Bijzonder overnachten in Spanje: in grotten, boomhutten en kastelen

Wil jij bijzonder overnachten als je in Spanje op vakantie bent? Dat kan! 

Bijzonder overnachten in Kasteel Arteaga in Noord-Spanje

Want wat heeft dit uitgestrekte land aan de Middellandse Zee veel mogelijkheden om bijzonder te overnachten!

Zo kun je er bijvoorbeeld verblijven in grotwoningen, een boomhut of een glamping accommodatie. Maar ook in Parador hotels en luxe wellness hotels. Die zich grotendeels bevinden in oude kastelen, paleizen en meer. En die prachtig gelegen zijn.

Of wat zeg je van een vakantie in een oude watermolen of op een wijngaard? Veel van deze slaapplekken in Spanje zijn behoorlijk luxe. Maar lang niet allemaal!

Op deze pagina lees je wat ik de állermooiste bijzondere overnachtingen in Spanje vind. Maar er zijn er nog veel en veel meer.

Op de aparte pagina's over de verschillende soorten bijzondere overnachtingen en Spanje deel ik nog veel meer pareltjes met je. Ik hoop dat je ze nét zo mooi vind als ik!

Bijzondere overnachtingsmogelijkheden in Spanje

Grotwoningen

In Spanje kun je bijzonder overnachten in grotwoningen!

En niet alleen in Andalusië, maar ook op andere plekken in Spanje...

Boomhutten in Spanje bij Cabanes als Arbres (Catalonië)

Boomhutten

Of slaap je liever in een boomhut om zo op te gaan in de natuur om je heen?

Dit is een andere prachtige manier om bijzonder te overnachten in Spanje...

Glampings

Luxe kamperen in een glamping. Waarbij je comfortabel geniet van de vrijheid van kamperen. Deze bijzondere overnachtingen vind je op steeds meer plekken in Spanje.

Parador hotels

Bijzonder overnachten kun je ook in een van de vele Parador hotels in Spanje. Deze staatshotels zijn vaak gevestigd in oude kastelen of paleizen. En liggen op unieke locaties!

Castilla termal hotel van Valbuena: in prachtig opgeknapt klooster uit twaalfde eeuw

Castilla Termal hotels

Of wat zeg je ervan om heerlijk te ontspannen en  bijzonder te overnachten in een luxe wellness hotel dat gevestigd is in een historisch gebouw met thermaal bad...?

klein-hotel-casa-cabaza-galicie-noordspanje-650x488.jpg

Kleinschalige hotels

En dan zijn er nog talloze kleinschalige hotels in Spanje (boutique hotels, B&B's en agriturismo's) waar je bijzonder kunt overnachten in opgeknapte boerderijen, watermolens en meer...

Mijn TOP 5 van bijzondere overnachtingen in Spanje

1. Hotel Castillo de Arteaga (Baskenland, Noord-Spanje)

Hotel Castillo de Arteaga (Urdaibai, Baskenland)

De meest bijzondere overnachting in Spanje waar ik zelf heb mogen slapen, is Hotel Castillo de Arteaga, oftewel Kasteel Arteaga, dat tegenwoordig dienst doet als luxe hotel.

Het kasteel ligt aan de rand van een pittoresk klein dorp, midden in het glooiende groene biosfeerreservaat Urdaibai in Baskenland. In het uitmondingsgebied van de Mundaka rivier, waar je heerlijk kunt wandelen, varen én vogels kijken.

Ik heb er geslapen in een van de romantische kasteeltorens. En had een privé-terras boven op de toren! Eén torenkamer van dit boutique hotel in Noord-Spanje had zelfs een eigen zwembad op de toren...

Bovendien serveerde het restaurant van het hotel fantastische haute-cuisine maaltijden. Dus niet alleen op mijn kamer, maar ook in het restaurant voelde ik me de koning te rijk... 

Dus zoek je een plek voor een romantische vakantie voor twee? Dan kan ik deze bijzondere overnachting in Noord-Spanje warm aanraden! 

