Een avontuurlijke kindervakantie in Galicië (Noord-Spanje)

Als je een kindervakantie naar Galicië in Noord-Spanje maakt, kun je genieten van een uitgestrekte kustgebied met eindeloze stranden. Plus van een groene en waterrijke natuur waarin je kunt zwemmen in rivieren of natuurlijke bronnen.

Maar je kunt ook op zoek gaan naar oude rotstekeningen, nederzettingen en graven uit de Prehistorie, een vuurtoren uit de Romeinse tijd beklimmen, oude kanonnen zien en veel meer.

Op deze pagina geef ik je wat ideeën voor een onvergetelijke gezinsvakantie in Galicië. Veel plezier!

Tip: Laat jullie kindervakantie Galicië verzorgen door reisorganisatie Ontdek Galicië! Want Bianca en Jorge wonen vanaf 2008 in de Rías Baixas en kennen de mooiste plekken in dit prachtige gebied in Noord-Spanje.

In overleg met jou verzorgen zij verblijf in sfeervolle accommodaties, gave activiteiten en vervoer. Bovendien ontvang je een gepersonaliseerd roadbook met uitgebreide tips over bezienswaardigheden, routes, restaurants en meer. Neem vrijblijvend contact op met Ontdek Galicië>>

Herleef de prehistorie

Prehistorische nederzetting in archeologisch park in Lameiro (Galicië)

Een absolute aanrader voor een kindervakantie in Galicië vind ik het archeologisch park Parque Arqueolóxico da Arte Rupestre Campo Lameiro, dat 25km ten noordoosten van de stad Pontevedra ligt.

In dit uitgestrekte park kun je talrijke rotstekeningen uit de prehistorie bewonderen. En dat niet alleen!

Om bezoekers een idee te geven hoe mensen 4.000 geleden leefden, is er een prehistorische nederzetting (uit het bronzen tijdperk) nagebouwd.

En wil je even de prehistorie vergeten, dan kun je je vermaken in het labyrint Laberinto de Mogor van het park.

Trek er genoeg tijd voor uit, zodat jullie ook tussendoor kunnen ontspannen in dit bijzondere park in Galicië.

Zwemmen in warmwaterbronnen

Gratis thermen van Outariz in Galicië (Noord Spanje)

En wist je dat je in Galicië kunt zwemmen in natuurlijke warmwaterbronnen?

Rond verschillende bronnen zijn thermale baden en kuuroorden gebouwd, zowel overdekte als openlucht-baden, waarin je tegen een kleine vergoeding óf gratis kunt badderen.

In en rond Spanje's thermale hoofdstad Ourense, die gelegen is aan de Miño rivier, liggen maar liefst 7 thermale baden! Onder andere de Termas de Outariz plus de Termas das Burgas.

Deze thermen zijn ook ideaal als je met kleine kinderen op vakantie naar Galicië gaat, omdat ze heel ondiep zijn.

Op een aparte pagina geef ik uitgebreide informatie en tips over de thermale baden in de stad plus in de omgeving van Ourense:

Klimmen in bomen

Ecopark Marín in Galicië (Noord Spanje)

Willen jullie lekker actief bezig zijn in de natuur als jullie met de kinderen op vakantie in Galicië zijn?

Dan kunnen jullie ook naar het Ecoparque Marín, dat zich bevindt op de Finca de Cadro (aan de weg van Marín naar Moaña), in het Rías Baixas gebied. 

Dit avonturenpark bevindt zich in een bos met uitzicht op de Pontevedra rivier.

En heeft een prachtig circuit in de bomen, met zip-linen!

Maar je kunt er ook paardrijden. Op de boerderij zelf, of in de omgeving.

Kanonnen en meer op Monte San Pedro

Uitzichtpunt Monte de San Pedro met op achtergrond Torre de Hercules (A Coruña)

Vroeger was de Monte de San Pedro een militair verdedigingswerk. Tegenwoordig is de berg een schitterend uitkijkpunt (=mirador), misschien wel het mooiste van de provincie A Coruña in Galicië. 

Als je de Panorama lift omhoog neemt, heb je prachtig uitzicht over zee. In het immense park op de San Pedro berg, met speeltuin en picknickplaats, kun je bovendien nog steeds indrukwekkende kanonnen zien. 

Én er is een overdekt uitzichtpunt; het enige uitzichtpunt in Spanje met 360°uitzicht! Een mooie, stoere en avontuurlijke activiteit tijdens een kindervakantie in Galicië…

De Cíes eilanden

Rodas strand op de Cíes eilanden (Noord Spanje)

Een aanrader voor een kindervakantie in Galicië vind ik ook een bezoek aan de Cíes eilanden voor de kust van Vigo.

De Cíes eilanden bestaan uit de eilanden Monte Agudo, O Faro y San Martiño. En maken deel uit van het nationaal park Illas Atlánticas.

Vanuit Vigo kun je een boot naar de Cíes eilanden nemen, wat al een avontuur op zich is.

Op de Cíes eilanden kun je vervolgens genieten van paradijselijk witte zandstranden. En heerlijke wandelingen maken.

Tips: 

  • Als je langer op de Cíes eilanden wilt blijven, kun je overnachten op Camping Islas Cíes. Ik raad je aan om ruim op tijd te boeken.
  • Andere mooie eilanden voor de kust van Galicië zijn de Ons eilanden, die je eveneens vanaf Vigo bereikt. Ook hier kun je heerlijk wandelen, genieten van natuurlijke stranden en overnachten op een camping.

