Sfeervolle en mooi gelegen vakantiehuizen in Zuid-Spanje

Geniet van je vrijheid en proef de lokale sfeer als je verblijft in een vakantiehuis in Zuid-Spanje! Ik ben voor je op zoek gegaan naar karakteristieke vakantiehuizen en appartementen in Zuid-Spanje, die liggen in een mooie omgeving. Dit kan zijn aan de kust, maar ook in de bergen of in een vallei in het binnenland. In een eeuwenoude stad, een typisch wit dorpje, een klein vakantiepark of midden op het platteland. 

Een van de vele sfeervolle en mooi gelegen vakantiehuizen in Zuid Spanje

De vakantiehuizen kunnen zich bevinden in traditionele huizen, in villa's of in bijzondere accommodaties als een grotwoning.

Bovendien beschikken de meeste vakantiehuizen over een gedeeld om privé zwembad, wat zeker in de zomer heerlijk is om af te koelen. Sommige zwembaden zijn verwarmd, zodat je zelfs in de winter kunt zwemmen...

De mooiste vakantiehuizen in Zuid-Spanje heb ik voor je bij elkaar gezet. Per regio en per costa, opdat je sneller vind wat je zoekt:

Vakantiehuizen in Zuid-Spanje per regio

De vakantiehuizen die ik in het zuiden van Spanje gevonden heb, bevinden zich niet alleen in Andalusië, maar ook in Murcia en het zuidelijkste deel van de regio Valencia: de provincie Alicante. Want ook in deze gebieden is het in de winter nog aangenaam warm en schijnt de zon veel.

Opdat je gerichter kunt zoeken, heb ik de vakantiehuizen in Andalusië opgesplitst per provincie

Vakantiehuizen in Zuid-Spanje per Costa

Voor het geval je een vakantiehuis aan een specifieke kust in Zuid-Spanje zoekt, heb ik ook een overzicht gemaakt van vakantiehuizen aan de Costa del Sol (provincie Málaga), Costa de la Luz (provincies Huelva en Cádiz), Costa Tropical (provincie Granada), Costa Cálida (regio Murcia) en Costa Blanca (provincie Alicante).

Tip: De vakantiehuizen in Zuid-Spanje zijn niet alleen heerlijk om in de zomer op vakantie te gaan, maar ook in de lente, herfst én winter!

Overwinteren in vakantiehuis Zuid-Spanje

Doordat het ook in de winter nog aangenaam warm is in het zuiden van Spanje en de zon er ook dan nog veel schijnt, zijn vakantiehuizen in de regio Andalusië, de regio Murcia en de provincie Alicante het hele jaar door een heerlijke bestemming voor een Spanje vakantie: in de zomer, de lente, de herfst én de winter!

Sommige huizen hebben zelfs speciale tarieven in het laagseizoen, zodat je er goedkoop kunt overwinteren

Aanbieders vakantiehuizen in Zuid-Spanje

Voor meer vakantiehuizen in Zuid-Spanje kun je kijken op de websites van Casita Travel, Natuurhuisje en Belvilla.

Wil je op het laatste moment een vakantiehuis boeken, dan vind ik Booking.com handig.
Nieuwe pagina's

 1. Grote én kleine campings aan de Costa Blanca in de provincie Alicante

  Jan 21, 22 12:04 PM

  Zoek je een grote camping aan de Costa Blanca met massa's waterpret en ander vertier voor kinderen of juist een rustige kleine camping? Bekijk mijn favorieten!

  Lees meer

 2. Campings aan de Costa Dorada: waterpret, brede stranden en rustige zee

  Jan 20, 22 02:49 AM

  Op zoek naar een gezellige camping aan de Costa Dorada in het zuiden van Catalonië? Dit zijn mijn favorieten! Kindercampings met waterpret, campings aan zee,...

  Lees meer

 3. Nederlandstalige B&B Lasnavillasmm in Andalusië voor wandel-&fietsfans

  Jan 14, 22 11:24 AM

  Zoek je een B&B in Andalusië om te wandelen of fietsen? B&B Lasnavillasmm heeft Nederlandse fiets-/wandelroutes, wandelreizen & fietsreizen in provincie Granada

  Lees meer

Bewaar op Pinterest

Om te bewaren op Pinterest, klik op de button hieronder