Kasteel Arteaga: romantisch hotel in natuurgebied Urdaibai (Baskenland)

Een verblijf in kasteel Arteaga in Baskenland staat voor rust, luxe en romantiek. Of je nu een rustieke kamer in een van de kleine torentjes hebt of een klassieke kamer in de grote toren, in beiden voel je je de koning te rijk.

Ben je op zoek naar een bijzondere locatie voor een romantische vakantie voor twee in Baskenland? Lees dan snel verder. En word net als ik betoverd door dit sprookjeshotel in Noord-Spanje.

Rustig gelegen boutique hotel

Hoofdtoren van kasteel Arteaga in biosfeerreservaat Urdaibai (Het Groene Spanje)

Kasteel Arteaga is een luxe landelijk hotel midden in biosfeerreservaat Urdaibai in Baskenland.

Het ligt in een prachtige groene omgeving en kijkt uit op een idyllische dorpje.

Het kasteel, of liever gezegd de kasteeltoren, is in de negentiende eeuw door Napoleon en zijn vrouw Eugène in neogotische stijl gereconstrueerd, op de plek van een kasteel uit dertiende eeuw.

Tegenwoordig is het kasteel omgebouwd tot luxe hotel. Hierbij zijn de authentieke, rustieke details intact gebleven en gemakken uit deze tijd toegevoegd.

Koninklijke slaapkamers

Torenkamer van kasteelhotel Arteaga in Baskenland (Noord Spanje)

Ik ben zelden zo onder de indruk geweest van een hotel als bij kasteel Arteaga!

De slaapkamers lijken werkelijk uit de Middeleeuwen geplukt te zijn, maar dan wel met het hoogste comfort van nu. Zeker de suites (het hotel heeft 7 standaard kamers en 6 suites).

Terwijl de kamers in de kleine torentjes een rustieke uitstraling hebben, hebben de suites in de grote toren juist een elegante, klassieke uitstraling.

Hier voel je je werkelijk de koning te rijk! De suite in de kleine toren links achteren heeft zelfs een privé zwembad op het dak!

Romantisch dineren

Voorgerecht in het restaurant van kasteelhotel Arteaga in Urdaibai

Als je tijdens je vakantie in Noord-Spanje verblijft in kasteel Arteaga, verwen je dan zeker ook met een heerlijk diner.

Want in dit luxe hotel in Baskenland wordt je getrakteerd op kleine, verrassende, prachtig uitziende gerechten.

Een uitstekend voorbeeld van de moderne Baskische haute-cuisine keuken.

En perfect voor een romantische vakantie voor twee.

De omgeving van Kasteel Arteaga

Een boer in biosfeerreservaat Urdaibai in Baskenland

Ik zei het al: kasteel Arteaga kijkt uit op het middeleeuws dorpje Gautegiz Arteaga en ligt midden in natuurgebied Urdaibai, dat in 1984 door UNESCO is uitgeroepen tot Biosfeerreservaat.

Vanuit het rustig gelegen boutique hotel in Urdaibai kun je prachtige wandelingen of fietstochten maken naar bijvoorbeeld de uitmonding van de Gernika rivier, het Urdaibai Bird Center of het plaatsje Gernika (in het Spaans: Guernica ).

Maar je kunt natuurlijk ook met de auto de omgeving van deze bijzondere overnachting in Noord-Spanje verkennen en het Baskische plattelandsleven proeven.

Want in de buurt van het hotel liggen caserios (=typische boerenwoningen), wijn- en ciderhuizen en middeleeuwse dorpen. Plus de kustplaatsen Mundaka en Bermeo. En ook de verrassende stad Bilbao ligt op slechts 40 minuten rijden van kasteel Arteaga.

Meer weten of boeken?

Ben je ook zo enthousiast geworden over kasteel Arteaga in natuurgebied Urdaibai in Baskenland?  Op Bookinig.com vind je meer informatie over deze bijzondere overnachting in Spanje en kun je eventueel ook boeken: