Onvergetelijke rondreizen door Zuid-Spanje

De meeste rondreizen door Zuid-Spanje nemen je mee naar de drie bekendste steden van Andalusië: Córdoba, Sevilla en Granada. Het zijn historische steden met een Moors verleden die absoluut een bezoek waard zijn.

Maar er zijn nog zo veel meer prachtige oude steden, pittoreske dorpjes en fascinerende natuurgebieden in het zuiden van Spanje te ontdekken: niet alleen in Andalusië, maar ook in Murcia en aan de Costa Blanca (provincie Alicante).

Er wordt momenteel ten strengste afgeraden om op vakantie naar Spanje te gaan. Dit geldt zowel voor het Spaanse vasteland, de Balearen en de Canarische eilanden. Lees meer>>

Ik heb voor je uitgezocht welke georganiseerde rondreizen door Zuid-Spanje er worden aangeboden. Op deze pagina noem ik de mooiste rondreizen, opgesplitst in:

Maar je kunt natuurlijk ook zelf een rondreis samenstellen. Lees in dit geval mijn informatie plus tips over wat je kunt zien en doen in Zuid-Spanje en waar je sfeervol kunt overnachten.

Individuele rondreizen Zuid-Spanje

Bij een individuele rondreis worden vervoermiddel, accommodatie, route en eventueel vliegtuig en aanvullende activiteiten voor je geregeld. Maar reis je in je (huur-)auto.

Deze rondreizen worden ook wel Fly Drive vakanties of autovakanties genoemd. Hier lees je wat mijn favoriete rondreizen door Zuid-Spanje zijn:

Autorondreis langs hoogtepunten Andalusië (12dgn)

Als je tijdens je vakantie naar Zuid Spanje de hoogtepunten in Andalusië wilt leren kennen, kan ik de Andalusië rondreis van Pharos Reizen aanbevelen.

Tijdens deze 12-daagse autovakantie bezoek je de Moorse steden Córdoba, Sevilla en Granada. Europa’s oudste stad Cádiz. En de verrassende stad Málaga. En rijdt onderweg door verschillende witte dorpen.

Cultuur, natuur en strand in Andalusië (21 dagen)

Wil je een individuele rondreis van 3 weken door Andalusië maken? Kijk dan eens naar de Fly Drive "Andalusië Compleet" van Tejeda Travel.

Deze combi van cultuur-, strand- en actieve vakantie brengt je naar de hoogtepunten Cordoba, Sevilla en Granada.

Maar ook naar witte bergdorpjes en rustige natuurgebieden als Doñana, Alpujarras en Cabo de Gata.

NB. Tejeda Travel biedt ook een prachtige 15-daagse rondreis door Andalusië aan, die eveneens cultuur, natuur en strand combineert.

Culinaire rondreis Andalusië (9 dagen)

Een luxe culinaire en cultuurrondreis door Andalusië van AmbianceTravel.

Je geniet niet alleen van natuurlandschappen, Andalusische steden en witte bergdorpjes. Maar bezoekt ook een sherrybodega, olijfolieboerderij en hamdrogerij.

Tijdens deze bijzondere vakantie in Zuid-Spanje verblijf je in kleine karakteristieke hotels.

Luxe Cortijo & Hacienda rondreis Andalusië (15 dagen)

Bij deze luxe individuele rondreis door Andalusië van AmbianceTravel ontdek je niet alleen de hoogtepunten Córdoba, Sevilla en Granada, maar ook diverse witte dorpen, prachtige natuur en sherry- en paardenstad Jerez de la Frontera.

Tijdens deze luxe autovakantie in Zuid-Spanje verblijf je bovendien in authentieke cortijos, haciendas en molinos.

NB. Naast deze 2 luxe Andalusië rondreizen biedt AmbianceTravel ook nog een luxe 8-daagse rondreis en 22-daagse rondreis door Andalusië aan.

Groepsreizen Zuid-Spanje

Bij een groepsreis maak je samen met anderen en onder begeleiding van een reisleider een rondreis door Spanje.

Veelal zijn dit busreizen, die ofwel beginnen in Nederland óf Spanje (in het laatste geval schrijf ik vlieg-busreis). Maar ik heb ook een paar mooie cruise vakanties naar Zuid Spanje gevonden.

Bij Tejeda TravelSRC Reizen en TUI heb ik talrijke groepsreizen door Zuid Spanje gevonden. De mooiste groepsrondreizen vind ik: 

Groepsreis Sevilla (5 dagen)

Wil je in de winter graag een groepsreis naar de stad Sevilla in Andalusië maken? Dan is de 5-daagse groepsreis "Winter in Sevilla" van SRC reizen. 

Je vliegt rechtstreeks op Sevilla. Hier bekijk je onder begeleiding van een Nederlandse reisleider op je gemak de Flamenco stad. En bezoekt o.a. het koninklijke paleis met zijn prachtige paleistuinen.

