De leukste plekken om te overwinteren in Spanje

Overwinteren in Spanje… Wie denkt hier nu niet wel eens aan als het bij ons koud en guur is buiten, terwijl in Spanje heerlijk het zonnetje schijnt. Voor ons blijft het voorlopig nog een droom, maar heb jij wél de mogelijkheid om in de winter te ontsnappen uit het koude noorden, lees dan snel verder.

Want in Spanje kun je in de winter genieten van zon en aangename temperaturen én is er genoeg te beleven, zowel voor cultuur- als natuurliefhebbers.

Ik ben onder meer op zoek gegaan naar de mooiste plekken om te overwinteren in Spanje en geef tips over:

NB. Op een aparte pagina kun je lezen op welke prachtig gelegen campings in Spanje je kunt overwinteren.

Waar kun je overwinteren in Spanje?

Overwinteren in Spanje kan op het vasteland én op de Spaanse eilanden! Want zowel in Zuid-Spanje als op de Balearen en de Canarische eilanden schijnt ook in de winter bijna altijd de zon. En kun je genieten van temperaturen van rond de 20°C:

Overwinteren in Zuid-Spanje

Als ik denk aan Zuid-Spanje, dan denk ik niet alleen aan Andalusië, maar ook aan de regio Murcia en aan de Costa Blanca, de kust van de provincie Alicante.

Wat ik zo heerlijk vind aan overwinteren in Zuid-Spanje, is dat het er in de winter lekker rustig is, ook in de gebieden in Andalusië en aan de Costa Blanca die in de zomer door toeristen overspoeld worden.

Je kunt er genieten van cultuur, natuur, rust, veel zon en aangename temperaturen.

Bovendien kun je er goedkoop overwinteren. Want in het laagseizoen kun je goede prijzen afspreken als je een vakantiehuis of hotelkamer voor langere tijd wilt huren. 

Overwinteren op de Balearen

Een andere mooie plek om te overwinteren in Spanje vind ik de Balearen, de Spaanse eilandengroep in de Middellandse Zee die ligt voor de kust van Valencia.

Want ook op Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera kun je in de winter genieten van veel zon en aangename temperaturen.

Je kunt er heerlijke strandwandelingen maken over prachtige zandstranden die nu niet vol met toeristen liggen. Maar ook fietsen langs de kust of door het binnenland. En cultuur snuiven in pittoreske dorpjes en oude stadjes.

Overwinteren op Canarische eilanden

De Canarische eilanden worden niet voor niets de eilanden met de eeuwige lente genoemd. Het hele jaar door schommelen de temperaturen er tussen de 20°C en 25°C.

Door de zuidelijke ligging van deze eilanden voor de kust van Marokko is het er in de winter bovendien een stuk langer licht dan in Noord-Europa.

Deze combinatie maakt de Canarische eilanden een perfecte en tegelijkertijd populaire bestemming om te overwinteren in Spanje! Met Gran Canaria en Tenerife als populairste bestemming.

De eilanden Fuerteventura en Lanzarote zijn in de winter wat rustiger; en helemáál rustig zijn El Hierro, La Palma en La Gomera. 

Terug naar boven>>

Hoe kun je overwinteren in Spanje?

De meeste mensen overwinteren op een vaste plek in Spanje, van waaruit ze op avontuur gaan. Er is (in ieder geval voor mij) dan niets fijner om dan je eigen huis te hebben waarin je kunt koken en heerlijk jezelf kunt zijn. Hou je van zwemmen, dan is een vakantiehuis met verwarmd privé zwembad natuurlijk helemaal een droom.

Maar wil je de winter in Zuid-Spanje doorbrengen, dan kun je natuurlijk ook in je eigen caravan of camper op een camping verblijven:

Terug naar boven>>

Wat kun je in de winter doen in Spanje?

Geniet in de winter ten volste van de prachtige natuur in Spanje en proef op je gemak de eeuwenoude cultuur! Dit kan via wandelingen of fietstochten, maar je kunt natuurlijk ook per auto uitstapjes maken of een rondreis maken. Wat jij wilt:).

Op aparte pagina's schrijf ik meer over:

Tip voor rondreizen in de winter! Kijk ook eens naar rondreizen door Midden-Spanje. Mijn ervaring is, dat het ook hier in de winter vaak heerlijk zonnig is, met temperaturen die 's middag oplopen tot rond de 15°C.

Terug naar boven>>


Aanbieders wintervakanties Spanje

La Casita
Vakantiehuizen met privé zwembad plus kleine vakantieparken in achterland Costa del Sol met speciaal aanbod voor overwinteraars.

Casita Travel
Huizen met verwarmd zwembad en winterprijzen aan Costa Blanca. Plus huizen in Andalusië, Canarische eilanden en Ibiza.

Belvilla
Vakantiehuizen voor zonnige wintervakantie in Andalusië, aan de Costa Blanca, op de Balearen en de Canarische eilanden.

TUI 
Appartementen en hotels met speciale winterprijzen in Andalusië, aan Costa Blanca en op Canarische eilanden.

Interhome
Vakantiehuizen en appartementen aan de Costa Blanca en Costa del Sol plus op de Spaanse eilanden. 

DeJongIntraVakantie
Appartementen in Zuid-Spanje om te overwinteren aan Costa del Sol (Andalusië) en Costa Blanca (Alicante).

Terug naar boven>>
Nieuwe pagina's

 1. Met de trein van Madrid naar León in minder dan 2,5 uur

  Sep 23, 22 08:19 AM

  Met de trein van Madrid naar León in Midden-Spanje? Ik heb het gedaan! Lees mijn info over de reisduur, kosten, treinstations, kaartje kopen en meer.

  Lees meer

 2. Leon: gezellige stad in Midden-Spanje op de Camino Francés

  Sep 22, 22 09:20 AM

  De aan de Camino Francés gelegen stad León in Midden-Spanje heeft een gezellige oude binnenstad met bars, restaurants, winkels en historische gebouwen. Info>>

  Lees meer

 3. De mooiste Parador hotels in Castilië en Leon (Midden-Spanje)

  Aug 26, 22 06:22 AM

  De Parador hotels in de regio Castilië en Leon (Midden-Spanje): mijn favorieten én een totaaloverzicht

  Lees meer