De mooiste rondreizen door Midden-Spanje

Maak een rondreis door Midden-Spanje! Door de regio's Madrid, Extremadura, La Rioja, Castilië en Leon, Castilië La Mancha, Navarra en Aragon. En ontdek prachtige natuurlandschappen, eeuwenoude dorpen en steden, een schat aan kastelen en talrijke spannende wijnstreken.

romeins-aquaduct-segovia-vakantie-midden-spanje-foto-spanjevoorjou.jpg

Op aparte pagina's geef ik uitgebreide informatie en tips over wat je kunt zien en doen en waar je sfeervol kunt overnachten in de verschillende autonome gebieden in Midden-Spanje. Aan de hand daarvan kun je zelf een rondreis samenstellen.I

Maar je kunt ook een georganiseerde rondreis boeken. Zowel een individuele rondreis als een groepsrondreis

Bij een individuele rondreis worden vervoermiddel, accommodatie, route en eventueel vliegtuig en aanvullende activiteiten voor je geregeld, maar reis je in je eigen reisgezelschap en op je eigen tempo. Deze rondreizen worden ook wel Fly Drive vakanties of autovakanties genoemd.

Op deze pagina vind  je mijn favoriete individuele en groepsrondreizen door Midden-Spanje:

Individuele rondreizen door Midden-Spanje

Rondreis Cultuur en Natuur Midden-Spanje (16 dagen)

gieren-mirador_del_salto_del_gitano-monfrague-extremadura-800.jpeg

Heb je meer tijd voor een vakantie in Midden-Spanje? Dan vind ik de individuele rondreis "Midden-Spanje; cultuur en natuur" van Tejeda Travel een topper.

De 16-daagse autovakantie begint in Madrid. En gaat van daaruit verder naar de UNESCO steden Ávila, Cáceres, Cuenca, Salamanca, Segovia en Toledo; het klooster van Guadalupe; en de natuurgebieden Sierra de Gredos en Monfragüe.

Rondreis Werelderfgoedsteden rond Madrid (15 dagen)

In de luxe autovakantie "UNESCO steden rondom Madrid" van AmbianceTravel, waarbij je verblijft in kleine karakteristieke hotels, ontdek je de Werelderfgoedsteden Toledo, Cáceres, Salamanca en Segovia. Plus wijnstad Valladolid.

Heb je nog wat meer tijd, dan raad ik je warm aan om nog een dag Ávila vast te plakken aan deze vakantie in Midden-Spanje. Deze rondreis kan namelijk zonder problemen aangepast worden.

Individuele rondreis door Castilië en Leon (8 dagen)

bodega-Torremilanos-Aranda_del_Duero-ribera_de_duero-1000.JPG

Wil je tijdens een verzorgde autovakantie de regio Castilië en Leon écht leren kennen? 

Kijk dan zeker eens naar de 8-daagse individuele rondreis "Wijn, gastronomie, kastelen van Castilla y Leon" van Natuurlijk Reizen.

Want tijdens deze rondreis kun je niet alleen smullen van kastelen, middeleeuwse plaatsen en indrukwekkende koninklijke residenties. Maar ook van wijngebieden en van de lokale gastronomie!

Bovendien kun je tijdens deze slow travel reis diverse wijnhuizen en een kleine kaasmakerij in Castilië en Leon bezoeken en er uiteraard ook wijn en kaas proeven.

Je mag dus een kijkje achter de schermen bij lokale Spaanse bedrijven nemen! Dit is voor mij duurzaam toerisme!

Fly-drive door het historische hart van Spanje (10 of 12 dagen)

toledo-alcantara-brug.jpg

Ook de ANWB biedt een mooie individuele rondreis door Midden-Spanje aan, waarbij je vliegt op Madrid en vervolgens per huurauto rijdt naar de plaatsen Segovia, Valladolid, Salamanca, Ávila, Toledo en Madrid.

Je kunt kiezen of deze rondreis door de regio's Madrid, Castilië en Leon en Castilië La Mancha 10 of 12 dagen duurt.

Kies je voor de 12-daagse rondreis, dan kun je je verheugen op een pauze-dag in het prachtige berggebied Sierra de Gredos, waarin je heerlijk kunt wandelen, en een extra dag in Spanje's bruisende hoofdstad Madrid. 

