IntoAsturias: authentieke Asturië vakantie met Nederlandse specialist

Wil je tijdens een vakantie in Noord-Spanje de regio Asturië écht leren kennen? Dat kan met de Nederlandstalige Asturië specialist intoAsturias, die prachtige culturele en natuur-excursies én vakanties verzorgt in deze groene regio in het noorden van Spanje.

Ontdek met IntoAsturias prachtige natuurgebieden als Peña Careses in Asturië

De kleinschalige reisorganisatie wordt gerund door de Nederlandse Doctorandus in klimaatverandering Debora de Block, die in 2018 met haar gezin teruggekeerd is naar de geboortestreek van haar man.

Aanvankelijk biedt intoAsturias culturele en natuur-excursies aan die Debora zelf begeleidt. Dit aanbod wordt al snel aangevuld met excursies van partners. En sinds 2021 verzorgt intoAsturias ook complete reizen.

Zo kun je via een excursie met Nederlandstalige gids alles te weten komen over het dinosaurus verleden van Asturië, prehistorische grottekeningen in Asturië of Europa’s eerste onderwater mijn.

Maar je kunt ook een rondreis langs de hoogtepunten van Asturië, een natuurvakantie in Asturië of een kindervakantie in Asturië boeken. Al deze reizen zijn kleinschalig en duurzaam en kunnen op maat aangepast worden.

Met veel plezier deel ik hier mijn favoriete excursies van intoAsturias met je. En de verschillende reizen die intoAsturias in deze prachtige regio in Noord-Spanje aanbiedt:

Excursies van intoAsturias

Een korte kennismaking met de Camino de Santiago

Geniet van het Groene Spanje tijdens het eerste stuk van de Camino Primitivo

Lijkt het je wat om de Camino de Santiago te wandelen maar heb je geen tijd om verschillende weken vrij te nemen? Of weet je niet zeker of je het volhoudt om iedere dag 20 tot 30 kilometer te lopen?

Dan is de korte kennismaking met de Camino de Santiago die intoAsturias biedt allicht een super optie voor jou!

Samen met de Nederlandse Debora, en natuurlijk nog andere pelgrims die je op de route tegenkomt, wandel je vanuit Oviedo de eerste 12 kilometer van de Camino Primitivo, de oudste pelgrimsroute naar Santiago de Compostela.

Zo kun je kort proeven hoe het is om de Camino de Santiago de wandelen. Én krijg je tegelijkertijd meer te weten over de geschiedenis, natuur en gastronomie van Asturië. Twee vliegen in één klap dus.

Tip! Combineer deze excursie met een Engelstalige tour langs de hoogtepunten van Oviedo (samen met een lokale samenwerkingspartner van intoAsturias).

Wandelen met dinosaurussen

Dinosaurusvoetafdruk aan de Costa de Dinosaurios in Asturië

Een van de dingen die me werkelijk fascineren in Asturië, zijn de oude sporen van dinosaurussen die je er vindt!

Tussen de kustplaatsen Gijon en Ribadesella zijn namelijk talrijke voetsporen en botten van dinosaurussen gevonden.

Samen met de Nederlandse Asturië specialist Debora van intoAsturias ga je naar het Dinosaurus museum van Asturië, ga je op zoek naar voetsporen van dinosaurussen aan de Dinosaurus Kust én ga je lunchen in een visrestaurant in een idyllisch vissersdorp.

Dit ga ik zeker doen als ik op vakantie naar Asturië ga!

Kinderexcursie: Terug naar de prehistorie

Een nagebouwde dinosaurus in het dinosaurusmuseum van Asturië (Noord-Spanje)

Ga je met kinderen op vakantie naar Asturië en willen jullie meer over het verre verleden van Asturië te weten komen?

Dan vind ik de kinderexcursie “Terug naar de prehistorie” een absolute topper. Samen met de Nederlandse Debora van intoAsturias ga je een hele dag op stap.

Jullie gaan niet alleen naar het kindvriendelijke interactieve dinosaurusmuseum en op zoek naar de gigantische dinosaurusvoetsporen aan het strand bij de Dinosaurus Kust.

Maar jullie gaan ook prehistorische grotschilderingen bewonderen. Gaaf!

Excursie naar Europa’s eerste onderwatermijn

Onderwater steenkolenmijn Arnao in Asturië (Noord-Spanje)

Wist je dat in deze regio in Noord-Spanje een onderwater steenkolenmijn ligt en dat dit de eerste steenkolenmijn van Spanje en de eerste onderwater mijn van Europa was?

Ik heb het over de Arnao mijn aan het Playa de Arnao strand (en in de buurt van het Playa de Salinas strand).

De inmiddels gesloten mijn is tegenwoordig gedeeltelijk een museum. Debora van intoAsturias neemt je mee naar het museum en naar het mijnwerkersdorp Arnao dat indertijd speciaal gebouwd is voor de mijnwerkers van de Arnao mijn.

