Een rondreis door Spanje -  een land waarin je niet uit gereisd raakt    

Proef tijdens een rondreis door Spanje de Spaanse cultuur en geniet van afwisselende natuurlijke landschappen! Stippel je eigen rondreis door Spanje uit. Of boek een individuele rondreis of groepsrondreis. En je zult zien: één rondreis is lang niet genoeg!

De molens van Don Quijote in Campo de Crriptana (Castillië La Mancha, Midden Spanje)

Lees meer over de soorten rondreizen, wat mijn favoriete rondreizen in Spanje zijn en welke aanbieders van georganiseerde rondreizen in Spanje er zijn.

Boek een georganiseerde rondreis

Maar je kunt natuurlijk ook een georganiseerde rondreis door Spanje boeken. Een individuele rondreis voor als je graag accommodatie en route geregeld hebt, maar in je eigen groepje en op je eigen tempo wilt reizen.

Of een groepsrondreis indien je graag in groepsverband en onder begeleiding van een groepsleider reist. En je het fijn vindt dat alles voor je geregeld is. Een groepsrondreis is meestal een busreis.

Aanbieders van Rondreizen door Spanje

Er zijn verschillende organisaties die rondreizen door Spanje organiseren. Zowel individuele rondreizen als groepsrondreizen. De ene reis is luxer en heeft meer oog voor cultuur dan de andere. Kijk dus goed welke organisatie je het meeste aanspreekt voordat je een keuze maakt.

Een aantal aanbieders wil ik hier graag uitlichten:

Tejeda Travel
Kleine Nederlandse Andalusië & Midden Spanje specialist. Organiseert rondreizen met auto of openbaar vervoer.

AmbianceTravel
Luxe individuele rondreizen door heel Spanje, met verblijf in charme hotels en met bijzondere activiteiten.

TUI
Voordelige rondreizen door Andalusië, Catalonië, Noord- en Midden Spanje. En cruises langs de Spaanse eilanden.

SRC reizen
Cultuurreizen naar Noord Spanje, Madrid, Catalonië, Andalusië en Tenerife. En 
kunstreizen!

Kras
Rondreizen door Andalusië, 
Catalonië, Madrid, Baskenland, Galicië, La Rioja & Tenerife. Ook speciale kerstreizen

Pharos reizen
Autovakanties door Andalusië, Catalonië en Noord Spanje die je een goede eerste indruk geven.

Mijn favoriete rondreizen door Spanje

12-daagse Paradores rondreis Noord Spanje
Hou je van Parador hotels, lekker eten en wat meer diepgang? Kies dan voor de luxe "Paradores rondreis door Noord Spanje" van AmbianceTravel. Een rondreis langs de adembenemende kust en het groene binnenland van Groen Spanje; met verblijf in 6 prachtige Parador hotels…

8-daagse culinaire rondreis door Baskenland
Bij de autovakantie "Ontdek de smaak van Baskenland" van AmbianceTravel maak je een culinaire rondreis door Baskenland. Waarbij je eet in sterrenrestaurants, wordt meegenomen langs de beste pintxos bars in San Sebastian en heerlijke Rioja wijnen proeft.

Rondreizen door de Spaanse Pyreneeën
Hou je van natuur? Probeer dan zeker een van de individuele of groepsrondreizen die natuurreizen specialist SNP Natuurreizen organiseert naar de Spaanse Pyreneeën! Wandelvakanties, maar ook specifieke gezinsvakanties. Alle reizen zijn kleinschalig.

9-daagse rondreis Catalonië
Pharos Reizen organiseert een prachtige 9-daagse rondreis Catalonië, die je meeneemt naar de stad Barcelona en de kust en binnenlanden ten noorden van Barcelona. Met eeuwenoude dorpen en stadjes, vulkaangebied La Garrotxa en meer.

10-daagse natuurrondreis Catalonië
De individuele natuurrondreis door Catalonië van SNP Natuurreizen vind ik super als je de binnenlanden van Catalonië intenser wilt beleven. Maak wandel- en fietstochten door de Sierra Montsant en vulkaangebied La Garrotxa. En bezoek het klooster van Poblet of bergplaats Olot.

Rondreis langs Werelderfgoedsteden Madrid
In deze luxe 10-daagse individuele rondreis "Werelderfgoedsteden rond Madrid" van AmbianceTravel ontdek je de UNESCO steden in de omgeving van Madrid. Steden die ik één voor één van harte aan kan bevelen: Toledo, Ávila, Salamanca, Cáceres en Segovia. En verblijf je in kleine, karakteristieke hotels.

Rondreis hoogtepunten Andalusië
Wil je tijdens je Zuid Spanje vakantie de hoogtepunten in Andalusië leren kennen? Dan vind ik de 12-daagse individuele Andalusië rondreis van Pharos Reizen een topper. Je bezoekt Córdoba, Sevilla en Granada; Europa’s oudste stad Cádiz; de verrassende stad Málaga; en verschillende witte dorpen.

Meer rondreizen door Spanje

Op de vakantie pagina’s van de afzonderlijke gebieden in Spanje noem ik nog meer mooie rondreizen door Spanje:

Of stippel je eigen Spanje rondreis uit

Maar je kunt natuurlijk ook je eigen rondreis door Spanje uitstippelen! En zelf de accommodaties en het vervoer boeken.

Je kunt overnachten in bijvoorbeeld kleine hotels, B&B’s, appartementen of vakantiehuizen. Of op campings als je van een kampeervakantie in Spanje houdt.

Verder zijn er talrijke manieren om een rondreis door Spanje te maken. De meest gebruikte manier is met de auto. Maar je kunt ook met de trein, op de fiets of zelfs te voet prachtige rondreizen door dit fascinerende land in Zuid Europa maken. Hierover schrijf ik meer op:

En tenslotte zijn er ontelbare bestemmingen voor een rondreis door Spanje. Wil je ideeën opdoen over wat je kunt zien en doen in Spanje, kijk dan op de pagina's over de afzonderlijke gebieden in Spanje. Door te klikken op een gebied op de kaart.

TIP! Als je naar Midden of Zuid Spanje op vakantie gaat, raad ik je aan om naar Spanje te vliegen en vervolgens een auto te huren.

Als je in het noordelijke deel van Spanje op vakantie gaat, kun je ook je auto op de autotrein naar Spanje zetten.  


Keer terug van Rondreis Spanje naar Spanje voor JouNieuwe pagina's

 1. Een vakantie Bilbao - Moderne architectuur en voortreffelijke keuken

  Jan 15, 19 11:05 AM

  Sta versteld van de moderne architectuur, design hotels en haute cuisine restaurants tijdens je vakantie in Bilbao! Lees mijn informatie en tips om het echte Bilbao te beleven.

  Lees meer

 2. Een vakantie in Girona - Kleurrijke huizen en uitmuntende gastronomie

  Jan 15, 19 11:03 AM

  Een vakantie in Girona brengt je naar een gezellige Catalaanse stad met goed bewaarde oude binnenstad en een uitmuntende gastronomie. Lees mijn reistips en doe inspiratie op voor een vakantie Gerona.

  Lees meer

 3. Een stedentrip Spanje, kies uit deze heerlijke steden

  Jan 15, 19 10:48 AM

  Zin in een stedentrip Spanje? Ontdek welke prachtige steden in de buurt van een vliegveld met directe vluchten naar Nederland / België liggen: Barcelona, Madrid, Valencia en meer

  Lees meer