De mooiste Noord-Spanje rondreizen

Maak een rondreis door Noord-Spanje, door de regio's Galicië, Asturië, Cantabrië en Baskenland, en leer de natuur en cultuur van het Groene Spanje kennen!

Baai met beschut strand aan de ruige kust van Noord-Spanje (Foto; Cantur)

Je kunt er smullen er van vredige, zeer diverse berglandschappen, ruige kusten, typische bouwwerken, vers seafood en zo veel meer! 

Ik durf te stellen dat iedereen er wel aan zijn trekken kan komen! Zo kunnen liefhebbers van actieve vakanties er lekker veel wandelen of fietsen, kunnen geschiedenis en architectuurliefhebbers er genieten van prehistorische nederzettingen en grottekeningen en komen lekkerbekken er ruimschoots aan hun trekken met het proeven van wijnen, ciders, kazen en zeevruchten...

Ik heb voor je uitgezocht welke verzorgde reizen door Noord-Spanje er worden aangeboden. De mooiste groeps- en individuele rondreizen heb ik hier verzameld.

En daarnaast geef ik tips aan degenen die liever zelf hun eigen rondreis door Noord-Spanje samenstellen...

NB. Rondreizen door de Spaanse Pyreneeën staan op een aparte pagina. 

Individuele rondreizen Noord-Spanje

Bij een individuele rondreis worden vervoermiddel, accommodatie, route en eventueel vliegtuig en aanvullende activiteiten voor je geregeld. En reis je tegelijkertijd in je eigen groepje en op je eigen tempo. Is de vlucht inclusief, dan worden deze rondreizen ook Fly Drive vakanties genoemd. Dit vind ik de mooiste individuele rondreizen door Noord-Spanje:

Autoreis door Baskenland, Cantabrië & Asturië in Noord-Spanje (14 dagen)

Kabelbaan bij Fuente Dé in de Picos de Europa (Noord-Spanje)

Wil je met je eigen auto een een rondreis door Noord-Spanje maken? Dan kan ik de 14-daagse rondreis ‘De Wonderen van Noord-Spanje: Baskenland, Cantabrië en Asturië’ van de in Asturië gevestigde Nederlandse reisorganisatie intoAsturias warm aanbevelen! 

In twee weken tijd ontdek je Noord-Spanje’s rijke geschiedenis, uitmuntende keuken en adembenemende natuur. 

En aangezien deze vakantie naar wens aangepast kan worden, is het aan jou de keuze of de nadruk op een actieve vakantie, een cultuurvakantie of juist een culinaire vakantie ligt…

Paradores rondreis door Noord-Spanje (12 dagen)

Hou je van Parador hotels, van lekker eten en van wat meer diepgang? Kies dan voor de luxe autovakantie Paradores rondreis "De schoonheid van Noord-Spanje" van AmbianceTravel.

Deze individuele rondreis is een luxe rondreis langs de adembenemende kust en het groene binnenland van het Groene Spanje, met verblijf in zes prachtige Parador hotels.

Wil je tijdens je rondreis door Noord-Spanje ook kennis maken met de Picos de Europa? Geef dit dan aan bij Ambiance Travel.

Óf boek de 12-daagse "Reis naar de parels van Noord-Spanje in historische Parador-hotels" van Spain is More (ook deze kun je in het Nederlands boeken).

Avontuurlijke Caminoreis met kinderen langs Costa Verde (10 dagen)

Zoek je een actieve rondreis in Noord-Spanje om met je kinderen te maken?

Dan vind ik de 10-daagse 'Caminoreis met kinderen langs de Spaanse nooordkust' van Spain is More een absolute aanrader! Tenminste als jullie van wandelen houden.

Want tijdens deze avontuurlijke vakantie aan de Costa Verde gaan jullie stukjes van de Camino del Norte (tussen Laredo in Cantabrië en Llanes in Asturië) wandelen.

Onderweg kunnen jullie onder meer ook zwemmen en zonnebaden aan prachtige zandstranden, versteld staan van moeder natuur bij de zogenaamde Bufones de Pría en genieten van een wel heel bijzondere dierentuin in natuurpark Cabárceno, waar dieren in semi-vrijheid leven.

De bagage wordt voor je vervoerd. En verder leg je stukjes van de route ook per trein af. En slapen? Dat doen jullie in kleine authentieke hotels. Soms met zwembad.

Rondreis Noord-Spanje en La Rioja (12 dagen)

Sterk geribbelde rotsformaties die bij Zumaia aan de Costa Vasca in zee verdwijnen

Wil je met je eigen auto op vakantie naar Noord-Spanje?

Met de 12-daagse  autovakantie "Het andere Spanje" van ANWB Vakanties (voorheen Pharos Reizen) krijg je een goede eerste indruk van het Groene Spanje.

Deze individuele eigen-vervoer-rondreis neemt je mee naar Baskenland en Cantabrië.

Om van hieruit terug te keren via de provincie Burgos (in Castillië en Leon) en wijnstreek La Rioja.

Onderweg verblijf je in kleine charmante hotels.

Culinaire rondreis door Baskenland (8 dagen)

Bij de luxe autovakantie "Ontdek de Smaak van Baskenland" van AmbianceTravel maak je een culinaire rondreis door Baskenland.

Deze bijzondere individuele rondreis door Noord-Spanje begint in Bilbao en eindigt in wijnstreek La Rioja. Onderweg eet je in sterrenrestaurants, word je meegenomen langs de beste pintxos bars in San Sebastian en proef je heerlijke Rioja wijnen.

