De mooiste Noord Spanje rondreizen

Maak een rondreis door Noord Spanje, door de regio's Galicië, Asturië, Cantabrië en Baskenland, en leer de natuur en cultuur van dit uniek stukje Spanje kennen!

Ik heb voor je uitgezocht welke georganiseerde reizen door Noord Spanje er worden aangeboden. En heb de mooiste rondreizen hier verzameld. Individuele rondreizen, maar ook groepsrondreizen. 

Meer rondreizen door Noord Spanje vind je via het aanbod van iedere afzonderlijke reisorganisatie. 

En wil je zelf een rondreis samenstellen? Lees dan wat je kunt zien en doen in het Groene Spanje. En welke sfeervolle slaapplekken ik heb gevonden.

Rondreizen door de Spaanse Pyreneeën staan op een aparte pagina. 

Individuele rondreizen door Noord Spanje

Bij een individuele rondreis worden vervoermiddel, accommodatie, route en eventueel vliegtuig en aanvullende activiteiten voor je geregeld. Maar reis je in je eigen groepje en op je eigen tempo. Deze rondreizen worden ook wel Fly Drive vakanties genoemd.

Dit vind ik de Fly Drive vakanties door Noord Spanje:

12-daagse rondreis Noord Spanje

Wil je met je auto op vakantie naar Noord Spanje? Voor een goede eerste indruk van het Groene Spanje beveel ik de 12-daagse  autovakantie "Rondreis Noord Spanje" van Pharos Reizen aan. Waarbij je vanuit het Franse Bergerac rijdt naar Baskenland en Cantabrië. Om van hieruit terug te keren via Burgos (in Castillië en Leon) en La Rioja. Verblijf in kleine charmante hotels.

12-daagse Paradores rondreis Noord Spanje

Hou je van Parador hotels? Van lekker eten? En van wat meer diepgang? Kies dan voor de luxe autovakantie "Paradores rondreis door Noord Spanje" van AmbianceTravel. Een luxe rondreis langs de adembenemende kust en het groene binnenland van het Groene Spanje. Waarbij je verblijft in zes prachtige Parador hotels

12-daagse rondreis het Groene Spanje

Wil je Asturië, Cantabrië en Baskenland in Noord Spanje leren kennen? Dan vind ik de 12-daagse Rondreis het Groene Spanje van Ardanza Reizen een absolute aanrader. Deze Fly Drive vakantie brengt je naar plaatsen Bilbao en Oviedo, Romaanse kerken, grillige kusten en natuurgebieden als Picos de Europa en Urdaibai. Bovendien kan Ardanza zorgen voor unieke belevenissen als eten in een Michelin restaurant, wijnproeverijen of een pintxos tour.

Tip! Heb je meer tijd, ga dan ook nog naar Santiago de Compostela en/of Leon.

8-daagse Gastronomie, Kunst & Cultuur rondreis Baskenland

Zoek je een individuele rondreis door Baskenland in Noord Spanje? Dan vind ik de 8-daagse Fly drive Baskenland voor levensgenieters van Ardanza Reizen een topper. Je bezoekt de steden Bilbao en San Sebastian. Waar je uiteraard naar het Güggenheim museum gaat. En daarnaast kunt smullen van heerlijke pintxos en genieten in een Michelin restaurant. Én verkent het prachtige biosfeerreservaat Urdaibai.

8-daagse Cultuur & Natuur rondreis Asturië

Met de 8-daagse Cultuur- en Natuurrondreis Asturië heeft Ardanza Reizen een prachtige route door Asturië in Noord Spanje uitgestippeld. Langs onder meer de Picos de Europa, Covadonga, Oviedo, Romaanse kerkjes en de Playa del Silencio. Waarbij je uiteraard overnacht in mooie authentieke accommodaties. Prachtig voor natuur- én cultuurliefhebbers!

8-daagse culinaire rondreis door Baskenland

Bij de luxe autovakantie "Ontdek de smaak van Baskenland" van AmbianceTravel maak je een culinaire rondreis door Baskenland. Waarbij je eet in sterrenrestaurants, wordt meegenomen langs de beste pintxos bars in San Sebastian en heerlijke Rioja wijnen proeft. Genieten!

7-daagse actieve rondreis Cantabrië

Wil je een individuele rondreis door Cantabrië maken waarbij je tegelijkertijd veel kunt wandelen? Dan vind ik de 7-daagse actieve rondreis door Cantabrië van SNP Natuurreizen een aanrader. Per auto verken je o.a. de ruwe kust, pittoreske dorpjes en de Picos de Europa. En onderweg maak je verschillende wandelingen. Overnachten doe je in twee kleine charmehotels op het platteland van deze regio in Noord Spanje.

Groepsreizen door Noord Spanje

Bij een groepsreis reis je in groepsverband en onder begeleiding van een groepsleider. Veelal zijn dit busreizen (vanuit Nederland of eerst met vliegtuig naar Spanje en dan met bus verder). Maar het kunnen ook wandel-, fiets- of paardrijvakanties of cruise reizen zijn.

