Tejeda Travel: kleinschalige Spanje reizen met auto of openbaar vervoer

De Nederlandse reisorganisatie Tejeda Travel verzorgt rondreizen die je meenemen naar het échte Spanje. Want de reizen gaan niet alleen naar bekende parels als Sevilla, Cordoba en Granada in Andalusië, maar ook naar prachtige natuurgebieden, minuscule dorpjes en oude stadjes waar toeristen nauwelijks komen.

Niko van Tejeda Travel bij El Torcal in Andalusië

Wat me bovendien ook aanspreekt aan de rondreizen van Tejeda Travel, is dat ze stuk voor stuk aan jouw wensen en budget aangepast kunnen worden. En dat het niet alleen autovakanties, maar ook openbaar vervoer reizen zijn. Ik heb al heel wat keren met de bus of de trein door Spanje gereisd. En kan niet anders zeggen dan dat de verbindingen goed zijn en de bussen en treinen comfortabel. 

Ik vond het heerlijk om onbezorgd te kunnen genieten van het mooie landschap dat aan me voorbij trok; en om in de steden geen parkeerplaats te hoeven zoeken. Nu Tejeda Travel Spanje rondreizen per openbaar vervoer aanbiedt, hoef je bovendien niet eens meer de trein- en buskaartjes zelf te kopen. Én is de reis al helemaal voor je uitgestippeld. 

Daarnaast verzorgt Tejeda Travel een aantal kleinschalige groepsreizen door Andalusië waarbij Niko, die jarenlang reisleider is geweest, kleine groepjes mee op avontuur neemt door Zuid-Spanje.

*Weetje*

  • Tejeda Travel dankt zijn naam aan berggebied Sierra de Tejeda bij het pittoreske witte bergdorp Frigiliana, in het oosten van de provincie Malaga, omdat  de Nederlandse eigenaren Niko en Gerlinda in Frigiliana wonen.
  • Tejeda Travel is aangesloten bij de GGTO (=Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators) en VvKR (=Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties).

De mooiste Spanje rondreizen van Tejeda Travel

De mooiste reizen van deze Nederlandse Spanje specialist heb ik hier voor je op een rijtje gezet. En opdat jij snel jouw favoriete vakantie vind, heb ik ze opgesplitst in individuele rondreizen door Andalusië, Noord-Spanje en Midden-Spanje; en groepsreizen door Andalusië.

Individuele rondreizen door Andalusië van Tejeda Travel

Sevilla, Cordoba en Granada per trein en bus (11 dagen)

Een openbaar vervoer reis door Spanje die ik warm aan kan bevelen, is de "Rondreis Andalusië per trein en bus" reis van Tejeda Travel.

Bij deze rondreis bezoek je ontspannen en comfortabel per trein en bus Andalusië’s hoogtepunten Granada, Córdoba en Sevilla!

Want de verbindingen zijn goed en de bussen en treinen comfortabel. En bovendien heeft Tejeda Travel van tevoren al de trein- en buskaartjes voor je gekocht, de route voor je uitgestippeld en sfeervolle slaapplekken voor je geregeld.

O ja, en wil je na het zien van deze prachtige oude steden nog even bijkomen aan het strand voordat je weer terug naar huis vliegt? Dan kun je deze openbaar vervoer reis door Andalusië verlengen met een korte strandvakantie in Nerja, in het rustigere oostelijke deel van de Costa del Sol...In principe staat hier 2 dagen voor, maar je kunt natuurlijk ook langer blijven. Want net alle andere reizen van Tejeda Travel kun je ook deze reis naar eigen wens aanpassen.

Auto-, fiets- en wandelvakantie Andalusië (15 dagen)

Wil je tijdens je vakantie in Zuid-Spanje genieten van cultuur én natuur?

Dan weet ik zeker dat jou de 15-daagse individuele rondreis "Andalusië fietsen en wandelen" van Tejeda Travel zal bevallen!

Want deze Spanje rondreis is een perfecte combinatie van cultuur en natuur.

