De mooiste rondreizen door Midden Spanje

Maak een rondreis door Midden Spanje! Door de regio's Madrid, Extremadura, La Rioja, Castillië en Leon, Castillië La Mancha, Navarra en Aragon. En ontdek prachtige natuurlandschappen, eeuwenoude dorpen en steden, een schat aan kastelen en talrijke spannende wijnstreken.

Ik heb voor je uitgezocht welke georganiseerde rondreizen door Midden Spanje er worden aangeboden. Hier noem ik de mooiste rondreizen, opgesplitst in:

Wil je zelf een rondreis samenstellen? Lees dan wat je kunt zien en doen in de verschillende gebieden in Midden Spanje. En welke sfeervolle slaapplekken ik er heb gevonden.

Individuele rondreizen Midden Spanje

Bij een individuele rondreis worden vervoermiddel, accommodatie, route en eventueel vliegtuig en aanvullende activiteiten voor je geregeld. Maar reis je in je eigen groepje en op je eigen tempo. Deze rondreizen worden ook wel Fly Drive vakanties of autovakanties genoemd.

De kleinschalige Nederlandse reisorganisaties Ardanza ReizenAmbienceTravel en Tejeda Travel organiseren prachtige rondreizen door het hart van Spanje. Evenals SNP Natuurreizen en VakantieXperts. En de kleine Spaanse reisorganisatie Riberwine Travel, die gespecialiseerd is in reizen door het Ribera del Duero wijngebied in Castillië en Leon.

Hier lees je wat mijn favoriete rondreizen door Midden Spanje zijn:

8-daagse rondreis cultuur en natuur Midden Spanje

Een eerste indruk van de prachtige natuur en cultuur in het binnenland van Spanje krijg je met de autovakantie “Land van Koningen en Conquistadores” van SNP Natuurreizen.

Tijdens deze individuele rondreis door Midden Spanje bezoek je UNESCO steden Segovia, Toledo en Ávila. En de fascinerende natuurparken Hoces del Río Duratón en Monfragüe.

16-daagse rondreis Cultuur en Natuur Midden Spanje

Heb je meer tijd voor een vakantie in Midden Spanje? Dan vind ik de individuele rondreis "Midden Spanje; cultuur en natuur" van Tejeda Travel een topper.

De 16-daagse autovakantie begint in Madrid. En gaat van daaruit verder naar de UNESCO steden Ávila, Cáceres, Cuenca, Salamanca, Segovia en Toledo; het klooster van Guadalupe; en de natuurgebieden Sierra de Gredos en Monfragüe.

8-daagse rondreis Werelderfgoedsteden rond Madrid

In de luxe autovakantie "UNESCO steden rondom Madrid" van AmbianceTravel, waarbij je verblijft in kleine karakteristieke hotels, ontdek je de Werelderfgoedsteden Toledo, Cáceres, Salamanca en Segovia. En wijnstad Valladolid.

Tip: Heb je nog wat meer tijd, plak dan nog een dag Ávila vast aan deze vakantie in Midden Spanje.

12-daagse treinreis door Midden Spanje

Als je graag met de trein reist vind ik de rondreis "Midden Spanje met de trein" van Tejeda Travel een absolute aanrader.

De treinreis combineert een stedentrip Madrid met een bezoek aan Werelderfgoed steden en Koninklijke residenties rond Madrid.

Tijdens deze cultuurvakantie in Midden Spanje bezoek je o.a. Ávila, El Escorial, Salamanca en La Granja de San Ildefonso

Wandelen met ezel door Sierra de Guadarrama (8 dagen)

In deze bijzondere rondreis van Ardanza Reizen wandel je 3 dagen op je gemak met een ezel over eeuwenoude veeroutes aan de voet van de Sierra de Guadarrama, op ongeveer twee uur rijden ten noorden van Madrid.

Tijdens het wandeldeel van deze individuele gezinsvakantie door Midden-Spanje draagt de ezel de picknick. Je bagage wordt per auto vervoerd en je overnacht o.a. in de Middeleeuwse plaats Pedraza.

