Een kindervakantie Spanje – voor avonturiers en levensgenieters

Een kindervakantie naar Spanje, wij zijn er dol op! Met de kinderen op zoek naar verlaten stranden aan de kust, op avontuur in de natuur of terug de tijd in. Het kan allemaal tijdens een gezinsvakantie in Spanje! En willen de kinderen graag naar een pretpark, waterpark of dierentuin? Ook hiervan zijn er genoeg te vinden in dit Mediterrane land.

Kinderen spelen aan het bergmeer bij El Berrueco (Madrid)

Doe hier ideeën op voor als je met kinderen op vakantie naar Spanje wilt. Over:

Ga op avontuur in de natuur

Een herder tijdens onze wandeling buiten Capileira in natuurgebied Las Alpujarras (Andalusië)

Er is zoveel te beleven in de prachtige en afwisselende Spaanse natuur! Ook voor kinderen! Aan de kust, maar zeker ook in het binnenland. In een bos, in de bergen of langs een rivier.

Hóe je tijdens een kindervakantie in Spanje op avontuur in de natuur wilt, is helemaal aan jullie. Voor een beetje actie neem je bijvoorbeeld de auto naar de bergen of een natuurpark, om er te wandelen, op rotsen te klauteren, te picknicken en misschien wel te zwemmen bij een waterval.

En wil je meer avontuur tijdens je gezinsvakantie in Spanje? Dan kun je bijvoorbeeld ook gaan fietsen in de bergen, kajakken of klimmen (tegen rotsen, in een grot of in een klimpark in Spanje).

Geniet van de vele verschillende dieren

Dieren bewonderen in het Oceanográfico in de stad der Kunsten en Wetenschappen in Valencia

Houden jullie van dieren? Dan kunnen jullie natuurlijk naar een dierentuin in Spanje tijdens jullie kindervakantie in Spanje. Maar ook naar andere plekken.

Zo is er buiten Madrid bijvoorbeeld een opvangplaats voor verstoten ezels (Burrolandia) en een natuurcentrum voor gewonde dieren uit de Sierra de Madrid (Cañada Real), kun je in het binnenland van Malaga kijken hoe wolven in het wild leven (Lobo Park) en zie je in natuurpark Monfragüe in Extremadura ontzettend veel verschillende roofvogels en trekvogels bij elkaar.

Maak een reis terug in de tijd

Met het toeristentreintje op verkenning door Middeleeuwse stad Avila in Midden Spanje

Spanje is in de loop der tijd door veel verschillende volkeren bewoond geweest.

Er is heel wat afgevochten. En Spanje heeft grote rijkdom gekend. En dit zie je! In prachtige oude kastelen, burchten en paleizen. En in Middeleeuwse plaatsen waarin de tijd stil lijkt te hebben gestaan.

Maar je kunt bijvoorbeeld ook zien hoe Romeinen vroeger leefden. En wil je nog verder terug in de tijd tijdens een kindervakantie in Spanje? Ga dan op zoek naar voetafdrukken van Dinosaurussen….

Beleef Spaanse tradities

Dans met de adelaar tijdens de Santa Eulalia feesten in Barcelona (Catalonië)

Of laat je kinderen als jullie op vakantie in Spanje zijn op een speelse manier proeven aan Spaanse tradities. Dit kan in interactieve musea of via andere kinderactiviteiten als Flamenco les voor kinderen.

Maar ook door naar feesten in Spanje te gaan. Zo worden er vooral in de zomer in talloze plaatsen in Spanje Middeleeuwse feesten gehouden. Met Middeleeuwse spelletjes, muziek en theater. In veel plaatsen wordt verder jaarlijks nagespeeld hoe de Christenen van de Moren wonnen.

En dan zijn er nog de lokale dorps- en stadsfeesten ter ere van de beschermheilige van een plaats, Carnaval, Drie Koningen, Wijnoogstfeesten en andere lokale feesten. En levende kerststallen rond kerst, waarin het kerstverhaal wordt nagespeeld.

Ga naar een pretpark, waterpark, speeltuin of museum

Op weg naar een Western show in thema park Oasys in de woestijn van Almería (Zuid Spanje)

Tenslotte vind je in dit uitgestrekte land in Zuid Europa talrijke pretparken en waterparken. Die natuurlijk ook erg leuk zijn voor een kindervakantie in Spanje. Bijvoorbeeld Spanje's oudste pretpark Port Aventura in Catalonië. En Europa’s grootste waterpark Siampark op Tenerife (Canarische Eilanden).

Pretparken die ons vooral aanspreken, zijn pretparken met bepaalde thema's. Zoals de Wild West wereld in Oasys in de provincie Almeria in Zuid Spanje. Of de dinosauruswereld Territorio Dinópoli in de provincie Teruel in Midden Spanje.

Zijn de kinderen nog klein? Neem ze dan mee naar een speeltuin. Overal zijn speeltuinen te vinden. Maar sommige plaatsen hebben wel heel bijzondere speeltuinen. Bijvoorbeeld Parque Gulliver in Valencia of La Ciudad de los niños in Cordoba.

Of ga met je kinderen naar een museum tijdens je gezinsvakantie in Spanje. Er zijn genoeg leuke musea waar kinderen plezier kunnen hebben.


Tips voor een kindervakantie Spanje

Heb je zin gekregen in een kindervakantie in Spanje? Lees dan ook mijn tips! Over kindvriendelijke accommodaties en georganiseerde kindervakanties in Spanje. Want of je nu je eigen vakantie met kinderen wilt uitstippelen in Spanje of juist een vakantie wilt boeken waarbij vlucht, accommodatie en programma voor je geregeld worden. Beiden kan prima in dit land in Zuid Europa!