Je bewondert Andalusië's bekendste bezienswaardigheden Sevilla, Córdoba en Granada en sluit af met de interessante kuststad Malaga.

En tussendoor geniet je van Spanje’s natuurschoon in de natuurparken El Torcal, Sierra de Grazalema, Sierra Subbética en Las Alpujarras. Waar je, als je wilt, prachtige wandelingen en fietstochten kunt maken. 

Actieve autorondreis langs Andalusië's natuurgebieden (15 dagen)

Wil je vooral genieten van al het natuurschoon dat Andalusië te bieden heeft?

Ga dan voor de 15-daagse individuele rondreis "Andalusië Natuur" van Tejeda Travel.

Deze actieve autovakantie in Zuid-Spanje met volop wandel- en fietsmogelijkheden neemt je mee naar de het inmiddels wereldberoemde wandelpad Caminito del Rey, de bizarre rotsformaties van El Torcal, de Sierra Subbetica en het aan de voet van de Sierra Nevada gelegen geïsoleerde berggebied Las Alpujarras.

Fly Drive Andalusië Compleet (21 dagen)

Wil je graag cultuur én natuur proeven tijdens je vakantie in Andalusië en niet alleen de hoogtepunten, maar ook nauwelijks bekende witte dorpen, historische steden en natuurgebieden leren kennen? Zodat je het échte Andalusië beleeft?

Dan vind ik de 21-daagse rondreis "Andalusië Compleet" van Tejeda Travel een absolute topper.

Deze afwisselende Fly Drive vakantie brengt je niet alleen naar Córdoba, Sevilla en Granada, maar ook bijvoorbeeld naar de natuurgebieden Doñana, Alpujarras en Cabo de Gata. En naar fantastische baaien en stranden.

Deze Spanje reis is voor mij een perfecte combi van cultuur-, strand- en actieve vakantie!

Fietsreis Vía Verde del Aceite (6 dagen)

Via de Nederlandse Spanje specialist Tejeda Travel kun je ook de 6-daagse fietsvakantie "Fietstocht Vía Verde del Aceite" in Andalusië maken.

Deze prachtige fietsreis door Zuid-Spanje begint in Jaén en eindigt in Puente Genil. En voert door de Sierra Subbética, het Camminos de Pasión gebied en een prachtig olijvenlandschap.

Je kunt de reis als individuele fietsreis of als groepsreis met Nederlandstalige begeleiding boeken.

In het laatste geval komt Niko je op het vliegveld van Malaga ophalen en fietst vervolgens de hele reis met je mee.

En wil je je bagage niet meeslepen? Dan zorgt Tejeda Travel voor bagagevervoer.

Terug naar boven>>

Groepsreizen door Andalusië van Tejeda Travel

Kleinschalige groepsreis Het andere Andalusië (12 dagen)

Bij de 12-daagse groepsreis "Het andere Andalusië" van Tejeda Travel ga je níet naar Córdoba, Granada en Sevilla.

In plaats daarvan neemt de Nederlandse reisleider Niko je mee naar het minder toeristische Andalusië: het binnenland, prachtige natuurgebieden (bijvoorbeeld El Torcal en Las Alpujarras) en authentieke dorpjes en stadjes als Antequera, Capileira en Baeza.

En wie wil, kan tijdens deze kleinschalige groepsreis door Zuid-Spanje ook fietsen of wandelen. Want er is genoeg vrije tijd. En Niko kent prachtige routes...

Groepsrondreis met kinderen door Andalusië (8 dagen)

Tejeda Travel biedt ook twee groepsrondreizen met kinderen door Andalusië aan.

Bij de ene rondreis neemt de Nederlandstalige reisleider Niko je mee op avontuur door het oostelijke deel van Andalusië. En bij de andere reis door het westelijke deel van deze enorme regio in Zuid-Spanje.