Na het wandelen kun je nog twee dagen per auto de omgeving verkennen.

Een absoluut originele kindervakantie in Spanje! 

Unieke vakantie / activiteit in wijnstreek Ribera del Duero

Wil je Spanje's wijngebied Ribera del Duero in Castillië en Leon op een unieke manier leren kennen? Dan moet je bij Riberwine Travel zijn!

De lokale reisorganisatie kent de beste bodega’s, restaurants, Spa's en hotels; prachtige wandel-, fiets- en paardrijroutes; en nog veel meer.

En kan een hele vakantie organiseren, maar ook activiteiten van een paar uur.

Een unieke vakantie in Midden-Spanje!

8-daagse rondreis Madrid - La Rioja - San Sebastian

De luxe autovakantie "La Rioja en haar wijnen" van AmbianceTravel is een culinaire en culturele rondreis van Madrid in Midden Spanje naar San Sebastian in Noord Spanje.

Deze individuele rondreis door Midden-Spanje voert je door het prachtige Castillië Leon. Én langs Spanje’s bekendste wijngebied La Rioja...

7-daagse Paradores rondreis door Aragon en Navarra

De Paradores rondreis "Van Golf van Biskaje naar Middellandse Zee" van AmbianceTravel is een luxe autovakantie door een onbekend stukje Spanje.

De individuele rondreis begint in het Groene Spanje. En komt via Aragon en Navarra uit aan de Middellandse zee.

Onderweg overnacht je in tot luxe Parador hotel omgebouwde Middeleeuwse gebouwen. 

8-daagse Cultuur & Natuur rondreis Navarra

Wil je koninkrijk Navarra in het Noorden van Spanje leren kennen? Dan kan ik de Cultuur- en Natuurrondreis Navarra van Ardanza Reizen absoluut aanbevelen.

Tijdens deze individuele rondreis door Midden-Spanje bezoek je plaatsen als PamplonaOlite en Roncesvalles. En verken je de Spaanse Pyreneeën en halfwoestijn Bardenas Reales.

Fantastisch  voor wandelaars, birdwatchers en andere natuur- en cultuurliefhebbers.

10-daagse rondreis door Extremadura

Ik ben gek op de afwisselende natuur en talloze eeuwenoude plaatsen die Spanje rijk is. Daarom vind ik de autovakantie "Fly Drive Extremadura" van Tejeda Travel ook zo mooi.

In dit dunbevolkt, niet toeristisch gebied in Midden Spanje beleef je het echte Spanje!

In interessante steden als Cáceres, Trujillo en Mérida. En in natuurgebieden die een paradijs zijn voor wandelaars en vogelliefhebbers.

12-daagse Cultuur & Natuur rondreis Extremadura

Maar ook de 12-daagse Cultuur- en Natuurrondreis door Extremadura van Ardanza Reizen vind ik een topper.

In deze ongerepte niet-toeristische regio met cultuurschatten, prachtige natuurparken en grote vogelrijkdom in Midden Spanje proef je het échte Spanje!

Bij deze Fly Drive bezoek je o.a. MéridaCáceresTrujillo, het klooster van Guadalupe en natuurreservaat Monfragüe. Prachtig!

Tip! Combineer deze reis met een stedentrip Madrid en/of Sevilla.

Terug naar boven>>

Groepsreizen Midden Spanje

Bij een groepsreis maak je samen met anderen en onder begeleiding van een reisleider een rondreis door Spanje. Veelal zijn dit busreizen, die ofwel beginnen in Nederland óf Spanje (in het laatste geval schrijf ik vlieg-busreis).

8-daagse groepsreis Madrid en omgeving

Wil je niet alleen Madrid, maar ook de prachtige Werelderfgoedsteden rondom Spanje's hoofdstad leren kennen? Dan is de 8-daagse vlieg-busreis "Madrid en Castillië" van SRC reizen iets voor jou.

Bij deze Midden-Spanje groepsreis vlieg je op Madrid en slaap je vijf nachten in het centrum van Madrid. Van waaruit je busexcursies maakt naar Toledo, Segovia en El Escorial. Om vervolgens via Ávila verder te reizen naar Salamanca. Waar je de laatste nachten verblijft.

