Een rondreis door Spanje -  een land waarin je niet uit gereisd raakt    

Proef tijdens een rondreis door Spanje de Spaanse cultuur en geniet van afwisselende natuurlijke landschappen! Stippel je eigen rondreis door Spanje uit. Of boek een individuele rondreis of groepsrondreis. En je zult zien: één rondreis is lang niet genoeg!

De molens van Don Quijote in Campo de Crriptana (Castillië La Mancha, Midden Spanje)

Op deze pagina heb ik prachtige georganiseerde rondreizen door Spanje verzameld. Individuele rondreizen, maar ook groepsrondreizen. En heb ik een overzicht gemaakt van aanbieders van georganiseerde Spanje rondreizen.

Stel je liever je eigen Spanje rondreis samen? Lees dan verder en ontdek wat je kunt zien en doen in de verschillende regio's in Spanje, waar je kunt overnachten en meer.

Individuele Spanje rondreizen

Bij een individuele rondreis worden vervoermiddel, accommodatie, route en eventueel vliegtuig en aanvullende activiteiten voor je geregeld. Maar reis je in je eigen groepje en op je eigen tempo. Deze rondreizen worden ook wel Fly & drive rondreizen genoemd.

Dit zijn mijn favoriete individuele Spanje rondreizen:

12-daagse Paradores rondreis Noord Spanje
Hou je van Parador hotels, lekker eten en wat meer diepgang? Kies dan voor de luxe "Paradores rondreis door Noord Spanje" van AmbianceTravel. Een rondreis langs de adembenemende kust en het groene binnenland van Groen Spanje; met verblijf in 6 prachtige Parador hotels…

8-daagse culinaire rondreis door Baskenland
Bij de autovakantie "Ontdek de smaak van Baskenland" van AmbianceTravel maak je een culinaire rondreis door Baskenland. Waarbij je eet in sterrenrestaurants, wordt meegenomen langs de beste pintxos bars in San Sebastian en heerlijke Rioja wijnen proeft.

Rondreizen door de Spaanse Pyreneeën
Hou je van natuur? Probeer dan zeker een van de individuele of groepsrondreizen die natuurreizen specialist SNP Natuurreizen organiseert naar de Spaanse Pyreneeën! Wandelvakanties, maar ook specifieke gezinsvakanties. Alle reizen zijn kleinschalig.

9-daagse rondreis Catalonië
Pharos Reizen organiseert een prachtige 9-daagse rondreis Catalonië, die je meeneemt naar de stad Barcelona en de kust en binnenlanden ten noorden van Barcelona. Met eeuwenoude dorpen en stadjes, vulkaangebied La Garrotxa en meer.

10-daagse natuurrondreis Catalonië
De individuele natuurrondreis door Catalonië van SNP Natuurreizen vind ik super als je de binnenlanden van Catalonië intenser wilt beleven. Maak wandel- en fietstochten door de Sierra Montsant en vulkaangebied La Garrotxa. En bezoek het klooster van Poblet of bergplaats Olot.

Rondreis langs Werelderfgoedsteden Madrid
In deze luxe 10-daagse individuele rondreis "Werelderfgoedsteden rond Madrid" van AmbianceTravel ontdek je de UNESCO steden in de omgeving van Madrid. Steden die ik één voor één van harte aan kan bevelen: Toledo, Ávila, Salamanca, Cáceres en Segovia. En verblijf je in kleine, karakteristieke hotels.

Rondreis hoogtepunten Andalusië
Wil je tijdens je Zuid Spanje vakantie de hoogtepunten in Andalusië leren kennen? Dan vind ik de 12-daagse individuele Andalusië rondreis van Pharos Reizen een topper. Je bezoekt Córdoba, Sevilla en Granada; Europa’s oudste stad Cádiz; de verrassende stad Málaga; en verschillende witte dorpen.

Op de vakantie pagina’s van de afzonderlijke gebieden in Spanje noem ik nog meer mooie rondreizen door Spanje:

Groepsrondreizen Spanje

Bij een groepsrondreis reis je in groepsverband en onder begeleiding van een groepsleider. In dit geval is alles voor je geregeld en hoef je nergens meer aan te denken.

