De mooiste rondreizen door de Spaanse Pyreneeën

Proef tijdens een rondreis door de Spaanse Pyreneeën de eeuwenoude bergcultuur! Die nog steeds terug te vinden is in de pittoreske dorpjes en de vorm van landbouw in het berggebied tussen Spanje en Frankrijk. Een gebied dat uitnodigt tot een actieve vakantie, maar zeker ook de moeite waard is voor een autovakantie.

Ik heb voor je uitgezocht welke georganiseerde rondreizen door de Spaanse Pyreneeën er worden aangeboden. Hier noem ik de mooiste rondreizen, opgesplitst in:

Wil je zelf een rondreis samenstellen? Lees dan wat je kunt zien en doen in dit berggebied in noordoost Spanje. En welke sfeervolle slaapplekken in de Spaanse Pyreneeën ik er heb gevonden.

Individuele rondreizen

Bij een individuele rondreis worden vervoermiddel, accommodatie, route en eventueel vliegtuig en aanvullende activiteiten voor je geregeld. Maar reis je in je eigen groepje en op je eigen tempo. Deze rondreizen worden ook wel Fly Drive vakanties of autovakanties genoemd.

Dit vind ik de mooiste Fly Drive autovakanties door de Spaanse Pyreneeën:

Paradores rondreis Spaanse Pyreneeën (15 dagen)

Een heel bijzondere Fly&Drive vakantie naar de Spaanse Pyreneeën vind ik de Paradores rondreis "In de schaduw van de Pyreneeën" van AmbianceTravel.

Dit is een luxe autovakantie van 15 dagen, die begint in Hondarribia (Baskenland) en eindigt in Begur (Catalonië).

Onderwerg overnacht je in Parador hotels die zich bevinden in historische gebouwen als kloosters en kastelen.

Rondreis Franse en Spaanse Pyreneeën (19 dagen)

Een andere prachtige autovakantie door de Pyreneeën vind ik de luxe 19-daagse rondreis door de Franse én Spaanse Pyreneeën van AmbianceTravel.

Tijdens deze individuele rondreis leer je in zowel Frankrijk als Spanje het berggebied en zijn eeuwenoude bergcultuur kennen. Daarnaast proef je aan de kunst van Dalí.

Je verblijft tijdens deze luxe autovakantie in comfortabele en karakteristieke hotelletjes.

Natuurvakanties in de Spaanse Pyreneeën

Wil je de natuur van het berggebied tussen Frankrijk en Spanje op een actieve manier beter leren kennen? Kijk dan eens naar de verschillende individuele én groepswandelvakanties door de Spaanse Pyreneeën van SNP Natuurreizen. 

Speciaal voor families met kinderen vanaf 8 jaar biedt SNP bovendien twee multi-actieve gezinsvakanties in de Spaanse Pyreneeën aan (een individuele en een groepsreis) waarbij je kunt klimmen, kajakken, mountainbiken en meer.

Echte rondreizen zijn het niet, maar tijdens deze actieve vakanties leer je de Spaanse Pyreneeën wél goed kennen!

Groepsreizen Spaanse Pyreneeën

Bij een groepsreis maak je samen met anderen en onder begeleiding van een reisleider een rondreis door Spanje. Veelal zijn dit busreizen, die ofwel beginnen in Nederland óf Spanje (in het laatste geval schrijf ik vlieg-busreis).

Ik heb nog geen mooie busreizen door de Spaanse Pyreneeën kunnen vinden. Wat ik wél gevonden heb, zijn een aantal prachtige wandelvakanties in groepsverband die SNP Natuurreizen organiseert: naar klovenrijke Sierra de Guara, natuurpark Ordesa (de Grand Canyon van de Pyreneeën) plus de Aragón vallei.

Bovendien biedt SNP er speciaal voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar een avontuurlijke multi outdoor vakantie aan met canyoning, kano varen en meer, plus verblijf in ingerichte tenten.

Zelf rondreis samenstellen

Wil je zelf je rondreis samenstellen? Lees dan wat je kunt zien en doen in de Spaanse Pyreneeën.

En welke sfeervolle en mooi gelegen slaapplekken ik in dit berggebied tussen Spanje en Frankrijk heb gevonden:.

TIP! Wil je een auto in Spanje huren? Ga dan voor een all-inclusive auto, zodat je goed gedekt bent en niet voor verrassingen komt te staan!

TIP! Als je in het noordelijke deel van Spanje op vakantie gaat, kun je eventueel je auto op een autotrein zetten.

Meer Spanje Rondreizen

Meer Spanje rondreizen vind je op de website van de afzonderlijke reisorganisaties (let hierbij op wat inclusief is in de prijs, soort accommodatie en service):

Ambiance Travel

Luxe individuele rondreizen en culinaire reizen door Spanje

Tejeda Travel

Autovakanties en trein/busreizen Andalusië & M-Spanje

SRC Reizen

Groeps-& individuele cultuurreizen, kunstreizen & kerstreizen 

Riksja Travel

Individuele rondreizen op maat Andalusië of Canarische eilanden

TUI

Groeps-& individuele rondreizen door Andalusië, La Palma, Mallorca

ANWB Vakanties

Individuele autovakanties door Catalonië, Noord-Spanje en Andalusië

SNP Natuurreizen

Wandel-/fiets-/multi-actieve vakanties (groep/privé) Spanje & Spaanse eilanden

Eigen-Wijze Reizen

Wandel/fietsreizen La Palma, Andalusië, Alicante, N-Spanje, Costa Brava

En mijn favoriete rondreizen door andere gebieden in Spanje vind je op: