Sfeervolle campings op de mooiste plekken in Spanje

Er zijn heel wat campings in Spanje te vinden. Vooral aan de oostkust. Je kunt echter ook kamperen langs de andere costas en in het binnenland van Spanje. Ik ben op zoek gegaan naar sfeervolle campings in Spanje, die liggen in een mooie omgeving. 

Ik heb mijn favoriete campings in Spanje opgedeeld per thema en per regio:

Weet je in welk gebied in Spanje je op vakantie wilt? Dan kun je ook per regio zoeken naar een camping in Spanje. Klik in de kaart op de regio van je interesse of klik naast de kaart op de link van een regio en ontdek wat ik de mooiste campings in Spanje vind!

*Tip voor mensen met camper*

Op de website Areasac vind je een uitgebreid overzicht van campings, parkeerplaatsen ed. om met een camper in Spanje te overnachten waarin je per autonoom gebied en provincie kunt zoeken.

Kleine campings in Spanje

Mini-camping Benalí in het binnenland van Valencia

Onder kleine campings in Spanje versta ik campings met maximaal 200 staplaatsen. Maar ik heb ook een paar campings met zelfs maar 5 staplaatsen gevonden, bij mensen in de achtertuin of op het landgoed van een boerderij. 

Vooral in Noord-Spanje, de Spaanse Pyreneeën en Midden-Spanje heb ik leuke kleine campings gevonden. Maar ook natuurlijk in Andalusië, Catalonië en Valencia.

Deze kleinschalige campings zijn sfeervol en zijn gelegen in een mooie omgeving: aan een strand, baai, meer of rivier, in een bos, op een berg of in een vredige vallei.

Terug naar boven>>

Kindercampings in Spanje

Het zwemparadijs van La Marina camping & resort aan de Costa Blanca

Plan je een gezinsvakantie naar Spanje? Dan is een zwembad op een camping altijd leuk. Ik ben op zoek gegaan naar kleine en grote kindercampings. Want smaken verschillen.

Wil de een graag een rustige camping met natuurlijk vertier voor de kinderen. Andere families zoeken juist grote camping resorts met meerdere zwembaden, waterglijbanen, sportfaciliteiten en ander vermaak voor jong en oud.

Beide soorten kindvriendelijke campings heb ik gevonden in Spanje. Kijk je met me mee welke het zijn...?

Terug naar boven>>

Campings aan zee

Kleinschalige terrassencamping Canyelles aan de Costa Brava

Heb je zin in een strandvakantie in Spanje? Of wil je in ieder geval een strandvakantie kunnen combineren met een cultuurvakantie of actieve vakantie in Spanje? Kijk dan snel welke campings aan zee ik in Spanje heb gevonden! Kleine, maar ook grote campings. Die prachtig gelegen zijn. Aan de Costa Verde, de Costa Brava, de Costa Blanca, de Costa del Sol en meer.

Sommige campings liggen direct aan het strand. Anderen liggen op loopafstand van het strand. En een paar campings die ik heb gevonden liggen een paar minuten rijden van zee.

Terug naar boven>>

Campings waar honden welkom zijn

Op Camping Nautic Almata aan de Costa Brava mag je hond mee op vakantie

Wil je je hond mee op vakantie naar Spanje nemen?

Dan is het natuurlijk belangrijk dat je viervoeter ook welkom is op de camping.

Op een aparte pagina heb ik de mooiste campings in Spanje waar huisdieren toegestaan zijn bij elkaar gezet.

Let op: Kijk goed of honden alleen in je eigen caravan of tent zijn toegestaan, of ook in een stacaravan of bungalow van de camping!

Terug naar boven>>

Glampings in Spanje

Luxe kamperen in een glampingteno in Noord Spanje

Je kunt in Spanje op steeds meer plaatsen comfortabel kamperen in zogenaamde glamping accommodaties (afgeleid van het Engelse woord ‘glamorous camping’).

Je verblijft dan weliswaar in een tent, maar slaapt in comfortabele bedden. En afhankelijk van de glamping heb je ook een ingebouwde keuken en/of eigen badkamer met toilet.

Daarnaast beschikken steeds meer campings over comfortabele stacaravans en bungalows, waarbij je ook luxe kampeert op de camping. En op sommige plekken kun je zelfs overnachten in een boomhut!

Glamping accommodaties zijn in Spanje te vinden op campings, in kleinschalige vakantieparken of bij een landelijke B&B.

Hou je van luxe kamperen, kijk dan welke mooie glampings ik in Spanje gevonden heb:

Kampeerreizen in Spanje

Je kunt tijdens een kampeervakantie in Spanje de hele tijd op één camping verblijven.

Maar je kunt natuurlijk ook een kampeerreis door Spanje maken, waarbij je je eigen route uitstippelt.

Lijkt het je wat om een kampeerreis door Spanje te maken, maar wil je niet zelf de route uitstippelen en campings boeken? Kijk dan eens naar de kampeerreizen van ACSI reizen:

Andere sfeervolle accommodaties in Spanje

Terug naar boven>>




Nieuwe pagina's

 1. Goodfood Valencia: leuke culinaire activiteiten in Valencia

  Nov 30, 22 05:59 AM

  Het Nederlandse bedrijf Goodfood Valencia maakt een culinair feest van je vakantie in Valencia met leuke culinaire activiteiten in Spanje's paella stad. Meer>>

  Lees meer

 2. Overwinteren op de Balearen: lekker weer en weinig toeristen

  Nov 29, 22 09:35 AM

  Overwinteren op de Balearen staat voor zon, aangename temperaturen, weinig toeristen en een stuk lagere prijzen dan in de zomer. Lees meer>>

  Lees meer

 3. Vakantiehuizen van La Casita (Andalusië): rust, comfort én zwembad

  Nov 28, 22 05:08 AM

  Rust en comfort in de vakantiehuizen en het kleine vakantiepark van La Casita bij de Costa del Sol (Andalusië). Met zijn tweeën of met kids. In zomer én winter.

  Lees meer