Veelal zijn dit busreizen (vanuit Nederland of eerst met vliegtuig naar Spanje en dan met bus verder). Maar het kunnen ook wandel-, fiets- of paardrijvakanties of cruise reizen zijn.

Rondreizen door de Spaanse Pyreneeën
Hou je van natuur? Probeer dan zeker een van de individuele of groepsrondreizen die natuurreizen specialist SNP Natuurreizen organiseert naar de Spaanse Pyreneeën! Wandelvakanties, maar ook specifieke gezinsvakanties. Alle reizen zijn kleinschalig.

Aanbieders van Rondreizen door Spanje

Er zijn verschillende organisaties die rondreizen door Spanje organiseren. Zowel individuele rondreizen als groepsrondreizen. De ene reis is luxer en heeft meer oog voor cultuur dan de andere.

Kijk dus goed welke organisatie je het meeste aanspreekt voordat je een keuze maakt. En let dan vooral ook goed op wat inclusief is in de prijs.

AmbianceTravel
Luxe individuele rondreizen door heel Spanje, met verblijf in charme hotels en met bijzondere activiteiten.

Ardanza Reizen
Kleine Nederlandse reisspecialist die stedentrips en individuele rondreizen naar Spanje organiseert.

Tejeda Travel
Nederlandse Andalusië & Midden Spanje specialist. Organiseert rondreizen met auto of openbaar vervoer.

TUI
Voordelige rondreizen door Andalusië, Catalonië, Noord- en Midden Spanje. En cruises langs  Spaanse eilanden.

Pharos reizen
Autovakanties door Andalusië, Catalonië en Noord Spanje die je een goede eerste indruk geven.

Kras
Rondreizen door Andalusië, 
Catalonië, Madrid, Baskenland, Galicië, La Rioja & Tenerife. En kerstreizen

SRC reizen
Cultuurreizen naar Noord Spanje, Madrid, Catalonië, Andalusië en Tenerife. En 
kunstreizen!

Of stippel je eigen Spanje rondreis uit

Maar je kunt natuurlijk ook je eigen rondreis door Spanje uitstippelen! En zelf de accommodaties en het vervoer boeken.

Er zijn ontelbare bestemmingen voor een rondreis door Spanje. Wil je ideeën opdoen over wat je kunt zien en doen in Spanje, kijk dan op de pagina's over de afzonderlijke gebieden in Spanje. Door te klikken op een gebied op de kaart.

Wil je inspiratie opdoen voor leuke slaapplekken tijdens je rondreis door Spanje? Neus dan eens rond door de sfeervolle, mooi gelegen en veelal kleinschalige accommodaties die ik in Spanje gevonden heb:

TIP! De meest voor de hand liggende soort rondreis, is een autovakantie door Spanje. Maar heb je ook al eens aan een treinvakantie, fietsvakantie, wandelvakantie of paardrijvakantie in Spanje gedacht...?

TIP! Als je naar Midden of Zuid Spanje op vakantie gaat, raad ik je aan om naar Spanje te vliegen en vervolgens een auto te huren.

Als je in het noordelijke deel van Spanje op vakantie gaat, kun je ook je auto op de autotrein naar Spanje zetten.  
Nieuwe pagina's

 1. Ukulandia –creatieve vakanties bij Nederlanders in Sierra de Grazalema

  Mar 14, 19 05:59 AM

  Informatie over en aanbod van creatieve vakanties bij Ukulandia, in de Sierra de Grazalema in het binnenland van de provincie Málaga (Andalusië, Zuid Spanje).

  Lees meer

 2. Rustgevend Nederlands vakantiehuis Casa Lo Es in bergen Valencia

  Feb 26, 19 08:43 AM

  Casa Lo Es - vakantiehuis met Nederlandse eigenaresse in de bergen van Valencia voor rustzoekers en natuurliefhebbers | te huur voor korte en lange periodes | plek voor creatieve en ontspanvakanties i…

  Lees meer

 3. De 10 mooiste nieuwe ontdekkingen in Spanje van Eliza was Here

  Feb 26, 19 07:00 AM

  Kleinschalige hotels en vakantiehuizen weg van het massatoerisme in Andalusië en Catalonië en op de Balearen.

  Lees meer