De Feria del Caballo in Jerez de la Frontera

Hou je van paarden en Flamenco? Dan moet je beslist een keer de Feria del Caballo in Jerez de la Frontera in Andalusië meemaken! Die ieder jaar plaats vindt in mei. Een week lanping wordt er geparadeerd, gedanst en gefeest op het feestterrein. Je kunt er genieten van prachtige Flamenco voorstellingen. Én er vinden verschillende soorten paardenwedstrijden plaats.

We mogen weer op vakantie naar de Balearen en de Canarische eilanden zonder bij terugkeer getest te worden of in quarantaine te gaanLees meer over testen, noodzakelijke formulieren, coronapaspoort ed.>>

Lees hier alles over het jaarlijkse Paardenfeest van Jerez! En bekijk mijn tips.

Wat: Feria del Caballo
Waar: Parque González Hontoria, Jerez de la Frontera (Andalusië, Zuid Spanje)
Wanneer: mei (geen exacte datum)
Entree: gratis (behalve paardenshows)

Officiële opening

Net als bij de Feria de Abril in Sevilla wordt de Feria del Caballo (oftewel Paardenfeest) in Jerez officieel geopend door het ontsteken van de feestverlichting op het feestterrein: El Alumbrado (=De Verlichting). Dit gebeurt op zaterdag avond om 22 uur. En wordt feestelijk begeleidt door het afsteken van vuurwerk.

Verlichting tijdens de Feria del Caballo in Jerez de la Frontera

Vervolgens wordt er een week lang gedanst, gefeest, gedronken (sherry natuurlijk..), geparadeerd en paardgereden in prachtige traditionele kleding. Totdat op zaterdag nacht de lichten van het feestterrein weer doven…

Paraderen met paarden en paardenkoetsen 

De gezellige Andalusische plaats Jerez de la Frontera staat bekend om twee dingen: sherry en paarden. Paarden zijn dus onmisbaar op de Feria del Caballo van Jerez.

Prachtig versierde paarden met paardenkoetsen tijdens de Feria del Caballo in Jerez

Iedere middag (en dan vooral op zaterdag en zondag) wordt er van 13 tot 19 uur in vol traditioneel ornaat op prachtige paarden en met paardenkoetsen (=Enganches) geparadeerd. Normaal gesproken gebeurt dit in de Paseo de la Palmera, Paseo del Real de la Feria, Paseo de la Guitarra en Paseo Nuevo. Alleen dit is al een feest om naar te kijken!

Paardenwedstrijden

Daarnaast worden er allerlei soorten paardenwedstrijden gehouden tijdens de Feria del Caballo in Jerez: dressuurwedstrijden (=Concursos de Doma Vaquera), springwedstrijden (=Concursos de Saltos) en paardenkoetswedstrijden (=Concursos Completos de Enganches).

En sinds een paar jaar zelfs een veehoed- en veedrijfwedstrijd (=Concurso de Acoso y Derribo). Waarbij gedemonstreerd wordt hoe in Andalusië het vee per paard wordt gehoed en gedreven.

TIP! Op de website van Jerez de la Frontera vind je meer informatie over de verschillende paardenwedstrijden (van tevoren kaartje kopen!).

Feesttenten voor iedereen

En natuurlijk is er tijdens de Feria del Caballo in Jerez ook een Recinto Ferial (=Feestterrein) met casitas (=feesttenten).

Anders dan in Sevilla, zijn de feesttenten tijdens in Jerez toegankelijk voor iedereen. Ze zijn open van 1 uur ’s middags tot 5 uur ’s nachts.

En in diverse feesttenten worden ’s avonds bovendien Flamenco voorstellingen gehouden.

TIP! Op de website van Jerez vind je hoe laat en waar er voorstellingen zijn (klik onder “noticias” op “programación Casetas Peñas Flamencas” en “Programación Flamenca Caseta Bodegas Fundador”). Deze info vind je overigens ook op pamfletten die op het feestterrein ophangen.

Andere activiteiten tijdens de Feria del Caballo

Op het feestterrein vind je ook een kermis voor nog meer vertier voor jong en oud. En wel in de Calle del Infierno. Letterlijk vertaald: de Straat van de Hel.

Kermis tijdens de Paardenfeesten in Jerez

En de laatste drie dagen van de Feria del Caballo in Jerez (op donderdag, vrijdag en zaterdag) worden er stierengevechten gehouden.

