Zuid-Spanje rondreizen naar bekende & onbekende parels in Andalusië e.m.

De meeste rondreizen door Zuid-Spanje gaan naar de drie bekendste steden van Andalusië: Córdoba, Sevilla en Granada. Het zijn historische steden met een Moors verleden die absoluut een bezoek waard zijn.

Maar er zijn nog zo veel meer prachtige oude steden, pittoreske dorpjes en fascinerende natuurgebieden in het zuiden van Spanje te ontdekken! Niet alleen in Andalusië, maar ook in Murcia en aan de Costa Blanca in de provincie Alicante.

uitzicht-balkon-van-europa-nerja-costa-del-sol.jpg

Wil je het échte Spanje proeven, bezoek tijdens je rondreis door Zuid-Spanje dan ook witte bergdorpen (in het Spaans: pueblos blancos) als Frigiliana of Vejer de la Frontera en minder bekende steden als Jaén of Cádiz, ga wandelen in prachtig natuurgebieden als El Torcal en kom meer te weten over het verleden van het zuidelijke deel van Spanje in bijvoorbeeld de oude Romeinse nederzetting Baelo Claudia of de Dolmen van Antequera.

Op aparte pagina's geef ik uitgebreide informatie en tips over wat je kunt zien en doen in de verschillende provincies in Andalusië, in Murcia of aan de Costa Blanca. Aan de hand daarvan kun je zelf talloze rondreizen samenstellen langs bekende én onbekende parels in het zuiden van Spanje.

Maar je kunt ook een georganiseerde rondreis boeken. Zowel een individuele rondreis als een groepsrondreis. Bij een individuele rondreis, die ook wel Fly Drive vakantie of autovakantie genoemd wordt, worden vervoermiddel, accommodatie, route en eventueel vliegtuig en aanvullende activiteiten voor je geregeld, maar reis je met je eigen reisgezelschap en grotendeels op je eigen tempo.

Op deze pagina deel ik mijn favoriete groeps- en individuele rondreizen door Zuid-Spanje:

Individuele rondreizen door Zuid-Spanje

Rondreis Andalusië met verblijf in cortijos & haciendas

Bij deze 15-daagse individuele rondreis door Andalusië van AmbianceTravel ontdek je niet alleen de hoogtepunten Córdoba, Sevilla en Granada, maar ook van diverse witte dorpen, prachtige natuur en sherry- en paardenstad Jerez de la Frontera.

Bovendien verblijf je tijdens deze luxe autovakantie in Zuid-Spanje in authentieke cortijos, haciendas en molinos.

En voor degenen die langer of juist korter op vakantie naar Zuid-Spanje willen, biedt AmbianceTravel ook nog een luxe 8-daagse rondreis en 22-daagse rondreis door Andalusië aan.

Culinaire rondreis door Andalusië (8 of 9 dagen)

Andalusië staat voor mij ook voor verrassende wijnen en sherry's, overheerlijke ham en goddelijke olijfolie.

Wil jij het zonnige zuiden van Spanje ook met je mond beleven, maak dan een culinaire cultuurrondreis door Andalusië!

Je geniet tijdens deze bijzondere autovakantie in Zuid-Spanje met verblijf in kleine karakteristieke hotels niet alleen van natuurlandschappen, Andalusische steden en witte bergdorpjes, maar proeft ook wijn, sherry, ham en olijfolie.

En bezoekt bodega's, een olijfolie-perserij en een hamdrogerij... Een topper!

Actieve rondreis door natuur Andalusië (15dgn)

Ben je op zoek naar een autovakantie door Andalusië waarbij je kunt genieten van de afwisselende natuur in deze uitgestrekte regio in Zuid-Spanje en onderweg ook wandelingen en/of fietstochten kunt maken?

Dan vind ik de 15-daagse individuele rondreis Andalusië Natuur van Tejeda Travel een absolute aanrader! Deze actieve autovakantie met volop wandel- en fietsmogelijkheden neemt je mee naar de Caminito del Rey, de bizarre rotsformaties bij Antequerra, de Sierra Subbeticas en de Alpujarras.

De laatste dagen van je vakantie kun je ontspannen aan het strand van Nerja of wandelingen maken in de Sierra Tejeda. Erg leuk ook voor een avontuurlijke gezinsvakantie! En dan vooral in de herfst, winter en lente.

Tip! Breid deze Fly Drive uit met een bezoek aan de steden Malaga, Cordoba en/of Granada.

Cultuur, natuur en strand in Andalusië (21 dagen)

Wil je een individuele rondreis van 3 weken door Andalusië maken? Kijk dan ook eens naar de Fly Drive "Andalusië Compleet" van Tejeda Travel.

Deze combi van cultuur-, strand- en actieve vakantie brengt je naar de hoogtepunten Cordoba, Sevilla en Granada. Maar ook naar witte bergdorpjes en rustige natuurgebieden als Doñana, Alpujarras plus Cabo de Gata.

Daarnaast biedt Tejeda Travel een 15-daagse rondreis door Andalusië aan die eveneens cultuur, natuur en strand combineert.

Autorondreis langs hoogtepunten Andalusië (ANWB)

Als je tijdens je vakantie naar Zuid-Spanje de hoogtepunten in Andalusië wilt leren kennen, kan ik de rondreis Andalusië achter de schermen van de ANWB (eerder Pharos Reizen) aanbevelen.

