Een vakantie in Midden-Spanje:
Ontdek het Spaanse binnenland

Een vakantie in Midden-Spanje brengt je naar de regio's Madrid, Extremadura, La Rioja, Navarra, Aragón, Castillië La Mancha plus Castillië en Leon.

Geniet er van de rust en uitgestrektheid, van ongeschonden berglandschappen, van Middeleeuwse plaatsen en van eeuwenoude tradities. En beleef Spanje's levendige hoofdstad Madrid.

Het sprookjeskasteel van Segovia in Midden-Spanje

Lees mijn tips over wat je kunt zien en doen in de verschillende regio's in Midden-Spanje, lees meer over bepaalde soorten vakanties en ontdek wat ik de mooiste accommodaties in dit deel van Spanje vind:

Waarheen op vakantie in Midden-Spanje?

Heb je al een idee waar in Midden-Spanje je op vakantie wilt? Wil je de omgeving van Madrid met zijn talrijke oude kastelen en Middeleeuwse plaatsen verkennen, op avontuur in het land van Don Quijote in Castillië la Mancha of wijngebieden ontdekken in La Rioja plus Castillië en Leon?

Klik op de kaart op de regio van jouw keuze:

Of lees eerst een korte intro van de verschillende regio's:

Madrid - Spanje's hoofdstad en omgeving

Madrid is een prachtige bestemming voor een vakantie in Midden-Spanje! Ontdek Spanje's interessante hoofdstad. 

En verken de bergachtige natuurlijke omgeving. Waarin oude kastelen, voormalige koninklijke residenties en Middeleeuwse plaatsen als Sigüenza, Pedraza en Chinchón liggen.

Extremadura - Conquistadores steden en Monfragüe

Het échte Spanje proef je ook tijdens een vakantie in Extremadura! Een ongerepte regio in Midden-Spanje. Met o.a. natuurpark Monfragüe, vreedzame valleien als de Jerte vallei en uitgestrekte landschappen van eikenbomen waarin het zwartvoet-varken leeft. Plus Conquistadores steden als Cáceres, Plasencia en Trujillo.

La Rioja - Spanje's bekendste wijngebied

Hou je van wijn, ga dan op vakantie naar La Rioja in Midden Spanje! Verken de vele traditionele én hypermoderne bodegas.

En bezoek de stad Logroño. En dorpen als Aldeanueva de Cameros en Ezcaray.

Of ga op zoek naar oude kloosters en kastelen.

Castillië en Leon - Land der kastelen

In de regio Castillië en Leon, -ten westen en noorden van Madrid-, vind je talloze Middeleeuwse kastelen, dorpen en steden. Bijvoorbeeld de steden Segovia, Ávila, Salamanca en Valladolid.

Maar ook wijngebied Ribera del Duero en ander prachtig natuurschoon.

Castillië La Mancha - Land van Don Quijote

Ook in Castillië la Mancha ten zuiden en oosten van Madrid liggen talrijke kastelen. En historische steden als Toledo, Cuenca, Sigüenza en Almagro.

Deze regio in Midden Spanje staat echter ook bekend als Het land van Don Quijote. Omdat veel avonturen van ridder Don Quijote zich hier hebben afgespeeld...

Navarra - Halfwoestijn

De regio Navarra in Midden-Spanje bestaat uit hoge bergen (de Spaanse Pyreneeën) en dalen als de Roncal vallei. Maar ook uit de halfwoestijn Bardenas Reales. En het sprookjeskasteel in de Middeleeuwse stad Olite.

Een ongerept stukje Spanje. Waar mensen nog in traditionele dorpjes bij elkaar leven. 

Aragón - Middeleeuws koninkrijk

Verken het oude Middeleeuwse koninkrijk Aragón tijdens een vakantie in Midden Spanje! 

Bewonder er oude kastelen en kloosters. Ontdek de steden Zaragoza en Teruel. Proef het traditionele plattelandsleven. En geniet van indrukwekkende bergketens (de Spaanse Pyreneeën) en van lieflijke dalen.

Terug naar boven>>

Soorten vakanties in Midden-Spanje

Als je meer wilt weten over een bepaald soort vakantie in Midden-Spanje, dan kun je verder lezen bij de vakantie van je interesse:

Tip! Via Sunny Cars kun je een all-inclusive auto huren waarbij je:

 • compleet verzekerd bent
 • eigen risico bij schade of ongeveer terugkrijgt
 • zoveel kunt rijden als je wilt zonder bij te hoeven betalen
 • 24 uur per dag verzekerd bent van Nederlandstalige hulp

Sfeervolle accommodaties Midden-Spanje

Als je op vakantie in Midden-Spanje bent, kun je overnachten in sfeervolle en mooi gelegen campings, glampings, hotelletjes of vakantiehuizen. Ik ben op zoek gegaan naar de mooiste accommodaties:

Terug naar boven>>
Nieuwe pagina's

 1. Oude schepen op het Pasaia Maritiem Festival in Baskenland (N-Spanje)

  May 25, 22 08:15 AM

  Op het Pasaia Maritiem Festival kun je van 26 t/m 29 mei 2022 o.a. oude zeilschepen bewonderen in de haven van de Baskische kustplaats Pasaia (Spanje). Info>>

  Lees meer

 2. Kleine campings op idyllische plekken in Zuid-Spanje

  May 24, 22 09:53 AM

  Kleine campings in Zuid-Spanje liggen vooral verscholen in het binnenland van Andalusië en Murcia, maar sommigen liggen ook aan de kust. Mijn favorieten>>

  Lees meer

 3. Gezellige, rustig gelegen kleine campings in Midden-Spanje

  May 24, 22 02:44 AM

  Kleine campings in Midden-Spanje (10-100 staplaatsen) zijn prachtig gelegen natuurcampings. Mijn favorieten in Madrid, Extremadura, Aragon, Navarra & Castilla.

  Lees meer

Bewaar op Pinterest

Om te bewaren op Pinterest, klik op de button hieronder