TIP! Op dinsdag zijn de attracties op de kermis goedkoper. En op de zondag direct na de Feria is de kermis ook nog open.


Meer tips voor de Feria del Caballo in Jerez

Kom je op vakantie naar Jerez tijdens het Paardenfeest? Boek dan (ruim op tijd!) een accommodatie die niet te ver van het feestterrein afligt. Ik heb een aantal charmante slaapplekken op maximaal 20 minuten loopafstand van het feestterrein voor je op een rijtje gezet.

Bezoek daarnaast zeker ook een van de sherry bodegas, waar deze plaats in Andalusië zo bekend om staat. Ga langs bij de Paardrijschool Fundación Real Escuela Andaluza Del Arte Ecuestre. En verken het oude centrum. Te voet of per paardenkoets.

Charmante slaapplekken dichtbij Feria del Caballo

Hotel Villa Jerez

Het luxe 5-sterren hotel Villa Jerez is gevestigd in een traditioneel herenhuis in het centrum van sherry stad Jerez de la Frontera. En wordt omringd door een enorme tuin met buitenzwembad. Een heerlijke plek om tot rust tijdens de Feria del Caballo in Jerez.

Hotel Jerez & Spa

Een wat minder luxe, maar nog steeds heerlijk hotel mét buitenzwembad in de buurt van het feestterrein van de Feria del Caballo in Jerez de la Frontera is het 4-sterren hotel Hotel Jerez & Spa. Het hotel heeft bovendien ook een Spa met binnenzwembad. Mmm…

Hotel Palacio Garvay

Het 4-sterren hotel Palacio Garvay bevindt zich in een negentiende eeuws paleis aan de rand van het oude stadscentrum van Jerez de la Frontera. Aan het rustige Plaza Rafael Rivero plein. En heeft comfortabele ruime kamers en een prima restaurant.

Hotel Jandalos Jerez & Spa

Wat ik zo leuk vind aan hotel Jandalos Jerez & Spa is, dat het gevestigd is in de voormalige bodega van Williams & Humbert. Het hotel heeft geen buitenzwembad, maar wel een Welnesscenter met sauna en bubbelbad. Ideaal als je wilt bijkomen van de Feria del Caballo.

Apartamentos Jerez Alameda del Banco

Verblijf je tijdens de Feria liever in een appartement? Dan raad ik de appartementen Jerez Alameda del Banco aan! De functionele, rustig gelegen appartementen bevinden zich in een typisch wit Andalusich gebouw met binnenplaats aan het Plaza del Banco plein. In het oude centrum van Jerez.

Apartamento Los Olivos Jerez

Een luxer appartement is Apartamento Los Olivos Jerez, eveneens in het oude centrum van paardenstad Jerez in Zuid Spanje. Het rustig gelegen appartement vind ik om door een ringetje te halen. Het heeft 1 slaapkamer, maar biedt slaapruimte voor 4 personen.

Appartementen Casa Palacio Morla y Melgarejo

Of wat zeg je van deze moderne appartementen, die zich bevinden in een oud paleis? Gaaf! Zeker ook de oude houten plafonds. Casa Palacio Morla y Melgarejo ligt net iets buiten het oude centrum van Jerez de la Frontera, dichtbij de Plaza del Mercado.


Keer terug van Feria del Caballo Jerez naar Vakantie Andalusië
Keer terug naar Spanje voor JouNieuwe pagina's

 1. Een gezinsvakantie naar kindvriendelijk Menorca (Balearen)

  Jul 14, 21 07:37 AM

  Een kindervakantie Menorca staat voor baaien met witte zandstranden en ondiep hemelsblauw water, uitkijktoren en forten, hotels met waterparken en meer...

  Lees meer

 2. All-inclusive hotels op Ibiza (Balearen) om bij weg te dromen

  Jul 02, 21 03:55 AM

  Zoek je een all-inclusive hotel op Ibiza (Balearen) dat je alleen hoeft te verlaten om de prachtige omgeving te verkennen? Dit zijn mijn favorieten!

  Lees meer

 3. Verwen jezelf in een luxe hotel op Ibiza (Balearen)

  Jul 01, 21 11:08 AM

  Zoek je een luxe hotel op Ibiza (Balearen)? Lees welke hotels ik kan aanbevelen in het binnenland, aan de kust en in de hoofdstad van dit Spaanse eiland.

  Lees meer

Bewaar op Pinterest

Om te bewaren op Pinterest, klik op de button hieronder