9-daagse groepsreis Midden en Oost Spanje

Een absolute aanrader vind ik ook de 9-daagse vlieg-busreis "Midden en Oost Spanje" van SRC reizen.

Bij deze groepsreis door Midden Spanje vlieg je op Madrid. En maak je na een kort verblijf in Madrid per bus een rondreis naar o.a. Cuenca, Valencia, Teruel, Zaragoza en Calatayud.

Een prachtige reis door een veel minder bekend stuk van Spanje! Langs dorpen en steden die zo verschillend van elkaar zijn. En prachtige natuurlandschappen.

12-daagse busreis Klassiek Spanje

Zoek je een busreis die vertrekt vanuit Nederland en waarin je veel van Spanje te zien krijgt?

Kijk dan eens naar de 12-daagse busreis "Klassiek Spanje" van Kras. Een behoorlijk intensieve groepsreis door Midden-Spanje én Oost-Spanje.

Waarbij je een bezoek brengt aan San Sebastián, Burgos, Salamanca, Ávila, Madrid, Toledo, Valencia, Tarragona en Barcelona.

Terug naar boven>>

Zelf rondreis samenstellen

Wil je zelf je rondreis samenstellen? Lees dan wat je kunt zien en doen in de verschillende regio's in Midden Spanje: 

En welke sfeervolle en mooi gelegen slaapplekken ik in deze streek in het noordoosten van Spanje heb gevonden:

TIP! Wil je een auto in Spanje huren? Ga dan voor een all-inclusive auto, zodat je goed gedekt bent en niet voor verrassingen komt te staan!

Terug naar boven>>

Meer Spanje Rondreizen

Meer Spanje rondreizen vind je op de website van de afzonderlijke reisorganisaties (let hierbij op wat inclusief is in de prijs, soort accommodatie en service):

AmbianceTravel
Nederlands - Luxe individuele maatreizen - culinaire reizen - heel Spanje - charme hotels - bijzondere activiteiten

Ardanza Reizen
Nederlandse Portugal & Spanje specialist - stedentrips en Fly drives - heel Spanje - charme hotels -  activiteiten

Tejeda Travel
Nederlandse Andalusië & M-Spanje specialist - rondreizen met auto of openbaar vervoer - kleinschalige groepsreizen

SNP Natuurreizen
Wandel-, fiets- en autovakanties - individueel en groep - Spanje & eilanden

SRC reizen

Groeps- en individuele rondreizen N-Spanje, Madrid, Catalonië, Andalusië, Tenerife

Pharos reizen
Individuele autovakanties 
N-Spanje, Catalonië en Andalusië 

TUI
Individuele rondreizen en groepsreizen Andalusië, Mallorca, La Palma

Kras
Busreizen, Fly Drives, cruises Andalusië, Baskenland, Catalonië, Mallorca, Tenerife

En mijn favoriete rondreizen door andere streken in Spanje vind je op:
Nieuwe pagina's

 1. De Lecrin vallei in Granada (Andalusië): de Vallei van Geluk

  Apr 01, 20 10:12 AM

  De Lecrin vallei dichtbij Granada, de Sierra Nevada én de Costa Tropical: prachtige uitvalsbasis voor een Andalusië vakantie met cultuur, natuur én strand…

  Lees meer

 2. Het hele jaar een heerlijke wandelvakantie op de Canarische eilanden

  Mar 30, 20 10:41 AM

  Een wandelvakantie op de Canarische eilanden? Lees meer over wandelroutes, wandelreizen en mooiste wandelgebieden op Tenerife, La Palma, Lanzarote, La Gomera em

  Lees meer

 3. Een vakantie aan de Costa del Sol - de kust van Málaga (Andalusië)

  Mar 30, 20 09:12 AM

  Op vakantie naar de Costa del Sol in Andalusië (Zuid-Spanje)? Lees meer over de kust van provincie Málaga. O.a. tips over vakantiehuizen en sfeervolle hotels.

  Lees meer