Sfeervolle vakantiehuizen in Spanje op de mooiste plekken

Vakantiehuizen in Spanje vind je in vele soorten en maten. Ik ben op zoek gegaan naar sfeervolle vakantiehuizen en vakantievilla's in Spanje die prachtig gelegen zijn en van waaruit je het echte Spanje beleeft. Dit kunnen vakantiehuizen met privé zwembad, luxe vakantiehuizen of vakantiehuizen aan zee zijn, maar ook natuurhuizen en casas rurales. 

Lees hier meer over de soorten vakantiehuizen die je in Spanje kunt vinden en ontdek wat ik de mooiste vakantiehuizen vakantiehuizen in Spanje vind:

Weet je al in welk gebied in Spanje je op vakantie wilt? Klik dan in de kaart op de regio van je interesse of op de link van een regio en ontdek wat ik de mooiste vakantiehuizen in Spanje vind:

Tip! Beneden aan de pagina lees je wat ik de beste aanbieders van vakantiehuizen in Spanje vind.

Vakantiehuizen met zwembad

Lijkt het je wat om op vakantie te gaan in een vakantiehuis met privé zwembad in Spanje, zodat je in volle privacy kunt genieten van een zonvakantie, gezinsvakantie of ontspanvakantie?

Dan maak je borst maar nat, want je vindt er heerlijke vakantiehuizen met eigen zwembad! Dit kunnen villa's in mooie villawijken zijn, maar ook  vakantiehuizen die helemaal voor zichzelf liggen op het Spaanse platteland.

Ik ben op zoek gegaan naar sfeervolle vakantiehuizen in Spanje die een eigen zwembad hebben en die bovendien prachtig gelegen zijn.

NB. Ik heb ook een aantal vakantiehuizen met gezamenlijk zwembad gevonden. In dit geval schrijf ik dit echter duidelijk in de beschrijving van een vakantiehuis.

Terug naar boven>>

Luxe vakantiehuizen in Spanje

Wist je dat er meer en meer luxe vakantiehuizen in Spanje zijn waarin je kunt genieten van volop comfort?

Dit kunnen moderne villa's met minimalistische inrichting zijn. Maar het kunnen ook prachtig opgeknapte traditionele landhuizen zijn, met een strakke of juist een warme inrichting.

In deze huizen ben je verzekerd van comfortabele bedden, een goede plus volledige keukeninventaris, afwasmachine, wasmachine, zwembad en meer.

Op een aparte pagina lees je wat ik de allermooiste luxe vakantiehuizen in Spanje vind. En ik ben bezig om ook per regio mijn favoriete luxe vakantiehuizen voor je bij elkaar te zetten. Deze vind je op de vakantiehuizen-pagina van een bepaalde regio in Spanje>>.

Terug naar boven>>

Natuurhuizen & casas rurales

Veel vakantiehuizen in Spanje liggen op het platteland, midden in de natuur. Ze worden omgeven door fantastische natuurlandschappen waarin je helemaal tot rust komt en waarin je kunt wandelen, fietsen en meer.

Sommige natuurhuizen hebben een eenvoudige rustieke inrichting, anderen hebben een uiterst comfortabele inrichting en bevinden zich vaak in opgeknapte boerderijen, landhuizen, molens en meer.

Daarnaast zijn er landelijke vakantiehuizen in Spanje die gelegen zijn in kleine dorpen. Ook deze vakantiehuizen noem ik op mijn website natuurhuizen.

In Spanje wordt een natuurhuis een casa rural (=huis op het platteland) genoemd. De meeste casas rurales worden in zijn geheel verhuurd, maar sommigen bestaan uit verschillende vakantiewoningen. Deze vakantiewoningen noem ik op mijn website appartementen.

Ik ben bezig om per regio mijn favoriete natuurhuizen voor je bij elkaar te zetten. Je vindt ze op de vakantiehuizen-pagina van een Spaanse regio>>.

