Een actieve kindervakantie Bilbao

Ben je van plan om met je kinderen op vakantie naar Bilbao te gaan? Leuk! Ontdek spelenderwijs deze fascinerende stad in Noord Spanje. Met zijn vele traditionele én moderne kanten. Ga met je kinderen fietsen langs de Nervión rivier. Of neem de kabelbaan en ga picknicken op de Artxanda berg.

Speeltuin bij Guggenheim museum in Bilbao

Lees hier wat je kunt zien en doen met kinderen in Bilbao. En lees mijn vakantietips voor een avontuurlijke kindervakantie Bilbao.

Zien en doen met kinderen in Bilbao

Op verkenning in en rond Güggenheim museum

Kinderen spelen bij het Guggenheim museum in Bilbao (Baskenland)

Ook bij een gezinsvakantie naar Bilbao mag een bezoek aan het wereldberoemde Güggenheim museum niet ontbreken! Ook al houden je kinderen niet van moderne kunst, ze zullen versteld staan van dit bijzondere museum. Waarvan het gebouw op zich al een kunstwerk is. In de vorm van een schip. En met schubben van platinum.

Ga ook even binnen in het museum voor moderne kunst kijken. Naar het indrukwekkende atrium En naar de permanente tentoonstelling.  Waar de kinderen door verschillende vormen kunnen lopen. Die verschillende echo´s en gevoelens geven.

Kleine kinderen kunnen zich vervolgens ook buiten het Güggenheim museum amuseren. In de ernaast liggende speeltuin. Of met het opspuitende water naast het museum.

Wandelen of fietsen langs de Nervión rivier

Sporten langs de Nervion rivier in Bilbao (Baskenland)

Als je met je kinderen in Bilbao bent, ga dan wandelen of fietsen langs de Nervión rivier.

En laat ze dan raden wat ze zien in de moderne sculpturen in Abandoibarra. Een moderne promenade met aangrenzend park langs de Nervión rivier. Die loopt van het Güggenheim museum tot het Maritiem museum.

Vertel hen ook over het industriële verleden van deze stad in Baskenland. Wedden dat de kinderen het een raar idee zullen vinden dat op de plek waar zij nu lopen nog fabrieken stonden toen papa en mama zo oud als zij waren..?

In het Maritiem museum aan het einde van de Paseo de la Memoria kun je een filmpje kijken over de ontwikkeling van deze moderne stad in Noord Spanje. Voor kleine kinderen niet zo zeer een aanrader. Maar wel voor al wat oudere kinderen.

Boottocht over de Nervión rivier

Boottocht over de Nervión rivier bij Bilbao (Baskenland)

Bewonder Bilbao vanaf het water! Dit is een heerlijk ontspannen manier om Bilbao met kinderen te verkennen.

Bovendien heb je vanaf de Nervión rivier prachtig zicht op bijvoorbeeld het Güggenheim museum, de brug van Calatrava en het congresgebouw Palacio Euskalduna.

Of je kunt vanuit Bilbao richting zee varen. En’s werelds oudste transportbrug vanaf het water bewonderen.

Pintxos eten in de zeven straatjes van Bilbao

Een pintxo uit Baskenland

Neem je kinderen tijdens jullie gezinsvakantie Bilbao mee op avontuur door de beroemde zeven straatjes van Bilbao, in de oude binnenstad.

In de straatjes van deze gezellige oude wijk liggen talrijke pintxos bars. Waar de kinderen hun eigen hapjes kunnen uitkiezen.

Bezoek bijvoorbeeld Somera, Artekale, Belostikale en Barrenkale tijdens een pintxos tour door de Casco Viejo.

En proef dan ook een Carolina. Een typische lekkernij in Bilbao.

Zwemmen in sport- en cultuurcentrum Alhóndiga

Zwemmen in het Alhondiga gebouw in Bilbao (Baskenland)

Neem je kinderen tijdens jullie familievakantie Bilbao ook mee naar het Alhondiga gebouw.

