De mooiste rondreizen door Midden-Spanje

Maak een rondreis door Midden-Spanje! Door de regio's Madrid, Extremadura, La Rioja, Castilië en Leon, Castilië La Mancha, Navarra en Aragon. En ontdek prachtige natuurlandschappen, eeuwenoude dorpen en steden, een schat aan kastelen en talrijke spannende wijnstreken.

Ik heb voor je uitgezocht welke georganiseerde rondreizen door Midden-Spanje er worden aangeboden. Hier noem ik de mooiste rondreizen, opgesplitst in:

Wil je zelf een rondreis samenstellen? Lees dan wat je kunt zien en doen in de verschillende gebieden in Midden-Spanje. En welke sfeervolle slaapplekken ik er heb gevonden.

Individuele rondreizen Midden-Spanje

Bij een individuele rondreis worden vervoermiddel, accommodatie, route en eventueel vliegtuig en aanvullende activiteiten voor je geregeld. Maar reis je in je eigen groepje en op je eigen tempo. Deze rondreizen worden ook wel Fly Drive vakanties of autovakanties genoemd.

De Nederlandse reisorganisaties AmbienceTravelTejeda Travel en SNP Natuurreizen organiseren prachtige rondreizen door het hart van Spanje. En Riberwine Travel organiseert Engelstalige maatreizen door het Ribera del Duero wijngebied in Castilië en Leon.

Hier lees je wat mijn favoriete rondreizen door Midden-Spanje zijn:

Rondreis Cultuur en Natuur Midden-Spanje (16 dagen)

Heb je meer tijd voor een vakantie in Midden-Spanje? Dan vind ik de individuele rondreis "Midden-Spanje; cultuur en natuur" van Tejeda Travel een topper.

De 16-daagse autovakantie begint in Madrid. En gaat van daaruit verder naar de UNESCO steden Ávila, Cáceres, Cuenca, Salamanca, Segovia en Toledo; het klooster van Guadalupe; en de natuurgebieden Sierra de Gredos en Monfragüe.

Rondreis Werelderfgoedsteden rond Madrid (15 dagen)

In de luxe autovakantie "UNESCO steden rondom Madrid" van AmbianceTravel, waarbij je verblijft in kleine karakteristieke hotels, ontdek je de Werelderfgoedsteden Toledo, Cáceres, Salamanca en Segovia. En wijnstad Valladolid.

Tip: Heb je nog wat meer tijd, plak dan nog een dag Ávila vast aan deze vakantie in Midden-Spanje.

Treinreis door Midden-Spanje (12 dagen)

Als je graag met de trein reist vind ik de rondreis "Midden-Spanje met de trein" van Tejeda Travel een absolute aanrader.

De treinreis combineert een stedentrip Madrid met een bezoek aan Werelderfgoed steden en Koninklijke residenties rond Madrid.

Tijdens deze cultuurvakantie in Midden-Spanje bezoek je o.a. Ávila, El Escorial, Salamanca en La Granja de San Ildefonso. 

Vakanties & activiteiten in wijnstreek Ribera del Duero

Wil je Spanje's wijngebied Ribera del Duero in Castilië en Leon (Castilla y Leon) op een unieke manier leren kennen? Dan moet je bij Riberwine Travel zijn!

De lokale reisorganisatie kent de beste bodega’s, restaurants, Spa's en hotels; prachtige wandel-, fiets- en paardrijroutes; en nog veel meer. En kan een hele vakantie organiseren, maar ook activiteiten van een paar uur. Een unieke vakantie in Midden-Spanje!

Rondreis Madrid - La Rioja - San Sebastian (8 dagen)

De luxe autovakantie "La Rioja en haar wijnen" van AmbianceTravel is een culinaire en culturele rondreis van Madrid in Midden-Spanje naar San Sebastian in Noord Spanje.

Deze individuele rondreis door Midden-Spanje voert je door het prachtige Castilië Leon. Én langs Spanje’s bekendste wijngebied La Rioja...

Paradores rondreis door Aragon en Navarra (7 dagen)

De Paradores rondreis "Van Golf van Biskaje naar Middellandse Zee" van AmbianceTravel is een luxe autovakantie door een onbekend stukje Spanje.

De individuele rondreis begint in het Groene Spanje. En komt via Aragon en Navarra uit aan de Middellandse zee.