‘s Werelds oudste actieve vuurtoren

Torre de Hercules in La Coruña (Galicië, Noord Spanje)

De Torre de Hercules in La Coruña (of A Coruña) zou de oudste nog in gebruik zijnde vuurtoren ter wereld zijn… een Romeinse toren, die aan het einde van de eerste eeuw of het begin van de tweede eeuw gebouwd is!

Je kunt de vuurtoren bezoeken. En beklimmen. 

Bovendien zijn er in de prachtige omgeving van de vuurtoren 4 makkelijke wandelroutes uitgezet, die ook goed te doen zijn voor families met kinderen (meer info over de routes kun je ter plekke krijgen).

Tip: Je dient van tevoren per mail kaartjes te kopen als je de vuurtoren in wilt gaan (in 2019 volwassenen €3 en kinderen €1,50).

Spetteren in het waterpark van Galicië

Waterpark in Cerceda (Galicië, Noord Spanje)

Ben je in de zomer met je kinderen op vakantie in Galicië en hebben jullie zin in waterpretGa dan naar het Parque Acuático de Cerceda. In dit waterpark in Galicië vind je een zwembaden, talrijke waterspelen, trampolines, een jacuzzi, een speeltuin, groenzones en natuurlijk een restaurant. 

Als je niet in de rij wilt staan, kun je de kaartjes voor het waterpark van tevoren al kopen op de website van dit waterpark in Noord Spanje.

Let op: er zijn verschillende kaartjes: kaartjes voor maandag t/m vrijdag (=de lunes a viernes) en kaartjes voor weekenden en feestdagen (fin de semana y festivos).

Kajakken en raften

Kajakken tijdens een kindervakantie in Galicië

Wil je een dag met je kinderen gaan kajakken of raften tijdens jullie vakantie in Galicië?

Dan kan dat bijvoorbeeld via Ecoparque Atalaia, een outdoor activiteiten centrum bij de Lérez rivier, dat 15 kilometer ten noordoosten van de stad Pontevedra ligt.

Met kleine kinderen (vanaf 4 jaar) kun je kajakken op rustig water. Met grotere kinderen kun je eventueel ook kajakken op wilder water, met kleine watervalletjes.

Tandem paragliden

Tandem paragliden in Oia (Galicië, Noord-Spanje)

Zijn jullie op zoek naar een grotere adrenaline kik? En lijkt het jullie wat om de kust en het directe binnenland van Galicië vanuit de lucht te bewonderen?

Ga dan naar het plaatsje Oia, dat ligt tussen Vigo en A Guarda, om te tandem paragliden tijdens jullie gezinsvakantie in Galicië!

Samen met een ervaren paraglider kun je 20 of 40 minuten genieten van prachtige uitzichten over de Atlantische Oceaan en bosrijke berglandschappen rond de kust van de meest westelijke regio van Noord-Spanje.

De minimum leeftijd is 8 jaar en maximum gewicht is 110kg...

Je kunt deze activiteit boeken via de Engelstalige website van Manawa.

Een bijzondere dierentuin in Galicië

Dierenopvang Marcelle Naturaleza in Galicië

Willen jullie tijdens je kindervakantie in Galicië naar een dierentuin? Ga dan naar Vigozoo of naar Marcelle Naturaleza

Vigozoo bevindt zich een paar kilometer ten noorden van Vigo, op de Monte da Madroa berg. En wordt daarom ook wel Parque zoológico de A Madroa genoemd: de dierentuin van Madroa. 

Marcelle Naturaleza is gelegen in Outeiro de Rei  in de provincie Lugo. En is meer dan alleen een dierentuin. Het is eveneens een educatief centrum. En een opvangplaats (en fokplaats) voor dieren als de bruine beer die in Spanje met uitsterven bedreigd worden.

Een bijzondere speeltuin in Galicië

Parque de los Sentidos in Marín (Galicië)

Ga je met kleine kinderen op vakantie naar Galicië?

Bezoek dan het Parque de los Sentidos, oftewel het Zintuigenpark. In deze bijzondere speeltuin in Galicië, die zich bevindt op de boerderij Finca de Briz in het plaatsje Marín, op 8 kilometer van de stad Pontevedra en 30 kilometer van Vigo, worden alle zintuigen van je kleintje geprikkeld via talrijke leuke activiteiten. 

Kinderen kunnen er spelenderwijs ruiken, zien, voelen, horen en proeven…. In een prachtige groene en rustgevende omgeving. Erg mooi!

O ja, er is een kiosk voor een kleine versnapering. En … de entree is gratis!

Tip: Op de website Galicia Maxica staan nog veel meer kindvriendelijke parken en speeltuinen in Galicië (in het Spaans, maar met kaart en foto’s).

Leuke musea voor kinderen in Galicië

Treinmuseum in Galicië (Noord Spanje)

Hou je ervan om met je kinderen musea te bezoeken als jullie op vakantie in Spanje zijn?

Dan kunnen jullie je lol op tijdens een kindervakantie in Galicië!

Want in dit prachtige gebied in Noord-Spanje vind je boeiende openluchtmusea, treinmusea, wetenschapsmusea en meer. Die leuk zijn voor ouders én kinderen.

Op een aparte pagina vertel ik meer over deze kindvriendelijke musea in Galicië:

Andere kindervakanties in Noord-Spanje

Galicië is niet de enige regio in Noord-Spanje die een mooie bestemming voor een gezinsvakantie is. Neem je kinderen zeker ook een keer mee naar Asturië, Cantabrië en Baskenland!

Of ga met je kids naar Bilbao of San Sebastian en combineer een stedentrip met een strandvakantie!

Sfeervolle accommodaties in Galicië

Terug naar boven>>