Een vakantie in Midden Spanje
Ontdek het Spaanse binnenland

Bij een vakantie in Midden Spanje ontdek je de Spaanse binnenlanden! Geniet er van de rust en uitgestrektheid. En beleef het echte Spanje.

best bewaarde kasteel in regio madrid

Verken de omgeving van Madrid met zijn talrijke oude kastelen en Middeleeuwse plaatsen. Ontdek de Pyreneeën en oude Catalaanse plaatsen in de binnenlanden van Catalonië.

Proef wijn in de Spaanse wijngebieden La Rioja en Ribera del Duero. Bewonder plaatsen als Cáceres en Trujillo tijdens een vakantie in Extremadura. Of ga op avontuur in het land van Don Quijote.

Klik op de kaart voor de regio van jouw keuze of lees eerst een intro van de verschillende regio's. Of ga meteen verder naar mijn vakantietips voor Midden Spanje. Over accommodaties en georganiseerde reizen.

Madrid – Spaanse hoofdstad en omgeving

El Paular klooster in Rascafría Madrid

Madrid is een prachtige bestemming voor een vakantie in Midden Spanje! Verken de Las Letras en Latina wijk in het centrum van de Spaanse hoofdstad. Met gezellige pleintjes, interessante musea, oude restaurants en vele andere bezienswaardigheden. Voor volwassenen én kinderen.

Ontdek ook de omgeving van Madrid. De stad is omgeven door een prachtige bergachtige natuurlijke omgeving. Met hierin oude kastelen, voormalige koninklijke residenties, Middeleeuwse plaatsen, Spanje's oudste universiteitsstad Salamanca, de voormalige hoofdstad Valladolid  en de Werelderfgoed steden Segovia, Ávila en Toledo.

Lees meer over een vakantie Madrid>>

La Rioja – bekendste wijngebied van Spanje

Hypermoderne bodega in Spaans wijngebied La Rioja

Een vakantie naar La Rioja is een paradijs voor wijnliefhebbers. Want hier komt de bekendste Spaanse wijn vandaan: de Rioja wijn. Proef de verschillende wijnen in de vele traditionele en hypermoderne bodegas in La Rioja. Zie waar de druiven groeien. En ontdek hoe de wijn gemaakt wordt.

Bezoek ook de stad Logroño. En dorpen als Aldeanueva de Cameros en Ezcaray. Of ga op zoek naar de talrijke oude kloosters en kastelen in La Rioja.

Lees meer over een Vakantie La Rioja>>

Castillië en Leon - land der kastelen

Hou je van een cultuurvakantie, natuurvakantie, gastronomische vakantie of juist een actieve vakantie in Spanje? Ga dan zeker eens op vakantie naar Castillië en Leon in Midden Spanje.

Het uitgestrekte bergachtige gebied ten noorden van Madrid heeft een rijk cultureel verleden, prachtige natuurschoon en heerlijke wijnen uit wijngebied Ribera del Duero.

Geniet er bijvoorbeeld van talloze kastelen en Middeleeuwse plaatsen als Segovia, bewonder kerken, kathedralen, kloosters en gezellige plaatsen langs de Camino de Santiago, bezoek de acht Werelderfgoederen van Castillië en Leon, ontdek Romeins en prehistorisch erfgoed of verken wijngebied Ribera del Duero. En geniet er van de fantastische natuur.

Lees meer over een vakantie Castillië en Leon>>

Navarra – natuurschoon, traditionele dorpen en halfwoestijn

Halfwoestijn Bardenas Reales in Navarra

Een vakantie naar Navarra is zoveel meer dan het achtervolgd worden door stieren in de straten van Pamplona! Navarra is een prachtig authentiek stukje Spanje. Met bergen (de Pyreneeën) en dalen. Waar mensen in kleine traditionele dorpen bij elkaar leven. Bijvoorbeeld in de Roncal vallei.

Ga je op vakantie naar Navarra, bezoek dan zeker ook het sprookjeskasteel in de Middeleeuwse stad Olite. En de halfwoestijn Bardenas Reales.

Lees meer over een vakantie Navarra>>

Aragón – Spaanse geschiedenis in schitterende natuur

Een vakantie in Aragón brengt je terug naar een belangrijk stukje Spaanse geschiedenis, over het vroegere machtige Middeleeuwse koninkrijk Aragón.

Bewonder oude kastelen en kloosters. Ontdek de steden Zaragoza en Teruel. Proef het traditionele plattelandsleven in een van de vele pittoreske dorpjes. En geniet van onder meer de indrukwekkende bergketens van de Pyreneeën en de vele lieflijke dalen.

Lees meer over een vakantie Aragon>>

Castillië La Mancha - land van Don Quijote

Castillië La Mancha is een boeiende vakantiebestemming voor cultuurliefhebbers en avontuurlijke gezinnen! 

