De mooiste rondreizen door Zuid Spanje

De meeste rondreizen door Zuid Spanje nemen je mee naar de drie bekendste steden van Andalusië: Córdoba, Sevilla en Granada. Historische steden met een Moors verleden die absoluut een bezoek waard zijn. Maar er zijn nog zo veel meer parels in Zuid Spanje te ontdekken: oude steden, pittoreske dorpjes en prachtige natuurgebieden.

Ik heb voor je uitgezocht welke georganiseerde rondreizen door Zuid Spanje er worden aangeboden. Hier noem ik de mooiste rondreizen, opgesplitst in:

Wil je zelf een rondreis samenstellen? Lees dan wat je kunt zien en doen in Zuid Spanje. En welke sfeervolle slaapplekken ik er heb gevonden.

Individuele rondreizen Zuid Spanje

Bij een individuele rondreis worden vervoermiddel, accommodatie, route en eventueel vliegtuig en aanvullende activiteiten voor je geregeld. Maar reis je in je (huur-)auto.

Deze rondreizen worden ook wel Fly Drive vakanties of autovakanties genoemd. Hier lees je wat mijn favoriete rondreizen door Zuid Spanje zijn:

12-daagse autorondreis langs hoogtepunten Andalusië

Als je tijdens je vakantie naar Zuid Spanje de hoogtepunten in Andalusië wilt leren kennen, kan ik de Andalusië rondreis van Pharos Reizen aanbevelen. Tijdens deze 12-daagse autovakantie bezoek je de Moorse steden Córdoba, Sevilla en Granada. Europa’s oudste stad Cádiz. En de verrassende stad Málaga. En rijdt onderweg door verschillende witte dorpen.

Maatwerkreis door Zuid Spanje van VakantieXperts

Ook VakantieXperts biedt 2 Andalusië reizen aan: Het mooiste van Andalusië en Hoogtepunten van Andalusië. Deze autovakanties kun je zo boeken. Maar je kunt ook een unieke rondreis door Zuid Spanje maken. Want doordat de reisexperts van VakantieXperts over het aanbod van meer dan 100 Nederlandse reisorganisaties beschikken, kunnen ze voor ieders budget een passend reisvoorstel maken. Gratis en vrijblijvend.

8-daagse rondreis Sevilla & Costa de la Luz

Een van mijn favoriete reizen van Ardanza Reizen is de 8-daagse rondreis Sevilla en de Costa de la Luz. Waarbij je naast Spanje’s Flamenco stad ook Jerez de la Frontera, Cádiz, Tarifa, idyllische witte bergdorpjes en natuurpark Doñana bezoekt. Maak de reis compleet met een walvis-/dolfijnexcursie, vogelkijkexcursie, sherryproeverij of kleinschalig Flamenco optreden.

8-daagse rondreis Cádiz & Costa de la Luz

Een andere prachtige rondreis van Ardanza Reizen vind ik de 8-daagse rondreis Cádiz, bergen en zee. Naar Europa’s oudste stad, natuurgebied Sierra de Grazalema (heerlijk wandelgebied) en de Costa de la Luz met zijn idyllische witte dorpjes en Romeinse nederzetting Bolonia. Ook hier kan Ardanza  zorgen voor unieke ervaringen als een vogelkijkexcursie of sherry proeverij.

9-daagse culinaire rondreis Andalusië

Een luxe culinaire en cultuurrondreis door Andalusië van AmbianceTravel. Waarbij je geniet van natuurlandschappen, Andalusische steden en witte bergdorpjes. En waarbij je tegelijkertijd sherry's proeft in een sherrybodega, meer leert over olijfolie in een olijfolieboerderij en je ogen uitkijkt in een hamdrogerij. Tijdens deze bijzondere vakantie in Zuid Spanje verblijf je in kleine karakteristieke hotels.

15-daagse luxe Cortijo & Hacienda rondreis Andalusië

Bij deze luxe individuele rondreis door Andalusië van AmbianceTravel ontdek je niet alleen de hoogtepunten Córdoba, Sevilla en Granada, maar ook diverse witte dorpen, prachtige natuur en sherry- en paardenstad Jerez de la Frontera. Tijdens deze luxe autovakantie in Zuid Spanje verblijf je bovendien in authentieke cortijos, haciendas en molinos.

NB. Naast deze 2 luxe Andalusië rondreizen biedt AmbianceTravel ook nog een luxe 8-daagse rondreis en 22-daagse rondreis door Andalusië aan.

Groepsreizen Zuid Spanje

Bij een groepsreis maak je samen met anderen en onder begeleiding van een reisleider een rondreis door Spanje.

Veelal zijn dit busreizen, die ofwel beginnen in Nederland óf Spanje (in het laatste geval schrijf ik vlieg-busreis). Maar ik heb ook een paar mooie cruise vakanties naar Zuid Spanje gevonden.

Bij SRC Reizen, TUI, Oad en VakantieXperts heb ik talrijke groepsreizen door Zuid Spanje gevonden. De mooiste groepsrondreizen vind ik: 

15-daagse groepsreis Andalusië en Extremadura

Een absoluut mooie groepsreis door Zuid Spanje vind ik de 15-daagse vlieg-busreis "Andalusië en Extremadura" van SRC reizen. Deze cultuurreis met Nederlandstalige reisbegeleider neemt je niet alleen mee naar Córdoba, Sevilla en Granada, maar ook naar de Renaissance steden Úbeda en Baeza, de natuurgebieden Doñana en Las Alpujarras, mijngebouw RíoTinto, Europa's oudste havenstad Cádiz en meer. En laat je proeven aan een stukje Extremadura (Zafra en Mérida)...

