De mooiste rondreizen door Catalonië

Verken tijdens een rondreis door Catalonië niet alleen de Costa Brava, maar zeker ook het fascinerende binnenland van Catalonië! Je vindt er prachtige berglandschappen als de Pyreneeën. Maar ook eeuwenoude dorpjes en stadjes. En wijngebieden.

Ik heb voor je uitgezocht welke georganiseerde individuele rondreizen én groepsreizen door Catalonië er worden aangeboden. Daarnaast geef ik tips voor als je je eigen rondreis door Catalonië samen wilt stellen:

Individuele rondreizen Catalonië

Bij een individuele rondreis worden vervoermiddel, accommodatie, route plus eventueel vliegtuig en aanvullende activiteiten voor je geregeld; en reis je in je eigen groepje en op je eigen tempo.

Deze rondreizen worden ook wel Fly Drive vakanties of autovakanties genoemd. Dit vind ik de mooiste individuele rondreizen door Catalonië:

Gezinsrondreis door Catalonië (15 dagen)

wandelen met kinderen in Catalonië

Ben je op zoek naar een gezinsvakantie Catalonië? Dan is de 15-daagse familierondreis Catalonië van ANWB Vakantie (voorheen Pharos reizen) allicht iets voor jou.

De gezins-autovakantie in het noordoosten van Spanje begint in de Spaanse Pyreneeën en neemt je via de Costa Dorada mee naar Spanje's bekende stad Barcelona.

Onderweg verblijf je in 2 bungalows en een 2-kamer appartement.

Terug naar boven>>

Groepsreizen Catalonië

Bij een groepsreis maak je samen met anderen en onder begeleiding van een reisleider een rondreis door Spanje. Veelal zijn dit busreizen, die ofwel beginnen in Nederland óf Spanje (in het laatste geval schrijf ik vlieg-busreis).

Groepsrondreis Catalonië, Valencia, Murcia (12 dagen)

wandelen met kinderen in Catalonië

Maar je kunt ook in een groepsreis de verre omgeving van Barcelona verkennen!

Tijdens de 12-daagse groepsreis ‘De Oostkust van Spanje’ van SRC Reizen bezoek je onder meer de steden Barcelona, Girona en Valencia, de Romeinse steden Tarragona en Cartagena, het klooster van Montserrat, het Middeleeuwse stadje Vic plus het pittoreske kustplaatsje Peñíscola.

Ik beloof je dat je zult smullen van al deze culturele hoogstandje!

Singlereis Catalonië (8 dagen)

wandelen met kinderen in Catalonië

Zoek je een groepsreis met een culinair tintje naar Barcelona en omgeving die speciaal voor singles is?

Dan vind ik de 8-daagse singlereis 'Proef en Beleef Catalonië' van TUI een aanrader.

De reis is een combinatie van cultuur, natuur en strand, waarbij je vanuit je hotel in Malgrat de Mar met een Nederlandstalige reisleider Barcelona bezoekt, een wandeling naar Calella maakt, fietst langs de Costa de Barcelona plus een hamproeverij en kookworkshop in het Middeleeuwse Hostalric hebt.

Vind je een week niet lang genoeg? Boek dan de 15-daagse singlereis naar Catalonië van TUI waarbij je niet alleen smult van cultuur, maar ook kunt luieren aan het strand.

En hou je van wandelen? Dan is de 8-daagse singlereis 'Wandelen in Catalonië' iets voor jou!

Terug naar boven>>

Andere soorten vakanties in Catalonië

Zelf rondreis samenstellen

Wil je zelf je rondreis samenstellen? Op aparte pagina's kun je inspiratie opdoen over wat je kunt zien en doen in deze prachtige streek in het noordoosten van Spanje plus vind je mijn favoriete campings, glampings, hotels, vakantiehuizen en kleinschalige vakantieparken in Catalonië:

*Tips*

  • Rij (een deel van) de Gran Tour van Catalonië, een autoroute die een rondje door Catalonië maakt: langs de Costa Brava, door de Spaanse Pyreneeën en nog veel meer!
  • Wil je een auto in Spanje huren? Ga dan voor een all-inclusive auto, zodat je goed gedekt bent en niet voor verrassingen komt te staan!

Meer Spanje Rondreizen

Meer Spanje rondreizen vind je op de website van de afzonderlijke reisorganisaties (let hierbij op wat inclusief is in de prijs, soort accommodatie en service):

Ambiance Travel

Luxe individuele rondreizen en culinaire reizen door Spanje

Tejeda Travel

Autovakanties en trein/busreizen Andalusië & M-Spanje

De Nederlandse Debora van IntoAsturias

IntoAsturias

Individuele rondreizen door Asturië & Noord-Spanje

Wijnproeverij op terras van Bodegas Regina Viarum

Ontdek Galicië

Individuele rondreizen door Galicië & Noord-Spanje

Eigen-Wijze Reizen

Wandel/fietsreizen La Palma, Andalusië, Alicante, N-Spanje, Costa Brava

SNP Natuurreizen

Wandel-/fiets-/multi-actieve vakanties (groep/privé) Spanje & Spaanse eilanden

TUI

Groeps-& individuele rondreizen door Andalusië, La Palma, Mallorca

Riksja Travel

Individuele rondreizen op maat Andalusië of Canarische eilanden

En mijn favoriete rondreizen door andere streken in Spanje vind je op:

Terug naar boven>>