Dit vind ik de mooiste Noord Spanje rondreizen:

10-daagse groepsreis Noord Spanje

Zoek je een groepsreis door Midden en Noord Spanje met Nederlandstalige reisbegeleider? Dan vind ik de 10-daagse vlieg-busrondreis "Noord Spanje & Picos de Europa" van VakantieXperts een topper. Je vliegt op Madrid en reist van hieruit naar onder andere Bilbao, Picos de Europa en San Sebastián. Je vliegt ook weer terug vanuit Madrid.

Tip! VakantieXperts geeft ook gratis reisadviezen voor maatwerkreizen naar Noord Spanje.

8-daagse groepsreis Baskenland & La Rioja

Wil je het Baskenland en wijnstreek La Rioja leren kennen tijdens een groepsreis met Nederlandstalige reisbegeleiding? Kijk dan eens naar de vlieg-excursiereis "Baskenland & La Rioja" van Kras. Bij deze groepseis naar Noord Spanje vlieg je naar Bilbao en verblijf je in een hotel buiten Bilbao. En maak je per touringcar excursies naar o.a. BilbaoSan Sebastian, Guernica en wijngebied La Rioja

8-daagse groepsreis Asturië & Cantabrië

Een mooie groepsreis naar Noord Spanje met Nederlandstalige reisleider vind ik ook de 8-daagse vlieg-busrondreis "Asturië en Cantabrië" van SRC-reizen. Waarbij je vliegt op Bilbao. En van hieruit een busrondreis maakt naar o.a. Santander, de Picos de Europa, het meer van Covadonga, Santillana del Mar en Oviedo

SRC-reizen biedt overigens ook nog een 4-daagse groepsreis Bilbao & San Sebastian aan. 

13-daagse groepsreis Noord Spanje

Hou je niet van vliegen? Maar heb je wel interesse in een groepsreis door Noord Spanje met Nederlandstalige reisbegeleider? Kijk dan eens naar de 13-daagse busreis "Spaans Baskenland & Santiago de Compostela" van Oad. Tijdens deze busvakantie bezoek je onder meer San Sebastian, Bilbao, Santander en Santiago de Compostela in Noord Spanje en Burgos, Leon en Pamplona in Midden Spanje.

Meer Noord Spanje Rondreizen

Wil je nog meer rondreizen naar Noord Spanje zien? Kijk dan naar het aanbod van de afzonderlijke reisorganisaties:

AmbianceTravel
Luxe op maat gemaakte individuele rondreizen met verblijf in sfeerhotels. Ook 
culinaire reizen.

Ardanza Reizen
Individuele rondreizen met verblijf in charmante kleine hotels. Ook stedentrips.

Pharos reizen
Individuele rondreizen met verblijf in 3/4-sterren hotels.

TUI
Individuele rondreizen met verblijf in 3/4-sterren hotels.

Kras
Individuele rondreizen en groepsreizen met verblijf in 3/4-sterren hotels

SRC reizen
Individuele rondreizen en  groepsreizen met verblijf in 3/4-sterren hotels. Ook kunstreizen.

Tip! Let bij het vinden van een Spanje rondreis naast route ook op:

 • Wat inclusief is in de prijs
 • Soort accommodatie
 • Service

Tip! VakantieXperts geeft ook gratis reisadviezen voor maatwerkreizen naar Noord Spanje.

Stel zelf Noord Spanje rondreis samen

Wil je zelf je rondreis samenstellen? Lees dan wat je kunt zien en doen in GaliciëAsturiëCantabrië en Baskenland.

En welke sfeervolle en mooi gelegen slaapplekken ik in het Groene Spanje heb gevonden: campingsglampingshotels en vakantiehuizen.

TIP! Als je in het noordelijke deel van Spanje op vakantie gaat, kun je eventueel je auto op de autotrein naar Spanje zetten.  

Meer georganiseerde Spanje rondreizen
Nieuwe pagina's

 1. Ontdek de Montjuïc tijdens je stedentrip naar Barcelona

  Oct 17, 19 08:07 AM

  Op Spanje voor Jou lees je wat je kunt zien en doen op de Montjuïc berg in Barcelona: kasteel, Poble Espanyol en meer.

  Lees meer

 2. Bezoek een voetbalwedstrijd in Spanje en proef de passie!

  Oct 14, 19 08:46 AM

  : Informatie en tips op Spanje voor Jou voor het bezoeken van een voetbalwedstrijd in Spanje: over het kiezen van een wedstrijd, kopen van kaartjes en meer.

  Lees meer

 3. Een geheel verzorgde voetbalreis naar Spanje met Equipo Voetbalreizen

  Oct 08, 19 11:14 AM

  Informatie en tips over verzorgde voetbalreizen naar Spanje op Spanje voor Jou: inclusief voetbalkaartje, vliegticket en accommodatie.

  Lees meer