Charmante hotels in Spanje: van resorts tot kleine boutique hotels

Denk jij bij een hotel in Spanje aan een resort aan de kust om zorgeloos te genieten van een zonvakantie? Of denk jij aan een klein boutique hotel, een parador of een agriturismo, in een historische stad of midden in de natuur? Je vindt het allemaal in dit uitgestrekte land in Zuid-Europa!

Ik ben op zoek gegaan naar de mooiste hotels in Spanje. Op deze pagina vertel ik meer over de soorten hotels die je in Spanje kunt vinden:

Wil je weten wat ik de mooiste hotels in Spanje vind? Klik dan op het kaartje hiernaast of op de link van de beschrijving van een gebied om te ontdekken wat mijn favoriete hotels in Spanje zijn. Ik heb de hotels namelijk per gebied verzameld:

Kleinschalige hotels in Spanje

Kleinschalige hotels in Spanje

Wat zijn er veel prachtige kleinschalige hotels in Spanje, die zich bevinden in een historische stad, een authentiek Spaans dorpje, midden in de natuur of aan zee. Ze zijn vaak gevestigd in historische gebouwen: in landhuizen, boerderijen, kastelen of paleizen.

Deze kleine hotels in Spanje kunnen in grootte variëren van een paar kamers in een B&B tot een twintigtal kamers in bijvoorbeeld een Parador hotel in Spanje.

Ook voor wat betreft comfort kunnen de hotels variëren. De kleinschalige hotels die ik op mijn website noem, zijn allemaal comfortabel, maar het ene hotel is luxer dan het andere. Is het een klein luxe hotel met extra veel comfort en bijzondere uitstraling, dan noem ik het een boutique hotel (dit kan ook een design hotel of een wellness hotel zijn). Anders noem ik het een charme hotel of een romantisch hotel.

Is het hotel verder gevestigd in een (voormalige) boerderij, dan noem ik het een agriturismo (het woord “agriturismo” betekent letterlijk “toerisme op het platteland” en is ontstaan in Italië). Op aparte pagina's lees je meer over:

Op de hotel pagina’s van de verschillende gebieden in Spanje vind je bovendien nog veel meer prachtige kleine hotels:

Terug naar boven>>

Resorts in Spanje

Resorts in Spanje

Lijkt het je wat om op vakantie te gaan in een resorts of een all-inclusive hotel in Spanje? Deze zijn op het Spaanse vasteland vooral te vinden aan de Costa del Sol in Andalusië plus de Costa Dorada in het zuiden van Catalonië.

En uiteraard liggen er ook heerlijke resorts op de Spaanse eilanden: op de Balearen eilanden Mallorca, Menorca en Ibiza; plus op de Canarische eilanden Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote en Fuerteventura.

Bij veel resorts kun je kiezen uit logies en ontbijt, half-pension of all-inclusive.

Op de hotel pagina’s van de verschillende gebieden in Spanje ontdek je wat ik de mooiste resorts en all-inclusive hotels in Spanje vind: 

Terug naar boven>>

Hotels aan zee in Spanje

Hotels aan zee in Spanje

Zoek jij een hotel aan zee in Spanje? Per Spaanse costa heb ik de mooiste hotels voor je verzameld! Sommige hotels liggen direct aan zee. Anderen liggen op korte rij-afstand van de zee en hebben een prachtig uitzicht op zee. 

Aan de Costa del Sol (de kust van de provincie Málaga in Andalusië) plus de Costa Dorada (provincie Tarragona in Catalonië) vind je grote resorts die vaak directe toegang tot een zacht zandstrand hebben. Aan de overige Spaanse costas zijn de hotels wat kleinschaliger. 

Dit betekent overigens niet dat je aan de Costa del Sol en Costa Dorada géén kleinere hotels aan zee vindt. Deze liggen alleen een beetje weg van het strand, maar nog steeds op korte loop- of rij-afstand van het strand en vaak met een prachtig uitzicht op zee.

En daarnaast vind je natuurlijk ook talrijke hotels aan zee op de Spaanse eilanden, zowel op de Balearen als op de Canarische eilanden! Wil je verblijven in een resort, ga dan op vakantie naar bijvoorbeeld Mallorca, Menorca, Tenerife of Gran Canaria. Zoek je een rustig klein hotel, kijk dan ook eens welke hotels ik op La Palma, Lanzarote of La Gomera gevonden heb.

Op de hotel pagina’s van de verschillende costas in Spanje deel ik mijn favoriete hotels aan zee met je:

Hotels aan zee in Zuid-Spanje

Hotels aan zee in Oost-Spanje

Hotels aan zee in Noord-Spanje

Terug naar boven>>

Kindvriendelijke hotels in Spanje

Kindvriendelijke hotels in Spanje

Kindvriendelijke hotels in Spanje zijn voor mijn niet alleen grote hotels met meerdere zwembaden, glijbanen en animatie.

Het zijn voor mij net zo goed kleinschalige hotels met een zwembad en misschien wat speeltoestellen in een grote tuin waarin kinderen heerlijk kunnen ravotten.

Verder dienen kindvriendelijke hotels in Spanje in mijn ogen te beschikken over familiekamers / met elkaar verbonden kamers, kinderbedden en kinderstoeltjes voor de kleintjes. En het liefste dienen er ook spelletjes, speelgoed, tafeltennis/tafelvoetbal of iets dergelijks te zijn.

Op de hotel pagina’s van de verschillende gebieden in Spanje vind je mijn kindvriendelijke hotels :

Terug naar boven>>