In deze regio in Midden Spanje beleefde de verstrooide ridder Don Quijote ontelbare avonturen. En hebben Moren en Christenen eeuwenlang tegen elkaar gevochten.

Dus ga tijdens je vakantie in Castillië La Mancha op zoek naar de windmolens van Don Quijote en de vele Middeleeuwse kastelen. En breng zeker ook een bezoek aan onvergetelijke steden als Toledo, Cuenca, Sigüenza of Almagro.

Lees meer over een vakantie Castillië La Mancha>>

Extremadura – natuurparadijs met historische schatten

Het vreedzame Robledillo in de Sierra de Gata in Extremadura

Een vakantie in Extremadura is een vakantie naar een natuurlijk paradijs vol van historische schatten. Een prachtige bestemming voor natuurliefhebbers, vogelkijkers én cultuurliefhebbers.

Zo vind je er het prachtige natuurpark Monfragüe, de vruchtbare en vreedzame Jerte vallei, Romeinse resten in de stad Mérida, de perfect bewaarde Middeleeuwse stad Cáceres, het koninklijke Klooster van Guadalupe (een Werelderfgoed) en Trujillo (geboorteplaats van vele wereldontdekkers).

Lees meer over een vakantie Extremadura>>


Mijn Midden Spanje vakantietips

Stippel je eigen route uit voor je vakantie in Midden Spanje. En verblijf in kleine, sfeervolle accommodaties: een vakantiehuis in een middeleeuwse plaats, een gezellig en klein ruraal hotel en meer. Deze bijzondere accommodaties heb ik voor je gevonden:

Georganiseerde reizen door Midden Spanje

Boek je liever een georganiseerde reis naar Midden Spanje? Dat kan ook! Je hebt dan nog steeds je eigen vrijheid. Maar route en accommodaties zijn dan al voor je geregeld.

De Nederlandse reisorganisaties Ardanza ReizenAmbienceTravelSNP en Tejeda Travel organiseren prachtige rondreizen door het hart van Spanje. Hier lees je wat mijn favoriete rondreizen door Midden Spanje zijn:

8-daagse rondreis cultuur en natuur Midden Spanje

Natuurpark Hoces del Rio Duraton in Midden Spanje

Een eerste indruk van de prachtige natuur en cultuur in het binnenland van Spanje krijg je met de autovakantie “Land van Koningen en Conquistadores” van SNP Natuurreizen. Tijdens deze individuele rondreis door Midden Spanje bezoek je UNESCO steden Segovia, Toledo en Ávila. En de fascinerende natuurparken Hoces del Río Duratón en Monfragüe.

9-daagse cultuurrondreis Midden Spanje

De Spanje reis "Hart van Spanje" van VakantieXperts is een 9-daagse autovakantie door de omgeving van Madrid in Midden Spanje. Naar hoofdstad Madrid. En naar de prachtige historische plaatsen Ávila, El Escorial, Salamanca, Segovia en Toledo. Met verblijf in 3- en 4-sterren hotels.

16-daagse rondreis Cultuur en Natuur Midden Spanje

Heb je meer tijd voor een vakantie in Midden Spanje? Dan vind ik de "Midden Spanje; cultuur en natuur" rondreis van Tejeda Travel een topper. De autovakantie begint in Madrid. En gaat verder naar de UNESCO steden Ávila, Cáceres, Cuenca, Salamanca, Segovia en Toledo; het klooster van Guadalupe; en de natuurgebieden Sierra de Gredos en Monfragüe.

8-daagse rondreis Werelderfgoedsteden rond Madrid

In de luxe autovakantie "UNESCO steden rondom Madrid" van AmbianceTravel, waarbij je verblijft in kleine karakteristieke hotels, ontdek je de Werelderfgoedsteden Toledo, Cáceres, Salamanca en Segovia. En wijnstad Valladolid. Heb je nog wat meer tijd, plak dan nog een dag Ávila vast aan deze vakantie in Midden Spanje.

8-daagse Paradores rondreis Midden Spanje

Wil je tijdens je vakantie in Midden Spanje overnachten in karakteristieke Parador hotels, die zich bevinden in historische gebouwen of op bijzondere plekken? Dan vind ik de autovakantie "Rondreis Paradores" van VakantieXperts een aanrader. Hierbij bezoek je Ávila, Madrid en Salamanca. En de minder bekende plaatsen Oropesa, Plasencia en Trujilo

12-daagse treinreis door Midden Spanje

Als je graag met de trein reist vind ik de rondreis "Midden Spanje met de trein" van Tejeda Travel een absolute aanrader. De treinreis combineert een stedentrip Madrid met een bezoek aan Werelderfgoed steden en Koninklijke residenties rond Madrid. Tijdens deze cultuurvakantie in Midden Spanje bezoek je o.a. Avila, El Escorial, Salamanca en La Granja de San Ildefonso. 

