De mooiste rondreizen door Catalonië

Verken tijdens een rondreis door Catalonië niet alleen de Costa Brava, maar zeker ook het fascinerende binnenland van Catalonië! Je vindt er prachtige berglandschappen als de Pyreneeën. Maar ook eeuwenoude dorpjes en stadjes. En wijngebieden.

Ik heb voor je uitgezocht welke georganiseerde rondreizen door Catalonië er worden aangeboden. Hier noem ik de mooiste rondreizen, opgesplitst in:

Wil je zelf een rondreis samenstellen? Lees dan wat je kunt zien en doen in deze regio aan de noordoostkust van Spanje. En welke sfeervolle slaapplekken ik er heb gevonden.

Individuele rondreizen Catalonië

Bij een individuele rondreis worden vervoermiddel, accommodatie, route en eventueel vliegtuig en aanvullende activiteiten voor je geregeld. Maar reis je in je eigen groepje en op je eigen tempo. Deze rondreizen worden ook wel Fly Drive vakanties of autovakanties genoemd.

Dit vind ik de mooiste Fly Drive autovakanties door Catalonië:

19-daagse rondreis Catalonië

vulkaangebied La Garrotxa in Catalonië

Pharos reizen organiseert een prachtige 19-daagse rondreis door Catalonië, die je meeneemt naar de Spaanse Pyreneeën, de steden Lérida, Tarragona en Girona en de Costa Brava. Een autovakantie, waarbij je proeft aan bekende én minder bekende parels in het binnenland en aan de kust van dit fascinerende gebied in het noordoosten van Spanje.

10-daagse natuurrondreis Catalonië

Wandelen in de Sierra de Montsant

De individuele natuurrondreis door Catalonië van SNP natuurreizen vind ik super als je de binnenlanden van Catalonië intenser wilt beleven. Je kunt wandel- en fietstochten maken door bijvoorbeeld de Sierra Montsant en vulkaangebied La Garrotxa. En hebt ook tijd voor culturele uitstapjes naar bijvoorbeeld het klooster van Poblet of de bergplaats Olot.

15-daagse Cultuur & Natuur rondreis Catalonië

Een andere prachtige Fly & Drive waarbij je de cultuur én natuur van de kust én het achterland van Catalonië leert kennen vind ik de 15-daagse Rondreis Catalonië van Ardanza Reizen. Zo ga je b.v. naar Gironahet klooster van Poblet, wijnstreken Penedès en Priorat, vulkaangebied Garrotxa en natuurpark Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Met de auto, op de fiets of te voet…

15-daagse familierondreis Catalonië

wandelen met kinderen in Catalonië

Ben je op zoek naar een gezinsvakantie Catalonië? Dan is de 15-daagse familierondreis Catalonië van Pharos reizen allicht iets voor jou. De gezins-autovakantie in het noordoosten van Spanje begint in de Spaanse Pyreneeën en neemt je via de Costa Dorada mee naar Spanje's bekende stad Barcelona. Onderweg verblijf je in 2 bungalows en een 2-kamer appartement.

Groepsreizen Catalonië

Bij een groepsreis maak je samen met anderen en onder begeleiding van een reisleider een rondreis door Spanje. Veelal zijn dit busreizen, die ofwel beginnen in Nederland óf Spanje (in het laatste geval schrijf ik vlieg-busreis).

Er zijn momenteel helaas geen groepsreizen door Catalonië die ik kan aanbevelen. Heb jij een georganiseerde groepsrondreis door Catalonië gemaakt die je aan anderen aan kunt bevelen, dan mag je heel graag contact met me opnemen!  

Zelf rondreis samenstellen

Wil je zelf je rondreis samenstellen? Lees dan wat je kunt zien en doen in Catalonië. En welke sfeervolle en mooi gelegen slaapplekken ik in deze streek in het noordoosten van Spanje heb gevonden:.

TIP! Als je in het noordelijke deel van Spanje op vakantie gaat, kun je eventueel je auto op de autotrein naar Spanje zetten.  

Meer Spanje Rondreizen

Meer Spanje rondreizen vind je op de website van de afzonderlijke reisorganisaties (let hierbij op wat inclusief is in de prijs, soort accommodatie en service):

AmbianceTravel
Nederlands - Luxe individuele maatreizen - culinaire reizen - heel Spanje - charme hotels - bijzondere activiteiten

Ardanza Reizen
Nederlandse Portugal & Spanje specialist - stedentrips en Fly drives - heel Spanje - charme hotels -  activiteiten

Tejeda Travel
Nederlandse Andalusië & M-Spanje specialist - rondreizen met auto of openbaar vervoer - kleinschalige groepsreizen

SNP Natuurreizen
Wandel-, fiets- en autovakanties - individueel en groep - Spanje & eilanden

SRC reizen

Groeps- en individuele rondreizen N-Spanje, Madrid, Catalonië, Andalusië, Tenerife

Pharos reizen
Individuele autovakanties 
N-Spanje, Catalonië en Andalusië 

TUI
Individuele rondreizen en groepsreizen Andalusië, Mallorca, La Palma

Kras
Busreizen, Fly Drives, cruises Andalusië, Baskenland, Catalonië, Mallorca, Tenerife

En mijn favoriete rondreizen door andere streken in Spanje vind je op:
Nieuwe pagina's

 1. Casa Valle del Oro – B&B, vakantiehuis en glamping in hartje Andalusië

  Jan 23, 20 07:01 AM

  Beleef bij Casa Valle del Oro een rustgevende vakantie bij Belgen in binnenland Andalusië! En geniet van een ontspan-/cultuur-/actieve vakantie in Zuid Spanje.

  Lees meer

 2. Fietsen op de Spaanse vias verdes: voor- en nadelen

  Jan 22, 20 08:01 AM

  Via vías verdes kun je Spanje al wandelend of fietsen leren kennen. Niet alle paden zijn echter even goed. Lees de voor- en nadelen van vías verdes.

  Lees meer

 3. Hotel Ikos Andalusia – Spanje’s eerste all-inclusive 5-sterren hotel

  Jan 22, 20 05:53 AM

  Verwen jezelf in Hotel Ikos Andalusia aan de Costa del Sol, het eerste all-inclusive 5-sterren hotel in Spanje! Voor een ontspan-, strand- én kindervakantie.

  Lees meer