Op vakantie aan de Costa Blanca: zon, pittoreske dorpen & mooie natuur

Bij een vakantie aan de Costa Blanca denk ik aan pittoreske dorpen, prachtige natuur en heerlijke stranden. Want na onze vakantie aan de kust van de provincie Alicante weet ik dat de kust plus het binnenland prachtig zijn voor een zonvakantie, cultuurvakantie én actieve vakantie in Spanje! En dat je bovendien ook prima kunt overwinteren aan de Costa Blanca.

Typisch straatje in Altea poble antic (Costa Blanca)

De Costa Blanca is de kust van de provincie Alicante, de zuidelijkste provincie van de regio Valencia, en bevindt ten zuiden van de Costa de Valencia (provincie Valencia) en ten noorden van de Costa Cálida (regio Murcia).

Deze Costa aan de oostkust van Spanje heeft een mediterraan klimaat met lange warme zomers en milde winters. In de winter is de gemiddelde dagtemperatuur er daarom nog steeds 16°C en schijnt de zon er 6 à 7 uur per dag. 

De Costa Blanca is daarom niet alleen een populaire bestemming voor een zonvakantie in de zomer. Ook in het voorjaar, het najaar én de winter is het er heerlijk vertoeven.

Op deze pagina kun je inspiratie opdoen over wat je kunt zien en doen tijdens een vakantie aan de Costa Brava. Op aparte pagina's geef ik bovendien ook tips over:

*Tip om te overwinteren aan de Costa Blanca*

Veel vakantiehuizen van Casita Travel hebben een verwarmd zwembad én speciale winterprijzen. Lees meer over overwinteren aan de Costa Blanca>>

Terug naar boven>>

Een strandvakantie aan de Costa Blanca

Een strandvakantie aan de Costa Blanca (provincie Alicante)

In de zomer is de kust van de provincie Alicante een populaire bestemming voor een zonvakantie in Spanje. Overweeg je een strandvakantie aan de Costa Blanca, informeer dan van te voren goed of er een zandstrand of een kiezelstrand in de buurt van jouw vakantieverblijf is. Want er zijn veel kiezelstranden langs deze kust in Zuidoost-Spanje.

Mijn favoriete vakantiebestemming voor een strandvakantie aan de Costa Blanca is Calpe, omdat deze plaats twee grote en goed onderhouden zandstranden plus gezellige boulevard heeft.

Daarna vind ik Moraira, een gezellige kustplaats met een mooi klein zandstrand, en badplaats Jávea met zijn verschillende stranden en baaien een aanrader voor een strandvakantie aan de Costa Blanca.

*Strandvakantie voor rolstoelgebruikers aan de Costa Blanca*

De badplaats Torrevieja aan de Costa Blanca Zuid is een ideale vakantiebestemming voor rolstoelgebruikers.  De Nederlandse reisorganisatie PePe Travel verzorgt zonvakanties én sportreizen naar Torrevieja voor rolstoelgebruikers>>.

*Strandvakantie aan de Costa Blanca én op de Balearen*

Combineer een strandvakantie aan de Costa Blanca met een vakantie op de  Balearen! Vanuit Denia vertrekken er veerboten naar Ibiza, Mallorca en Formentera. En kaartjes voor de boot naar Ibiza, Mallorca of Formentera koop je eenvoudig via de Nederlandstalige website van DirectFerriess.

Een actieve vakantie aan de Costa Blanca

Wandelen naar de Peñon de Ifach in Calpe (Costa Blanca)

De Costa Blanca is echter ook een prima bestemming voor een actieve vakantie in Spanje. En dan vooral in de herfst, de winter en de lente.

Je kunt er bijvoorbeeld wandelen, fietsen, klimmen, zwemmen, varen en vissen. In de Serra de Maigmó, natuurpark Serra de Mongtó, de watervallen van Algar, de vallei van Guadalest en op nog veel meer plekken in de zuidelijkste provincie van de regio Valencia.

Je kunt de Costa Blanca dus echt op jóuw manier beleven. Actief en in de natuur. En zeker ook met kinderen.