Kindvriendelijke accommodaties in Spanje

Als je met kinderen op vakantie naar Spanje gaat, wil je ergens verblijven waar je het allemaal naar je zin hebt.

Zelf gaan we graag naar een B&B, klein hotel of vakantiehuis op het platteland. En dan het liefst met zwembad. En als er ook nog dieren zijn, is het helemaal fantastisch.

Maar je kunt voor een kindervakantie in Spanje natuurlijk ook overnachten op een kindvriendelijk camping. Of een goedkoop hotel met veel vermaak voor kinderen.

Ik heb een paar mogelijkheden voor je op een rijtje gezet:

Vakantiehuizen met zwembad

Vakantiehuizen van la Casita in Andalusië

De vakantiehuizen van La Casita in het binnenland van provincie Malaga (Andalusië) hebben mijn hart gestolen. De landelijk gelegen villa’s hebben allemaal een zwembad. En liggen net buiten een klein dorp. Hier proef ik het échte Andalusië. Heerlijke plekken voor een kindervakantieactieve vakantie óf cultuurvakantie in Andalusië.

Vakantiehuizen La Mimbre Rural in Andalusië

Net zo prachtig vind ik de vakantiehuizen van La Mimbre Rural in de provincie Cordoba (Andalusië). De rurale vakantiehuizen met zwembad en veel privacy liggen verstopt tussen olijfbomen. In of dichtbij de Sierras Subbéticas. Ideaal voor een kindervakantie, actieve vakantie óf cultuurvakantie in Andalusië.

Kindvriendelijke B&B's en hotelletjes

Casa Grande do Bachao in Galicië

In de buurt van Santiago de Compostela ligt het landelijke hotel Casa Grande do Bachao. Boven op een bergtop. Aan het einde van een lange kronkelende weg. In een oude herenboerderij. Ik vind het kleine hotel met zwembad helemaal geweldig voor een rustgevende kindervakantie in Galicië. Leuk extraatje: aparte speelkamer voor kleine kinderen.

Kleine vakantieparken

De vakantieparken van La Casita in Andalusië

In het binnenland van de provincie Malaga vind je ook twee kleine vakantieparken van La Casita, met bungalows en appartementen. Het ene vakantiepark is gevestigd in een typische Zuid Spaanse boerderij. En de andere in en rond een oude burcht. Beiden hebben een zwembad, speeltuin, restaurant en meer. Ideaal dus voor een kindervakantie Spanje.

Georganiseerde kindervakanties Spanje

Ben je op zoek naar een georganiseerde gezinsvakantie in Spanje? Kijk dan eens naar de vakanties die de reisorganisaties Pharos reizen, SNP Natuurreizen en Tejeda Travel speciaal voor gezinnen hebben samengesteld.

Pharos reizen biedt vier gezinsvakanties aan. Naar Catalonië, Andalusië en de Spaanse Pyreneeën.

Bij SNP Natuurreizen vind je wat avontuurlijkere vakanties. Bijvoorbeeld een privé fietstocht door Catalonië of een groepstrektocht door de Picos de Europa. Maar ook een aantal kindervakanties waarbij je vanuit één plek samen met je gezin de omgeving verkent.

Tejeda Travel heeft tenslotte speciaal voor gezinnen twee rustige groepsrondreizen met kinderen door Andalusië samengesteld. Die cultuur, natuur en strand op een leuke manier met elkaar combineren. En je ook nog tijd geven om er alleen met je gezin op uit te trekken.

Mijn favoriete georganiseerde kindervakanties

8-daagse kindervakantie op Tenerife

Wat lijkt het me gaaf om samen met onze kinderen het binnenland en de kust van Canarisch Eiland Tenerife te ontdekken via de gezinsvakantie Tenerife van SNP Natuurreizen. Met wandelingen door bijzondere natuurgebieden,  een bezoek aan een spectaculaire kloof en  een vulkanische tunnel en dolfijnen spotten op de oceaan…

8-daagse kindervakantie in de Spaanse Pyreneeën

Een avontuurlijke en afwisselende kindervakantie vind ik de Pyreneeën gezinsvakantie van SNP Natuurreizenin de Spaanse Pyreneeën . Waarbij je vanuit je hotel of appartement in de Cerdanya vallei de omgeving verkent, een lokale boerderij bezoekt, klimt in een klimpark en een nacht in de natuur slaapt (in een tipi of yurt).

8-daagse kindervakantie in de Picos de Europa

Of wat zeg je van de avontuurlijke en actieve Picos de Europa gezinsvakantie van SNP Natuurreizen? Waarbij jullie vanuit je appartement in de bergen op zoek gaan naar gemzen en schaapskuddes, door een spectaculaire canyon klauteren, op zoek gaan naar dinosaurussen en zwemmen of kanoën in baaitjes aan de Costa Verde in Noord Spanje.
Nieuwe pagina's

 1. B&B The lost Village - charmehotel in opgeknapt gehucht in Andalusië

  Jun 17, 19 05:14 AM

  Uitgebreide info over de Nederlandstalige B&B The lost Village in berggehucht El Acebuchal in het binnenland van Andalusië op Spanje voor Jou.

  Lees meer

 2. Bodegas Bentomiz – Nederlandse wijngaard in bergen Málaga (Andalusië)

  Jun 17, 19 04:00 AM

  Info over Nederlandse wijngaard Bodegas Bentomiz in de bergen van Málaga (Andalusië): ontstaan, ligging, soorten wijnen, wijnproeverijen en andere evenementen.

  Lees meer

 3. Musea in Girona – sleutels naar een interessant verleden

  Jun 13, 19 10:08 AM

  De mooiste musea in Girona (Catalonië, Oost Spanje) bij elkaar op Spanje voor Jou; plus overzicht van musea in Girona met 50% korting.

  Lees meer