Een stedentrip Málaga naar een stad met nieuwe topbezienswaardigheden

Wat zeg je van een stedentrip naar Málaga in Andalusië? In deze gezellige stad in de gelijknamige provincie, die gelegen is aan de Costa del Sol, kun je genieten van eeuwenoude én splinternieuwe topbezienswaardigheden.

LET OP: Per 25 augustus 2020 zijn weer alleen noodzakelijke reizen naar Spanje toegestaan en mogen we dus weer niet op vakantie naar Spanje. Lees meer>>

Vanuit Nederland vertrekken er dagelijks talrijke rechtstreekse vluchten naar deze interessante kustplaats in Zuid-Spanje. Wat een stedentrip Málaga nog eenvoudiger maakt.

Lees hier wat je kunt zien en doen tijdens je vakantie in de stad Málaga. En lees mijn tips over:

Málaga’s klassiekers

De Arabische toegangspoort van de Atarazanas markt in Malaga (Zuid Spanje)

Een stedentrip Málaga is niet compleet zonder een bezoek aan Málaga’s klassiekers: de Moorse vesting Alcazaba, het kasteel Gibralfaro, het Romeinse theater en de kathedraal van Malaga.

Deze historische bouwwerken zijn de wortels van Málaga’s eeuwenoude geschiedenis. Die helemaal terug gaan tot de Romeinse tijd. En die laten zien hoe belangrijk de stad tijdens en na de Moorse bezetting is geweest.

Een andere klassieker is voor mij de overdekte markt Mercado Atarazanas. In de Moorse tijd was de markt namelijk een scheepswerf, waarvan de voorkant aan de stadsomwalling direct bij zee lag.

De Arabische poort, die nu dient als hoofdingang van de versmarkt, maakte toen deel uit van de stadsmuur. Pas sinds eind negentiende eeuw doet het gebouw dienst als overdekte markt.

Málaga ‘s nieuwste bezienswaardigheden

De stad Malaga doet er alles aan om de van de stad een interessante toeristische bestemming te maken. Dit is te zien aan de vele nieuwe bezienswaardigheden die er de laatste jaren zijn bijgekomen in deze gezellige kustplaats in Andalusië. En die je zeker moet zien tijdens je stedentrip in Málaga.

Interessante musea

Het Centre Pompidou van Malaga (Andalusië, Spanje)

Zo zijn er de laatste jaren een aantal interessante musea bijgekomen. Te weten het Carmen Thyssen Museum (geopend in 2011), het Russisch museum (geopend in 2015) en het Centre Pompidou Málaga (eveneens geopend in 2015).

Deze nieuwe musea vormen een mooie aanvulling op de reeds bestaande musea in deze stad aan de Costa del Sol. Bijvoorbeeld het Picasso museum, dat gevestigd is in het voormalige Palacio de los Condes de Buenavista, het Glas- en Kristal museum en het Flamenco museum.

Een stedentrip naar Málaga is dus zeker ook de moeite waard als je van musea houdt.

Muelle Uno

De Muelle Uno in Málaga (Andalusië)

Daarnaast is ook een deel van de haven van Málaga een aantal jaren geleden flink onder handen genomen.

Een van de pieren in de haven van Málaga is namelijk omgetoverd tot een luxueus, futuristisch openlucht winkelcentrum: Muello Uno (=Pier 1).

Sinds eind 2011 kun je bij deze nieuwe pier winkelen, een terrasje pikken of eten in een van de vele restaurants.

Lees meer over Muello Uno in Málaga>>

Gastronomische markten in Málaga

De Atarazanas markt in Malaga (Zuid Spanje)

En sinds 2015 is de stad drie gastronomische markten rijker:

 • de Mercado Merced (de voormalige Mercado de la Merced)
 • de Plaza de Gastronomia (in de voormalige stierenring van Malaga)
 • Gourmet Experience (op het dakterras van de Corte Inglés)

Hou je lekkere hapjes, dan kun je dus je lol op tijdens je vakantie in de stad Málaga! En moet je zeker gaan proeven op de drie nieuwe gastronomische markten in Málaga. Plus uiteraard de Mercado Atarazanas, de grootste overdekte markt in het centrum van Málaga.

Strand in Málaga

Stadsstrand La Malagueta in Malaga (Zuid Spanje)

En wist je dat je je citytrip Málaga kunt combineren met een strandvakantie? Deze gezellige stad aan de Costa de Sol heeft namelijk een aantal heerlijke stranden!

