Tejeda Travel - kleinschalige Andalusië en Midden Spanje specialist

Tejeda Travel is een Nederlandse reisorganisatie die kleinschalige rondreizen in Andalusië en Midden Spanje organiseert. Naar de hoogtepunten van Andalusië. Maar ook naar natuurgebieden, dorpjes en stadjes waar massatoerisme onbekend is.

Wil je het echte Spanje beleven? Dan ben je bij Tejeda Travel aan het goede adres! Lees hier meer over deze kleine Nederlandse Spanje specialist. Of ga meteen naar de mooiste Spanje reizen van Tejeda Travel.

Kleine Nederlandse reisorganisatie

De kleinschalige reisorganisatie Tejeda Travel heeft zijn naam te danken aan het natuurgebied achter bergdorp Frigiliana in de Axarquía (provincie Malaga, Andalusië). En is in 2012 is opgericht door de Nederlanders Niko en Gerlinda. Die sinds 2010 met hun gezin in dit witte bergdorp in Zuid Spanje wonen.

Sindsdien hebben Niko en Gerlinda met hun kinderen heel wat plekken in Spanje bezocht. Op basis hiervan en van Niko's jarenlange ervaring in de reiswereld hebben zij rondreizen door Andalusië en Midden Spanje samengesteld. Die je kant-en-klaar kunt boeken. Of kunt gebruiken als inspiratiebron voor een rondreis op maat.

Tejeda Travel is aangesloten bij de GGTO (=Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators) en VvKR (=Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties).

Individuele reizen en groepsreizen

Tejeda Travel start met het aanbieden van rondreizen door Andalusië. Maar naarmate Niko en Gerlinda meer van Spanje zien, breiden zij het aanbod uit met rondreizen door Midden Spanje.

Je kunt hierbij kiezen uit individuele rondreizen (fly drives) of kleinschalige groepsreizen. Bij een individuele reis rijd je zelf 1, 2, of 3 weken lang in je huurauto door Andalusië en/of Midden Spanje om er te smullen van de fascinerende natuur en cultuur.

Bij een groepsreis neemt Niko, die jarenlang reisleider is geweest, kleine groepjes mee op avontuur door Zuid Spanje.

Rondreizen met openbaar vervoer

Bovendien biedt Tejeda Travel hele leuke rondreizen per bus en trein aan. Zowel in Andalusië als in Midden Spanje. Ik heb een aantal reizen met openbaar vervoer in Spanje gedaan. O.a. naar Granada, Córdoba en Sevilla. En ik vond het ideaal! Onderweg kon ik genieten van het mooie landschap dat aan me voorbij trok en in de steden hoefde ik me niet druk te maken over een parkeerplaats.

Nu Tejeda Travel rondreizen per openbaar vervoer aanbiedt in Andalusië en Midden Spanje hoef je niet eens meer de trein- en buskaartjes zelf te kopen. En is de reis al helemaal voor je uitgestippeld. Ideaal! Een absolute aanrader als je van reizen met het openbaar vervoer houdt.    

Familierondreizen

Tenslotte biedt Tejeda Travel nog een paar groepsrondreizen met kinderen aan. Het zijn twee rustige familiereizen door Andalusië. De ene rondreis door het oostelijke deel en de andere door het westelijke deel. Die cultuur, natuur, wandelen en strand leuk met elkaar combineren. En je tijd geven om er alleen met je gezin op uit te trekken.

Tejeda Travel biedt geen groepsreizen met kinderen door Midden Spanje aan. Maar wil je met je gezin op vakantie naar Midden Spanje, dan kunnen Niko en Gerlinda je zeker verder helpen. Zij hebben het gebied samen met hun eigen kinderen verkend.

Proef het echte Spanje

Wat me enorm aanspreekt aan de rondreizen van deze kleine Nederlandse reisorganisatie in Zuid Spanje, zijn de plaatsen en natuurgebieden die ze hebben opgenomen in hun reisaanbod.

Natuurlijk kun je met een rondreis van Tejeda Travel absolute parels als Córdoba, Sevilla en Granada bewonderen. Maar je ziet ook prachtige natuurgebieden, minuscule dorpjes en oude stadjes waar toeristen nauwelijks komen. Of prachtige Werelderfgoed steden als Avila, Cáceres of Toledo. En maakt het Spaanse leven van dichtbij mee.

Mijn favoriete reizen van Tejeda Travel

Ik kan alle reizen door Andalusië en Midden Spanje van Tejeda Travel absoluut aanraden. Mijn favoriete rondreizen van deze kleine maar professionele reisorganisatie in Zuid Spanje zijn echter:

De steden van Andalusië per trein en bus (11 dagen)

Een rondreis per trein en bus langs Andalusië’s hoogtepunten Granada, Córdoba en Sevilla! Een absolute aanrader als je van reizen met het openbaar vervoer houdt. De verbindingen zijn goed en de bussen en treinen comfortabel. En wat een luxe dat je met deze rondreis van Tejeda Travel niet eens meer de trein- en buskaartjes zelf hoeft te kopen!

