De mooiste rondreizen door Zuid Spanje

De meeste rondreizen door Zuid Spanje nemen je mee naar de drie bekendste steden van Andalusië: Córdoba, Sevilla en Granada. Historische steden met een Moors verleden die absoluut een bezoek waard zijn. Maar er zijn nog zo veel meer parels in Zuid Spanje te ontdekken: oude steden, pittoreske dorpjes en prachtige natuurgebieden.

Ik heb voor je uitgezocht welke georganiseerde rondreizen door Zuid Spanje er worden aangeboden. Hier noem ik de mooiste rondreizen, opgesplitst in:

Wil je zelf een rondreis samenstellen? Lees dan wat je kunt zien en doen in Zuid Spanje. En welke sfeervolle slaapplekken ik er heb gevonden.

Individuele rondreizen Zuid Spanje

Bij een individuele rondreis worden vervoermiddel, accommodatie, route en eventueel vliegtuig en aanvullende activiteiten voor je geregeld. Maar reis je in je (huur-)auto.

Deze rondreizen worden ook wel Fly Drive vakanties of autovakanties genoemd. Hier lees je wat mijn favoriete rondreizen door Zuid Spanje zijn:

12-daagse autorondreis langs hoogtepunten Andalusië

Als je tijdens je vakantie naar Zuid Spanje de hoogtepunten in Andalusië wilt leren kennen, kan ik de Andalusië rondreis van Pharos Reizen aanbevelen. Tijdens deze 12-daagse autovakantie bezoek je de Moorse steden Córdoba, Sevilla en Granada. Europa’s oudste stad Cádiz. En de verrassende stad Málaga. En rijdt onderweg door verschillende witte dorpen.

8-daagse rondreis Sevilla & Costa de la Luz

Een van mijn favoriete reizen van Ardanza Reizen is de 8-daagse rondreis Sevilla en de Costa de la Luz. Waarbij je naast Spanje’s Flamenco stad ook Jerez de la Frontera, Cádiz, Tarifa, idyllische witte bergdorpjes en natuurpark Doñana bezoekt. Maak de reis compleet met een walvis-/dolfijnexcursie, vogelkijkexcursie, sherryproeverij of kleinschalig Flamenco optreden.

8-daagse rondreis Cádiz & Costa de la Luz

Een andere prachtige rondreis van Ardanza Reizen vind ik de 8-daagse rondreis Cádiz, bergen en zee. Naar Europa’s oudste stad, natuurgebied Sierra de Grazalema (heerlijk wandelgebied) en de Costa de la Luz met zijn idyllische witte dorpjes en Romeinse nederzetting Bolonia. Ook hier kan Ardanza  zorgen voor unieke ervaringen als een vogelkijkexcursie of sherry proeverij.

21-dagen cultuur, natuur en strand in Andalusië

Wil je een individuele rondreis van 3 weken door Andalusië maken? Kijk dan eens naar de Fly Drive "Andalusië Compleet" van Tejeda Travel. Deze combi van cultuur-, strand- en actieve vakantie brengt je naar de hoogtepunten Cordoba, Sevilla en Granada. Maar ook naar witte bergdorpjes en rustige natuurgebieden als Doñana, Alpujarras en Cabo de Gata.

NB. Tejeda Travel biedt ook een 15-daagse rondreis door Andalusië aan, die eveneens cultuur, natuur en strand combineert. Een absolute topper!

9-daagse culinaire rondreis Andalusië

Een luxe culinaire en cultuurrondreis door Andalusië van AmbianceTravel. Waarbij je geniet van natuurlandschappen, Andalusische steden en witte bergdorpjes. En waarbij je tegelijkertijd sherry's proeft in een sherrybodega, meer leert over olijfolie in een olijfolieboerderij en je ogen uitkijkt in een hamdrogerij. Tijdens deze bijzondere vakantie in Zuid Spanje verblijf je in kleine karakteristieke hotels.

15-daagse luxe Cortijo & Hacienda rondreis Andalusië

Bij deze luxe individuele rondreis door Andalusië van AmbianceTravel ontdek je niet alleen de hoogtepunten Córdoba, Sevilla en Granada, maar ook diverse witte dorpen, prachtige natuur en sherry- en paardenstad Jerez de la Frontera. Tijdens deze luxe autovakantie in Zuid Spanje verblijf je bovendien in authentieke cortijos, haciendas en molinos.

NB. Naast deze 2 luxe Andalusië rondreizen biedt AmbianceTravel ook nog een luxe 8-daagse rondreis en 22-daagse rondreis door Andalusië aan.

Groepsreizen Zuid Spanje

Bij een groepsreis maak je samen met anderen en onder begeleiding van een reisleider een rondreis door Spanje.

Veelal zijn dit busreizen, die ofwel beginnen in Nederland óf Spanje (in het laatste geval schrijf ik vlieg-busreis). Maar ik heb ook een paar mooie cruise vakanties naar Zuid Spanje gevonden.

Bij Tejeda TravelSRC Reizen en TUI heb ik talrijke groepsreizen door Zuid Spanje gevonden. De mooiste groepsrondreizen vind ik: 

5-daagse groepsreis Sevilla

Wil je in de winter graag een groepsreis naar de stad Sevilla in Andalusië maken? Dan is de 5-daagse groepsreis "Winter in Sevilla" van SRC reizen.