Tijdens deze fly-drive autovakantie van 8, 10 of 12 dagen bezoek je de Moorse steden Córdoba, Sevilla plus Granada, Europa’s oudste stad Cádiz en de verrassende stad Málaga. Bovendien rijd je onderweg door verschillende witte dorpen.

Wil je ook nog de Renaissance steden Úbeda en Baeza in de provincie Jaén bewonderen? Kijk dan eens naar ANWB's 13-,17- of 19-daagse individuele rondreis Onder de Spaanse Zon.

En ga je tenslotte met kinderen op vakantie naar Spanje? Combineer een bezoek aan Andalusië's culturele parels dan met een strandvakantie! Speciaal voor families verzorgt de ANWB de 11- of 15-daagse fly-drive gezinsvakantie Andalusië - het kleurrijkste Spanje.

Rondreis Murcia & País Valenciano (8 dagen)

Een mooie individuele rondreis door de regio's Murcia plus Valencia vind ik de 8-daagse autovakantie "Murcia & País Valenciano" van SNP Natuurreizen. 

Het is een actieve rondreis met talrijke fiets- en wandelroutes.

Waarbij je het bergachtige achterland van Valencia plus de regio Murcia leert kennen.

Met onder andere pelgrimsplaats Caravaca de la Cruz en de gezellige stad Murcia.

Terug naar boven>>

Groepsreizen door Zuid-Spanje

Bij een groepsreis maak je onder begeleiding van een reisleider een rondreis door Spanje. Veelal zijn dit busreizen waarbij je naar Spanje vliegt en vervolgens per bus een rondreis maakt. Óf vanuit een vast hotel bus-excursies maakt. Dit zijn mijn persoonlijke favoriete rondreizen door Zuid-Spanje:

Groepsrondreis door bekend en onbekend Andalusië (8/12-dagen)

Wil je tijdens een rondreis door Zuid-Spanje met Nederlandssprekende reisleider niet alleen de Moorse steden Córdoba, Sevilla en Granada plus de stad Málaga, maar ook minder bekende bezienswaardigheden in Andalusië als Jerez de la Frontera en de Renaissance steden Úbeda en Jaén bewonderen?

Dan kan ik de 8-daagse vlieg-busreis "Karakteristiek Andalusië" of de 12-daagse vlieg-busreis "Grand Tour Andalusië" van TUI warm aanbevelen.

Bij de 12-daagse groepsreis neemt de Nederlandstalige reisleider je naast bovengenoemde plaatsen ook nog mee naar Europa's oudste havenstad Cádiz, het Britse Gibraltar en twee  typisch Andalusische pueblos blancos (=witte dorpen).

Groepsreis Andalusië met bus-excursies vanuit één hotel (15 dagen)

Hou je er niet van om iedere nacht in een ander hotel te slapen?

Kijk dan eens naar de 15-daagse vlieg-busreis "Schilderachtig Andalusië" van TUI.

Bij deze groepsreis verblijf je namelijk in een heerlijk hotel in het pittoreske witte bergdorp Mijas.

Van hieruit maak je vervolgens samen met een Nederlandssprekende reisleider bus-excursies naar de Moorse steden Granada, Córdoba en Sevilla, de verrassende stad Málaga, het Britse Gibraltar en meer.

Bovendien heb je 6 dagen vrij om te genieten van het buitenzwembad plus de Spa van het hotel, naar het strand te gaan, te wandelen in de prachtige omgeving of op een andere manier zelf op avontuur te gaan.

Groepsreis Het andere Andalusië (12 dagen)

Bij deze Zuid-Spanje groepsreis van Tejeda Travel vermijd je Córdoba, Granada en Sevilla.

In plaats daarvan neemt de Nederlandse reisleider Niko je mee naar het minder toeristische Andalusië: het binnenland, prachtige natuurgebieden (bijvoorbeeld El Torcal en Las Alpujarras) en authentieke dorpjes en stadjes als Antequera, Capileira en Baeza.

Wie wil, kan er fietsen of wandelen. En er is genoeg vrije tijd.

Groepskampeerrondreis Zuid-Spanje (32 dagen)

Camping-La_Fresneda-aragon-800.jpeg

En wist je dat je ook met je eigen caravan of tent een groepsreis door Zuid-Spanje kunt maken?

De ANWB verzorgt een 32-daagse groepskampeerreis waarbij de route voorbereid is en campings geboekt zijn en waarbij vanaf beginpunt Burgos tot eindpunt Navarra Nederlandssprekende toeristische én technische reisbegeleiders voor je klaar staan.

Tijdens deze rondreis ontdek je niet alleen Andalusië's bekendste steden Granada, Sevilla en Cordoba, maar ook bijvoorbeeld sherryplaats Jerez de la Frontera en het witte dorp Conil de la Frontera. Én leer je Murcia en het achterland van de Costa Blanca kennen. Plus Midden-Spanje en Navarra.

Je kunt bij deze kampeerrondreis kiezen uit een reis inclusief en exclusief excursie-pakket.

Terug naar boven>>

Zelf Zuid-Spanje rondreis samenstellen

Wil je zelf je rondreis samenstellen? Lees dan wat je kunt zien en doen in de verschillende gebieden in Zuid-Spanje: 

En welke sfeervolle en mooi gelegen slaapplekken ik in deze streek in het noordoosten van Spanje heb gevonden:

*Tips*

Meer Spanje Rondreizen

Terug naar boven>>