2. Glamping La Dehesa Experiences (Córdoba, Andalusië)

glamping-boomhutten-la_dehesa_experiences-cordoba-800.jpeg

Een fantastische glampings in Spanje vind ik Glamping La Dehesa Experiences in de Sierra Morena in de provincie Córdooba (Andalusië)!

Hier zijn midden in de natuur zes super-de-luxe glampingtenten met super veel privacy gebouwd. Deze vakantiewoningen op palen hebben niet alleen een keuken, badkamer met ligbad, comfortabele bedden, zithoek met TV plus eethoek, maar ook een groot terras met lounge set, ligstoelen én privé zwembad.

Bovendien zijn deze vakantiewoningen voor 2 en voor 4 personen heel duurzaam. En mag je hond er mee op vakantie komen.

Deze bijzondere overnachting in Spanje staat voor luxe kamperen met intense natuurbeleving ten top!

3. Ecologisch vakantiepark Casas Benali (Valencia, Valencia)

Ecologisch vakantiepark Casas Benali in Valencia

Bijzonder overnachten kun je ook bij Casas Benali in de provincie en gelijknamige regio Valencia. 

Dit ecologisch vakantiepark met Nederlandse eigenaren bevindt zich namelijk in het verlaten dorpje Benalí, dat boven op een bergtop in de Sierra de Enguera ligt, in het binnenland van Valencia. 

Deze rustgevende parel midden in de natuur bestaat uit een boutique hotel, drie vakantiehuizen, een aantal glamping tenten, een mini-camping, een buitenzwembad, een gemeenschappelijke ruimte met spelletjes plus knutselspullen, een speeltuin en een restaurant. 

Bovendien kun je er massage, yogalessen en meer krijgen. En in de zomervakantie organiseren Daniël en Martine er leuke kinderactiviteiten.

Ik vind deze bijzondere overnachting in Spanje een echt paradijs voor een actieve vakantie én ontspanvakantie dus. Ook met kinderen!

4. Forest Days Glamping (Catalaanse Pyreneeën)

Bij Forest Days Glamping kun je romantisch en luxe kamperen midden in de natuur

En wist je dat je ook in de Spaanse Pyreneeën bijzonder kunt overnachten? En wel bij Forest Days Glamping, op 1,5 uur rijden van het vliegveld van Barcelona en van Girona.

Deze romantische kleine glamping in de Pyreneeën van Catalonië ligt midden in een bos, in de gemeente Solsonés, en beschikt over vier comfortabele Bell tenten die ieder een eigen eco-toilet, een tafel met stoelen, privacy en een prachtig uitzicht op de bergen hebben.

In de koudere dagen hebben de knusse glampingtenten een gezellige kachel om lekker warm te blijven. En kunnen er maximaal 2 volwassen in slapen.

Maar zodra eind mei de kachels uit de tenten verdwijnen, kunnen er voor kinderen matrassen bijgelegd worden. Óf er kan naast de hoofdtent een kleinere tent voor maximaal 3 kinderen opgezet worden.

Deze bijzondere overnachting in Spanje staat voor mij voor natuur en romantiek! En is een fantastisch voorbeeld van duurzaam toerisme...

5. Eco-glamping Finca les Coves (Alicante, Valencia)

Grotwoning van Finca les Coves in achterland Costa Blanca

Of wat zeg je van een vakantie bij Finca les Coves bij Jijona, in het achterland van de Costa Blanca? Deze bijzondere overnachting in Spanje staat boven op mijn lijstje om naartoe te gaan!

En dan zou ik het allerliefste willen verblijven in de grotwoning van deze eco-glamping in Oost-Spanje! Of in een van de twee 4-persoons glamping tenten die uitkijken op bergen en olijven-/  amandelbomen. Maar ook een vakantie in een van de twee smaakvol en modern ingerichte A-frame huizen zou zeker geen straf zijn.

Het kleine vakantiepark bevindt zich op een uitgestrekt landgoed, midden in de natuur. En tegelijkertijd op maar 20 minuten rijden van de Middellandse Zee. 

En beschikt over een heerlijk buittenzwembad met bar.

Een absolute topper voor een zonvakantie, actieve vakantie, ontspanvakantie en kindervakantie in Spanje!

Terug naar boven>>