De mooiste rondreizen door de Spaanse Pyreneeën

Proef tijdens een rondreis door de Spaanse Pyreneeën de eeuwenoude bergcultuur! Die nog steeds terug te vinden is in de pittoreske dorpjes en de vorm van landbouw in het berggebied tussen Spanje en Frankrijk. 

Pico Salvaguardia in de Spaanse Pyreneeën

Het is een authentiek gebied dat uitnodigt tot een actieve vakantie, maar zeker ook de moeite waard is voor een autovakantie.

Ik heb voor je uitgezocht welke georganiseerde rondreizen er worden aangeboden in dit uitgestrekte berggebied in het noordoosten van Spanje.

Hier noem ik de mooiste rondreizen door de Spaanse Pyreneeën, die ik heb opgesplitst in:

Individuele rondreizen Spaanse Pyreneeën

Bij een individuele rondreis worden vervoermiddel, accommodatie, route en eventueel vliegtuig en aanvullende activiteiten voor je geregeld. Maar reis je in je eigen groepje en op je eigen tempo. Deze rondreizen worden ook wel Fly Drive vakanties of autovakanties genoemd.

Dit vind ik de mooiste autovakanties door de Spaanse Pyreneeën:

Actief, cultuur & culinair in de Spaanse Pyreneeën (6 dagen)

Zoek je een rondreis in de Spaanse Pyreneeën waarbij je kunt genieten van een eeuwenoude bergcultuur, Romaanse bouwwerken, Middeleeuwse plaatsen en een rijke traditionele gastronomie; en tegelijkertijd actief bezig kunt zijn in de fascinerende berglandschappen van de Pyreneeën?

Dan kan ik de  6-daagse cultuurvakantie met culinair tintje "De smaken van Huesca"  van de Nederlandse reisorganisatie Chill-Outdoor warm aanbevelen. Die Jochum en Judith voor culinaire liefhebbers hebben samengesteld.

De autovakantie kan overigens naar wens aangepast worden.

Paradores rondreis Spaanse Pyreneeën (15 dagen)

Een heel bijzondere Fly&Drive vakantie naar de Spaanse Pyreneeën vind ik de Paradores rondreis "In de schaduw van de Pyreneeën" van AmbianceTravel.

Dit is een luxe autovakantie van 15 dagen, die begint in Hondarribia (Baskenland) en eindigt in Begur (Catalonië).

Onderwerg overnacht je in Parador hotels die zich bevinden in historische gebouwen als kloosters en kastelen.

Rondreis Franse en Spaanse Pyreneeën (19 dagen)

Een andere prachtige autovakantie door de Pyreneeën vind ik de luxe 19-daagse rondreis door de Franse én Spaanse Pyreneeën van AmbianceTravel.

Tijdens deze individuele rondreis leer je in zowel Frankrijk als Spanje het berggebied en zijn eeuwenoude bergcultuur kennen. Daarnaast proef je aan de kunst van Dalí.

Je verblijft tijdens deze luxe autovakantie in comfortabele en karakteristieke hotelletjes.

Actieve vakanties in de Spaanse Pyreneeën

Wil je de natuur van het berggebied tussen Frankrijk en Spanje op een actieve manier beter leren kennen? Kijk dan eens naar de verschillende individuele én groepswandelvakanties door de Spaanse Pyreneeën van SNP Natuurreizen. 

Speciaal voor families met kinderen vanaf 8 jaar biedt SNP bovendien een multi-actieve gezinsvakantie in de Spaanse Pyreneeën aan waarbij je kunt klimmen, kajakken, mountainbiken en meer.

Echte rondreizen zijn het niet, maar tijdens deze actieve vakanties leer je de Spaanse Pyreneeën wél goed kennen!

Terug naar boven>>

Groepsreizen door Spaanse Pyreneeën

Bij een groepsreis maak je samen met anderen en onder begeleiding van een reisleider een rondreis door Spanje. Veelal zijn dit busreizen, die ofwel beginnen in Nederland óf Spanje (in het laatste geval schrijf ik vlieg-busreis).

Ik heb nog geen mooie busreizen door de Spaanse Pyreneeën kunnen vinden. Wat ik wél gevonden heb, zijn een aantal prachtige wandelvakanties in groepsverband die SNP Natuurreizen organiseert: naar klovenrijke Sierra de Guara, natuurpark Ordesa (de Grand Canyon van de Pyreneeën) plus de Aragón vallei.

Bovendien biedt SNP er speciaal voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar een avontuurlijke multi outdoor vakantie aan met canyoning, kano varen en meer, plus verblijf in ingerichte tenten.

Terug naar boven>>

Zelf rondreis door Spaanse Pyreneeën samenstellen

Wil je zelf je rondreis samenstellen? Doe op mijn website dan inspiratie op over wat je kunt zien en doen in de Spaanse Pyreneeën. En bekijk de vele prachtige slaapplekken ik in dit berggebied tussen Spanje en Frankrijk heb gevonden:

TIP! Wil je een auto in Spanje huren? Ga dan voor een all-inclusive auto, zodat je goed gedekt bent en niet voor verrassingen komt te staan!

TIP! Als je in het noordelijke deel van Spanje op vakantie gaat, kun je eventueel je auto op een autotrein zetten.

Meer Spanje Rondreizen

Terug naar boven>>