Op vakantie naar Spanje met je hond

Wat is handig om te weten voor een vakantie in Spanje met hond? Op welke stranden in Spanje zijn honden welkom? En in welke hotels, vakantiehuizen of campings in Spanje mag je je hond meenemen?

Dit en meer heb ik voor je uitgezocht. Lees alles door of ga direct naar het onderwerp dat je interesseert: 

Weetjes voor als je met een hond op vakantie naar Spanje gaat

Denk aan het volgende als je je hond mee op vakantie naar Spanje neemt: 

 1. Je hond dient een dierenpaspoort volgens Europees model te hebben (verkrijgbaar bij de dierenarts).
 2. Je hond dient een identificatiechip te dragen.
 3. Je hond dient een geldige vaccinatie tegen hondsdolheid (=rabiës) te hebben (minstens 1 maand van tevoren gegeven en max 1 jaar oud).
 4. Je hond mag niet los in de auto zitten als je rijdt (tenzij hij in de achterbak met afscheiding zit).
 5. Ruim poep op. In de bebouwde kom, maar ook op het strand. Je kunt een behoorlijke boete kunt krijgen als je het niet doet.
 6. Zeker in de zomer kan het behoorlijk warm in Spanje zijn. Zorg er daarom voor dat je altijd water voor je hond bij je hebt. En neem een parasol mee als je naar het strand gaat.
 7. Zie je ergens een pipi-can? Dit is een hondenuitlaatplaats:).
 8. Krijgt je hond tijdens/na je vakantie in Spanje zweren op zijn huid of rond zijn mond/neus, controleer dan of hij Leishmaniasis heeft, een ziekte die honden via een steek van een zandvlieg kunnen oplopen.

Terug naar boven>>

Met een hond naar Spanje vliegen

Vliegen naar Spanje met hond

Wil je je hond in het vliegtuig meenemen als je op vakantie naar Spanje gaat? Controleer dan van tevoren heel goed bij de vliegtuigmaatschappij of je je huisdier mee aan boord mag nemen en welke voorwaarden hiervoor gelden.

Want sommige vliegtuigmaatschappijen accepteren wel honden aan boord en anderen niet (bijvoorbeeld RyanAir en Easyjet). Maatschappijen die wél huisdieren in het vliegtuig toelaten zijn bijvoorbeeld TransaviaVuelingKLM en Iberia.

Terug naar boven>>

Stranden waar honden toegelaten zijn

Vind jij het ook zo fijn om naar het strand te gaan als je op vakantie in Spanje met je hond bent? Honden zijn helaas niet welkom op alle stranden in Spanje. Maar gelukkig komen er ieder jaar meer hondenstranden (in het Spaans: Playa para perrosPlaya canina of Playa can) bij.

Redcanina heeft de hondenstranden in Spanje in kaart gebracht. Het resultaat is te zien op onderstaand kaartje. Door op een plaatje te klikken, krijg je informatie over de naam van een hondenstrand en wanneer en hoe honden er zijn toegestaan.

Uitleg bij kaart van hondenstranden in Spanje

Opdat je de informatie ook begrijpt als je geen Spaans spreekt, geef ik hier kort uitleg over de betekenis van verschillende zinnen:

 • Los perros pueden pasear libremente/sueltos durante todo el año = honden mogen het hele jaar los rondlopen;
 • Abierta todo el año = het hele jaar open;
 • Sin restricciones horarias = zonder tijdslimiet (dus 24 uur per dag);
 • Sin restricciones horarias en verano = zonder tijdslimiet in de zomer (dus buiten zomerseizoen zijn honden niet of maar gedeeltelijk toegestaan);
 • Admite perros en verano a cualquier hora = staat in de zomer honden toe op elk moment van de dag.

Terug naar boven>>

Regels voor hondenstranden in Spanje

Op alle hondenstranden in Spanje geldt sowieso dat je: 

 • je hond onder controle hebt;
 • ervoor zorgt dat je hond andere mensen niet lastig valt;
 • hondenpoep opruimt;
 • de hondenpaspoort bij je hebt.

Op het bordje bij de ingang van een hondenstrand lees je vervolgens in welke periode je hond op het strand mag komen, of hij los mag lopen ed. Het is dus belangrijk dat je het bordje goed leest voordat je met je hond het strand op gaat in Spanje!

Terug naar boven>>

Campings waar honden welkom zijn

Met je hond varen op de wateren rond Camping Nautic Almata

Neem jij jouw viervoeter graag mee op kampeervakantie in Spanje? Dan is het belangrijk om te weten of je hond welkom is op een camping.

Ik ben daarom op zoek gegaan naar sfeervolle en mooi gelegen campings in Spanje waar je je hond mee op vakantie mag nemen. En heb deze op een aparte pagina bij elkaar gezet:

Hotels en vakantiehuizen waar honden welkom zijn

Ben je op zoek naar een hotel of vakantiehuis in Spanje waar je je hond mee op vakantie mag nemen?

Op de Nederlandstalige websites van Natuurhuisje en Interhome vind je talrijke vakantiehuizen en appartementen in Spanje waar honden welkom zijn. 

En op Booking.com kun je zoeken naar vakantiehuizen, hotels en andere soorten vakantiewoningen in Spanje die honden toelaten. Dit doe je door in de linker kolom onder het kopje “voorziening” de optie “huisdieren toegestaan” aan te vinken:

Tip! Een écht hondenhotel is TRUST Resort Canino in het achterland van de Costa Blanca (tussen Dénia en Jalón). Alleen je hond kan er blijven slapen. Maar samen kunnen jullie er zwemmen, trainen en in contact komen met andere hondenliefhebbers...

Meer tips voor Spanje vakantie met hond

Heb jij nog een goede tip voor als je met je hond op vakantie naar Spanje gaat? Neem dan contact met me op, zodat ik de informatie toe kan voegen.

Terug naar boven>>