Muelle Uno – moderne uitnodigende pier in haven Malaga

We hebben nog een paar uur over voordat we op vliegveld Malaga dienen te zijn. Dus besluiten we nog even langs te gaan bij Muelle Uno in Malaga. Oftewel Pier 1. Een van de nieuwere bezienswaardigheden van de interessante kustplaats in Zuid Spanje. De pier is anders dan ik had verwacht, maar zeker een gezellige plek in Malaga.

Benieuwd? Lees dan snel verder! En lees zeker ook even mijn praktische informatie en tips over Muelle Uno in Malaga. Over parkeren, activiteiten voor kinderen, sightseeing vanuit Muelle Uno en meer.

Gezellige pier in haven van Malaga

De Muelle Uno in Malaga is een gezellige pier in het havengebied van de Andalusische kustplaats. Waar cruise schepen aanleggen, plezierboten hun thuishaven hebben en vrachtschepen hun waren laden en lossen.

De pier staat bekend om zijn gigantische witte pergola (zo zie ik het bouwwerk tenminste) die een groot stuk van de Paseo del Muelle Uno siert. En die de pier een moderne, uitnodigende uitstraling geeft.


Ik had verwacht dat over de gehele lengte van deze witte pergola winkels en restaurants liggen. Maar dit blijkt niet helemaal waar te zijn. Er liggen weliswaar een paar winkel en restaurants langs het witte kunstwerk. Maar de meeste winkels, terrassen en restaurants liggen aan een ander stuk van de Paseo del Muelle Uno.

Muelle Uno is behoorlijk toeristisch (mede omdat hier de cruise schepen aanleggen). Maar toch vind ik het een leuke plek. Ik vind het bovendien prachtig om te zien hoe de haven van Malaga hierdoor is opgeknapt. Ook de lokale bevolking komt er overigens graag nu. Om over de promenade te flaneren. Maar ook om te sporten.

Sightseeing vanuit Muelle Uno

Ik zei het al: je kunt winkelen en een terrasje pikken aan de Muelle Uno in Malaga. En natuurlijk kun je flaneren onder het witte kunstwerk op een deel van de promenade.

Maar je kunt van hieruit ook het gehele havengebied en zelfs de rest van Malaga verkennen. Met een toeristentreintje of een huurfiets. Of met een van de boten die je vanaf de Muelle Uno mee op sightseeing nemen in de Baai van Malaga (=Bahía de Málaga).

Kunstmuseum bij Muelle Uno in Malaga

Hou je van kunst? Combineer Muelle Uno dan met een bezoek aan kunstmuseum Centre Pompidou Málaga. De eerste dependance buiten Frankrijk van het beroemde Centre Pompidou in Parijs. Die begin 2015 zijn deuren heeft geopend in deze havenstad in Zuid Spanje.

Het museum herbergt een vaste collectie van meer dan negentig kunstwerken van onder andere Picasso en Miró. Die allemaal afkomstig zijn uit het Centre Pompidou in Parijs.

Activiteiten voor kinderen in Muelle Uno

Neem je kroos mee naar Muelle Uno als je met kinderen op vakantie in Malaga bent! Ze kunnen er lekker rondrennen, boten kijken en vissen zoeken (wij zagen er behoorlijk veel in de haven!). Bij het fietsverhuurbedrijf QQBikes kun je verder skelters huren. En jongere kinderen kunnen zich uitleven in de speeltuin aan het begin van de pier.

Bovendien kun je dus vanaf Muelle Uno per boot de Baai van Malaga verkennen en misschien zelfs dolfijnen spotten. Of met een toeristentreintje de omgeving leren kennen.


Houden jullie van ijs? Ga dan bij een ijsje eten bij Conico! De ijssalon ligt rechts naast de ingang van de openbare toiletten van Muelle Uno.

Praktische informatie

Parkeren

Wij hebben de auto geparkeerd in de parkeergarage Muelle Uno – Puerto de Malaga. Die 24 uur per dag geopend is. Ideaal!

Zodra je de parkeergarage uitkomt, zie je aan je linkerkant een gekleurde kubus, waarin het Centre Pompidou Malaga zich bevindt. En aan de rechterkant de moderne witte pergola van de Muello Uno.

Toeristentreintje

De Tren Panorámico, Malaga's toeristentreintje, is de eerste toeristentrein in Spanje die werkt op zonne-energie. Voor een rit van ongeveer 25 minuten betaal je €3 per persoon.

De halte van Muelle Uno bevindt zich ongeveer tegenover de aanlegplaats van de sightseeing boten.

Sightseeing baai van Malaga

Als je per boot de baai van Malaga wilt verkennen, kun je vanuit Muello Uno in Malaga twee boten nemen (misschien nog meer, maar die heb ik niet gezien). Te weten de boot van La Pinta Cruceros en de catamaran van Mundo Marino

Beide boottochten duren ongeveer een uur en kosten €10 per persoon.

De boottocht van La Pinta Cruceros is gratis als je Malaga Experience van City Sightseeing Malaga hebt.

TIP! Met de laatste catamaran van Mundo Marino kun je iedere dag de zonsondergang vanaf het water zien. De boottocht duurt 1,5 uur en kost €12 per persoon. Het is handig om van tevoren je kaartje online kopen.


Keer terug van Muelle Uno Malaga naar Vakantie Malaga
Keer terug naar Spanje voor JouNieuwe pagina's

 1. Een kindervakantie in Catalonië, pret in de bergen en aan de Costa's

  Sep 05, 19 06:06 AM

  Een kindervakantie in Catalonië, dat zal wel aan het strand zijn. Maar dat hoeft helemaal niet. In de binnenlanden vind je volop leuke activiteiten voor de kinderen, lees maar.

  Lees meer

 2. Idyllische vakantiehuizen van Casa Mauri in de Spaanse Pyreneeën

  Sep 02, 19 04:36 AM

  Review over de vakantiehuizen van Casa Mauri in een op een rotspunt gelegen bergdorpje aan de voet van de Spaanse Pyreneeën in Catalonië op Spanje voor Jou.

  Lees meer

 3. Cabo de Gata in Almería – grootste beschermd kustgebied van Andalusië

  Aug 29, 19 10:46 AM

  Info en tips voor een vakantie in natuurpark Cabo de Gata in de provincie Almería (Andalusië): bezienswaardigheden, georganiseerde reizen en accommodaties.

  Lees meer