Fly Drive Andalusië cultuur, fietsen en wandelen (15 dagen)

Wat me vooral aanspreekt aan deze Andalusië rondreis van Tejeda Travel is de combinatie van cultuur en natuur. Je bewondert Sevilla, Córdoba en Granada. Geniet van Spanje’s natuurschoon in El Torcal, Sierra de Grazalema, Sierra Subbética en Las Alpujarras (waar je de mooiste wandelingen en fietstochten kunt maken). En sluit af met de interessante kuststad Malaga.

Fly Drive Andalusië Compleet (21 dagen)

Deze rondreis van Tejeda Travel is een afwisselende reis. Die je brengt je naar de hoogtepunten Córdoba, Sevilla en Granada. Maar ook naar witte bergdorpjes en rustige natuurgebieden in het binnenland en aan de kust. Bijvoorbeeld de natuurgebieden Doñana, Alpujarras en Cabo de Gata. Je beleeft het echte Andalusië in een combi van cultuur-, strand- en actieve vakantie.

Kleinschalige Groepsreis Het andere Andalusië  (12 dagen)

Bij deze rustige groepsreis van Tejeda Travel vermijd je Córdoba, Granada en Sevilla. In plaats daarvan neemt Niko je mee naar het minder toeristische Andalusië: het binnenland, prachtige natuurgebieden (bijvoorbeeld El Torcal en Las Alpujarras) en authentieke dorpjes en stadjes als Antequera, Capileira en Baeza. Wie wil, kan er fietsen of wandelen. En er is genoeg vrije tijd.

Familiereis Andalusië Oost (8 dagen)

Deze familiereis van Tejeda is een leuke gezinsrondreis door Andalusië, waarbij je proeft aan de Spaanse cultuur én lekker actief bezig bent. In een kleine groep van maximaal 16 personen ontdek je de steden Córdoba en Granada. Je gaat wandelen langs de bizarre rotsformaties van El Torcal, fietsen tussen olijfboomgaarden en kajakken op zee. En sluit af met een vrije dag aan het strand van Nerja.

Midden Spanje met de trein (12 dagen)

Met deze treinrondreis van Tejeda Travel combineer je een stedentrip Madrid met een bezoek aan Werelderfgoed steden en Koninklijke residenties rond Spanje ’s hoofdstad. Je bezoekt o.a. Avila, El Escorial, Salamanca en La Granja de San Ildefonso. Een ontspannen en comfortabele manier om cultuurschatten in Midden Spanje te ontdekken als je graag met de trein reist!

Fly Drive Extremadura (10 dagen)

Ik hou van de afwisselende natuur in Spanje en talloze eeuwenoude plaatsen in Spanje. Daarom vind ik Tejeda Travel's rondreis door Extremadura ook zo mooi. In dit dunbevolkt en niet toeristisch gebied ten zuiden van Madrid beleef je het echte Spanje! In interessante steden als Cáceres, Trujillo en Mérida. En in natuurgebieden die een paradijs zijn voor wandelaars en vogelliefhebbers.

Offerte aanvragen

Ben je enthousiast geworden over een Spanje vakantie met Tejeda Travel? Vraag dan via onderstaand contactformulier een offerte aan voor een van de genoemde reizen. Dan nemen Niko en Gerlinda zo spoedig mogelijk contact met je op. 

Alle velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullenNieuwe pagina's

 1. Hotel los Castaños – een charmehotel in de buurt van Ronda (Andalusië)

  Aug 16, 19 11:29 AM

  Zoek je voor een ontspan-/actieve vakantie in Andalusië een klein landelijk hotel? Lees dan meer over Hotel los Castaños bij Ronda, in de bergen van Málaga.

  Lees meer

 2. Synagoge van Úbeda

  Aug 15, 19 11:09 AM

  Op vakantie naar UNESCO stad Úbeda in de provincie Jaén in noordoost Andalusië? Bezoek dan de Joodse synagoge! Lees op Spanje voor Jou info over de ontdekking, functie en openingstijden van de synagog…

  Lees meer

 3. Úbeda, Baeza en Jaén - dé Renaissance steden van Andalusië

  Aug 13, 19 07:18 AM

  Maak een rondreis langs Úbeda, Baeza en Jaén in Zuid Spanje! Op Spanje voor Jou vind je info en tips voor een bezoek aan dé Renaissance steden van Andalusië.

  Lees meer