Je vliegt rechtstreeks op Sevilla. En bekijkt vervolgens samen met een Nederlandse reisbegeleider op je gemak de temperamentvolle stad in Zuid-Spanje. En bezoekt o.a. het koninklijke paleis met zijn prachtige paleistuinen.

8-daagse groepsreis Granada, Córdoba en Sevilla

Wil je in de winter graag een groepsreis naar de stad Sevilla in Andalusië maken? Dan is de 5-daagse groepsreis "Winter in Sevilla" van SRC reizen.

Je vliegt rechtstreeks op Sevilla. En bekijkt vervolgens samen met een Nederlandse reisbegeleider op je gemak de temperamentvolle stad in Zuid-Spanje. En bezoekt o.a. het koninklijke paleis met zijn prachtige paleistuinen.

9-daagse groepsreis Semana Santa in Andalusië

Zoek je een groepsreis waarbij je de Semana Santa in Andalusië kunt beleven? Dan vind ik de 9-daagse themareis "Semana Santa in Andalusië" van SRC Reizen een aanrader. Bij deze bijzondere vlieg-busrondreis door Zuid Spanje, waarbij je vliegt op Málaga, beleef je Paasprocessies in Sevilla, Baena en Granada. En breng je een bezoek aan Córdoba, Ronda en Alhama de Granada.

Kleinschalige Groepsreis Het andere Andalusië (12 dagen)

Bij deze Zuid Spanje groepsreis van Tejeda Travel vermijd je Córdoba, Granada en Sevilla. In plaats daarvan neemt Niko je mee naar het minder toeristische Andalusië: het binnenland, prachtige natuurgebieden (bijvoorbeeld El Torcal en Las Alpujarras) en authentieke dorpjes en stadjes als Antequera, Capileira en Baeza. Wie wil, kan er fietsen of wandelen. En er is genoeg vrije tijd.

15-daagse groepsreis Andalusië en Extremadura

Een absoluut mooie groepsreis door Zuid Spanje vind ik de 15-daagse vlieg-busreis "Andalusië en Extremadura" van SRC reizen. Deze cultuurreis met Nederlandstalige reisbegeleider neemt je niet alleen mee naar Córdoba, Sevilla en Granada, maar ook naar de Renaissance steden Úbeda en Baeza, de natuurgebieden Doñana en Las Alpujarras, mijngebouw RíoTinto, Europa's oudste havenstad Cádiz en meer. En laat je proeven aan een stukje Extremadura (Zafra en Mérida)...

Zelf rondreis samenstellen

Wil je zelf je rondreis samenstellen? Lees dan wat je kunt zien en doen in de verschillende gebieden in Zuid Spanje: 

En welke sfeervolle en mooi gelegen slaapplekken ik in deze streek in het noordoosten van Spanje heb gevonden:

TIP! Wil je een auto in Spanje huren? Ga dan voor een all-inclusive auto, zodat je goed gedekt bent en niet voor verrassingen komt te staan!

Meer Spanje Rondreizen

Meer Spanje rondreizen vind je op de website van de afzonderlijke reisorganisaties (let hierbij op wat inclusief is in de prijs, soort accommodatie en service):

AmbianceTravel
Nederlands - Luxe individuele maatreizen - culinaire reizen - heel Spanje - charme hotels - bijzondere activiteiten

Ardanza Reizen
Nederlandse Portugal & Spanje specialist - stedentrips en Fly drives - heel Spanje - charme hotels -  activiteiten

Tejeda Travel
Nederlandse Andalusië & M-Spanje specialist - rondreizen met auto of openbaar vervoer - kleinschalige groepsreizen

SNP Natuurreizen
Wandel-, fiets- en autovakanties - individueel en groep - Spanje & eilanden

SRC reizen

Groeps- en individuele rondreizen N-Spanje, Madrid, Catalonië, Andalusië, Tenerife

Pharos reizen
Individuele autovakanties 
N-Spanje, Catalonië en Andalusië 

TUI
Individuele rondreizen en groepsreizen Andalusië, Mallorca, La Palma

Kras
Busreizen, Fly Drives, cruises Andalusië, Baskenland, Catalonië, Mallorca, Tenerife

Mijn favoriete rondreizen door andere gebieden in Spanje vind je op:
Nieuwe pagina's

 1. De Lecrin vallei in Granada (Andalusië): de Vallei van Geluk

  Apr 01, 20 10:12 AM

  De Lecrin vallei dichtbij Granada, de Sierra Nevada én de Costa Tropical: prachtige uitvalsbasis voor een Andalusië vakantie met cultuur, natuur én strand…

  Lees meer

 2. Het hele jaar een heerlijke wandelvakantie op de Canarische eilanden

  Mar 30, 20 10:41 AM

  Een wandelvakantie op de Canarische eilanden? Lees meer over wandelroutes, wandelreizen en mooiste wandelgebieden op Tenerife, La Palma, Lanzarote, La Gomera em

  Lees meer

 3. Een vakantie aan de Costa del Sol - de kust van Málaga (Andalusië)

  Mar 30, 20 09:12 AM

  Op vakantie naar de Costa del Sol in Andalusië (Zuid-Spanje)? Lees meer over de kust van provincie Málaga. O.a. tips over vakantiehuizen en sfeervolle hotels.

  Lees meer