Een vakantie naar Asturië - groen paradijs met historische schatten   

Een vakantie naar Asturië neemt je mee naar een groen paradijs aan de Costa Verde in Noord Spanje. Met een grillige kustlijn en een groen bergachtig binnenland. Waarin plaatsen als Oviedo en Covadonga verborgen liggen. En het nationale park Picos de Europa en andere natuurgebieden schitteren.

De fascinerende kuststrook van Asturië in Noord Spanje

Kom hier in de stemming voor deze nog onbekende vakantiebestemming aan de Noordkust van Spanje. Ontdek wat je kunt zien en doen tijdens een vakantie in Asturië. En lees ook mijn tips over:

Beleef de grillige kust van Asturië

De water spuwende Bufones de Pría bij Llanes in Asturië

Als je op vakantie naar Asturië gaat, dan is het een absolute must om de ruige kust van dit stukje Groen Spanje te zien en beleven. Te voet, op de fiets, op de motor of met de auto.

De aan de Cantabrische Zee gelegen kustlijn bestaat uit enorme rotsformaties, steile kliffen, baaien en mooie stranden. Stranden als Playa de Toro, Playa de Cuevas del Mar en Playa del Silencio zijn bezaaid met rotsen. Die bij vloed als speren uit de zee omhoog steken. En bij eb bijna geheel droog liggen.

En bij de Bufones de Pria zijn de rotsen door water en wind uitgehold, waardoor er holen en onderaardse grotten zijn ontstaan. Waar zeewater en wind naar binnen dringen. En zorgen voor vaak angstaanjagend geluiden. En zeewater dat omhoog spuit door de gaten in de rotsen.

Aan de kust liggen bovendien oude vissersdorpjes als Tazones, Villaviciosa, Cudillero, Lastres en Ribadesella. En de grotere kustplaats Gijon met stadstrand Playa de San Lorenzo.

Verken groen bergachtig binnenland

Het Ercina bergmeer in Asturië

Verken ook het groene bergachtige binnenland als je op vakantie in Asturië bent! Ongeveer 5 km landinwaarts ligt het Cantabrische Gebergte. Dat zorgt voor een natuurlandschap van bergen, valleien en rivieren. Waarin kleine traditionele plaatsen als Taramundi, Os Teixóis, Nava, Bulnes en Sotres verscholen liggen.

Geniet van de rust en de ongeschonden natuur in een van de vele natuurgebieden die Asturië kent. Het bekendste is het nationale park Picos de Europa. Maar ook bijvoorbeeld natuurreservaat Muniellos en natuurpark Somiedo (met wolven en beren!) zijn een bezoek meer dan waard.

Of je nu houdt van wandelen, fietsen, kajakken, klimmen, abseilen of vogels kijken. Of juist liever een autovakantie maakt. Het kan allemaal in de betoverende natuur van Asturië.

Ontdek belangrijke historische schatten

De pre-Romaanse San Miguel de Lilo kerk in de buurt van Oviedo (Asturië, Noord Spanje)

Naast een ongerepte gevarieerde natuur vind je in deze autonome regio in Noord Spanje talrijke historische schatten terug. Die terugvoeren naar de Middeleeuwen, de Romeinse tijd, de Kelten en zelfs de prehistorie.

Proef het glorieuze Middeleeuwse periode van het voormalige Koninkrijk als je op vakantie in Asturië bent. Bezoek bijvoorbeeld het bedevaartsoort Covadonga, waar Pelayo in 722 de Moren heeft verslagen. En Cangas de Onís, de eerste hoofdstad van het Koninkrijk Asturië.

En neem zeker ook een kijkje in de huidige hoofdstad Oviedo. In en rond deze stad zijn onder meer prachtige pre-Romaanse bouwwerken te zien, die zo typerend voor Middeleeuws Asturië zijn. Bijvoorbeeld de Santa Maria del Naranco, San Miguel de Lilo en Santa Cristina de Lena kerk.