Dit modern sport- en cultuurcentrum met industriële uitstraling is gevestigd in een voormalige wijnopslagplaats. Er is een bibliotheek en een bioscoop. Er zijn verschillende bars en restaurants. Er is een fitness centrum.

En op het dak bevindt zich een zwembad. Met (gedeeltelijke) glazen bodem. Zodat je vanaf de grote hal beneden de mensen in het zwembad kunt zien rondzwemmen. Bizar!

Wedden dat jullie kinderen het prachtig vinden om mensen in de lucht te zien zwemmen?

Het zwembad is overigens voor iedereen toegankelijk. Dus wat let je om tijdens jullie gezinsvakantie in Bilbao een frisse duik in dit wel erg bijzondere zwembad te nemen? Kosten: € 7 per persoon.

Picknicken op de Artxanda berg

Picknicken op de Artxanda berg buiten Bilbao (Baskenland)

Willen jullie als jullie met kinderen in Bilbao zijn even weg uit de stad? Neem dan vanaf de Plaza de Funicular (bij de oude binnenstad van Bilbao) de funicular (=tandwielbaan) omhoog naar de Artxanda berg.

Vanaf deze bergtop kun je genieten van een prachtig uitzicht over deze fascinerend stad in Noord Spanje. Er zijn een paar restaurants. Maar je kunt er ook gezellig picknicken met zijn allen.

Voor veel inwoners van Bilbao is dit een favoriet weekenduitje.

Wandelen over ’s werelds oudste transportbrug

Wandelen over de Hangbrug van Biskaje - tussen Portugalete en Getxo (Bilbao, Baskenland)

Neem ook als je met je kinderen in Bilbao bent de nieuwe en moderne metro (ontworpen door architect Norman Foster) naar de Puente Bizkaja. De hangbrug tussen de plaatsen Portugalete en Getxo. En s’ werelds oudste transportbrug.

Neem hiervoor Metrolijn 1 richting Plentzia. En stap uit bij de Areeta halte. Of neem metrolijn 2 richting Kabiezes en stap uit bij de Portugaleta halte.

Als je wilt, kun je zelfs over de metalen constructie van de hangbrug heen lopen. Op 45 meter boven het water…

Naar het strand

Het strand van Las Arenas (Getxo) - het dichtstbijzijnde strand vanuit Bilbao (Baskenland)

En bezoek aan de hangbrug kun je prima combineren met een dagje strand als je op vakantie in Bilbao bent.

Dezelfde metrolijn 1 brengt je naar het strand van Areaga (in Getxo; uitstappen bij Neguri halte), het dichtstbijzijnde strand vanuit Bilbao. Met heerlijk fijn zandstrand. En uitzicht op het tegenoverliggende dorpje Portugalete.

Stap je twee haltes verder uit (halte Algorta), dan kom je uit bij de oude haven Puerto Viejo de Algorta en het schilderachtige oude vissersdorpje Getxo. 

Andere mooie stranden, die eveneens met metrolijn 1 vanuit Bilbao te bereiken zijn, zijn overigens het strand bij Sopela (halte Sopela) en het strand bij Plentzia (halte Plentzia).

Naar dierenopvangcentrum Basondo

Een andere leuke manier om de omgeving te leren kennen tijdens een kindervakantie in Bilbao, is een bezoek aan het dierenopvangcentrum Basondo in biosfeerreservaat Urdaibai. In het opvangcentrum vind je dieren die in het wild in Baskenland leven of geleefd hebben.

Het centrum ligt bovendien naar de prehistorische Santimamiñe grot en de ingang tot het Oma bos.

Lees meer over dierenopvang Basondo in Baskenland>>


Mijn kindervakantie Bilbao vakantietips

Kindvriendelijke accommodaties in Bilbao

Basque Boutique hotel

Ik ben op slag verliefd op het unieke Basque Boutique Hotel midden in de oude binnenstad van Bilbao! De vijf kamers in het kleine boetiekhotel zijn allemaal anders ingericht, volgens een thema dat een plaats / symbool in Baskenland representeert. Verder is er een gezellige algemene ruimte, waar je kinderen kunnen lezen, spelletjes doen enz. Eten kun je niet in dit kindvriendelijke hotel in Noord Spanje. Maar wel in de vele bars rondom. Prachtig!

