Tejeda Travel - Spanje specialist met oa openbaar-vervoer-rondreizen

Tejeda Travel is een Nederlandse reisorganisatie die kleinschalige rondreizen in Andalusië, Midden en Noord Spanje organiseert. Naar de hoogtepunten van Andalusië. Maar ook naar natuurgebieden, dorpjes en stadjes waar massatoerisme onbekend is.

Wil je het echte Spanje beleven? Dan ben je bij Tejeda Travel aan het goede adres! Lees hier meer over deze kleine Nederlandse Spanje specialist. Of ga meteen naar de mooiste Spanje reizen van Tejeda Travel.

Kleine Nederlandse reisorganisatie

De kleinschalige reisorganisatie Tejeda Travel heeft zijn naam te danken aan het natuurgebied achter bergdorp Frigiliana in de Axarquía (provincie Malaga, Andalusië). En is in 2012 is opgericht door de Nederlanders Niko en Gerlinda. Die sinds 2010 met hun gezin in dit witte bergdorp in Zuid Spanje wonen.

Sindsdien hebben Niko en Gerlinda met hun kinderen heel wat plekken in Spanje bezocht. Op basis hiervan en van Niko's jarenlange ervaring in de reiswereld hebben zij rondreizen door Zuid, Midden en Noord Spanje samengesteld. Die je kant-en-klaar kunt boeken. Of kunt gebruiken als inspiratiebron voor een rondreis op maat.

Tejeda Travel is aangesloten bij de GGTO (=Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators) en VvKR (=Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties).

Individuele reizen en groepsreizen

Tejeda Travel start met het aanbieden van rondreizen door Andalusië. Maar naarmate Niko en Gerlinda meer van Spanje zien, breiden zij het aanbod uit met rondreizen door Midden Spanje. En in 2019 voegen ze ook nog rondreizen door Noord Spanje aan hun aanbod toe.

Je kunt hierbij kiezen uit individuele rondreizen (Fly Drives) door Noord, Midden en Zuid Spanje. En een aantal kleinschalige groepsreizen door Andalusië.

Bij een individuele reis rijd je zelf 1, 2, of 3 weken lang in je huurauto door Andalusië en/of Midden Spanje om er te smullen van de fascinerende natuur en cultuur.

Bij een groepsreis neemt Niko, die jarenlang reisleider is geweest, kleine groepjes mee op avontuur door Zuid Spanje. Bij een deelname van minimaal 2 deelnemers gaat een groepsrondreis door Andalusië van Tejeda Travel al door.

Rondreizen met openbaar vervoer

Bovendien biedt Tejeda Travel hele leuke rondreizen per bus en trein door Midden en Zuid Spanje aan:

Ik heb een aantal reizen met openbaar vervoer in Spanje gedaan. Zo heb ik als student een busreis naar Granada, Córdoba, Sevilla en Málaga gemaakt. En een paar jaar geleden ben ik met de trein van Madrid naar Toledo en met de trein van Madrid naar Salamanca geweest.

ik vond het heerlijk om onbezorgd te kunnen genieten van het mooie landschap dat aan me voorbij trok; en om in de steden geen parkeerplaats te hoeven zoeken. Nu Tejeda Travel Spanje rondreizen per openbaar vervoer aanbiedt, hoef je niet eens meer de trein- en buskaartjes zelf te kopen. En is de reis al helemaal voor je uitgestippeld. Ideaal! Een absolute aanrader voor als je van reizen met het openbaar vervoer houdt.    

Familierondreizen

Tenslotte biedt Tejeda Travel nog twee groepsrondreizen met kinderen aan:

Het zijn twee rustige familiereizen door Andalusië. De ene rondreis door het oostelijke deel en de andere door het westelijke deel. Die cultuur, natuur, wandelen en strand leuk met elkaar combineren. En je tijd geven om er alleen met je gezin op uit te trekken.

Tejeda Travel biedt geen kant-en-klare groepsreizen met kinderen door Midden Spanje aan. Maar wil je met je gezin op vakantie naar Midden Spanje, dan kunnen Niko en Gerlinda je zeker verder helpen. Zij hebben het gebied samen met hun eigen kinderen verkend.

Proef het echte Spanje

Wat me enorm aanspreekt aan de rondreizen van deze kleine Nederlandse reisorganisatie in Zuid Spanje, zijn de plaatsen en natuurgebieden die ze hebben opgenomen in hun reisaanbod.

Natuurlijk kun je met een rondreis van Tejeda Travel absolute parels als Córdoba, Sevilla en Granada bewonderen. Maar je ziet ook prachtige natuurgebieden, minuscule dorpjes en oude stadjes waar toeristen nauwelijks komen. Of prachtige Werelderfgoed steden als Ávila, Cáceres of Toledo. En maakt het Spaanse leven van dichtbij mee.

Mijn favoriete reizen van Tejeda Travel

Ik kan alle reizen door Andalusië en Midden Spanje van Tejeda Travel absoluut aanraden. Mijn favoriete rondreizen van deze kleine maar professionele reisorganisatie in Zuid Spanje zijn echter:

De steden van Andalusië per trein en bus (11 dagen)

Een rondreis per trein en bus langs Andalusië’s hoogtepunten Granada, Córdoba en Sevilla! Een absolute aanrader als je van reizen met het openbaar vervoer houdt. De verbindingen zijn goed en de bussen en treinen comfortabel. En wat een luxe dat je met deze rondreis van Tejeda Travel niet eens meer de trein- en buskaartjes zelf hoeft te kopen!