En uiteraard verblijf je in sfeervolle hotels. Genieten!

Actieve autovakantie langs hoogtepunten van Asturië (10 dagen)

Gletsjermeer bij zonsondergang in natuurpark Somiedo (Asturië)

Wil jij tijdens jouw vakantie in Noord-Spanje proeven aan natuur én cultuur in Asturië

Kijk dan zeker eens naar de rondreis ‘De hoogtepunten van Asturië’ van intoAsturias! 

Je verkent de steden Oviedo en Gijón, wandelt over de Ruta del Cares bergroute in nationaal park Picos de Europa, fietst per e-bike langs de ruige kust van Asturië én bezoekt een typisch Asturiaanse cidermakerij. 

Je kunt deze rondreis per auto maken, maar ook per openbaar vervoer. Bovendien zijn hotel en excursies voor je geregeld en krijg je een uitgebreid Nederlandstalig informatiepakket mee met route en tips voor restaurants, excursies en meer, 

Én kan deze verzorgde vakantie naar wens aangepast worden…

Rondreis door Galicië en Leon (12 dagen)

Romeins goudmijnengebied Las Médulas (Spanje)

Een andere rondreis van Ontdek Galicië die ik warm kan aanbevelen, is de 12-daagse individuele rondreis door Galicië en León. Want ook Galicië's buurprovincie León herbergt vele schatten.

Tijdens deze autovakantie door Noord-Spanje kun je onder meer genieten van hórreos en castros in het zuiden van Galicië, het Romeinse mijngebied Las Médulas, het unieke paleis van Gaudí in Astorga en de gezellige pelgrimsstad León.

Onderweg overnacht je in comfortabele kleinschalige accommodaties. En uiteraard ontvang je een uitgebreid informatiepakket met routes en tips over bezienswaardigheden, restaurants en meer onderweg.  

Autorondreis door Galicië (8/12/13 dagen)

Hórreos met uitzicht op de Ría de Pontevedra (Rías Baixas, Galicië)

Wil je een verzorgde rondreis door Galicië maken? Dan moet je bij reisorganisatie Ontdek Galicië zijn!

De Nederlandstalige Galicië expert verzorgt een 8-daagse en een 13-daagse autovakantie door Galicië waarbij je kunt genieten van indrukwekkende natuur, idyllische vissersdorpjes, traditionele hórreos, wijnproeverijen en boottochten.

En voor Parador liefhebbers heeft Ontdek Galicië een individuele rondreis van 12 dagen langs de mooiste Parador hotels van Galicië samengesteld.

Alle rondreizen kunnen op maat aangepast worden. Bovendien ontvang je een uitgebreid informatiepakket met gepersonaliseerd road book en waardevolle tips over bezienswaardigheden, routes, restaurants en meer.

Actieve rondreis Cantabrië (7 dagen)

Wil je een individuele rondreis door Cantabrië maken waarbij je tegelijkertijd veel kunt wandelen? Dan vind ik de 7-daagse actieve rondreis door Cantabrië van SNP Natuurreizen een aanrader. 

Per auto verken je o.a. de ruwe kust, pittoreske dorpjes en de Picos de Europa. En onderweg maak je verschillende wandelingen.

Overnachten doe je in twee kleine charmehotels op het platteland van deze regio in Noord-Spanje.

Terug naar boven>>

Groepsreizen door Noord-Spanje

Bij een groepsreis reis je in groepsverband en onder begeleiding van een groepsleider. Veelal zijn dit busreizen waarbij je vanuit Nederland of België eerst met vliegtuig naar Spanje vliegt. Dit vind ik de mooiste Noord-Spanje groepsreizen:

Groepsreis Baskenland & La Rioja (8 dagen)

Wil je het Baskenland en wijnstreek La Rioja leren kennen tijdens een groepsreis met Nederlandstalige reisbegeleiding?

Kijk dan eens naar de vlieg-excursiereis "Baskenland & La Rioja" van TUI.

Bij deze groepseis naar Noord Spanje vlieg je naar Bilbao en verblijf je in een hotel buiten Bilbao.

En maak je per touringcar excursies naar o.a. Bilbao, San Sebastian, Guernica en wijngebied La Rioja. 

Groepsreis Midden- en Noord-Spanje (10 dagen)

Bij de 10-daagse groepsreis 'Noord-Spanje en indrukwekkend Baskenland' van De Jong Intra Vakanties vlieg je op Madrid.

Na een dag in Madrid ga je op de derde dag van je Spanje vakantie samen met de Nederlandse reisleider per bus verder naar Midden- en Noord-Spanje. 

En bezoek je onder meer de plaatsen Santo Domingo de Silos, Burgos, Bilbao, Fuente Dé (in de Picos de Europa), Astorga, Leon, Salamanca, Avila en Toledo.

Hou er rekening mee dat je bij deze Spanje rondreis bijna iedere nacht overnacht in een ander hotel en 200 tot 300 kilometer per dag rijdt.

Terug naar boven>>

Stel zelf een rondreis door Noord-Spanje samen

Wil je zelf je rondreis samenstellen? Lees dan wat je kunt zien en doen in Galicië, Asturië, Cantabrië plus Baskenland en welke sfeervolle en mooi gelegen campings, glampings, hotels plus vakantiehuizen ik in het Groene Spanje heb gevonden: 

*Tip voor auto huren in Spanje*

Wil je een auto in Spanje huren? Ga dan voor een all-inclusive auto, zodat je goed gedekt bent en niet voor verrassingen komt te staan!

Terug naar boven>>

Meer Spanje rondreizen

Terug naar boven>>