Een avontuurlijke kindervakantie in Galicië (Noord Spanje)

Als je een kindervakantie naar Galicië (Noord Spanje) maakt, kun je genieten van een uitgestrekte kustgebied met eindeloze stranden. En van een groene en waterrijke natuur. Waar je kunt zwemmen in rivieren of natuurlijke bronnen. Maar je kunt ook op zoek gaan naar oude rotstekeningen, nederzettingen en graven uit de Prehistorie, een vuurtoren uit de Romeinse tijd beklimmen, oude kanonnen zien en veel meer.

Er wordt momenteel ten strengste afgeraden om op vakantie naar Spanje te gaan. Dit geldt zowel voor het Spaanse vasteland, de Balearen en de Canarische eilanden. Lees meer>>

Op deze pagina geef ik je een paar ideeën en tips voor een onvergetelijke kindervakantie in Galicië. Veel plezier!

Herleef de prehistorie

Prehistorische nederzetting in archeologisch park in Lameiro (Galicië)

Een absolute aanrader voor een kindervakantie in Galicië vind ik het archeologisch park Parque Arqueolóxico da Arte Rupestre Campo Lameiro, dat 25km ten noordoosten van de stad Pontevedra ligt. In dit uitgestrekte park kun je talrijke rotstekeningen uit de prehistorie bewonderen.

En dat niet alleen! Om bezoekers een idee te geven hoe mensen 4.000 geleden leefden, is er een prehistorische nederzetting (uit het bronzen tijdperk) nagebouwd.

En wil je even de prehistorie vergeten, dan kun je je vermaken in het labyrint Laberinto de Mogor van het park.

Trek er genoeg tijd voor uit, zodat jullie ook tussendoor kunnen ontspannen in dit bijzondere park in Galicië.

Zwemmen in warmwaterbronnen

Gratis thermen van Outariz in Galicië (Noord Spanje)

Wist je dat zich in Galicië talrijke natuurlijke warmwaterbronnen bevinden? Sommigen maken tegenwoordig deel uit van kuuroorden en Spa’s. In anderen kun je nog steeds gratis badderen.

Bijvoorbeeld in de Termas de Outariz, oftewel de thermen van Outariz, die zich 3 kilometer buiten de stad Ourense bevinden, aan de Miño rivier. Deze zijn zeker ideaal als je met kleine kinderen op vakantie in Galicië bent. Omdat ze beschermd en ondiep zijn. 

Leuk om te proberen als je met je kinderen op vakantie in Galicië bent! 

TIP! Op de website Termas Ourense vind je een overzicht van natuurlijke bronnen in de provincie Ourense in de regio Galicië die gratis toegankelijk zijn.

Klimmen in bomen

Ecopark Marín in Galicië (Noord Spanje)

Willen jullie lekker actief bezig zijn in de natuur als jullie met de kinderen op vakantie in Galicië zijn? Dan kunnen jullie ook naar het Ecoparque Marín, dat zich bevindt op de Finca de Cadro (aan de weg van Marín naar Moaña), in het Rías Baixas gebied. 

Dit avonturenpark bevindt zich in een bos met uitzicht op de Pontevedra rivier. En heeft een prachtig circuit in de bomen, met zip-linen! Daarnaast kun je er ook paardrijden. Op de boerderij zelf, maar ook in de omgeving.

Kanonnen, lift en uitkijk Monte San Pedro

Uitzichtpunt Monte de San Pedro met op achtergrond Torre de Hercules (A Coruña)

Vroeger was de Monte de San Pedro een militair verdedigingswerk. Tegenwoordig is de berg een schitterend uitkijkpunt (=mirador), misschien wel het mooiste van de provincie A Coruña in Galicië. 

Als je de Panorama lift omhoog neemt, heb je prachtig uitzicht over zee. In het immense park op de San Pedro berg, met speeltuin en picknickplaats, kun je bovendien nog steeds indrukwekkende kanonnen zien. 

Én er is een overdekt uitzichtpunt; het enige uitzichtpunt in Spanje met 360°uitzicht! Een mooie, stoere en avontuurlijke activiteit tijdens een kindervakantie in Galicië…

Bezoek de Cíes eilanden

Rodas strand op de Cíes eilanden (Noord Spanje)

Een aanrader voor een kindervakantie in Galicië vind ik ook een bezoek aan de Cíes eilanden voor de kust van Vigo. Die bestaan uit de eilanden Monte Agudo, O Faro y San Martiño. En die deel uitmaken van het nationaal park Illas Atlánticas.

Vanuit Vigo kun je een boot naar de Cíes eilanden nemen. Wat al een avontuur op zich is.

Op de Cíes eilanden kun je vervolgens genieten van paradijselijk witte zandstranden. En heerlijke wandelingen maken.

TIP1: Als je langer op de Cíes eilanden wilt blijven, kun je overnachten op Camping Islas Cíes. Ik raad je aan om ruim op tijd te boeken.

TIP2: Andere prachtige eilanden voor de kust van Galicië zijn de Ons eilanden, die eveneens te bereiken zijn per boot vanaf Vigo. Ook op deze eilanden kun je prachtig wandelen, genieten van onbedorven stranden en overnachten op een camping.