Treinreis door Midden-Spanje (12 dagen)

Als je graag met de trein reist vind ik de rondreis "Midden-Spanje met de trein" van Tejeda Travel een absolute aanrader.

De treinreis combineert een stedentrip Madrid met een bezoek aan Werelderfgoed steden en Koninklijke residenties rond Madrid.

Tijdens deze cultuurvakantie in Midden-Spanje bezoek je o.a. Ávila, El Escorial, Salamanca en La Granja de San Ildefonso. 

Rondreis Madrid - La Rioja - San Sebastian (8 dagen)

De luxe autovakantie "La Rioja en haar wijnen" van AmbianceTravel is een culinaire en culturele rondreis van Madrid in Midden-Spanje naar San Sebastian in Noord Spanje.

Deze individuele rondreis door Midden-Spanje voert je door het prachtige Castilië Leon. Én langs Spanje’s bekendste wijngebied La Rioja...

Paradores rondreis door Aragon en Navarra (7 dagen)

De Paradores rondreis "Van Golf van Biskaje naar Middellandse Zee" van AmbianceTravel is een luxe autovakantie door een onbekend stukje Spanje.

De individuele rondreis begint in het Groene Spanje. En komt via Aragon en Navarra uit aan de Middellandse zee.

Onderweg overnacht je in tot luxe Parador hotel omgebouwde Middeleeuwse gebouwen. 

Rondreis door Extremadura (10 dagen)

Ik ben gek op de afwisselende natuur en talloze eeuwenoude plaatsen die Spanje rijk is. Daarom vind ik de autovakantie "Fly Drive Extremadura" van Tejeda Travel ook zo mooi.

In dit dunbevolkt, niet toeristisch gebied in Midden Spanje beleef je het echte Spanje!

In interessante steden als Cáceres, Trujillo en Mérida. En in natuurgebieden die een paradijs zijn voor wandelaars en vogelliefhebbers.

Terug naar boven>>

Groepsreizen Midden-Spanje

Bij een groepsreis maak je samen met anderen en onder begeleiding van een reisleider een rondreis door Spanje. Veelal zijn dit busreizen, die ofwel beginnen in Nederland óf Spanje (in het laatste geval schrijf ik vlieg-busreis).

Groepsreis Madrid en Castilië (8 dagen)

Wil je niet alleen Madrid, maar ook de prachtige Werelderfgoed steden rondom Spanje's hoofdstad leren kennen?

Dan is de 8-daagse vlieg-busreis "Hart van Spanje" van TUI allicht iets voor jou.

Bij deze groepsreis door Midden-Spanje vlieg je op Madrid.

Een Nederlandssprekende reisbegeleider neemt je vervolgens per bus mee naar Toledo, Segovia, El Escorial, Ávila, Salamanca en uiteraard Madrid.

Tijdens deze Spanje rondreis verblijf je 2 nachten buiten Toledo, 1 nacht in Salamanca en 4 nachten in Madrid.

Groepsreis Midden- en Oost-Spanje (9 dagen)

Een absolute aanrader vind ik ook de 9-daagse vlieg-busreis "Midden en Oost Spanje" van SRC reizen.

Bij deze groepsreis door Midden-Spanje vlieg je op Madrid.

En maak je na een kort verblijf in Madrid per bus een rondreis naar onder andere Cuenca, Valencia, Teruel, Zaragoza en Calatayud.

Een prachtige reis door een veel minder bekend stuk van Spanje! Langs dorpen en steden die zo verschillend van elkaar zijn. En prachtige natuurlandschappen.

Terug naar boven>>

Zelf een rondreis door Midde-Spanje samenstellen

Wil je zelf je rondreis samenstellen? Lees dan wat je kunt zien en doen in de verschillende regio's in Midden-Spanje: 

En welke sfeervolle en mooi gelegen slaapplekken ik in deze streek in het noordoosten van Spanje heb gevonden:

TIP! Wil je een auto in Spanje huren? Ga dan voor een all-inclusive auto, zodat je goed gedekt bent en niet voor verrassingen komt te staan!

Meer Spanje rondreizen 

Terug naar boven>>