Beide vakanties duren 8 dagen. Bovendien worden bij beide reizen cultuur, natuur, wandelen en strand met elkaar gecombineerd en heb je tijd om er ook nog alleen met je gezin op uit te trekken.

Fietsreis Vía Verde del Aceite (6 dagen)

Via de Nederlandse Spanje specialist Tejeda Travel kun je ook de 6-daagse fietsvakantie "Fietstocht Vía Verde del Aceite" in Andalusië maken.

Deze prachtige fietsreis door Zuid-Spanje begint in Jaén en eindigt in Puente Genil. En voert door de Sierra Subbética, het Camminos de Pasión gebied en een prachtig olijvenlandschap.

Je kunt de reis als individuele fietsreis of als groepsreis met Nederlandstalige begeleiding boeken.

In het laatste geval komt Niko je op het vliegveld van Malaga ophalen en fietst vervolgens de hele reis met je mee.

En wil je je bagage niet meeslepen? Dan zorgt Tejeda Travel voor bagagevervoer.

Terug naar boven>>

Individuele rondreizen door Noord-Spanje van Tejeda Travel

Fly Drive Noord-Spanje (15 dagen)

Wil je graag op vakantie naar Noord Spanje?

Dan vind ik de 15-daagse individuele rondreis "Fly Drive Noord-Spanje" door Midden- en Noord-Spanje van Tejeda Travel een absolute aanrader.

Tijdens deze verzorgde vakantie in Spanje bezoek je niet alleen steden Bilbao en Santander.

Je gaat ook naar minder bekende steden als León en Oviedo, wijngebied La Rioja en de prachtige Costa Verde, de ruige kust in Noord-Spanje.

Terug naar boven>>

Individuele rondreizen door Midden-Spanje van Tejeda Travel

Per trein langs UNESCO steden en Koninklijke residenties rond Madrid (12 dagen)

Bij de 12-daagse rondreis "Midden-Spanje per trein" van Tejeda Travel combineer je een stedentrip Madrid met een bezoek aan de Werelderfgoed steden en Koninklijke residenties die in de omgeving van Spanje ’s hoofdstad liggen.

Per trein bezoek je onder andere Ávila, El Escorial, Salamanca en La Granja de San Ildefonso.

Want Spanje heeft een uitgebreid netwerk aan spoorlijnen. En de treinen zijn er modern en comfortabel.

Je kunt je dus verheugen op een een ontspannen en comfortabele treinreis langs verrassende cultuurschatten in Midden-Spanje...

Fly Drive Extremadura (10 dagen)

Ik hou van de afwisselende natuur in Spanje en van de talloze eeuwenoude plaatsen in Spanje.

Daarom vind ik de 10-daagse individuele rondreis "Fly Drive Extremadura" van Tejeda Travel door Extremadura ook zo mooi.

In dit dunbevolkt en niet toeristisch gebied ten zuiden van Madrid beleef je het echte Spanje!

In interessante steden als Cáceres, Trujillo en Mérida. En in natuurgebieden als nationaal park Monfragüe, die een paradijs zijn voor wandelaars en vogelliefhebbers...

*Rondreizen met kinderen door Midden-Spanje*

Tejeda Travel biedt geen kant-en-klare rondreizen met kinderen door Midden-Spanje aan. Maar wil je met je gezin op vakantie naar Midden-Spanje, dan kunnen Niko en Gerlinda je zeker verder helpen. Zij hebben het gebied samen met hun eigen kinderen verkend.

Alle Spanje reizen van Tejeda Travel

Dus wil je het echte Spanje beleven? Dan ben je bij Tejeda Travel aan het goede adres! Je kunt er terecht voor individuele rondreizen per auto of openbaar vervoer, die aangepast kunnen worden aan jouw wensen en budget. En voor kleinschalige groepsreizen met Nederlandstalige reisbegeleiding door Andalusië. Ook voor als je met kinderen op vakantie naar Spanje gaat.

Het gehele reisaanbod van Tejeda Travel vind je op de website van de Nederlandse Spanje specialist:

Terug naar boven>>