Een zonvakantie in Spanje – zo veel meer dan zon!

Ga je op zonvakantie naar Spanje, dan kun je niet alleen genieten van het zonnetje en heerlijke stranden, maar ook van idyllische dorpjes, prachtige natuur, lekker eten en veel meer!

Natuurlijk kun je in Spanje terecht voor voordelige zonvakanties. Maar je kunt ook prachtige kleinschalige zonvakanties in Spanje houden. Die je combineert met cultuur- en natuurbelevenissen. Het hele jaar door.

Lees hier meer over de diverse zonvakanties in Spanje en de Costas in Spanje. Of ga meteen door naar mijn favoriete zonvakanties in Spanje.

Het hele jaar zonvakantie in Spanje

Weet je wat ik het mooiste vind van een zonvakantie in Spanje? Dat je er het hele jaar door van een zonvakantie kunt genieten, zelfs in de winter!

In de winter zijn vooral de Canarische Eilanden en Zuid Spanje ideale bestemmingen voor een zonvakantie in Spanje.

In het voor- en najaar  kun je naast deze twee gebieden ook heerlijk vertoeven in de regio’s Catalonië en Valencia aan de oostkust van Spanje. En natuurlijk op de Balearen.

En in de zomer kun je eigenlijk aan de hele Spaanse kust terecht voor een zonvakantie in Spanje: op de Spaanse Eilanden, aan de zuidkust en aan de oostkust van Spanje. Maar zeker ook aan kust van Noord Spanje

TIP1: Hou je niet zo van hitte en drukte? Ga dan in de zomer op vakantie naar Galicië, Asturië, Cantabrië of Baskenland in Noord Spanje!

TIP2: Zuid Spanje, de Canarische eilanden en de Balearen zijn heerlijke plekken om te overwinteren in Spanje...

Dichtbevolkte of bijna verlaten stranden

Of je nu houdt van dichtbevolkte stranden of juist bijna verlaten stranden, het kan allemaal tijdens een zonvakantie in Spanje!

De drukste stranden in Spanje vind je aan de noordoostkust van Spanje (de Costa BravaCosta Dorada en Costa Blanca) en de zuidkust (de Costa del Sol).

Kaart van de Costas in Spanje

Ga je voor rustige stranden in Spanje, dan vind ik de Costa Verde in Noord Spanje, de Costa de la Luz in zuidwest Spanje en de stranden bij natuurgebied Cabo de Gata in zuidoost Spanje echte aanraders. 

En ook aan de Costa Brava vind je bijna verlaten stranden in kleine inhammen.

TIP! Hou er rekening mee dat in de maand augustus half Spanje naar het strand trekt.

Zonvakantie met auto of vliegtuig

Wil je een paar weken met je eigen auto op vakantie naar Spanje? Dan zijn de Costa Brava, Costa Dorada en Costa Verde (inclusief Costa Vasca) ideale bestemmingen voor een zonvakantie in Spanje.

Ga je lekker lang op vakantie, dan kun je natuurlijk ook met je eigen auto doorrijden tot Zuid Spanje.

Of je neemt het vliegtuig. Vliegend ben je bijvoorbeeld in ongeveer 2,5 uur in Malaga (Costa del Sol) of op Mallorca. En in 5 uur op het Spaanse eiland Gran Canaria.

 Cultuur en natuur tijdens zonvakantie

Wat ik verder heerlijk vind aan een zonvakantie in Spanje, is het feit dat je veelal omgeven wordt door prachtige natuur en een rijke cultuur.

Waar in Spanje je ook op vakantie gaat: op minder dan twee uur rijden van de kust sta je in de bergen of in een natuurgebied. En vind je talloze traditionele dorpjes en historische steden.

Bijvoorbeeld SantanderBilbao en San Sebastian in Noord Spanje; Barcelona en Valencia aan de oostkust van Spanje; en CórdobaSevilla en Granada in Zuid Spanje.

Bovendien kun je tijdens een zonvakantie in Spanje genieten van een heerlijke culinaire cultuur! Proef bijvoorbeeld overheerlijke pintxos in Noord Spanje, paella in Valencia of boquerones in Zuid Spanje. En natuurlijk de fantastische wijnen die door heel Spanje gemaakt worden.

Voordelige of kleinschalige zonvakanties

Of je nu op zoek bent naar een voordelige zonvakantie of juist een kleinschalige zonvakantie, beiden kan in Spanje. Je vindt er grote en kleine hotels, campings en vakantieparken. Direct aan het strand of een stukje in het binnenland. Maar ook luxe vakantievilla’s, vakantiehuizen (=casas rurales), appartementen en B&B’s. Aan het strand, op het platteland, in een traditioneel dorpje of in een stad.

