De mooiste Noord-Spanje rondreizen

Maak een rondreis door Noord-Spanje, door de regio's Galicië, Asturië, Cantabrië en Baskenland, en leer de natuur en cultuur van het Groene Spanje kennen!

Ik heb voor je uitgezocht welke georganiseerde reizen door Noord Spanje er worden aangeboden. En heb de mooiste groeps- en individuele rondreizen hier verzameld. Verder geef ik tips om zelf een rondreis door Noord-Spanje samen te stellen. 

Rondreizen door de Spaanse Pyreneeën staan op een aparte pagina. 

Individuele rondreizen Noord-Spanje

Bij een individuele rondreis worden vervoermiddel, accommodatie, route en eventueel vliegtuig en aanvullende activiteiten voor je geregeld. Maar reis je in je eigen groepje en op je eigen tempo. Deze rondreizen worden ook wel Fly Drive vakanties genoemd.

Dit vind ik de mooiste Fly Drive vakanties door Noord Spanje:

Rondreis Noord-Spanje en La Rioja (12 dagen)

Wil je met je eigen auto op vakantie naar Noord-Spanje? Voor een goede eerste indruk van het Groene Spanje beveel ik de 12-daagse  autovakantie "Het andere Spanje" van Pharos Reizen aan.

Deze individuele eigen-vervoer-rondreis neemt je mee naar Baskenland en Cantabrië. Om van hieruit terug te keren via Burgos (in Castillië en Leon) en La Rioja.

Onderweg verblijf je in kleine charmante hotels.

Paradores rondreis Noord-Spanje (12 dagen)

Hou je van Parador hotels, van lekker eten en van wat meer diepgang? Kies dan voor de luxe autovakantie Paradores rondreis de schoonheid van Noord-Spanje van AmbianceTravel.

Deze individuele rondreis is een luxe rondreis langs de adembenemende kust en het groene binnenland van het Groene Spanje. 

Tijdens deze autovakantie verblijf je in zes prachtige Parador hotels…

Tip! AmbianceTravel biedt ook een individuele rondreis door Noord-Spanje met verblijf in comfortabele appartementen aan.

Paradores rondreis Galicië (8 dagen)

Daarnaast organiseert AmbianceTravel de Paradores rondreis Het Groene Galicië. Een luxe individuele rondreis per auto van AmbianceTravel door Galicië, de regio in noordwest Spanje met Keltische wortels.

Je bezoekt Santiago de Compostela, maar ook de vaak ruige kust en het groene binnenland. En verblijft o.a. in het Parador hotel van Santiago, Tui en León.

NB. Bij de autovakantie Noord Portugal en Galicië van AmbianceTravel verblijf je in pazos en solares en vlieg je direct  op Porto.

7-daagse actieve rondreis Cantabrië

Wil je een individuele rondreis door Cantabrië maken waarbij je tegelijkertijd veel kunt wandelen? Dan vind ik de 7-daagse actieve rondreis door Cantabrië van SNP Natuurreizen een aanrader. 

Per auto verken je o.a. de ruwe kust, pittoreske dorpjes en de Picos de Europa. En onderweg maak je verschillende wandelingen.

Overnachten doe je in twee kleine charmehotels op het platteland van deze regio in Noord Spanje.

Culinaire rondreis door Baskenland (8 dagen)

Bij de luxe autovakantie "Ontdek de Smaak van Baskenland" van AmbianceTravel maak je een culinaire rondreis door Baskenland.

Deze bijzondere individuele rondreis door Noord-Spanje begint in Bilbao en eindigt in wijnstreek La Rioja. Onderweg eet je in sterrenrestaurants, word je meegenomen langs de beste pintxos bars in San Sebastian en proef je heerlijke Rioja wijnen.

En uiteraard verblijf je in sfeervolle hotels. Genieten!

Groepsreizen door Noord-Spanje

Bij een groepsreis reis je in groepsverband en onder begeleiding van een groepsleider. Veelal zijn dit busreizen (vanuit Nederland of eerst met vliegtuig naar Spanje en dan met bus verder). Maar het kunnen ook wandel-, fiets- of paardrijvakanties of cruise reizen zijn.