Auto-, fiets- en wandelvakantie Andalusië (15 dagen)

Wat me vooral aanspreekt aan deze Andalusië rondreis van Tejeda Travel is de combinatie van cultuur en natuur. Je bewondert Sevilla, Córdoba en Granada. Geniet van Spanje’s natuurschoon in El Torcal, Sierra de Grazalema, Sierra Subbética en Las Alpujarras (waar je de mooiste wandelingen en fietstochten kunt maken). En sluit af met de interessante kuststad Malaga.

Actieve autorondreis Andalusië Natuur (15 dagen)

Wil je vooral genieten van al het natuurschoon dat Andalusië te bieden heeft?

Dan vind ik de 15-daagse individuele rondreis Andalusië Natuur van Tejeda Travel een absolute aanrader! De actieve autovakantie met volop wandel- en fietsmogelijkheden neemt je mee naar de Caminito del Rey, de bizarre rotsformaties van El Torcal, de Sierra Subbetica en de Alpujarras.

Fly Drive Andalusië Compleet (21 dagen)

Deze rondreis van Tejeda Travel is een afwisselende reis. Die je brengt je naar de hoogtepunten Córdoba, Sevilla en Granada. Maar ook naar witte bergdorpjes en rustige natuurgebieden in het binnenland en aan de kust. Bijvoorbeeld de natuurgebieden Doñana, Alpujarras en Cabo de Gata. Je beleeft het echte Andalusië in een combi van cultuur-, strand- en actieve vakantie.

Fietsreis Vía Verde del Aceite (6 dagen)

Via de Nederlandse Spanje specialist Tejeda Travel kun je de 6-daagse fietsvakantie Fietstocht Vía Verde del Aceite in Andalusië maken. Die begint in Jaén en eindigt in Puente Genil. Een prachtige fietsreis, door de Sierra Subbética, het Camminos de Pasión gebied en een prachtig olijvenlandschap. Die als individuele fietsreis of als groepsreis met Nederlandstalige begeleiding geboektkan worden. En wil je je bagage niet meeslepen? Dan zorgt Tejeda Travel voor bagagevervoer.

Kleinschalige Groepsreis Het andere Andalusië (12 dagen)

Bij deze rustige groepsreis van Tejeda Travel vermijd je Córdoba, Granada en Sevilla. In plaats daarvan neemt Niko je mee naar het minder toeristische Andalusië: het binnenland, prachtige natuurgebieden (bijvoorbeeld El Torcal en Las Alpujarras) en authentieke dorpjes en stadjes als Antequera, Capileira en Baeza. Wie wil, kan er fietsen of wandelen. En er is genoeg vrije tijd.

Familiereis Andalusië Oost (8 dagen)

Deze familiereis van Tejeda is een leuke gezinsrondreis door Andalusië, waarbij je proeft aan de Spaanse cultuur én lekker actief bezig bent. In een kleine groep van maximaal 16 personen ontdek je de steden Córdoba en Granada. Je gaat wandelen langs de bizarre rotsformaties van El Torcal, fietsen tussen olijfboomgaarden en kajakken op zee. En sluit af met een vrije dag aan het strand van Nerja.

Midden Spanje met de trein (12 dagen)

Met deze treinrondreis van Tejeda Travel combineer je een stedentrip Madrid met een bezoek aan Werelderfgoed steden en Koninklijke residenties rond Spanje ’s hoofdstad. Je bezoekt o.a. Avila, El Escorial, Salamanca en La Granja de San Ildefonso. Een ontspannen en comfortabele manier om cultuurschatten in Midden Spanje te ontdekken als je graag met de trein reist!

Fly Drive Extremadura (10 dagen)

Ik hou van de afwisselende natuur in Spanje en talloze eeuwenoude plaatsen in Spanje. Daarom vind ik Tejeda Travel's rondreis door Extremadura ook zo mooi. In dit dunbevolkt en niet toeristisch gebied ten zuiden van Madrid beleef je het echte Spanje! In interessante steden als Cáceres, Trujillo en Mérida. En in natuurgebieden die een paradijs zijn voor wandelaars en vogelliefhebbers.

Fly Drive Noord Spanje (15 dagen)

Wil je graag op vakantie naar Noord Spanje? Dan vind ik de individuele rondreis door Midden en Noord Spanje van Tejeda Travel een absolute aanrader. Deze 15-daagse Fly Drive neemt je mee naar de bekendere steden Bilbao en Santander. Maar ook naar minder bekende steden als León en Oviedo, wijngebied La Rioja en de prachtige Costa Verde.

Alle Spanje reizen van Tejeda Travel

Het gehele reisaanbod van Tejeda Travel vind je op de website van de Nederlandse Spanje specialist. 

Al deze georganiseerde Spanje reizen zijn voorbeeldreizen. En kunnen aan je eigen wensen aangepast worden.