Let op: Casas rurales die losse kamers verhuren heb ik opgenomen in het overzicht van kleinschalige hotels in Spanje).

Terug naar boven>>

Vakantiehuizen aan zee

En dan zijn er nog vakantiehuizen aan zee in Spanje, die op maximaal 10 minuten rijden van de zee liggen.

Ik heb er voor gekozen om niet alleen vakantiehuizen die direct aan zee liggen hier te noemen, omdat veel vakantiehuizen aan de Spaanse Costas en op de Spaanse eilanden zich bevinden in de heuvels/bergen direct aan de kust.

Zij zijn rustig en mooi gelegen plus hebben vaak een prachtig uitzicht op zee. Bovendien sta je vanuit een vakantiehuis aan zee zó op het strand, wat handig is als je tijdens je zonvakantie in Spanje lekker vaak naar het strand wilt...

Ik ben bezig om per regio de mooiste vakantiehuizen aan zee bij elkaar te zetten. Je vindt ze op de vakantiehuizen-pagina van een regio in Spanje>>.

Terug naar boven>>

Aanbieders van vakantiehuizen in Spanje

Wist je dat er eigenlijk best wat Nederlandstalige aanbieders van vakantiehuizen in Spanje zijn? Afhankelijk van je wensen, kan ik de volgende aanbieders aanbevelen: 

Spanje-specialisten met persoonlijke aandacht

Vind je persoonlijke aandacht en goede communicatie belangrijk? Dan kan ik de kleinschalige vakantiehuizenaanbieders La Casita en Casita Travel warm aanbevelen!

Bij beide Spanje specialisten ben je ervan verzekerd dat een vakantiehuis door een medewerker van La Casita of Casita Travel bezocht is en dat er een persoonlijke relatie met de eigenaar én de huurder van een huis is.

Spanje-specialist Casita Travel

Via Casita Travel kun je een vakantiehuis met eigen zwembad aan de Costa Blanca, op Ibiza en op de Canarische eilanden huren.

Dit zijn meer en meer luxe villa's in Ibiza stijl.

Een deel van de huizen heeft een verwarmbaar zwembad (vooral aan de Costa Blanca en op Lanzarote) en kan in de winter bovendien voordelig gehuurd worden.

Spanje-specialist La Casita

La Casita biedt vakantiehuizen met privé zwembad én twee kleinschalige vakantieparken aan in het achteland van de Costa del Sol (provincie Málaga, Andalusië), op minder dan 1,5 uur rijden van vliegveld Málaga, die het hele jaar door gehuurd kunnen worden.

Bovendien organiseert deze Spanje specialist een paar keer per week Nederlandstalige activiteiten voor haar gasten. En in de winter kun je voordelig overwinteren in een vakantiehuis of kleinschalig vakantiepark van La Casita.

Aanbieders met groot aanbod aan vakantiehuizen

Vind je vooral voor een groot aanbod aan vakantiehuizen in Spanje belangrijk, kijk dan eens bij de volgende aanbieders:

  1. Interhome: Biedt meer dan 3.000 vakantiehuizen en appartementen in Spanje aan: aan de Costas en op de Spaanse eilanden. Bovendien heeft iemand van Interhome altijd een huis bezocht en staat een persoonlijke relatie met de eigenaar bij Interhome hoog in het vaandel.
  2. Natuurhuisje: Biedt meer dan 700 vakantiehuizen in de natuur in Spanje aan: aan de kust, in het binnenland en op de Spaanse eilanden.
  3. Booking: Heeft een bijna oneindig aanbod aan hotels, B&B's en vakantiehuizen. Kun je bij andere aanbieders geen vakantiehuis vinden, dan is de kans groot dat je op Booking wél slaagt. Een ander voordeel van Booking vind ik bovendien dat je meestal gratis kunt annuleren en pas hoeft te betalen op de plek van bestemming.

Terug naar boven>>


Andere sfeervolle accommodaties in Spanje