Dit vind ik de mooiste Noord-Spanje groepsreizen:

Groepsreis Baskenland & La Rioja (8 dagen)

Wil je het Baskenland en wijnstreek La Rioja leren kennen tijdens een groepsreis met Nederlandstalige reisbegeleiding? Kijk dan eens naar de vlieg-excursiereis "Baskenland & La Rioja" van TUI.

Bij deze groepseis naar Noord Spanje vlieg je naar Bilbao en verblijf je in een hotel buiten Bilbao. En maak je per touringcar excursies naar o.a. Bilbao, San Sebastian, Guernica en wijngebied La Rioja. 

Groepsreis Asturië & Cantabrië (8 dagen)

Een mooie groepsreis naar Noord Spanje met Nederlandstalige reisleider vind ik ook de 8-daagse vlieg-busrondreis "Asturië en Cantabrië" van SRC-reizen.

Bij deze groepsreis door Noord-Spanje vlieg je vanuit Nederland naar Bilbao. Van hieruit maak je vervolgens een busrondreis maakt naar o.a. Santander, de Picos de Europa, het meer van Covadonga, Santillana del Mar en Oviedo. 

NB. SRC-reizen biedt overigens ook nog een 4-daagse groepsreis Bilbao & San Sebastian aan. 

Meer Spanje Rondreizen

Wil je nog meer Spanje rondreizen zien? Kijk dan naar het aanbod van de afzonderlijke reisorganisaties (NB. let bij het vergelijken van reisorganisaties op wat inclusief is in de prijs, het soort accommodatie én de service):

AmbianceTravel

Individuele rondreizen & culinaire reizen door Spanje met verblijf in sfeerhotels

Tejeda Travel

Autovakanties, trein-/busreizen en kleine groepsreizen door Andalusië en Midden-Spanje

SRC Reizen

Groeps-& individuele cultuurreizen, kunstreizen en kerstreizen met verblijf in 3/4-sterren hotels

TUI

Individuele en groepsrondreizen met verblijf in 3/4-sterren hotels Andalusië, La Palma, Mallorca

SNP Natuurreizen

Wandel-,fiets- en multi-actieve vakanties (groep en individueel) Spanje & Spaanse eilanden

Eigen-Wijze Reizen

Individuele wandel- en fietsvakanties in Andalusië, Alicante, Costa Brava, La Palma en N-Spanje

ANWB Vakanties

Autovakanties in N-Spanje, Catalonië en Andalusië met verblijf in 3/4-sterren hotels 

Riberwine Travel

Unieke maatreizen & activiteiten in Ribera del Duero wijngebied in Castillië en Leon (M-Spanje)

Stel zelf Noord-Spanje rondreis samen

Wil je zelf je rondreis samenstellen? Lees dan wat je kunt zien en doen in GaliciëAsturiëCantabrië en Baskenland.

En welke sfeervolle en mooi gelegen slaapplekken ik in het Groene Spanje heb gevonden: campingsglampingshotels en vakantiehuizen.

TIP! Wil je een auto in Spanje huren? Ga dan voor een all-inclusive auto, zodat je goed gedekt bent en niet voor verrassingen komt te staan!

TIP! Als je in het noordelijke deel van Spanje op vakantie gaat, kun je eventueel je auto op de autotrein zetten.

Meer georganiseerde Spanje rondreizen
Nieuwe pagina's

 1. Grote én kleine campings aan de Costa Blanca in de provincie Alicante

  Jan 21, 22 12:04 PM

  Zoek je een grote camping aan de Costa Blanca met massa's waterpret en ander vertier voor kinderen of juist een rustige kleine camping? Bekijk mijn favorieten!

  Lees meer

 2. Campings aan de Costa Dorada: waterpret, brede stranden en rustige zee

  Jan 20, 22 02:49 AM

  Op zoek naar een gezellige camping aan de Costa Dorada in het zuiden van Catalonië? Dit zijn mijn favorieten! Kindercampings met waterpret, campings aan zee,...

  Lees meer

 3. Nederlandstalige B&B Lasnavillasmm in Andalusië voor wandel-&fietsfans

  Jan 14, 22 11:24 AM

  Zoek je een B&B in Andalusië om te wandelen of fietsen? B&B Lasnavillasmm heeft Nederlandse fiets-/wandelroutes, wandelreizen & fietsreizen in provincie Granada

  Lees meer