Beklim ‘s werelds oudste actieve vuurtoren

Torre de Hercules in La Coruña (Galicië, Noord Spanje)

De Torre de Hercules in La Coruña (of A Coruña) zou de oudste nog in gebruik zijnde vuurtoren ter wereld zijn… een Romeinse toren, die aan het einde van de 1steeeuw of begin 2eeeuw gebouwd is! Je kunt de vuurtoren bezoeken. En beklimmen. 

Bovendien zijn er in de prachtige omliggende omgeving van de vuurtoren 4 makkelijke wandelroutes uitgezet, die ook goed te doen zijn voor families met kinderen (meer info over de routes kun je ter plekke krijgen).

TIP! Als je de vuurtoren binnen wilt gaan, dien je van tevoren kaartjes te kopen via torredehercules.reservas@coruna.es (in 2019 volwassenen €3 en kinderen €1,50).

Spetteren in het waterpark Galicië

Waterpark in Cerceda (Galicië, Noord Spanje)

Ben je in de zomer met je kinderen op vakantie in Galicië en hebben jullie zin in waterpret? Ga dan naar het Parque Acuático de Cerceda. In dit waterpark in Galicië vind je een zwembaden, talrijke waterspelen, trampolines, een jacuzzi, een speeltuin, groenzones en natuurlijk een restaurant. 

Als je niet in de rij wilt staan, kun je de kaartjes voor het waterpark van tevoren al kopen op de website van dit waterpark in Noord Spanje. Let op: er zijn verschillende kaartjes: kaartjes voor maandag t/m vrijdag (=de lunes a viernes) en kaartjes voor weekenden en feestdagen (fin de semana y festivos).

Kajakken en raften

Kajakken tijdens een kindervakantie in Galicië

Wil je een dag met je kinderen gaan kajakken of raften in Galicië? Dan kan dat bijvoorbeeld via Ecoparque Atalaia, een outdoor activiteitencentrum bij de Lérez rivier, 15km ten noordoosten van de stad Pontevedra.

Met kleine kinderen (vanaf 4 jaar) kun je kajakken op rustig water. Met grotere kinderen kun je eventueel ook kajakken op wilder water, met kleine watervalletjes.

Een bijzondere dierentuin in Galicië

Dierenopvang Marcelle Naturaleza in Galicië

Willen jullie tijdens je kindervakantie in Galicië naar een dierentuin? Ga dan naar Vigozoo of naar Marcelle Naturaleza

Vigozoo bevindt zich een paar kilometer ten noorden van Vigo, op de Monte da Madroa berg. En wordt daarom ook wel Parque zoológico de A Madroa genoemd: de dierentuin van Madroa. 

Marcelle Naturaleza is gelegen in Outeiro de Rei  in de provincie Lugo. En is meer dan alleen een dierentuin. Het is eveneens een educatief centrum. En een opvangplaats (en fokplaats) voor dieren als de bruine beer die in Spanje met uitsterven bedreigd worden.

Een bijzondere speeltuin in Galicië

Parque de los Sentidos in Marín (Galicië)

Ga je met kleine kinderen op vakantie naar Galicië? Bezoek dan het Parque de los Sentidos, oftewel het Zintuigenpark. In deze bijzondere speeltuin in Galicië, die zich bevindt op de boerderij Finca de Briz in het plaatsje Marín, op 8km van de stad Pontevedra en 30km van Vigo, worden alle zintuigen van je kleintje geprikkeld via talrijke leuke activiteiten. 

Kinderen kunnen er spelenderwijs ruiken, zien, voelen, horen en proeven…. In een prachtige groene en rustgevende omgeving. Erg mooi! O ja, er is een kiosk voor een kleine versnapering. En … de entree is gratis!

TIP! Op de website Galicia Maxica heb ik nog veel meer kindvriendelijke parken en speeltuinen in Galicië gevonden (in het Spaans, maar met kaart en foto’s).

Leuke musea voor kinderen in Galicië

Treinmuseum in Galicië (Noord Spanje)

Hou je ervan om met je kinderen musea te bezoeken als jullie op vakantie in Spanje zijn? Dan kunnen jullie je lol op tijdens een kindervakantie in Galicië! Want in dit prachtige gebied in Noord Spanje vind je boeiende openluchtmusea, treinmusea, wetenschapsmusea en meer. Die leuk zijn voor ouders én kinderen.

TIP! De leukste kindvriendelijke musea in Galicië heb ik op een aparte pagina bij elkaar gezet.

Sfeervolle accommodaties in Galicië

Lees meer over Galicië
Nieuwe pagina's

 1. Leuke, spannende, interessante én lekkere activiteiten in Andalusië

  Jan 22, 21 09:13 AM

  Activiteiten in Andalusië voor een actieve vakantie, cultuurvakantie, culinaire vakantie en kindervakantie in de zuidelijkste regio van Spanje

  Lees meer

 2. Een kindervakantie in Andalusië met zon, zee en massa’s avontuur

  Jan 21, 21 03:36 AM

  Overweeg je een kindervakantie in Andalusië? Doe hier ideeën op over kinderpret aan zee, in de bergen, in pretparken, in een vakantiehuis met zwembad e.m.

  Lees meer

 3. Vakantie in Andalusië: Genieten van zon, natuur en cultuur

  Jan 18, 21 09:04 AM

  Op zoek naar onbekende parels voor je vakantie in Andalusië? Ga met me mee en ontdek idyllische dorpjes, bizarre rotsformaties of het enige woestijngebied in Europa.

  Lees meer

Bewaar op Pinterest

Om te bewaren op Pinterest, klik op de button hieronder