Kindvriendelijke accommodaties bij het strand

Wil je tijdens je kindervakantie Bilbao niet in de stad, maar aan het strand verblijven? Dat kan! Want Bilbao's hypermoderne metro brengt je in ruim 30 minuten vanuit de stad naar het zachte zandstrand bij vissersdorpje Getxo, het dichtstbijzijnde strand vanuit Bilbao.

Hier heb ik een paar kindvriendelijke accommodaties bij het strand van Bilbao voor je op een rijtje gezet.

Hotel Neguri

Het eenvoudige, maar goed verzorgde en rustig gelegen familiehotel Hotel Neguri in Getxo ligt op 6 minuten lopen van het Areana strand en een paar minuten lopen van de metro naar Bilbao (halte Neguri). Bovendien heeft het hotel een aantal familiekamers.

Hotel Ercilla Embarcadero

Het luxe en elegante Hotel Ercilla Embarcadero aan de Paseo Zugazarte in Getxo ligt op een paar minuten lopen van het strand en van de metro naar Bilbao (halte Gobela). En op 800 meter van de beroemde hangbrug. Bovendien kunnen er voor gezinnen extra bedden in een kamer bijgezet worden en wordt er Nederlands gesproken. En huisdieren zijn toegestaan.

Hotel Petit Palace Tamarises

Ook Hotel Petit Palace Tamarises in Getxo kijkt uit op zee. Het kindvriendelijke hotel heeft mooie design kamers (ook familiekamers!) met eigen terras. En verzorgt heerlijke ontbijt-buffetten. De metro ligt 10 minuten lopen van het hotel. En huisdieren zijn toegestaan.

Kindvriendelijke activiteiten in Bilbao

Fietsen in Bilbao met kinderen via Baja Bikes

Fietsen door Bilbao

Verken de stad op de fiets! Bij het Nederlandse fietsbedrijf Baja Bikes kun je fietsen met kinderzitjes en kinderfietsen voor kinderen van 5-11 jaar huren (van tevoren boeken). Of je kunt meegaan met een fietstour van Baja Bikes. Let wel: wil je een rondleiding in het Nederlands krijgen, boek dan een privé tour.

Boottocht door Bilbao met Bilboats

Boottocht over de Nervión rivier

Het bedrijf Bilboats organiseert van ongeveer april t/m september dagelijkse boottochten over de Nervión river. Een boottocht Bilbao kost €12 voor volwassenen en €8 voor kinderen van 4 tot 10 jaar. En een boottocht naar zee (aanrader!) kost respectievelijk €18 en €11.


Keer terug van Kindervakantie Bilbao naar Vakantie Bilbao
Keer terug naar Spanje voor JouNieuwe pagina's

 1. Grote én kleine campings aan de Costa Blanca in de provincie Alicante

  Jan 21, 22 12:04 PM

  Zoek je een grote camping aan de Costa Blanca met massa's waterpret en ander vertier voor kinderen of juist een rustige kleine camping? Bekijk mijn favorieten!

  Lees meer

 2. Campings aan de Costa Dorada: waterpret, brede stranden en rustige zee

  Jan 20, 22 02:49 AM

  Op zoek naar een gezellige camping aan de Costa Dorada in het zuiden van Catalonië? Dit zijn mijn favorieten! Kindercampings met waterpret, campings aan zee,...

  Lees meer

 3. Nederlandstalige B&B Lasnavillasmm in Andalusië voor wandel-&fietsfans

  Jan 14, 22 11:24 AM

  Zoek je een B&B in Andalusië om te wandelen of fietsen? B&B Lasnavillasmm heeft Nederlandse fiets-/wandelroutes, wandelreizen & fietsreizen in provincie Granada

  Lees meer

Bewaar op Pinterest

Om te bewaren op Pinterest, klik op de button hieronder