In het museum krijg je in het Spaans een rondleiding, die Debora voor je in het Nederlands vertaalt. Hierbij daal je ook 20 meter af naar Asturië’s oudste verticale mijnschacht (geen aanrader voor mensen met claustrofobie) …

Gieren zoeken in de Picos de Europa

Een vale gier in Spanje - Foto: Gertjan de Zoete (Finca las Abubillas)

Hou jij van vogels kijken? Dan zul je het geweldig vinden om mee te gaan met deze Engelstalige excursie en op zoek te gaan naar lammergieren, die tot 2005 uitgestorven waren in nationaal park Picos de Europa en alleen nog voorkwamen in de Spaanse Pyreneeën!

Je wordt opgehaald in Cangas de Onis en rijdt samen met de lokale partner van intoAsturias de hoge bergen in. Om vervolgens op zoek te gaan naar lammergieren en andere soorten gieren, verschillende soorten arenden, kauwen en meer.

En te genieten van fantastische uitzichten op de bergen van de Picos de Europa en de meren van Covadonga….

Bruine beren spotten in natuurpark Somiedo

Bruine beren in natuurpark Somiedo (Asturië, Noord-Spanje)

Heb je altijd al eens een bruine beer in zijn natuurlijke habitat willen zien?

Dat kan in het Somiedo natuurpark in Asturië! In de bossen en bergen van Asturië leven tegenwoordig meer dan 300 bruine beren en het bestand neemt nog steeds toe.

De kans dat je een beer ziet, is dus groot als je samen met een ervaren lokale gids op zoek gaat…

De Engelstalige gids kan bovendien in geuren en kleuren vertellen over de bruine beren én over andere dieren in de prachtige groene natuur van Asturië….

Terug naar boven>>

Complete vakanties van intoAsturias

De hoogtepunten van Asturië (10 dagen)

Gletsjermeer bij zonsondergang in natuurpark Somiedo (Asturië)

Wil jij tijdens jouw vakantie in Noord-Spanje proeven aan natuur én cultuur in Asturië?

Kijk dan zeker eens naar de rondreis ‘De hoogtepunten van Asturië’ van intoAsturias!

Je verkent de steden Oviedo en Gijón, wandelt over de Ruta del Cares bergroute in nationaal park Picos de Europa, fietst per e-bike langs de ruige kust van Asturië én bezoekt een typisch Asturiaanse cidermakerij.

Je kunt deze rondreis per auto maken, maar ook per openbaar vervoer. En bovendien kan deze verzorgde vakantie, waarbij hotel en excursies voor je geregeld zijn en je een uitgebreid Nederlandstalig informatiepakket meekrijgt met route en tips voor restaurants, excursies en meer, naar wens aangepast worden…

Autorondreis langs Noord-Spanje's wonderen in Baskenland, Cantabrië en Asturië (14 dagen)

Kabelbaan bij Fuente Dé in de Picos de Europa (Noord-Spanje)

Wil je een autovakantie naar Noord-Spanje maken? Dan kom je op weg naar Asturië door de al net zo mooie regio’s Baskenland en Cantabrië.

Het is dus eenvoudig om je vakantie in Asturië te combineren met deze twee andere regio’s in Noord-Spanje.

Lijkt dit je wat? Kijk dan zeker eens naar de individuele rondreis ‘De Wonderen van Noord-Spanje: Baskenland, Cantabrië en Asturië’ die de Nederlandstalige reisorganisatie intoAsturias verzorgt.

Tijdens deze 14-daagse vakantie ontdek je Noord-Spanje’s rijke geschiedenis, uitmuntende keuken en adembenemende natuur. De vakantie kan naar wens aangepast worden. Aan jou de keuze dus of de nadruk op een actieve vakantie, een cultuurvakantie of juist een culinaire vakantie ligt…

Caminito Primitivo met e-bike (6 dagen)

Camino Primitivo: oudste pelgrimsroute naar Santiago de Compostela in Spanje

Steeds meer mensen fietsen tegenwoordig een pelgrimsroute naar Santiago de Compostela in Spanje. Hou jij meer van fietsen dan van wandelen? Dan kan ik je absoluut aanbevelen om de Camino Primitivo per e-bike te fietsen!

De oudste pelgrimsroute naar Spanje’s bekendste bedevaartsoord begint in Oviedo (Asturië) en is 324 kilometer lang.

Tijdens deze 6-daagse fietsreis hoef je je alleen te concentreren op het fietsen en op al het moois dat je onderweg tegenkomt. Want de Nederlandstalige reisorganisatie intoAsturias regelt bagagevervoer en verblijf onderweg.

En natuurlijk kun je bij intoAsturias ook een Asturië reis op maat boeken waarbij jullie aan de hand van jullie specifieke wensen, interesses en budget samen een onvergetelijke vakantie in Asturië samenstellen:

*Beste tijd voor rondreis door Asturië*

De beste maanden om een rondreis door Asturië te maken zijn april t/m juni, september en oktober.

Conclusie

De Nederlandstalige Asturië specialist intoAsturias biedt voor zowel natuurliefhebbers als cultuurliefhebbers prachtige excursies en reizen aan waarmee je ten volste kunt genieten van de natuur van deze groene regio in Noord-Spanje én meer te weten komt over het verleden van het gebied.

* De website van de intoAsturias is in het Engels. Maar je kunt gewoon in het Nederlands contact opnemen met Debora. En mocht je er een reis boeken, dan zal ook het reisprogramma in het Nederlands zijn.

Terug naar boven>>