*Fietsreizen naar de Costa Blanca*

Twee prachtige individuele fietsreizen naar de Costa Blanca vind ik:

  • de 7-daagse fietsvakantie "País Valenciano" van SNP Natuurreizen vanaf het achterland van de Costa Blanca naar de stad Valencia.
  • de 8-daagse fietsvakantie "Alicante Vías Verdes" van Eigen-Wijze Reizen langs de kust én door het achterland van de Costa Blanca.

En het in Torrevieja gevestigde bedrijf PePe Travel verzorgt op maat ggemaakte Nederlandstalige fietsreizen  naar de Costa Blanca Zuid.

*Yogavakantie aan de Costa Blanca*

  • Geniet bij de Nederlandstalige B&B Caballito de Mar, die ligt op 5 minuten rijden van zee in de bergen bij Moraira, van een yogavakantie aan de Costa Blanca.
  • Of boek een privé yogales bij de Nederlandse Veerle, die met veel plezier naar jouw vakantiehuis in bijvoorbeeld Altea, Moraira of Benisssa komt. Lees meer>>

*Een visvakantie aan de Costa Blanca*

Hou je van vissen? Overweeg dan een visvakantie aan de Costa Blanca! Vanuit de gezellige badplaats Dénia verzorgt visvakantie-specialist Tight Lines Visreizen visvakanties waarbij je gigantische blauwvintonijnen kunt vangen. Lees meer>>

Een gezinsvakantie aan de Costa Blanca

Zwemmen in de watervallen van Algar (regio Valencia)

Ga je met kinderen op vakantie naar de Costa Blanca, dan kunnen jullie je niet alleen vermaken op het strand en in de prachtige natuur aan de kust en in het binnenland van de provincie Alicante.

Je kunt je kinderen ook meenemen naar een dierentuin (Terra Natura), een pretpark (Terra Mítica), een aquarium (Mundomar) of een waterpark (Aqualandia en Aqua Natura).

Al deze attracties bevinden zich bij de gigantische toeristische kustplaats Benidorm.

Terug naar boven>>

Een cultuurvakantie aan de Costa Blanca

Trappen naar Portal de Josep in Guadalest (Alicante)

En wist je dat de Costa Blanca ook een prachtige bestemming is voor een cultuurvakantie?

Een van de mooiste bezienswaardigheden aan de Costa Blanca vind ik het witte bergdorpje Altea met zijn smalle straatjes, gezellige pleintjes en bijzondere koepelkerk in het “poble antic” (=oude dorp).

Een andere prachtige bezienswaardigheid in het binnenland van de Costa Blanca vind ik het Middeleeuwse bergdorpje Guadalest met zijn kasteel. 

Maar ook het gezellige vissersdorpje Villajoyosa (in het Valenciaans La Vila Joiosa), het in de vallei van Pop gelegen dorpje Jalón (of Xaló) en de kustplaatsen Jávea (of Xàbia) en Dénia zijn de moeite waard.

En hou je van grotere steden? Ga dan ook naar Valencia, palmenstad Elche en Alicante tijdens je vakantie aan de Costa Blanca.

*Een culinaire vakantie aan de Costa Blanca*

PePe Travel verzorgt culinaire reizen naar de Costa Blanca Zuid met een bezoek aan een wijngoed en kaasmakerij, een etentje aan het zoutmeer van Torrevieja en meer...

Terug naar boven>>

Excursies & activiteiten aan Costa Blanca

Wil je thuis al kaartjes voor bijvoorbeeld Terra Natura, een catamaran-rondvaart in Denia of een excursie naar Guadalest kopen? Dan kan ik de Nederlandse website GetYourGuide warm aanbevelen, omdat:

  • je er een groot aanbod aan activiteiten vindt;
  • de website Nederlandstalig is;
  • de website makkelijk in gebruik is;
  • je kaartjes die je via GetYourGuide koopt tot 24 uur van tevoren nog gratis kunt annuleren.

Terug naar boven>>

Andere costa's in Spanje

Misschien ook interessant

Het ontstaan van toerisme aan de Costa Blanca.

Terug naar boven>>