Onderweg overnacht je in tot luxe Parador hotel omgebouwde Middeleeuwse gebouwen. 

Rondreis door Extremadura (10 dagen)

Ik ben gek op de afwisselende natuur en talloze eeuwenoude plaatsen die Spanje rijk is. Daarom vind ik de autovakantie "Fly Drive Extremadura" van Tejeda Travel ook zo mooi.

In dit dunbevolkt, niet toeristisch gebied in Midden Spanje beleef je het echte Spanje!

In interessante steden als Cáceres, Trujillo en Mérida. En in natuurgebieden die een paradijs zijn voor wandelaars en vogelliefhebbers.

Terug naar boven>>

Groepsreizen Midden-Spanje

Bij een groepsreis maak je samen met anderen en onder begeleiding van een reisleider een rondreis door Spanje. Veelal zijn dit busreizen, die ofwel beginnen in Nederland óf Spanje (in het laatste geval schrijf ik vlieg-busreis).

Groepsreis Madrid en Castilië (8 dagen)

Wil je niet alleen Madrid, maar ook de prachtige Werelderfgoedsteden rondom Spanje's hoofdstad leren kennen? Dan zijn de 8-daagse vlieg-busreis "Madrid en Castilië" van SRC reizen of "Hart van Spanje" van TUI iets voor jou.

Bij beide groepsreizen door Midden-Spanje vlieg je op Madrid en neemt een Nederlandssprekende reisbegeleider je vervolgens per bus mee naar Toledo, Segovia, El Escorial, Ávila, Salamanca en uiteraard Madrid.

Alleen de volgorde is anders. En bij de rondreis van SRC slaap je 5 nachten in Madrid en 2 nachten in Salamanca, terwijl je bij de rondreis van TUI 2 nachten buiten Toledo, 1 nacht in Salamanca en 4 nachten in Madrid verblijft.

Groepsreis Midden- en Oost-Spanje (9 dagen)

Een absolute aanrader vind ik ook de 9-daagse vlieg-busreis "Midden en Oost Spanje" van SRC reizen.

Bij deze groepsreis door Midden Spanje vlieg je op Madrid. En maak je na een kort verblijf in Madrid per bus een rondreis naar o.a. Cuenca, Valencia, Teruel, Zaragoza en Calatayud.

Een prachtige reis door een veel minder bekend stuk van Spanje! Langs dorpen en steden die zo verschillend van elkaar zijn. En prachtige natuurlandschappen.

Terug naar boven>>

Zelf rondreis samenstellen

Wil je zelf je rondreis samenstellen? Lees dan wat je kunt zien en doen in de verschillende regio's in Midden-Spanje: 

En welke sfeervolle en mooi gelegen slaapplekken ik in deze streek in het noordoosten van Spanje heb gevonden:

TIP! Wil je een auto in Spanje huren? Ga dan voor een all-inclusive auto, zodat je goed gedekt bent en niet voor verrassingen komt te staan!

Terug naar boven>>

Meer Spanje rondreizen 

Meer Spanje rondreizen vind je op de website van de afzonderlijke reisorganisaties (let hierbij op wat inclusief is in de prijs, op het soort accommodatie en op de  service):

Ambiance Travel

Luxe individuele rondreizen en culinaire reizen door Spanje

Tejeda Travel

Autovakanties, trein/busreizen en groepsreizen Andalusië & M-Spanje

SRC Reizen

Groeps-& individuele cultuurreizen, kunstreizen & kerstreizen 

Riksja Travel

Individuele rondreizen op maat door Andalusië of de Canarische eilanden

TUI

Groeps-& individuele rondreizen door Andalusië, La Palma, Mallorca

Eigen-Wijze Reizen

Wandel-& fiets-vakanties LaPalma, Andalusië, Alicante, CostaBrava, N-Spanje

SNP Natuurreizen

Wandel-/fiets-/multi-actieve vakanties (groep/privé) Spanje & Spaanse eilanden

ANWB Vakanties

Individuele autovakanties door Catalonië, Noord-Spanje en Andalusië

Riberwine Travel

Reizen & activiteiten in wijnstreek Ribera del Duero (Castilla Leon, M-Spanje)

En mijn favoriete rondreizen door andere streken in Spanje vind je op: