De leukste plekken om te overwinteren in Spanje

Overwinteren in Spanje… Wie denkt hier nu niet wel eens aan als het bij ons koud en guur is buiten, terwijl in Spanje heerlijk het zonnetje schijnt. Voor ons blijft het voorlopig nog een droom, maar heb jij wél de mogelijkheid om in de winter te ontsnappen uit het koude noorden, lees dan snel verder. Want in Spanje kun je in de winter genieten van zon en aangename temperaturen. Én is er genoeg te beleven. Zowel voor cultuur- als natuurliefhebbers.

LET OP: Per 25 augustus 2020 zijn weer alleen noodzakelijke reizen naar Spanje toegestaan en mogen we dus weer niet op vakantie naar Spanje. Lees meer>>

Lees wat ik de mooiste plekken vind om te overwinteren in Spanje. En welke reisorganisaties winterreizen naar Spanje aanbieden.

Waar kun je overwinteren in Spanje?

Overwinteren in Spanje kan op het vasteland én op de Spaanse eilanden! Want zowel in Zuid Spanje (en hiermee bedoel ik dan niet alleen Andalusië, maar ook Murcia en de Costa Blanca) als op de Balearen en de Canarische eilanden schijnt ook in de winter bijna altijd de zon. En kun je genieten van temperaturen rond de 20°C.

Overwinteren in Zuid Spanje

Wat ik zo heerlijk vind aan overwinteren in Zuid Spanje, is dat het er In de winter lekker rustig is. Ook in de gebieden in Andalusië en aan de Costa Blanca die in de zomer door toeristen overspoeld worden.

Je kunt er genieten van cultuur, natuur, rust, veel zon en aangename temperaturen.

Bovendien kun je er goedkoop overwinteren. Want in het laagseizoen kun je goede prijzen afspreken als je een vakantiehuis of hotelkamer voor langere tijd wilt huren. 

Overwinteren op de Balearen

Een andere mooie plek om te overwinteren in Spanje vind ik de Balearen. De Spaanse eilandengroep in de Middellandse Zee. Die ligt voor de kust van Valencia.

Want ook op Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera kun je in de winter genieten van veel zon en aangename temperaturen. En kun je bijvoorbeeld heerlijke strandwandelingen maken over prachtige zandstranden die nu niet vol met toeristen liggen. Maar ook fietsen langs de kust of door het binnenland. En cultuur snuiven in pittoreske dorpjes en oude stadjes.

Overwinteren op Canarische eilanden

De Canarische eilanden worden niet voor niets de eilanden met de eeuwige lente genoemd. Het hele jaar door schommelen de temperaturen er tussen de 20°C en 25°C.

Door de zuidelijke ligging van deze eilanden voor de kust van Marokko is het er in de winter bovendien een stuk langer licht dan in Noord Europa.

Deze combinatie maakt de Canarische eilanden een perfecte en tegelijkertijd populaire bestemming om te overwinteren in Spanje! Met Gran Canaria en Tenerife als populairste bestemming.

Winterrondreis door Spanje

Wandelen in de Sierra Nevada (Andalusië, Zuid Spanje)

Maar je hoeft natuurlijk niet op een vaste plek te verblijven als je wilt overwinteren in Spanje. Je kunt ook een rondreis door Spanje maken! Met de auto, op de fiets of te voet. Of natuurlijk een combinatie ervan.

Je kunt een georganiseerde rondreis boeken. Maar je kunt natuurlijk ook zelf een route uitstippelen. Op een aparte pagina lees je meer over beide mogelijke soorten rondreizen door Spanje.

TIP! Kijk niet alleen naar rondreizen door Zuid Spanje, maar ook naar rondreizen door Midden Spanje. Mijn ervaring is, dat het ook hier in de winter vaak heerlijk zonnig is. 's Morgens kan het er nog behoorlijk koud zijn, maar 's middags kunnen de temperaturen oplopen tot rond de 15°C.

Aanbieders (over-)wintervakanties Spanje

Wil je overwinteren in een vakantiehuis in het achterland van de Costa del Sol? Dan vind ik de vakantiehuizen van La Casita absolute toppers: de prijzen voor een vakantiehuis zijn gunstig, er zijn wekelijkse activiteiten voor overwinteraars, alle huizen hebben een Nederlandse beheerder en er is zelfs een Nederlandstalige arts in de buurt mocht je die nodig hebben.

Zoek je een vakantiehuis aan de Costa Blanca om te overwinteren in Spanje? Dan is de Nederlandse reisorganisatie Casita Travel mijn favoriet: veel van de mooie vakantiehuizen in plaatsen als Moraira en Jávea hebben een verwarmd zwembad. Bovendien heeft Casita Travel goede winterprijzen afgesproken met de eigenaren, kun je rekenen op een goede service én worden er leuke activiteiten voor overwinteraars georganiseerd.

Maar er zijn natuurlijk meer reisorganisaties die (over-)wintervakanties naar de Spaanse zon aanbieden. Hier een overzicht:

La Casita

Kleine Nederlandse vakantiehuizen-aanbieder in het achterland van de Costa del met speciaal aanbod voor  overwinteraars.

Casita Travel

Vakantiehuizen met verwarmd zwembad om te overwinteren aan de   Costa Blanca. Plus vakantiehuizen Andalusië,  Canarische eilanden en Ibiza voor wintervakantie.

Belvilla

Vakantiehuizen voor zonnige wintervakantie in Andalusië, aan de Costa Blanca, op de Balearen en de Canarische eilanden.

TUI 
Hotels en appartementen in Andalusië, aan de Costa Blanca en op de Canarische eilanden met speciale winterprijzen.

Sunweb 
22-daagse winterreizen naar de Spaanse zon met verblijf 
in hotels of appartementen in Zuid Spanje, de Balearen en de Canarische eilanden. 

DeJongIntraVakanties

Appartementen in Zuid Spanje om te overwinteren aan de Costa del Sol (Andalusië) en de Costa Blanca (Alicante).
Nieuwe pagina's

 1. Het ontstaan van toerisme aan de Costa Blanca: Benidorm en bikini’s

  Sep 25, 20 03:31 AM

  Sinds wanneer en waarom zijn de Costa Blanca en Spanje een populaire vakantiebestemming voor Noord-Europeanen? Vind hier het antwoord!

  Lees meer

 2. Patones de Arriba: opgeknapt verlaten bergdorpje in de regio Madrid

  Sep 10, 20 02:36 AM

  Kom meer te weten over het bijzondere bergdorpje Patones de Arriba in het noorden van de regio Madrid: bouwstijl, ligging, wandel- en overnachtingsmogelijkheden

  Lees meer

 3. Een wandelvakantie Midden-Spanje door ongerepte en afwisselende natuur

  Sep 03, 20 06:52 AM

  Inspiratie voor rustgevende wandelvakanties in Midden-Spanje, met tips over wandelreizen en wandelroutes door Midden-Spanje

  Lees meer