Wil je prehistorische resten zien tijdens je vakantie in Asturië? Bewonder dan bijvoorbeeld de prehistorische grotschilderingen in de Cuevas de Tito Bustillo of de Cueva del Pindal. En de resten van de nederzetting El Castro de Coaña.

Geniet van de Asturiaanse appelcider

Je moet goed mikken om de appelcider in het glas te krijgen...

Een typische drank in deze regio in Noord Spanje is de appelcider. Een vakantie in Asturië is dus eigenlijk niet compleet zonder het proeven van appelcider. Dit kan in talloze tabernas of sidrerías in Villaviciosa, -het middelpunt van de ciderstreek-, of Oviedo. Maar ook in sidrerías buiten deze twee plaatsen.

Een leuke sidrería is bijvoorbeeld Los Toneles Astur-Cántabros, in het plaatsje Unquera.

Wandel ook eens langs de appelboomgaarden buiten Villaviciosa. Of bezoek het kleine, maar interessante Mueso de la Sidra (cidermuseum) in Nava.

En als je in de zomer op vakantie in Asturië bent, dan kun je misschien het Cider Festival van Nava (in juli) of het Cider Festival van Gijon (in augustus) van dichtbij meemaken.

Sfeervolle accommodaties in Asturië

Soorten vakanties in Asturië

Asturië is een prachtige bestemming voor een cultuurvakantie én actieve vakantie in Noord Spanje. Ook met kinderen. Aan de hand van mijn tips over wat je kunt zien en doen in Asturië kun je je eigen vakantie in dit deel van Noord Spanje samenstellen.

Maar er zijn ook georganiseerde vakanties naar Asturië:

Wandelvakanties Asturië

Wandelvakanties Asturië van SNP

SNP natuurreizen biedt prachtige individuele én groepswandelvakanties naar Asturië aan. Door de Picos de Europa, over de Camín de la Mesa en door Asturië en Galicië.

Een geweldige manier om de rust en schoonheid van dit prachtige gebied in het Groene Spanje in je op te nemen.

Fietsvakanties Asturië

Fietsvakantie Asturië van SNP

Ben je op zoek naar een fietsvakantie in Asturië (Noord Spanje)? Dan raad ik de 8-daagse individuele fietsvakantie van SNP Natuurreizen aan.

Het is een lichte fietsreis met bagagevervoer. Waarbij je langs de kust én door het groene binnenland van Asturië fietst.

Gezinsfietsvakantie Asturië van SNP

SNP Natuurreizen heeft ook een fietsvakantie in Asturië speciaal voor gezinnen ontwikkeld. Waarbij je verblijft in kindvriendelijke accommodaties. Meer tijd hebt voor ontspanning. En leuke dingen doet als dinosaurus-pootafdrukken zoeken, snorkelen of kanoën. Dat wordt een spannende en actieve zomervakantie in Noord Spanje...
Nieuwe pagina's

 1. De Lecrin vallei in Granada (Andalusië): de Vallei van Geluk

  Apr 01, 20 10:12 AM

  De Lecrin vallei dichtbij Granada, de Sierra Nevada én de Costa Tropical: prachtige uitvalsbasis voor een Andalusië vakantie met cultuur, natuur én strand…

  Lees meer

 2. Het hele jaar een heerlijke wandelvakantie op de Canarische eilanden

  Mar 30, 20 10:41 AM

  Een wandelvakantie op de Canarische eilanden? Lees meer over wandelroutes, wandelreizen en mooiste wandelgebieden op Tenerife, La Palma, Lanzarote, La Gomera em

  Lees meer

 3. Een vakantie aan de Costa del Sol - de kust van Málaga (Andalusië)

  Mar 30, 20 09:12 AM

  Op vakantie naar de Costa del Sol in Andalusië (Zuid-Spanje)? Lees meer over de kust van provincie Málaga. O.a. tips over vakantiehuizen en sfeervolle hotels.

  Lees meer

Bewaar op Pinterest

Om te bewaren op Pinterest, klik op de button hieronder