Een vakantie Cádiz - 
Sherry, paarden & witte dorpen aan Costa de la Luz

Een vakantie in Cádiz in het zuidwesten van Andalusië brengt je naar de Costa de la Luz en de steden Cádiz, Jerez de la Frontera en Tarifa. Maar ook naar witte bergdorpen in prachtige berggebieden. Een prachtbestemming voor een zonvakantie, cultuurvakantie, gastronomische of actieve vakantie in Zuid Spanje! Weg van het massatoerisme.

Vanaf 27 oktober mogen Nederlanders weer op vakantie naar de Canarische eilanden (naar de rest van Spanje worden alleen noodzakelijke reizen aangeraden)! Aan Belgen wordt een positief reisadvies gegeven voor La Palma en extra waakzaamheid voor de andere Canarische eilanden. Lees meer>>

Ontdek hier wat je kunt zien en doen tijdens een vakantie in Cádiz. En lees mijn tips over:

Zien en doen in Cádiz en omgeving

Cádiz stad – oudste havenstad van Europa

Santa Cruz kathedraal in Cádiz (Andalusië)

Wat natuurlijk niet kan ontbreken aan een vakantie in Cádiz is een bezoek aan Cádiz stad! Een havenstadje in het zuidwesten van Spanje, dat ligt op de punt van een smalle landtong, aan de Baai van Cádiz. 

Wist je dat deze stad in Andalusië de oudste stad van Spanje is en de oudste havenstad van Europa? De stad, die vroeger een eiland was, dateert namelijk uit de tijd van de Feniciërs en is rond 1.000 v.Chr. gesticht!

Ontdek de Fenicische overblijfselen van Cádiz als je op vakantie in Spanje's oudste stad bent. En bewonder ook de indrukwekkende Santa Cruz kathedraal met prachtige crypte en de Filippo-Neri kerk met werken van Murillo. Bezoek stadsstrand La Caleta (waar Halle Berry in de James Bond film ‘Die another day’ uit de zee oprees). En slenter over de Alameda boulevard en door het Parque Genovés.

Tip1: Wij hebben geluncht in Peña flamenca Juan Villar in de paseo Fernando Quiñones, een sfeervolle Flamenco tent bij het strand. 

Tip2: Op een aparte pagina heb ik de Fenicische overblijfselen in Cádiz voor je bij elkaar gezet...

Tip2: Ben jij Flamenco liefhebber en ken jij Camarón de la Isla? In San Fernando ten zuiden van Cádiz stad kun je de route van Camarón de la Isla volgen. Langs zijn geboortehuis, laatste rustplaats en meer.

Sherry- & paardenstad Jerez de la Frontera

Bezoek en proeverij bij een sherrybodega in Jerez de la Frontera

Een andere stad die niet mag ontbreken tijdens je vakantie in Cádiz is Jerez de la Frontera. Deze Andalusische stad staat bekend voor zijn Sherry en Andalusische paarden. Én voor de Flamenco. 

Laat je in een sherrybodega als Sandeman of Tío Pepe meenemen in de wereld van de sherry. En kijk in de Koninklijke Andalusische School der Ruiterkunst (Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre) hoe de bekende Andalusische paarden getraind worden. 

Tip1: Via de Nederlandstalige website GetYourGuide kun je toegangskaartjes voor de Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre kopen. Zeker als je geen Spaans spreekt is dit ideaal!

Tip2: Van maart t/m november wordt er iedere dinsdag en donderdag om 12 uur een dansvoorstelling met de paarden gegeven (in december en januari alleen op donderdag; en in augustus t/m oktober ook op vrijdag). Kaartjes voor de paardendansshow kun je ook kopen via GetYourGuide.

Tip3: Ben je wijnliefhebber? Ga dan ook naar Sanlucar de Barrameda. Hier hebben de sherry’s een heel bijzondere smaak….

Europa's zuidelijkste stadje Tarifa

Toegangspoort tot het oude stadje Tarifa in de provincie Cádiz

Helemaal in het zuidelijkste puntje van Spanje ligt verder de historische plaats Tarifa.

Het ommuurde stadje is gelegen aan de Straat van Gibraltar, die de Atlantische Oceaan van de Middellandse Zee en Europa van Afrika scheidt.

Van hier uit is het nog maar 14 kilometer tot Marokko. Bij goed weer heb je vanaf het ommuurde stadje dus prachtig uitzicht op Marokko. En met een veerboot sta je binnen een uur in Tanger in Marokko.

Het historische deel van Tarifa is niet erg groot, maar wel gezellig om even doorheen te lopen tijdens je vakantie in Cádiz.

Bovendien kun je in de zee bij Tarifa prachtig surfen, duiken én walvissen en dolfijnen spotten.

Tip1: Als je bij Turmares Tarifa een boottocht boekt, dan help je mee om de walvissen en dolfijnen in de Straat van Gibraltar te beschermen. Bovendien krijg je tijdens deze boottocht uitleg van marine biologen.

