinse pekelfabrieken (=fabricas de salazón) in Noville (Mugardos).

Mooie stranden

Het Samil strand van Vigo (Noord Spanje)

En wist je dat je van je vakantie in Vigo ook een zonvakantie kunt maken? Vigo telt maar liefst 38 stranden en baaien. Stranden met fijn, wit zand. Die ideaal zijn voor een strandvakantie met kinderen. Maar ook om te vissen, surfen of duiken.

Bijvoorbeeld de stranden Praia de Samil (Vigo's meest toeristische strand), Praia de Canido (goede visplek met veel visrestaurants), Praia do Vao (bij een Romeinse nederzetting) of Praia de Fortiñón in Saiáns (goed strand om te duiken of surfen).

De Cíes eilanden

De Cíes eilanden voor de kust van Vigo (Noord Spanje)

In de zomer kun je vanuit Vigo bovendien per boot naar de prachtige Cíes eilanden. Met ongerepte natuur, een schat aan vogels en parelwitte zandstranden.

De eilanden voor de kust van Vigo maken deel uit van natuurpark Parque Nacional de las Islas Atlánticas. En herbergen de bekende droomstranden Praia do Rodas en Praia do Figueiras

Dus hou je van onbedorven natuur? Ga dan in de zomer op vakantie naar de Cíes eilanden! Want de eilanden zijn een paradijs voor vogelkijkers. En vormen een prachtige omgeving voor een wandelvakantie of zonvakantie in Spanje.

Bosparken

De Galiñeiro berg buiten Vigo (Noord Spanje)

Hou je van groen en natuur? Ga dan ook wandelen of fietsen in een van de talrijke mooie glooiende bosparken in de omgeving als je op vakantie naar Vigo gaat.

Ga bijvoorbeeld op avontuur naar de Monte de Alba (met prachtige uitzichten over Rias Baixas), de Monte Cepudo of de Monte dos Pozos. Of verken de Monte Galiñeiro, Saiáns & Zománs.

Andere steden

De Santa Maria kathedraal in Lugo (Noord Spanje)

Cultuurliefhebbers kunnen tijdens hun vakantie in Vigo tenslotte ook nog uitstapjes of een rondreis maken naar andere mooie steden in Galicië.

Bijvoorbeeld naar Pontevedra, Ourense of Lugo. Maar ook naar Spanje's bekende pelgrimsplaats Santiago de Compostela.

Of je kunt je vakantie in Vigo combineren met een vakantie naar Portugal. Want de havenstad ligt op minder dan 40km van de Portugese grens.


Mijn Vakantietips Vigo

Ben je in de stemming gekomen voor een vakantie naar Vigo in Noord Spanje? Lees dan ook mijn vakantietips, over:

 • sfeervolle accommodaties in Vigo
 • duurzaam kamperen op de Cíes eilanden
 • een gezinsvakantie Vigo
 • Sfeervolle slaapplekken in Vigo

  Hotel Pazo Los Escudos Spa & Beach*****

  Als ik hotel Pazo Los Escudos Spa & Beach zie liggen aan de Vigo rivier, kan mijn dag niet meer stuk.

  Het hotel is gevestigd in een 19e eeuws paleis. En wordt omgeven door een enorme paleistuin.

  Pure verwennerij met luxe ruime kamers, een heerlijke spa, een uitmuntend restaurant en privé strand.

  Hotel Puerta Gamboa**

  In de oude binnenstad van Vigo vind ik het kleine boetiekhotel Hotel Puerta Gamboa.

  In een prachtig negentiende eeuws pand met granieten voorgevel en originele balkons.

  Ik voel me meteen thuis in dit kleine hotel met 19 kamers…

  Gran Hotel Nagari Boutique & Spa*****

  Wat een prachtig hotel is Gran Hotel Nagari!

  Het boetiekhotel met 62 kamers is gevestigd in een historisch gebouw. Maar is van binnen geheel gemoderniseerd.

  Geniet er van een fantastische Spa en zwembad. En van geweldige uitzichten.

  Duurzaam kamperen op de Cíes eilanden

  Je kunt natuurlijk tijdens je vakantie in Vigo een dag op en neer gaan naar de Cíes eilanden. Maar wil je de rust en natuurschoon van deze onbedorven eilanden voor de kust van Galicië écht op je in laten werken, dan zou je wat langer moeten blijven.

  In dat geval kun je verblijven op de duurzame camping Camping Islas Cíes. Je kunt je eigen tent meenemen. Of er een tent huren.

  Tips voor een gezinsvakantie Vigo

  Plan je een kindervakantie naar Vigo? Leuk! Neem je kinderen mee op avontuur naar: 

  • de Keltische nederzetting van Vigo;
  • Parque de Castrelos - het grootste stadspark van Vigo;
  • Vigo Zoo - Vigo's nteractieve dierentuin & natuurwetenschap-park;
  • de stranden in de omgeving van Vigo;
  • de Cíes eilanden.

  Keer terug van Vakantie Vigo naar Vakantie Noord Spanje
  Keer terug naar Spanje voor Jou  Nieuwe pagina's

  1. Leer Sevilla kennen tijdens groepsspel “Inbraak in Casa de la Moneda”

   Mar 27, 20 06:27 AM

   Ga je met een groep jongeren naar Sevilla en wil je de stad in Andalusië op een andere manier leren kennen? Lees dan over het groepsspel Inbraak in Casa Moneda!

   Lees meer

  2. UNESCO's werelderfgoederen in Catalonië

   Mar 25, 20 09:40 AM

   Beniewd welke plaatsen in Catalonië op UNESCO's lijst van werelderfgoederen staan? Dat lees je in mijn overzicht...

   Lees meer

  3. Een fietsvakantie in Spanje over een Eurovelo fietsroute

   Mar 24, 20 06:02 AM

   Zoek je een fietsroute voor een fietsvakantie in Spanje? Lees dan meer over de Eurovelo fietsroutes: 3 verschillende fietsroutes door Spanje.

   Lees meer