Een vakantie in Oost Spanje, van Catalonië naar Valencia

Een vakantie in Oost Spanje brengt je naar de regio's Catalonië en Valencia. Naar o.a. de Costa Brava, Costa Daurada en Costa Blanca. Naar de steden Barcelona, Girona en Valencia. En naar een uitgestrekt binnenland met bergen, dalen en eeuwenoude dorpen en stadjes.

Per regio kun je lezen wat je kunt zien en doen als je op vakantie naar Oost Spanje gaat. En geef ik tips voor kleinschalige campings, kleine charme hotels, karakteristieke vakantiehuizen, georganiseerde vakanties, leuke activiteiten en meer.

Ga je op vakantie naar de stad van Gaudí, kijk dan op de aparte pagina die ik over Barcelona geschreven heb!

Catalonië - stranden, bergen en cultuur

De ruige kust van de Costa Brava in Catalonië

Het mooiste aan een vakantie in Catalonië is dat je er strand én bergen binnen handbereik hebt!

Je vindt hier indrukwekkende natuurlandschappen en traditionele Catalaanse dorpjes. En natuurlijk de steden Barcelona en Gerona. Een schat aan kunst en cultuur. En een voortreffelijke keuken.

Barcelona - de prachtige stad van Gaudí

Gaudí's Sagrada Familia kerk in Barcelona

In Catalonië vind je natuurlijk ook Barcelona. Of je de stad nu bezoekt met een stedentrip, of als tussenstop in je vakantie, je moet er ooit geweest zijn.

De bekendste stad van Spanje biedt alles voor liefhebbers van architectuur, geschiedenis, kunst, lekker eten of shoppen. En heeft bovendien eigen stranden. Lees meer over de bekende, maar zeker ook minder bekende bezienswaardigheden van deze stad in Oost Spanje!

Valencia - Las Fallas stad en Costa Blanca

fietsen in Valencia

Ga op vakantie naar Valencia en beleef de stad aan de Turia rivier, die bekend staat voor de Las Fallas feesten, de paella en de hypermoderne Stad der Wetenschappen en Kunsten. En die bovendien een prachtige historische binnenstad en zachte zandstranden heeft.

Maar ook de omgeving van deze stad in Oost Spanje is een bezoek waard! Ontdek Middeleeuwse plaatsen in het het binnenland en aan de kust. Ontdek natuurpark Albufera. En geniet van de Costa Blanca.
Nieuwe pagina's

 1. De Balsa - Nederlandse vakantieboerderij in Sierra Nevada (Andalusië)

  Feb 12, 19 02:36 AM

  Vakantieboerderij de Balsa – eenvoudige Nederlandse vakantieboerderij aan de voet van de Sierra Nevada; met appartement en 5 kamers voor 1 tot 5 personen; ideaal voor een wandel-, fiets- of paardrijva…

  Lees meer

 2. De OV-kaart van Madrid – ideaal voor een vakantie in Madrid

  Feb 11, 19 09:12 AM

  Ideaal voor een vakantie in Madrid: de OV-kaart van Madrid! Lees waar de kaart geldig is, hoe je de kaart koopt en oplaadt en hoe je in-en uitcheckt met de kaart.

  Lees meer

 3. Ontdek Madrid vanuit de lucht met de Teleférico

  Feb 11, 19 06:25 AM

  Geniet van prachtige uitzichten vanuit de Teleférico van Madrid! Lees hier meer over ligging, bereikbaarheid, openingstijden, kosten en meer van de kabelbaan van Madrid naar Casa del Campo. En wat je…

  Lees meer