Een vakantie in Midden Spanje
Ontdek het Spaanse binnenland

Bij een vakantie in Midden Spanje ontdek je de Spaanse binnenlanden! Geniet er van de rust en uitgestrektheid. En beleef het echte Spanje.

best bewaarde kasteel in regio madrid

Verken de omgeving van Madrid met zijn talrijke oude kastelen en Middeleeuwse plaatsen. En onbekende natuurgebieden als de Hoces del Río Duratón of de Cañón del Río Lobos. Proef wijn in wijngebieden La Rioja en Ribera del Duero. Bewonder plaatsen als Cáceres en Trujillo tijdens een vakantie in Extremadura. Of ga op avontuur in het land van Don Quijote.

Ontdek wat je kunt zien en doen in de verschillende regio's in Midden Spanje. En kijk ook eens wat ik er heb gevonden aan:

Regio's in Midden Spanje

Een vakantie in Midden Spanje brengt je naar de regio's Madrid, Castillië en Leon, La Rioja, Navarra, Aragón, Castillië La Mancha en Extremadura.

Klik op de kaart voor de regio van jouw keuze.

Of lees eerst een korte intro van de verschillende regio's.

Madrid - Hoofdstad en omgeving

Madrid is een prachtige bestemming voor een vakantie in Midden Spanje! Ontdek Spanje's interessante hoofdstad. En verken de bergachtige natuurlijke omgeving. Waarin oude kastelen, voormalige koninklijke residenties en Middeleeuwse plaatsen als Sigüenza, Pedraza en Chinchón liggen.

Hypermoderne bodega in Spaans wijngebied La Rioja

La Rioja - Bekendste wijngebied

Hou je van wijn, ga dan op vakantie naar La Rioja in Midden Spanje! Verken de vele traditionele én hypermoderne bodegas. En bezoek de stad Logroño. En dorpen als Aldeanueva de Cameros en Ezcaray. Of ga op zoek naar oude kloosters en kastelen.

El Paular klooster in Rascafría Madrid

Castillië en Leon - Land der kastelen

In de regio Castillië en Leon, -ten westen en noorden van Madrid-, vind je talloze Middeleeuwse kastelen, dorpen en steden. B.v. de steden Segovia, Ávila, Salamanca en Valladolid. Maar ook wijngebied Ribera del Duero en ander prachtig natuurschoon.

Castillië La Mancha - Don Quijote land

Ook in Castillië la Mancha ten zuiden en oosten van Madrid liggen talrijke kastelen. En historische steden als ToledoCuencaSigüenza en Almagro. Deze regio in Midden Spanje staat echter ook bekend als Het land van Don Quijote. Omdat veel avonturen van ridder Don Quijote zich hier hebben afgespeeld...

Halfwoestijn Bardenas Reales in Navarra

Navarra - Halfwoestijn

De regio Navarra in Midden Spanje bestaat uit hoge bergen (Pyreneeën) en dalen als de Roncal vallei. Maar ook uit de halfwoestijn Bardenas Reales. En het sprookjeskasteel in de Middeleeuwse stad Olite. Een ongerept stukje Spanje. Waar mensen nog in traditionele dorpjes bij elkaar leven. 

Aragón - Middeleeuws koninkrijk

Verken het oude Middeleeuwse koninkrijk Aragón tijdens een vakantie in Midden Spanje! Bewonder oude kastelen en kloosters. Ontdek de steden Zaragoza en Teruel. Proef het traditionele plattelandsleven. En geniet van indrukwekkende bergketens (Pyreneeën) en van lieflijke dalen.

Het vreedzame Robledillo in de Sierra de Gata in Extremadura

Extremadura - Conquistadores

Het échte Spanje proef je ook tijdens een vakantie in Extremadura! Een ongerepte regio in Midden Spanje. Met o.a. natuurpark Monfragüe, uitgestrekte landschappen van eikenbomen waarin het zwartvoet-varken leeft en vreedzame valleien als de Jerte vallei. Waarin Conquistadores  plaatsen als Cáceres, Plasencia en Trujillo liggen.

Sfeervolle accommodaties in Midden Spanje

Stippel je eigen route uit voor je vakantie in Midden Spanje. En verblijf in kleine, sfeervolle accommodaties. Een vakantiehuis in een middeleeuwse plaats, een gezellig en klein ruraal hotel of een prachtig gelegen camping...

Vakanties in Midden Spanje

Wandelen met ezel door Sierra de Guadarrama (8 dagen)

In deze bijzondere rondreis van Ardanza Reizen wandel je 3 dagen op je gemak met een ezel over eeuwenoude veeroutes aan de voet van de Sierra de Guadarrama, op ongeveer twee uur rijden ten noorden van Madrid. De ezel draagt de picknick en je bagage wordt per auto vervoerd. Je overnacht o.a. in de Middeleeuwse plaats Pedraza. En na het wandelen kun je nog 2 dagen per auto de omgeving verkennen. Wat een originele kindervakantie in Spanje! 

Unieke vakantie / activiteit in wijnstreek Ribera del Duero

Wil je Spanje's wijngebied Ribera del Duero in Castillië en Leon op een unieke manier leren kennen? Dan moet je bij Riberwine Travel zijn! De lokale reisorganisatie kent de beste bodega’srestaurantsSpa's en hotels; prachtige wandel-, fiets- en paardrijroutes; en nog veel meer. En kan een hele vakantie organiseren, maar ook activiteiten van een paar uur. Geweldig!
Nieuwe pagina's

 1. Het hele jaar een heerlijke wandelvakantie op de Canarische eilanden

  Mar 30, 20 10:41 AM

  Een wandelvakantie op de Canarische eilanden? Lees meer over wandelroutes, wandelreizen en mooiste wandelgebieden op Tenerife, La Palma, Lanzarote, La Gomera em

  Lees meer

 2. Een vakantie aan de Costa del Sol - de kust van Málaga (Andalusië)

  Mar 30, 20 09:12 AM

  Op vakantie naar de Costa del Sol in Andalusië (Zuid-Spanje)? Lees meer over de kust van provincie Málaga. O.a. tips over vakantiehuizen en sfeervolle hotels.

  Lees meer

 3. Leer Sevilla kennen tijdens groepsspel “Inbraak in Casa de la Moneda”

  Mar 27, 20 06:27 AM

  Ga je met een groep jongeren naar Sevilla en wil je de stad in Andalusië op een andere manier leren kennen? Lees dan over het groepsspel Inbraak in Casa Moneda!

  Lees meer