Het bekendste stadsstrand van Málaga is La Malagueta, dat genoemd is naar de gelijknamige wijk waar het strand bij hoort. Het is het dichtstbijzijnde strand vanuit het centrum.

Verder in oostelijke richting liggen vervolgens nog het La Caleta strand en het Baños del Carmen strand. En ga je vanuit de haven in westelijke richting, dan kom je uit bij het San Andrés strand.

TIP! Plan je een pure strandvakantie in Zuid-Spanje? Kijk dan welke stranden de Costa del Sol nog meer rijk is...

Beleef Málaga tijdens de Feria de Agosto

Flaneren op de Feria de Agosto van Malaga (Zuid Spanje)

Als je Malaga op een andere manier wilt beleven, plan je stedentrip naar Málaga dan tijdens de Feria de Málaga (=Málaga feesten). Die ook wel Feria de Agosto (=Augustus feesten) genoemd wordt.

Tijdens deze feestweek wordt ieder jaar het einde van de Moorse overheersing in Málaga gevierd. De feesten vinden altijd plaats rond 19 augustus, omdat op 19 augustus 1487 Málaga officieel in Christelijke handen viel.

De Feria de Agosto is een van de grootste feesten in Andalusië. Net als bij de Feria de Abril van Sevilla wordt er geparadeerd, gedanst en plezier gemaakt. En draagt de lokale bevolking prachtige traditionele kostuums.

Naast de Feria de Málaga worden er in Málaga natuurlijk ook onder meer Drie Koningen, Carnaval en De Goede Week gevierd.

Verken de omgeving van Málaga

Heb je genoeg tijd? Verlang dan je stedentrip Málaga. En verken ook de omgeving van de stad.

Want de Andalusische kustplaats wordt omgeven door een prachtig berglandschap, waarin o.a. witte bergdorpen, stuwmeren en meer verborgen liggen...

Leuke activiteiten in Málaga

Verken Malaga op de fiets

Originele fietstours door Malaga met Baja Bikes

Verken deze kustplaats aan de Costa del Sol op de fiets en huur een fiets tijdens jouw stedentrip Málaga!

Of boek een Nederlandstalige fietstour bij Baja Bikes. Je kunt kiezen voor een fietstour langs de hoogtepunten van de stad of voor een alternatieve fietsroute door deze interessante kustplaats in Andalusië...

Ontspan in een Spa met Arabisch tintje

Originele fietstours door Malaga met Baja Bikes

Hou je ervan om te ontspannen in een Spa? Ervaar dan de Hammam al Andalús als je op vakantie in Málaga bent: Een comfortabele, sfeervolle en rustgevende Spa volgens oud Arabisch model; met koud-, lauw- en warmwaterbad, stoomruimte, ontspanruimte en massageruimte. Waarin je even alle drukte van alledag vergeet. En je waant in vervlogen tijden...

Sfeervolle accommodaties in Málaga

Overige tips voor een vakantie Málaga

Neem de Reisgids voor de stad Malaga mee!

Als ik op vakantie naar Malaga ga, neem ik altijd de Reisgids voor de stad Malaga mee. In deze Nederlandstalige reisgids vind je niet alleen uitgebreide informatie over de stad Malaga, maar de provincie Malaga. Met onder meer diverse routes door het Axarquía gebied. Een echte aanrader!
Nieuwe pagina's

 1. Het ontstaan van toerisme aan de Costa Blanca: Benidorm en bikini’s

  Sep 25, 20 03:31 AM

  Sinds wanneer en waarom zijn de Costa Blanca en Spanje een populaire vakantiebestemming voor Noord-Europeanen? Vind hier het antwoord!

  Lees meer

 2. Patones de Arriba: opgeknapt verlaten bergdorpje in de regio Madrid

  Sep 10, 20 02:36 AM

  Kom meer te weten over het bijzondere bergdorpje Patones de Arriba in het noorden van de regio Madrid: bouwstijl, ligging, wandel- en overnachtingsmogelijkheden

  Lees meer

 3. Een wandelvakantie Midden-Spanje door ongerepte en afwisselende natuur

  Sep 03, 20 06:52 AM

  Inspiratie voor rustgevende wandelvakanties in Midden-Spanje, met tips over wandelreizen en wandelroutes door Midden-Spanje

  Lees meer

Bewaar op Pinterest

Om te bewaren op Pinterest, klik op de button hieronder