De mooiste rondreizen door de Spaanse Pyreneeën

Proef tijdens een rondreis door de Spaanse Pyreneeën de eeuwenoude bergcultuur! Die nog steeds terug te vinden is in de pittoreske dorpjes en de vorm van landbouw in het berggebied tussen Spanje en Frankrijk. Een gebied dat uitnodigt tot een actieve vakantie, maar zeker ook de moeite waard is voor een autovakantie.

Ik heb voor je uitgezocht welke georganiseerde rondreizen door de Spaanse Pyreneeën er worden aangeboden. Hier noem ik de mooiste rondreizen, opgesplitst in:

Wil je zelf een rondreis samenstellen? Lees dan wat je kunt zien en doen in dit berggebied in noordoost Spanje. En welke sfeervolle slaapplekken in de Spaanse Pyreneeën ik er heb gevonden.

Individuele rondreizen Spaanse Pyreneeën

Bij een individuele rondreis worden vervoermiddel, accommodatie, route en eventueel vliegtuig en aanvullende activiteiten voor je geregeld. Maar reis je in je eigen groepje en op je eigen tempo. Deze rondreizen worden ook wel Fly Drive vakanties of autovakanties genoemd.

Dit vind ik de mooiste Fly Drive autovakanties door de Spaanse Pyreneeën:

15-daagse Paradores rondreis Spaanse Pyreneeën

Een heel bijzondere georganiseerde vakantie in de Spaanse Pyreneeën vind ik de Paradores rondreis "In de schaduw van de Pyreneeën" van AmbianceTravel. Een luxe autovakantie van 15 dagen. Die begint in Hondarribia (Baskenland) en eindigt in Begur (Catalonië). Waarbij je overnacht in Parador hotels die zich bevinden in historische gebouwen als kloosters en kastelen.

19-daagse rondreis Franse en Spaanse Pyreneeën

Een andere prachtige autovakantie door de Pyreneeën vind ik de luxe 19-daagse rondreis door de Franse én Spaanse Pyreneeën van AmbianceTravel. Waarbij je in zowel Frankrijk als Spanje het berggebied en zijn eeuwenoude bergcultuur leert kennen. En waarbij je proeft aan de kunst van Dalí. Je verblijft tijdens deze luxe autovakantie in in comfortabele en karakteristieke hotelletjes.

15-daagse cultuur & natuurrondreis Catalonië

De 15-daagse Cultuur & Natuurrondreis in Catalonië van Ardanza Reizen geeft je een prachtige indruk van de natuur en cultuur aan de kust én in het binnenland van Catalonië. Deze Fly drive autovakantie neemt je mee naar Barcelona, de Costa Brava, het Priorat wijngebied én de Spaanse Pyreneeën (naar o.a. het Park Aigüestortes i Estany de Sant Maurici en de vallei van Aran).

8-daagse Cultuur & Natuur rondreis Navarra

Wil je koninkrijk Navarra in het Noorden van Spanje leren kennen? Dan kan ik de Cultuur- en Natuurrondreis Navarra van Ardanza Reizen absoluut aanbevelen. Je bezoekt plaatsen als PamplonaOlite en Roncesvalles. En verkent de Spaanse Pyreneeën en halfwoestijn Bardenas Reales. Fantastisch  voor wandelaars, birdwatchers en andere natuur- en cultuurliefhebbers.

Groepsreizen Spaanse Pyreneeën

Bij een groepsreis maak je samen met anderen en onder begeleiding van een reisleider een rondreis door Spanje. Veelal zijn dit busreizen, die ofwel beginnen in Nederland óf Spanje (in het laatste geval schrijf ik vlieg-busreis).

13-daagse busreis Spaanse Pyreneeën en Costa Brava

Zoek je een groepsreis die je aan de bergen én de zee van Catalonië laat proeven? Dan vind ik de 13-daagse busreis "Andorra en Costa Brava" van Oad een aanrader. Je vertrekt met de bus vanuit Nederland naar de soevereine staat Andorra in de Spaanse Pyreneeën. Om vervolgens de reis voort te zetten richting de grillige kusten van de Costa Brava in Catalonië. Vanuit je 4-sterren hotel in het gezellige Tossa de Mar maak je vervolgens uitstapjes naar Barcelona, Girona, Figueres en Sant Feliu de Guixols.

Natuurvakanties Spaanse Pyreneeën van SNP Natuurreizen

SNP natuurreizen organiseert verschillende groepsreizen naar de Spaanse Pyreneeën. Echte rondreizen zijn het niet. Maar ik wil ze toch graag hier noemen, voor het geval je het berggebied tussen Frankrijk en Spanje al wandelend of fietsend in groepsverband en onder begeleiding van een Nederlandstalige reisleider wilt verkennen.

Zelf rondreis samenstellen

Wil je zelf je rondreis samenstellen? Lees dan wat je kunt zien en doen in de Spaanse Pyreneeën.

En welke sfeervolle en mooi gelegen slaapplekken ik in dit berggebied tussen Spanje en Frankrijk heb gevonden:.

TIP! Als je in het noordelijke deel van Spanje op vakantie gaat, kun je eventueel je auto op de autotrein naar Spanje zetten.  

Meer Spanje Rondreizen

Meer Spanje rondreizen vind je op de website van de afzonderlijke reisorganisaties (let hierbij op wat inclusief is in de prijs, soort accommodatie en service):

AmbianceTravel
Nederlands - Luxe individuele maatreizen - culinaire reizen - heel Spanje - charme hotels - bijzondere activiteiten

Ardanza Reizen
Nederlandse Portugal & Spanje specialist - stedentrips en Fly drives - heel Spanje - charme hotels -  activiteiten

Tejeda Travel
Nederlandse Andalusië & M-Spanje specialist - rondreizen met auto of openbaar vervoer - kleinschalige groepsreizen

SNP Natuurreizen
Wandel-, fiets- en autovakanties - individueel en groep - Spanje & eilanden

SRC reizen

Groeps- en individuele rondreizen N-Spanje, Madrid, Catalonië, Andalusië, Tenerife

VakantieXperts
Autovakanties, busreizen, cruises, maatwerkreizen - Spanje & Spaanse eilanden

Pharos reizen
Individuele autovakanties 
N-Spanje, Catalonië en Andalusië 

TUI
Individuele rondreizen en groepsreizen Andalusië, Mallorca, La Palma

Kras
Busreizen, Fly Drives, cruises Andalusië, Baskenland, Catalonië, Mallorca, Tenerife

Oad
(Vlieg-)Busreizen  N-Spanje, Catalonië, Andalusië, M-Spanje

En mijn favoriete rondreizen door andere gebieden in Spanje vind je op:
Nieuwe pagina's

 1. Bezoek een voetbalwedstrijd in Spanje en proef de passie!

  Oct 14, 19 08:46 AM

  : Informatie en tips op Spanje voor Jou voor het bezoeken van een voetbalwedstrijd in Spanje: over het kiezen van een wedstrijd, kopen van kaartjes en meer.

  Lees meer

 2. Een geheel verzorgde voetbalreis naar Spanje met Equipo Voetbalreizen

  Oct 08, 19 11:14 AM

  Informatie en tips over verzorgde voetbalreizen naar Spanje op Spanje voor Jou: inclusief voetbalkaartje, vliegticket en accommodatie.

  Lees meer

 3. Nederlandstalige wijnproeverij bij El Brabantino in Madrid

  Oct 02, 19 06:05 AM

  Review op Spanje voor Jou over Nederlandstalige wijnproeverij in Madrid van Spaanse kwaliteitswijnen bij El Brabantino.

  Lees meer