Een rondreis door Spanje, een land waarin je niet uitgereisd raakt    

Proef tijdens een rondreis door Spanje de Spaanse cultuur, ontdek de afwisselende natuurlijke landschappen en kom op plaatsen weg van het massatoerisme! Stippel je eigen rondreis door Spanje uit of boek een individuele rondreis of groepsrondreis. En je zult zien: één rondreis is lang niet genoeg om dit afwisselende en uitgestrekte Mediterrane land te leren kennen!

Ik heb uitgezocht welke reisorganisaties Spanje rondreizen organiseren. Bovendien heb ik per gebied de mooiste georganiseerde rondreizen voor je bij elkaar gezet.

Wil je zelf een zelf een rondreis samenstellen? Lees dan mijn informatie en tips over wat je kunt zien en doen plus waar je sfeervol kunt overnachten in de verschillende regio's in Spanje:

Mooiste Spanje rondreizen per gebied

Op aparte pagina's deel ik per gebied mijn favoriete rondreizen door Spanje.

Klik hiervoor in de kaart of in onderstaande tekst op het gebied van jouw interesse:

Verschil tussen individuele en groepsrondreizen

Bij een individuele rondreis in Spanje worden vervoer, accommodatie, route en eventueel aanvullende activiteiten voor je geregeld; maar reis je alleen/in je eigen groep. Bestaat de individuele rondreis uit een autovakantie plus vliegticket, dan noem je dit soort reis een Fly & drive vakantie.

Bij een groepsrondreis in Spanje reis je in een groep en met een reisbegeleider. Dit kan een busreis zijn (vanaf Nederland of beginnend in Spanje), maar ook een cruise-reis.

Aanbieders van Spanje Rondreizen

Er zijn talrijke organisaties die rondreizen door Spanje organiseren. Zowel individuele rondreizen als groepsrondreizen. De ene reis is luxer en heeft meer oog voor bijvoorbeeld cultuur, natuur of gastronomie dan de andere.

Kijk dus goed welke organisatie je het meeste aanspreekt voordat je een keuze maakt. En let dan vooral ook goed op wat inclusief is in de prijs, het soort accommodatie en de service.

Ambiance Travel

Luxe individuele rondreizen en culinaire reizen door Spanje

Tejeda Travel

Autovakanties en trein/busreizen Andalusië & M-Spanje

De Nederlandse Debora van IntoAsturias

IntoAsturias

Individuele rondreizen door Asturië & Noord-Spanje

Wijnproeverij op terras van Bodegas Regina Viarum

Ontdek Galicië

Individuele rondreizen door Galicië & Noord-Spanje

Eigen-Wijze Reizen

Wandel/fietsreizen La Palma, Andalusië, Alicante, N-Spanje, Costa Brava

SNP Natuurreizen

Wandel-/fiets-/multi-actieve vakanties (groep/privé) Spanje & Spaanse eilanden

TUI

Groeps-& individuele rondreizen door Andalusië, La Palma, Mallorca

Riksja Travel

Individuele rondreizen op maat Andalusië of Canarische eilanden

Stippel je eigen Spanje rondreis uit

Maar je kunt natuurlijk ook je eigen rondreis door Spanje uitstippelen en zelf accommodaties, activiteiten plus eventueel vervoer boeken.

Je kunt per (huur-)auto een rondreis door Spanje maken, maar ook per trein of per bus. Want Spanje heeft een uitgebreid en goed werkend openbaar vervoer netwerk. Lees hier meer over een:

TIP! Wil je een auto in Spanje huren? Ga dan voor een all-inclusive auto, zodat je goed gedekt bent en niet voor verrassingen komt te staan!

En voor inspiratie over slaapplekken voor je rondreis door Spanje kun je kijken naar mijn favoriete:

Terug naar boven>>