Tip2: Vanuit Tarifa kun je een dagexcursie met gids naar Tanger in Marokko maken (je neemt zelf de veerboot in Tarifa en bij aankomst in Tanger staat een Engels sprekende gids op je te wachten).

Cultuur proeven in de witte dorpen van Cádiz

Vejer de la Frontera - een van de witte dorpen in de provincie Cádiz in Andalusië

Hou je van authentieke bergdorpjes? Verken dan zeker ook een aantal witte dorpen in het meest westelijke deel van Andalusië als je op vakantie in Cádiz bent.

Bijvoorbeeld de prachtige witte dorpen Vejer de la Frontera, Castellar de la Frontera en Medina Sidonia. En verder in het binnenland Arcos de la Frontera, Grazalema, Setenil de las Bodegas en meer.

De witte dorpen van Cádiz liggen in een prachtig natuurlandschap. In de Sierra de Cádiz en de Sierra de Grazalema.

Paradijs voor paardenliefhebbers

Jonge paarden op Yeguada de la Cartuja buiten Jerez de la Frontera (Cadiz, Andalusië, Zuid Spanje)

Ben je paardenliefhebber, ga dan niet alleen naar de Koninklijke School der Ruiterkunst in Jerez, maar neem tijdens je vakantie in Cádiz ook een kijkje op de Yeguada de la Cartuja.

De Yeguada de la Cartuja is een reservaat met meer dan 200 jonge Cartuja raspaarden, dat ligt op 15 minuten rijden van Jerez de la Frontera. Tijdens een uitgebreide rondleiding van 2,5 uur kom je alles te weten over deze Andalusische raspaarden.

Verder kun je in Jerez de la Frontera in mei altijd de prachtigste paarden  bewonderen tijdens de parades en paardenwedstrijden van de Feria del Caballo.  

En aan het strand van Sanlucar de Barrameda vinden in augustus ieder jaar de oudste paardenraces van Spanje plaats.

Tip: Je kunt op de Nederlandstalige website GetYourGuide kaartjes voor een rondleiding op Yeguada de la Cartuja kopen. De kaartjes kunnen tot 24 uur van tevoren geannuleerd worden, waarbij je je geld voor 100% terug krijgt.

Een zon- en surfvakantie aan de Costa de la Luz

Kitesurfen aan het Valdevaqueros strand aan de Costa de la Luz

Maar een vakantie in Cádiz staat voor mij ook voor een strandvakantie. Want de Costa de la Luz, de kust van de provincies Cádiz en Huelva, Andalusië, die bij buitenlandse toeristen nog nauwelijks bekend is, heeft prachtige witte zandstranden!

In de zomer kun je er heerlijk zonnebaden en de rest van het jaar kun je  heerlijk uitwaaien aan het strand.

Plus je kunt er fantastisch surfen! Want doordat de westkust van Andalusië gelegen is aan de Atlantische Oceaan, waait het er bijna altijd...

Georganiseerde reizen naar Cádiz

7-daagse paardrijvakantie Cádiz

Hou je van paardrijden? Maak dan eens een paardrijvakantie door de provincie Cádiz! 

Onder begeleiding van een Engels en Duits sprekende gids maak je een 5-daagse trektocht langs de Costa de la Luz en door de natuurparken Los Alcornocales en El Estrecho in het binnenland van Cádiz. Bovendien bezoek je de Koninklijke Ruiterschool in Jerez de la Frontera. 

En vanaf het moment van aanvraag t/m de reis heb je een Nederlandse contactpersoon...

Luxe treinvakantie door Andalusië

Of wat zeg je van een luxe treinvakantie naar Cádiz met Spanje's super-de-luxe historische Al Andalus trein?

Tijdens deze 7-daagse luxe treinvakantie door Andalusië, die begint en eindigt in Sevilla, bezoek je de steden Córdoba, Baeza & Úbeda, Granada, Ronda, Jerez de la Frontera en Cádiz. 

Een absolute topper op mijn wensenlijst...

Sfeervolle accommodaties in Cádiz
Nieuwe pagina's

 1. Rust, comfort en zwembad in vakantiehuis van La Casita (Andalusië)

  Oct 23, 20 09:07 AM

  Een rustige vakantie in Andalusië? Kik dan eens naar de landelijke vakantiehuizen met zwembad van La Casita op 30-60min rijden van de Costa del Sol stranden.

  Lees meer

 2. Een fietsvakantie naar fietsparadijs Mallorca (Balearen)

  Oct 20, 20 07:40 AM

  Het Spaanse eiland Mallorca is een echt fietsparadijs! Lees meer over mooie fietsgebieden, fietsroutes en georganiseerde fietsreizen op dit Spaanse eiland!

  Lees meer

 3. Marion Hoogwegt: nuchtere Hollandse met Spaans hart

  Oct 19, 20 08:03 AM

  De avontuurlijke Marion Hoogwegt woont sinds 1989 in Spanje en schrijft meeslepende verhalen over zichzelf en haar geliefde Spanje. Lees meer over haar boeken.

  Lees meer

Bewaar op Pinterest

Om te bewaren op Pinterest, klik op de button hieronder