Ik heb het aanbod van zonvakanties naar Spanje voor je uitgezocht en opgedeeld in drie categorieën:

LET OP! Kijk goed naar wát je precies boekt: alleen accommodatie, of ook vlucht vanuit Nederland / vervoer binnen Spanje / vervoer naar accommodatie.

Kleinschalige zonvakantie Spanje

Eliza was Here 
Vakanties weg van de massa in Spanje & eilanden

La Casita 
Rustige vakantiehuizen met zwembad in Zuid Spanje

Casita Travel 
Sfeervolle vakantiehuizen in Zuid Spanje, Canarische eilanden & Ibiza

Sunweb 
Vakanties Spanje & eilanden in kleine hotels en appartementen

Voordelige zonvakantie Spanje

D-reizen
Appartementen en hotels aan Oost-& Zuidkust Spanje en op eilanden

TUI 
Hotel / vakantiehuis / appartement incl. vlucht in Spanje & eilanden

Sunweb 
Hotels en appartementen incl. vlucht in Spanje en Spaanse eilanden

Kras 
Hotels en appartementen incl. vlucht (+auto) in Spanje & eilanden

Zonvakantie Spanje voor kampeerliefhebbers

ANWB Campings

Grote en kleine campings in Spanje en op de Balearen

VacanceSelect 
Glampings, campings & vakantieparken in Noord/Oost/Zuid Spanje

Suncamp 
Campings met zwembad aan kust van Catalonië en Valencia

ACSI reizen 
Begeleide kampeerreizen naar de winterzon in Zuid+Oost Spanje

Let op! Ik heb hier niet Booking.com genoemd. Deze website gebruiken we zelf echter veel. Want je hebt er een groot en divers aanbod, kunt vaak gratis annuleren en dient meestal pas bij aankomst te betalen.

Zonvakanties in Spanje per regio

Voor de duidelijkheid vermeld ik beneden nog een keer de Spaanse regio’s waar je naartoe kunt gaan voor een zonvakantie in Spanje. Bij iedere regio vind je meer informatie over accommodaties en dergelijke.

Mijn favoriete zonvakanties in Spanje

Zelf houden we niet van massatoerisme en combineren we een zonvakantie graag met cultuur en natuur. Onze favoriete zonvakanties in Spanje zijn:

Zonvakantie Frigiliana (Andalusië)

Wat gaan we graag op vakantie naar ons appartement in bergdorp Frigiliana aan de Costa del Sol in Andalusië! We blijven er genieten van het uitzicht, de natuur, het witte dorpje, de vele restaurants en het zwembad. En natuurlijk van het strand, dat 10 minuten verderop ligt.. 

Er zijn overigens nog talrijke andere prachtige accommodaties in en rond Frigiliana.

Zonvakantie binnenland Cordoba (Andalusië)

Wat een paradijsjes zijn de landelijke vakantiehuizen van La Mimbre Rural in de provincie Cordoba. In het hart van Andalusië! Prachtige Spaanse huizen met privé zwembad, te midden van een overweldigend olijfbomenlandschap. Aan de rand van een piepklein dorpje. Of helemaal op het platteland. Hier kom ik tot rust!

Zonvakantie binnenland Malaga (Andalusië)

Al net zo geweldig vind ik de kleine vakantieparken en vakantiehuizen van La Casita in het binnenland ten westen van de stad Malaga in Andalusië! Alle accommodaties hebben een zwembad; zijn rustig gelegen in de buurt van een typisch Andalusisch dorpje; en liggen op 30 tot 60 minuten rijden van het strand.  Smullen!

Strandvakantie Calpe

Willen we een echte strandvakantie, dan gaan we naar Calpe aan de Costa Blanca in de regio Valencia. Naar een eenvoudig appartement met uitzicht op de Ifach rots, pal aan het Arenal strand. Op het brede, zachte en schone zandstrand vind je een volleybalnet en speeltuin. En erlangs een promenade met lekkere strandtentjes. Ideaal!
Nieuwe pagina's

 1. De Costa Verde in Noord-Spanje: grillige kust met groen achterland

  May 20, 20 08:32 AM

  De Costa Verde in Spanje is een heerlijke vakantiebestemming voor een strandvakantie, actieve vakantie én cultuurvakantie in Noord-Spanje!

  Lees meer

 2. Vakantie in de omgeving van Madrid: paleizen, kastelen en Middeleeuwen

  May 20, 20 05:18 AM

  Ga op vakantie in de omgeving van Spanje’s hoofdstad Madrid; lees over kastelen, koninklijke residenties, Middeleeuwse plaatsen en bergachtige natuur.

  Lees meer

 3. Casa del Patio: Een luxe B&B in de Lecrin vallei (Andalusië)

  May 18, 20 10:34 AM

  Lees waarom ik de Nederlandstalige B&B Casa del Patio in bergdorpje Pinos del Valle ideaal vind voor een ontspan-, cultuur- én actieve vakantie in Andalusië!

  Lees meer