Outdoor activiteiten in de Spaanse Pyreneeën: canyoning, raften en meer

Outdoor activiteiten in de Spaanse Pyreneeën kunnen variëren van adrenaline pompende activiteiten als raften of canyoning tot rustigere activiteiten als wandelen, paardrijden of e-biken.

Veel activiteiten kunnen op verschillende niveaus beoefend worden. Dus ook beginners, zowel volwassenen als kinderen, kunnen er op een veilige en verantwoorde manier bijvoorbeeld een canyoning tocht maken.

Hier vind je een overzicht van een aantal leuke activiteiten in de Spaanse Pyreneeën. Zodat jij dit prachtige berggebied in het noordoosten van Spanje op jóuw manier kunt beleven:

Canyoning in de Spaanse Pyreneeën

Canyoning in de Spaanse Pyreneeën via Chill-Outdoor

Een super gave outdoor activiteit in de Spaanse Pyreneeën vind ik canyoning (in het Spaans: barranquismo), waarbij je al wandelend, springend, zwemmend en abseilend de loop van een rivier in een kloof volgt!

Het is een super avontuurlijke en afwisselende activiteit die geschikt is voor iedereen vanaf ongeveer 6 jaar.

Zolang je maar kunt zwemmen

Terug naar boven>>

Raften in de Spaanse Pyreneeën

Raften in de Spaanse Pyreneeën

Een andere outdoor activiteit in de Spaanse Pyreneeën die je adrenaline door je lijf doet pompen, is raften (of rafting in het Engels).

Je daalt dan met een grote 6-persoons rubberboot een wild stromende rivier af onder leiding van een gids.

Er zijn trajecten van verschillende moeilijkheidsgraden en verschillende lengtes. 

De makkelijkste trajecten zijn geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar (om mee te gaan; kinderen vanaf 10 jaar mogen zelf peddelen).

Belangrijk is wel dat je kunt zwemmen als je gaat raften.

Terug naar boven>>

Klimmen op een Via Ferrata in de Pyreneeën

Klimmen op een Via Ferrata in de Spaanse Pyreneeën

Laat je adrenaline pompen op een Via Ferrata (in het Duits: Klettersteig) tijdens een actieve vakantie in de Spaanse Pyreneeën! 

Bij deze uitdagende bergsport, waarbij je vastgehaakt bent aan een staalkabel, volg je een met staalkabels, ijzeren trappen en meer uitgestippelde klimroute langs rotswanden en door kloven.

Er zijn vias ferratas voor alle niveaus waardoor deze outdoor activiteit in de Spaanse Pyreneeën geschikt is voor iedereen zonder hoogtevrees.

Ook voor kinderen vanaf 8 jaar met een minimumlengte van 135 cm.

Terug naar boven>>

Parapenten in de Spaanse Pyreneeën

Parapenten in de Spaanse Pyreneeën

En wist je dat de Spaanse Pyreneeën ook een paradijs zijn om te paragliden of parapenten? Deze outdoor activiteit is de eenvoudigste en natuurlijkste vorm van vliegen, waarbij je van een berghelling afrent en een groot scherm je vervolgens de lucht in tilt en je door de lucht zweeft.

Voor een duosprong heb je geen ervaring nodig. Parapenten is daarom ook geschikt voor kinderen. Wél moet je minstens 30 kilogram wegen. En natuurlijk geen hoogtevrees hebben. 

Voor een zelfstandige vlucht met een parapente dien je eerst een cursus te volgen en dien je minimaal 16 jaar oud te zijn.

Castejón de Sos staat bekend als het ´parapente-mekka´ van de Spaanse Pyreneeën. Niet alleen vanwege de prachtige uitzichten, maar vooral ook omdat de vliegomstandigheden er meestal stabiel zijn in het komvormige dal waarin het dorp zich bevindt.

Terug naar boven>>

Speleologie in de Spaanse Pyreneeën

Speleologie in de Spaanse Pyreneeën

Of ga op grotverkenning in de Spaanse Pyreneeën!

Bij speleologie verken je al kruipend, klimmend, glijdend en abseilend de smalle gangen en holle ruimtes van een grot en ontdek je stalagmieten, ondergrondse riviertjes en meer.

Er zijn routes voor alle niveaus, dus iedereen die gezond is en geen engtevrees heeft, kan meedoen aan deze spannende outdoor activiteit in de Spaanse Pyreneeën.

Dit geldt ook voor  kinderen vanaf 8 jaar.

Outdoor activiteiten in de Spaanse Pyreneeën boeken

Chill-Outdoor Café in Perarrúa (in de Pyreneeën van Aragón)

Via de Nederlandstalige reisorganisatie Chill-Outdoor, die gevestigd is in de Pyreneeën van Aragon, kun je avontuurlijke actieve vakanties in de Spaanse Pyreneeën boeken waarbij je kunt canyoningen, raften, klimmen en parapenten.

Maar je kunt met Chill-Outdoor bijvoorbeeld ook een huttentocht of een ezeltocht door de Pyreneeën maken, een 5-daagse cursus parapenten in de Spaanse Pyreneeën boeken of genieten van een cultuurvakantie.

Want de Nederlandse eigenaren van Chill-Outdoor kennen de omgeving op hun duimpje en werken samen met talrijke lokale bedrijven: variërend van Outdoor bedrijven tot hotels, vakantiehuizen en campings tot restaurants.

Daarnaast hebben zij zelf een café en een kleine camping met staplaatsen en glampingtenten.

Op een aparte pagina vind je uitgebreidere informatie over deze Nederlandstalige Pyreneeën specialist:

Terug naar boven>>