Sfeervolle campings op de mooiste plekken in Spanje

Er zijn heel wat campings in Spanje te vinden. Vooral aan de oostkust. Je kunt echter ook kamperen langs de andere kusten en in het binnenland van Spanje. Ik ben op zoek gegaan naar sfeervolle campings in Spanje, die liggen in een mooie omgeving. 

Vanaf 27 oktober mogen Nederlanders weer op vakantie naar de Canarische eilanden, al worden alle niet-noodzakelijke reizen buiten Nederland momenteel afgeraden. Aan Belgen wordt een positief reisadvies gegeven voor La Palma en extra waakzaamheid voor de andere Canarische eilanden. Lees meer>>

Ik heb mijn favoriete campings in Spanje opgedeeld per thema (kleine campings, kindercampings, campings aan zee en campings met hond) en per regio:

Campings in Spanje per thema

Kleine campings in Spanje

Mini-camping Benalí in het binnenland van Valencia

Onder kleine campings in Spanje versta ik campings met maximaal 200 staplaatsen. Maar ik heb ook een paar campings met zelfs maar 5 staplaatsen gevonden, bij mensen in de achtertuin of op het landgoed van een boerderij. 

Vooral in Noord Spanje, de Spaanse Pyreneeën en Midden Spanje heb ik leuke kleine campings gevonden. Maar ook natuurlijk in Andalusië, Catalonië en Valencia.

Deze kleinschalige campings zijn sfeervol. En zijn gelegen in een mooie omgeving: aan een strand, baai, meer of rivier, in een bos, op een berg of in een vredige vallei.

Kindercampings in Spanje

Het zwemparadijs van La Marina camping & resort aan de Costa Blanca

Plan je een gezinsvakantie naar Spanje? Dan is een zwembad op een camping altijd leuk. Ik ben op zoek gegaan naar kleine en grote kindercampings. Want smaken verschillen.

Wil de een graag een rustige camping met natuurlijk vertier voor de kinderen. Andere families zoeken juist grote campings met meerdere zwembaden, glijbanen , sportfaciliteiten en ander vermaak voor jong en oud.

Beide soorten kindvriendelijke campings heb ik gevonden in Spanje. Kijk je met me mee welke het zijn...?

Campings aan zee

Kleinschalige terrassencamping Canyelles aan de Costa Brava

Heb je zin in een strandvakantie in Spanje? Of wil je in ieder geval een strandvakantie kunnen combineren met een cultuurvakantie of actieve vakantie in Spanje? Kijk dan snel welke campings aan zee ik in Spanje heb gevonden! Kleine, maar ook grote campings. Die prachtig gelegen zijn. Aan de Costa Verde, de Costa Brava, de Costa Blanca, de Costa del Sol en meer.

Sommige campings liggen direct aan het strand. Anderen liggen op loopafstand van het strand. En een paar campings die ik heb gevonden liggen een paar minuten rijden van zee.

Campings die honden toelaten

Op Camping Nautic Almata aan de Costa Brava mag je hond mee op vakantie

Wil je je hond mee op vakantie naar Spanje nemen? Dan is het natuurlijk belangrijk dat je viervoeter ook welkom is op de camping. Op een aparte pagina heb ik de mooiste campings in Spanje waar huisdieren toegestaan zijn bij elkaar gezet.

Let op: Kijk goed of honden alleen in je eigen caravan of tent zijn toegestaan, of ook in een stacaravan of bungalow van de camping!

Campings in Spanje per regio

Weet je in welk gebied in Spanje je op vakantie wilt? Dan kun je ook per regio zoeken naar een camping in Spanje.

Klik in de kaart op de regio van je interesse. Of klik naast de kaart op de link van een regio. En ontdek wat ik de mooiste campings in Spanje vind!

Glampings in Spanje

Luxe kamperen in een glampingteno in Noord Spanje

Je kunt in Spanje op steeds meer plaatsen comfortabel kamperen in zogenaamde glamping accommodaties (afgeleid van het Engelse woord ‘glamorous camping’).

Je verblijft dan wel in een tent. Maar slaapt in comfortabele bedden. En afhankelijk van de glamping heb je ook een ingebouwde keuken en/of eigen badkamer en toilet.

Daarnaast beschikken steeds meer campings over comfortabele stacaravans en bungalows. Waarbij je ook luxe kampeert op de camping. Deze accommodaties worden ook steeds meer als glampings gezien.

En op sommige plekken kun je zelfs overnachten in een boomhut!

Glamping accommodaties zijn in Spanje te vinden op campings, in kleinschalige vakantieparken of bij een landelijke B&B.

Hou je van luxe kamperen? Kijk dan ook eens welke glampings in Spanje ik gevonden heb.

Kampeerreizen in Spanje

Je kunt tijdens een kampeervakantie in Spanje de hele tijd op één camping verblijven.

Maar je kunt natuurlijk ook een kampeerreis door Spanje maken. Waarbij je je eigen route uitstippelt.

Lijkt het je wat om een kampeerreis door Spanje te maken, maar wil je niet zelf de route uitstippelen en campings boeken? Kijk dan eens naar de verschillende kampeerreizen in Spanje van ACSI reizen.

Andere sfeervolle accommodaties in Spanje
Nieuwe pagina's

 1. Kleine rustgevende glampings op de Canarische eilanden

  Nov 30, 20 07:44 AM

  Wist jij dat er op de Canarische eilanden leuke glampings liggen? Op Lanzarote, Tenerife en Fuerteventura heb ik een paar rustgevende kleine glampings gevonden.

  Lees meer

 2. Casas Benalí: ecologisch vakantiepark op bergtop in Valencia

  Nov 26, 20 04:53 AM

  Vakantiepark Casas Benalí met zijn boutique hotel, huizen, glamping en camping is een opgeknapt berggehucht in het groene Valencia. Ontspan-& actieve vakantie!

  Lees meer

 3. Costa Adeje op Tenerife, luxe badplaats of complete kust?

  Nov 24, 20 05:08 AM

  Ten Noorden van Los Cristianos en Playa de las Americas, de eerste badplaatsen van Tenerife, is Costa Adeje ontwikkeld. Een nieuwe luxe badplaats, of meer...

  Lees meer