Een vakantie in Spanje met hond

Wat is handig om te weten voor een vakantie in Spanje met hond? Op welke stranden in Spanje zijn honden welkom? En in welke hotels, vakantiehuizen of campings in Spanje mag je je hond meenemen?

Dit en meer heb ik voor je uitgezocht. Lees alles door. Of ga direct naar het onderwerp dat je interesseert: 

Weetjes voor Spanje vakantie met hond

Denk aan het volgende als je je hond mee op vakantie naar Spanje neemt: 

 1. Je hond dient een dierenpaspoort volgens Europees model te hebben (verkrijgbaar bij de dierenarts).
 2. Je hond dient een identificatiechip te dragen.
 3. Je hond dient een geldige vaccinatie tegen hondsdolheid (=rabiës) te hebben (minstens 1 maand van tevoren gegeven en max 1 jaar oud).
 4. Je hond mag niet los in de auto zitten als je rijdt (tenzij hij in de achterbak met afscheiding zit).
 5. Ruim poep op. In de bebouwde kom, maar ook op het strand. Je kunt een behoorlijke boete kunt krijgen als je het niet doet.
 6. Zeker in de zomer kan het behoorlijk warm in Spanje zijn. Zorg er daarom voor dat je altijd water voor je hond bij je hebt. En neem een parasol mee als je naar het strand gaat.
 7. Zie je ergens een pipi-can? Dit is een hondenuitlaatplaats:).
 8. Krijgt je hond tijdens/na je vakantie in Spanje zweren op zijn huid of rond zijn mond/neus, controleer dan of hij Leishmaniasis heeft, een ziekte die honden via een steek van een zandvlieg kunnen oplopen.

Vliegen naar Spanje met hond

Wil je je hond in het vliegtuig meenemen als je op vakantie naar Spanje gaat? Controleer dan van tevoren heel goed bij de vliegtuigmaatschappij of dit mag en welke voorwaarden hiervoor gelden.

Want sommige vliegtuigmaatschappijen accepteren wel honden aan boord (bijvoorbeeld Transavia, KLM, Iberia en Vueling). En anderen niet (bijvoorbeeld RyanAir en Easyjet).

Meer informatie over het vliegen met een hond vindt je op de websites van de afzonderlijke vliegtuigmaatschappijen (zoek bijvoorbeeld op hond).

Stranden waar honden toegelaten zijn

Vind jij het ook zo fijn om naar het strand te gaan als je op vakantie in Spanje met je hond bent? Honden zijn helaas niet welkom op alle stranden in Spanje. Maar gelukkig komen er ieder jaar meer hondenstranden (in het Spaans: Playa para perrosPlaya canina of Playa can) bij.

Redcanina heeft de hondenstranden in Spanje in kaart gebracht. Het resultaat is te zien op onderstaand kaartje. Door op een plaatje te klikken, krijg je informatie over de naam van een hondenstrand en wanneer en hoe honden er zijn toegestaan.

Uitleg bij kaart van hondenstranden in Spanje

Opdat je de informatie ook begrijpt als je geen Spaans spreekt, geef ik hier kort uitleg over de betekenis van verschillende zinnen:

 • Los perros pueden pasear libremente/sueltos durante todo el año = honden mogen het hele jaar los rondlopen;
 • Abierta todo el año = het hele jaar open;
 • Sin restricciones horarias = zonder tijdslimiet (dus 24 uur per dag);
 • Sin restricciones horarias en verano = zonder tijdslimiet in de zomer (dus buiten zomerseizoen zijn honden niet of maar gedeeltelijk toegestaan);
 • Admite perros en verano a cualquier hora = staat in de zomer honden toe op elk moment van de dag.

Regels voor hondenstranden in Spanje

Op alle hondenstranden in Spanje geldt sowieso dat je: 

 • je hond onder controle hebt;
 • ervoor zorgt dat je hond andere mensen niet lastig valt;
 • hondenpoep opruimt;
 • de hondenpaspoort bij je hebt.

Op het bordje bij de ingang van een hondenstrand lees je vervolgens in welke periode je hond op het strand mag komen, of hij los mag lopen ed. Het is dus belangrijk dat je het bordje goed leest voordat je met je hond het strand op gaat in Spanje!

Campings waar honden welkom zijn

Ben je voor je vakantie in Spanje met hond op zoek naar een camping waar honden toegestaan zijn? Op mijn pagina “Sfeervolle campings in Spanje” kun je per regio campings zoeken.

Je komt dan terecht bij kleinschalige, mooi gelegen, sfeervolle en kindvriendelijke campings én campings waar honden toegelaten worden.

Hotels en vakantiehuizen met honden

Op Belvilla vind je vakantiehuizen in Spanje waar honden welkom zijn

Verder kun je ook op Booking.com zoeken op vakantiehuizen en hotels in Spanje voor honden. Dit doe je door in de linker kolom onder het kopje “voorziening” de optie “huisdieren toegestaan” aan te vinken.

Meer tips voor Spanje vakantie met hond

Heb jij nog een goede tip voor als je met je hond op vakantie naar Spanje gaat? Neem dan contact met me op, zodat ik de informatie toe kan voegen.
Nieuwe pagina's

 1. Een kindervakantie in Catalonië, pret in de bergen en aan de Costa's

  Sep 05, 19 06:06 AM

  Een kindervakantie in Catalonië, dat zal wel aan het strand zijn. Maar dat hoeft helemaal niet. In de binnenlanden vind je volop leuke activiteiten voor de kinderen, lees maar.

  Lees meer

 2. Idyllische vakantiehuizen van Casa Mauri in de Spaanse Pyreneeën

  Sep 02, 19 04:36 AM

  Review over de vakantiehuizen van Casa Mauri in een op een rotspunt gelegen bergdorpje aan de voet van de Spaanse Pyreneeën in Catalonië op Spanje voor Jou.

  Lees meer

 3. Cabo de Gata in Almería – grootste beschermd kustgebied van Andalusië

  Aug 29, 19 10:46 AM

  Info en tips voor een vakantie in natuurpark Cabo de Gata in de provincie Almería (Andalusië): bezienswaardigheden, georganiseerde reizen en accommodaties.

  Lees meer