Een vakantie in Midden-Spanje:
Ontdek het Spaanse binnenland

Bij een vakantie in Midden Spanje ontdek je de Spaanse binnenlanden! Geniet er van de rust en uitgestrektheid. En beleef het echte Spanje.

Vanaf 27 oktober mogen Nederlanders weer op vakantie naar de Canarische eilanden (naar de rest van Spanje worden alleen noodzakelijke reizen aangeraden)! Aan Belgen wordt een positief reisadvies gegeven voor La Palma en extra waakzaamheid voor de andere Canarische eilanden. Lees meer>>

Het sprookjeskasteel van Segovia in Midden-Spanje

Verken de omgeving van Madrid met zijn talrijke oude kastelen en Middeleeuwse plaatsen. En onbekende natuurgebieden als de Hoces del Río Duratón of de Cañón del Río Lobos. Proef wijn in wijngebieden La Rioja en Ribera del Duero. Bewonder plaatsen als Cáceres en Trujillo tijdens een vakantie in Extremadura. Of ga op avontuur in het land van Don Quijote.

Ontdek wat je kunt zien en doen in de verschillende regio's in Midden Spanje. En kijk ook eens wat ik er heb gevonden aan:

Regio's in Midden Spanje

Een vakantie in Midden Spanje brengt je naar de regio's Madrid, Castillië en Leon, La Rioja, Navarra, Aragón, Castillië La Mancha en Extremadura.

Klik op de kaart voor de regio van jouw keuze.

Of lees eerst een korte intro van de verschillende regio's.

Madrid - Spanje's hoofdstad en omgeving

Madrid is een prachtige bestemming voor een vakantie in Midden-Spanje! Ontdek Spanje's interessante hoofdstad. 

En verken de bergachtige natuurlijke omgeving. Waarin oude kastelen, voormalige koninklijke residenties en Middeleeuwse plaatsen als Sigüenza, Pedraza en Chinchón liggen.

Extremadura - Conquistadores steden en Monfragüe

Het échte Spanje proef je ook tijdens een vakantie in Extremadura! Een ongerepte regio in Midden-Spanje. Met o.a. natuurpark Monfragüe, vreedzame valleien als de Jerte vallei en uitgestrekte landschappen van eikenbomen waarin het zwartvoet-varken leeft. Plus Conquistadores steden als Cáceres, Plasencia en Trujillo.

La Rioja - Spanje's bekendste wijngebied

Hou je van wijn, ga dan op vakantie naar La Rioja in Midden Spanje! Verken de vele traditionele én hypermoderne bodegas.

En bezoek de stad Logroño. En dorpen als Aldeanueva de Cameros en Ezcaray.

Of ga op zoek naar oude kloosters en kastelen.

Castillië en Leon - Land der kastelen

In de regio Castillië en Leon, -ten westen en noorden van Madrid-, vind je talloze Middeleeuwse kastelen, dorpen en steden. Bijvoorbeeld de steden Segovia, Ávila, Salamanca en Valladolid.

Maar ook wijngebied Ribera del Duero en ander prachtig natuurschoon.

Castillië La Mancha - Land van Don Quijote

Ook in Castillië la Mancha ten zuiden en oosten van Madrid liggen talrijke kastelen. En historische steden als Toledo, Cuenca, Sigüenza en Almagro.

Deze regio in Midden Spanje staat echter ook bekend als Het land van Don Quijote. Omdat veel avonturen van ridder Don Quijote zich hier hebben afgespeeld...

Navarra - Halfwoestijn

De regio Navarra in Midden-Spanje bestaat uit hoge bergen (de Spaanse Pyreneeën) en dalen als de Roncal vallei. Maar ook uit de halfwoestijn Bardenas Reales. En het sprookjeskasteel in de Middeleeuwse stad Olite.

Een ongerept stukje Spanje. Waar mensen nog in traditionele dorpjes bij elkaar leven. 

Aragón - Middeleeuws koninkrijk

Verken het oude Middeleeuwse koninkrijk Aragón tijdens een vakantie in Midden Spanje! 

Bewonder er oude kastelen en kloosters. Ontdek de steden Zaragoza en Teruel. Proef het traditionele plattelandsleven. En geniet van indrukwekkende bergketens (de Spaanse Pyreneeën) en van lieflijke dalen.

Sfeervolle accommodaties Midden-Spanje

Stippel je eigen route uit voor je vakantie in Midden Spanje. En verblijf in kleine, sfeervolle accommodaties. Een vakantiehuis in een middeleeuwse plaats, een gezellig en klein ruraal hotel of een prachtig gelegen camping...

Soorten vakanties in Midden-Spanje
Nieuwe pagina's

 1. Rust, comfort en zwembad in vakantiehuis van La Casita (Andalusië)

  Oct 23, 20 09:07 AM

  Een rustige vakantie in Andalusië? Kik dan eens naar de landelijke vakantiehuizen met zwembad van La Casita op 30-60min rijden van de Costa del Sol stranden.

  Lees meer

 2. Een fietsvakantie naar fietsparadijs Mallorca (Balearen)

  Oct 20, 20 07:40 AM

  Het Spaanse eiland Mallorca is een echt fietsparadijs! Lees meer over mooie fietsgebieden, fietsroutes en georganiseerde fietsreizen op dit Spaanse eiland!

  Lees meer

 3. Marion Hoogwegt: nuchtere Hollandse met Spaans hart

  Oct 19, 20 08:03 AM

  De avontuurlijke Marion Hoogwegt woont sinds 1989 in Spanje en schrijft meeslepende verhalen over zichzelf en haar geliefde Spanje. Lees meer over haar boeken.

  Lees meer

Bewaar op Pinterest

Om te bewaren op Pinterest, klik op de button hieronder