Wandelen met ezel door Sierra de Guadarrama (8 dagen)

In deze bijzondere rondreis van Ardanza Reizen wandel je 3 dagen op je gemak met een ezel over eeuwenoude veeroutes aan de voet van de Sierra de Guadarrama, op ongeveer twee uur rijden ten noorden van Madrid. De ezel draagt de picknick en je bagage wordt per auto vervoerd. Je overnacht o.a. in de Middeleeuwse plaats Pedraza. En na het wandelen kun je nog 2 dagen per auto de omgeving verkennen. Wat een originele kindervakantie in Spanje! 

Unieke vakantie / activiteit in wijnstreek Ribera del Duero

Wil je Spanje's wijngebied Ribera del Duero in Castillië en Leon op een unieke manier leren kennen? Dan moet je bij Riberwine Travel zijn! De lokale reisorganisatie kent de beste bodega’srestaurantsSpa's en hotels; prachtige wandel-, fiets- en paardrijroutes; en nog veel meer. En kan een hele vakantie organiseren, maar ook activiteiten van een paar uur. Geweldig!

8-daagse rondreis Madrid - La Rioja - San Sebastian

De luxe autovakantie "La Rioja en haar wijnen" van AmbianceTravel is een culinaire en culturele rondreis van Madrid in Midden Spanje naar San Sebastian in Noord Spanje. Die je voert door het prachtige Castillië Leon. Én langs Spanje’s bekende wijngebied La Rioja...

7-daagse Paradores rondreis door Aragon en Navarra

De Paradores rondreis "Van Golf van Biskaje naar Middellandse Zee" van AmbianceTravel is een autovakantie door een onbekend stukje Spanje. Beginnend in het Groene Spanje. En via Aragon en Navarra uitkomend aan de Middellandse zee. Waarbij je overnacht in tot luxe Parador hotel omgebouwde Middeleeuwse gebouwen. 

8-daagse Cultuur & Natuur rondreis Navarra

Wil je koninkrijk Navarra in het Noorden van Spanje leren kennen? Dan kan ik de Cultuur- en Natuurrondreis Navarra van Ardanza Reizen absoluut aanbevelen. Je bezoekt plaatsen als Pamplona, Olite en Roncesvalles. En verkent de Spaanse Pyreneeën en halfwoestijn Bardenas Reales. Fantastisch  voor wandelaars, birdwatchers en andere natuur- en cultuurliefhebbers.

10-daagse rondreis door Extremadura

Ik ben gek op de afwisselende natuur en talloze eeuwenoude plaatsen die Spanje rijk is. Daarom vind ik de autovakantie "Fly Drive Extremadura" van Tejeda Travel ook zo mooi. In dit dunbevolkt, niet toeristisch gebied in Midden Spanje beleef je het echte Spanje! In interessante steden als Cáceres, Trujillo en Mérida. En in natuurgebieden die een paradijs zijn voor wandelaars en vogelliefhebbers.

12-daagse Cultuur & Natuur rondreis Extremadura

Maar ook de 12-daagse cultuur- en natuurrondreis door Extremadura van Ardanza Reizen vind ik een topper. In deze ongerepte  niet-toeristische regio met cultuurschatten, prachtige natuurparken en grote vogelrijkdom in Midden Spanje proef je het échte Spanje! Bij  deze Fly Drive bezoek je o.a. Mérida, Cáceres, Trujillo, het klooster van Guadalupe en natuurreservaat Monfragüe. Prachtig!

Tip! Combineer deze reis met een stedentrip Madrid en/of Sevilla.
Nieuwe pagina's

 1. Ukulandia –creatieve vakanties bij Nederlanders in Sierra de Grazalema

  Mar 14, 19 05:59 AM

  Informatie over en aanbod van creatieve vakanties bij Ukulandia, in de Sierra de Grazalema in het binnenland van de provincie Málaga (Andalusië, Zuid Spanje).

  Lees meer

 2. Rustgevend Nederlands vakantiehuis Casa Lo Es in bergen Valencia

  Feb 26, 19 08:43 AM

  Casa Lo Es - vakantiehuis met Nederlandse eigenaresse in de bergen van Valencia voor rustzoekers en natuurliefhebbers | te huur voor korte en lange periodes | plek voor creatieve en ontspanvakanties i…

  Lees meer

 3. De 10 mooiste nieuwe ontdekkingen in Spanje van Eliza was Here

  Feb 26, 19 07:00 AM

  Kleinschalige hotels en vakantiehuizen weg van het massatoerisme in Andalusië en Catalonië en op de Balearen.

  Lees meer