9-daagse groepsreis Midden en Zuid Spanje

Een andere mooie groepsreis door Midden en Zuid Spanje vind ik de 9-daagse vlieg-busreis "Centraal Spanje & Andalusië" van Oad. Je vliegt op Madrid. Van waaruit je een busrondreis maakt naar Madrid, Sevilla, Córdoba en Granada. Maar ook naar minder bekende plaatsen in Midden en Zuid Spanje. Bijvoorbeeld naar Ávila, Cáceres, Almagro, Úbeda en Baeza. Stuk voor stuk parels!

8-daagse groepsreis Smaakvol Andalusië

Heb jij Sevilla en Granada al gezien en wil je Andalusië intenser beleven via wandelingen en proeverijen? Kijk dan eens naar de 8-daagse groepsreis "Smaakvol Andalusië" van SRC reizen. Waarbij je vliegt op Málaga en verblijft in een sfeervolle Finca (=landhuis) buiten Antequera. Van hieruit maak je excursies. Zo maak je een wandeling langs de rotsformaties bij Antequera en over de Caminito del Rey. Bezoek je een likeurenbodega in Rute en een olijfmolen in Montilla. En bewonder je de grotwoningen in Setenil de las Bodegas.

9-daagse groepsreis Semana Santa in Andalusië

Zoek je een groepsreis waarbij je de Semana Santa in Andalusië kunt beleven? Dan vind ik de 9-daagse themareis "Semana Santa in Andalusië" een aanrader. Bij deze bijzondere vlieg-busrondreis door Zuid Spanje, waarbij je vliegt op Málaga, beleef je Paasprocessies in Sevilla, Baena en Granada. En breng je een bezoek aan Córdoba, Ronda en Alhama de Granada.

9-daagse cruise vakantie Spanje en Portugal

Mijn favoriete cruise-reis van VakantieXperts is de 9-daagse "Cruise Spanje en Portugal", waarbij je langs maar liefst 6 Spaanse kuststeden vaart. Te weten Barcelona, Valencia, Alicante, Málaga, Gibraltar en Cádiz. Én je bezoekt het Spaanse eiland Ibiza (Balearen) en de Portugese stad Lissabon. Je overnacht en eet op het cruiseschip. En de vliegtickets zijn inclusief.

13-daagse cruise vakantie Spanje en Italië

De 13-daagse cruise-reis "Cruise Italië en Spanje" van VakantieXperts geeft je een prachtige indruk van de Mediterrane landen  Spanje en Italië. Nadat je met het vliegtuig richting zuiden bent gevlogen, vaar je met de boot naar de indrukwekkende steden  Barcelona, Cádiz, Cartagena, Gibraltar, Málaga, Napels, Rome en het eiland Sicilië. Je overnacht en eet hierbij op het cruiseschip. 

Zelf rondreis samenstellen

Wil je zelf je rondreis samenstellen? Lees dan wat je kunt zien en doen in de verschillende gebieden in Zuid Spanje: 

En welke sfeervolle en mooi gelegen slaapplekken ik in deze streek in het noordoosten van Spanje heb gevonden:

Meer Spanje Rondreizen

Meer Spanje rondreizen vind je op de website van de afzonderlijke reisorganisaties (let hierbij op wat inclusief is in de prijs, soort accommodatie en service):

AmbianceTravel
Nederlands - Luxe individuele maatreizen - culinaire reizen - heel Spanje - charme hotels - bijzondere activiteiten

Ardanza Reizen
Nederlandse Portugal & Spanje specialist - stedentrips en Fly drives - heel Spanje - charme hotels -  activiteiten

Tejeda Travel
Nederlandse Andalusië & M-Spanje specialist - rondreizen met auto of openbaar vervoer - kleinschalige groepsreizen

SNP Natuurreizen
Wandel-, fiets- en autovakanties - individueel en groep - Spanje & eilanden

SRC reizen

Groeps- en individuele rondreizen N-Spanje, Madrid, Catalonië, Andalusië, Tenerife

VakantieXperts
Autovakanties, busreizen, cruises, maatwerkreizen - Spanje & Spaanse eilanden

Pharos reizen
Individuele autovakanties 
N-Spanje, Catalonië en Andalusië 

TUI
Individuele rondreizen en groepsreizen Andalusië, Mallorca, La Palma

Kras
Busreizen, Fly Drives, cruises Andalusië, Baskenland, Catalonië, Mallorca, Tenerife

Oad
(Vlieg-)Busreizen  N-Spanje, Catalonië, Andalusië, M-Spanje

En mijn favoriete rondreizen door andere gebieden in Spanje vind je op:
Nieuwe pagina's

 1. Hotel los Castaños – een charmehotel in de buurt van Ronda (Andalusië)

  Aug 16, 19 11:29 AM

  Zoek je voor een ontspan-/actieve vakantie in Andalusië een klein landelijk hotel? Lees dan meer over Hotel los Castaños bij Ronda, in de bergen van Málaga.

  Lees meer

 2. Synagoge van Úbeda

  Aug 15, 19 11:09 AM

  Op vakantie naar UNESCO stad Úbeda in de provincie Jaén in noordoost Andalusië? Bezoek dan de Joodse synagoge! Lees op Spanje voor Jou info over de ontdekking, functie en openingstijden van de synagog…

  Lees meer

 3. Úbeda, Baeza en Jaén - dé Renaissance steden van Andalusië

  Aug 13, 19 07:18 AM

  Maak een rondreis langs Úbeda, Baeza en Jaén in Zuid Spanje! Op Spanje voor Jou vind je info en tips voor een bezoek aan dé Renaissance steden van Andalusië.

  Lees meer