Groepsreis Granada, Córdoba en Sevilla (8 dagen)

Voor wie de drie bekendste steden in Andalusië onder begeleiding van een professionele Nederlandstalige reisbegeleider wilt verkennen, kan ik de 9-daagse groepsreis "Prachtig Andalusië" van SRC reizen warm aanbevelen.

Naast Granada, Córdoba en Sevilla bezoek je ook nog Málaga, Ronda en Marbella.

Groepsreis Semana Santa in Andalusië (9 dagen)

Zoek je een groepsreis waarbij je de Semana Santa in Andalusië kunt beleven?

Dan vind ik de 9-daagse themareis "Semana Santa in Andalusië" van SRC Reizen een aanrader.

Bij deze bijzondere vlieg-busrondreis door Zuid Spanje, waarbij je vliegt op Málaga, beleef je Paasprocessies in Sevilla, Baena en Granada. En breng je een bezoek aan Córdoba, Ronda en Alhama de Granada.

Groepsreis Het andere Andalusië (12 dagen)

Bij deze Zuid Spanje groepsreis van Tejeda Travel vermijd je Córdoba, Granada en Sevilla.

In plaats daarvan neemt de Nederlandse reisbegeleider Niko je mee naar het minder toeristische Andalusië: het binnenland, prachtige natuurgebieden (bijvoorbeeld El Torcal en Las Alpujarras) en authentieke dorpjes en stadjes als Antequera, Capileira en Baeza.

Wie wil, kan er fietsen of wandelen. En er is genoeg vrije tijd.

Groepsreis Andalusië en onbekend zuiden (14 dagen)

Een absoluut mooie groepsreis door Zuid Spanje vind ik de 14-daagse vlieg-busreis "Andalusië en het onbekende zuiden" van SRC reizen.

Deze cultuurreis met Nederlandstalige reisbegeleider neemt je niet alleen mee naar Córdoba, Sevilla en Granada, maar ook naar minder bekende plekken als natuurgebied Doñana, paarden-& sherry stad Jerez de la Frontera, Europa's oudste havenstad Cádiz, het witte dorp Arcos de la Frontera en het pittoreske stadje Carmona...

Zelf rondreis samenstellen

Wil je zelf je rondreis samenstellen? Lees dan wat je kunt zien en doen in de verschillende gebieden in Zuid Spanje: 

En welke sfeervolle en mooi gelegen slaapplekken ik in deze streek in het noordoosten van Spanje heb gevonden:

TIP! Wil je een auto in Spanje huren? Ga dan voor een all-inclusive auto, zodat je goed gedekt bent en niet voor verrassingen komt te staan!

Meer Spanje Rondreizen

Meer Spanje rondreizen vind je op de website van de afzonderlijke reisorganisaties (let hierbij op wat inclusief is in de prijs, soort accommodatie en service):

AmbianceTravel

Individuele rondreizen & culinaire reizen door Spanje met verblijf in sfeerhotels

Tejeda Travel

Autovakanties, trein-/busreizen en kleine groepsreizen door Andalusië en Midden-Spanje

SRC Reizen

Groeps-& individuele cultuurreizen, kunstreizen en kerstreizen met verblijf in 3/4-sterren hotels

TUI

Individuele en groepsrondreizen met verblijf in 3/4-sterren hotels Andalusië, La Palma, Mallorca

Pharos reizen

Autovakanties in N-Spanje, Catalonië en Andalusië met verblijf in 3/4-sterren hotels 

SNP Natuurreizen

Wandel-,fiets- en multi-actieve vakanties (groep en individueel) Spanje & Spaanse eilanden

Eigen-Wijze Reizen

Individuele wandel- en fietsvakanties in Andalusië, Alicante, Costa Brava, La Palma en N-Spanje

Mijn favoriete rondreizen door andere gebieden in Spanje vind je op:
Nieuwe pagina's

 1. Leuke, spannende, interessante én lekkere activiteiten in Andalusië

  Jan 22, 21 09:13 AM

  Activiteiten in Andalusië voor een actieve vakantie, cultuurvakantie, culinaire vakantie en kindervakantie in de zuidelijkste regio van Spanje

  Lees meer

 2. Een kindervakantie in Andalusië met zon, zee en massa’s avontuur

  Jan 21, 21 03:36 AM

  Overweeg je een kindervakantie in Andalusië? Doe hier ideeën op over kinderpret aan zee, in de bergen, in pretparken, in een vakantiehuis met zwembad e.m.

  Lees meer

 3. Vakantie in Andalusië: Genieten van zon, natuur en cultuur

  Jan 18, 21 09:04 AM

  Op zoek naar onbekende parels voor je vakantie in Andalusië? Ga met me mee en ontdek idyllische dorpjes, bizarre rotsformaties of het enige woestijngebied in Europa.

  Lees meer