Ontdek Galicië: vakanties op maat in Galicië (Noord-Spanje)

Overweeg jij een vakantie naar Galicië en wil je deze regio in het uiterste noordwesten van Spanje graag op een unieke manier beleven? De Nederlandse Bianca en haar Galicische man Jorge van reisorganisatie Ontdek Galicië wonen in de Rías Baixas en verzorgen individuele rondreizen en wandelvakanties op maat naar deze prachtige groene regio in Noord-Spanje.

bianca_van_kralingen-ontdek_galicie.jpg

Hierbij worden accommodaties, routes, bezienswaardigheden en activiteiten als een wijnproeverij of boottocht in persoonlijk overleg met jou afgestemd en verzorgd

Dit neemt je veel werk uit  handen. Want toen ik zelf in Galicië op vakantie was, merkte ik dat je er  veel kunt doen, maar dat vrijwel alles wél van tevoren gereserveerd diende te zijn. Dit geldt voor een bezoek aan een wijngaard, wijnproeverijen, boottochten, mosselen rapen en meer.  

Bovendien ontvang je als je een vakantie bij Ontdek Galicië boekt een uitgebreid informatiepakket met gepersonaliseerd roadbook, aanbevelingen voor routes en waardevolle tips over bezienswaardigheden, activiteiten onderweg, restaurants en parkeermogelijkheden.

Op deze manier kun je zorgeloos het échte Spanje proeven. 

Om je een idee te geven van wat mogelijk is in Galicië, hebben Bianca en Jorge verschillende voorbeeldreizen samengesteld. Deze individuele rondreizen, wandelvakanties en wandelrondreizen kun je boeken zoals ze zijn, maar kunnen ook naar wens aangepast worden

Mijn favoriete rondreizen en wandelvakanties van Ontdek Galicië heb ik hier op een rijtje gezet:

Rondreizen van Ontdek Galicië

Rondreis Ontdek Galicië

Hórreos met uitzicht op de Ría de Pontevedra (Rías Baixas, Galicië)

Een mooie rondreis van Ontdek Galicië waarbij je niet alleen kunt genieten van indrukwekkende natuur, maar ook van idyllische vissersdorpjes, traditionele hórreos en meer vind ik de 8-daagse autovakantie Rondreis Ontdek Galicië.

Je bezoek onder andere de Ribeira Sacra, de Costa da Morte en Albariño wijnstreek Rías Baixas. En verblijft onderweg in authentieke accommodaties op prachtige locaties. Bovendien kun je tijdens deze Noord-Spanje rondreis genieten van een wijnproeverij in een bodega in Cambados plus een boottocht met mosselen en wijn.

Maar dit is lang niet alles wat Galicië te bieden heeft! Wil je meer parels in deze regio ontdekken, dan raad ik je aan om de 13-daagse individuele rondreis Het Beste van Galicië te boeken. Je gaat dan bijvoorbeeld ook nog naar het indrukwekkende strand van de Kathedralen aan de noordkust van Galicië.

Rondreis De Paradores van Galicië

Het Santo Estevo klooster in de Ribeira Sacra del Sil (Galicië)

Hou je van Parador hotels? Dan kom je in Galicië volop aan de trekken. Want wat liggen er mooie  Paradores in deze regio in Noord-Spanje! Bijvoorbeeld het Parador hotel van Santo Estevo in de Ribeira Sacra of het Parador hotel van Tui op de grens met Portugal.

De individuele rondreis De Paradores van Galicië van Ontdek Galicië brengt je in 12-dagen langs de mooiste Paradores van Galicië, die zich bevinden op indrukwekkende plekken aan de Atlantische kust en het groene binnenland.

Zo beleef je Galicië door de ogen van de vroegere adel...

Rondreis Galicië en Leon

Romeins goudmijnengebied Las Médulas (provincie Leon, Spanje)

Een andere rondreis van Ontdek Galicië die ik warm kan aanbevelen, is de 12-daagse individuele rondreis Galicië en León. Want ook Galicië's buurprovincie León herbergt vele schatten.

Tijdens deze autovakantie door Noord-Spanje kun je onder meer genieten van hórreos en castros in het zuiden van Galicië, het Romeinse mijngebied Las Médulas, het unieke paleis van Gaudí in Astorga en de gezellige pelgrimsstad León.

Onderweg overnacht je in comfortabele kleinschalige accommodaties.

Terug naar boven>>

Wandelvakanties van Ontdek Galicië

Wandelreis In de voetsporen van Padre Sarmiento

Graven in de ruïnes van de Santa Mariña kerk in Cambados (Galicië)

Ontdek Galicië verzorgt een ontspannen en zorgeloze wandelvakantie over een deel van de Ruta del Padre Sarmiento, een rustige en onbekende pelgrimsroute naar Santiago de Compostela die de priester Martín Sarmiento in 1745 gewandeld heeft.

Deze prachtige kustwandelroute begint in Pontevedra en voert langs wijngaarden, rivieren en prachtige kustpartijen van het gebied O Salnés in Pontevedra.

Tijdens deze 11-daagse individuele wandelreis door Galicië overnacht je in comfortabele accommodaties en wordt de bagage voor je vervoerd.

En uiteraard ontvang je een roadbook met beschrijving van de route en waardevolle, leuke tips over de omgeving.

Wandelrondreis Cultuur en wandelen in Galicië

Kerkhof in Castro Caldelas (Ribeira Sacra del Sil, Galicië)

Maar je kunt via Ontdek Galicië ook een 11-daagse wandelrondreis door Galicië maken: een autovakantie met heerlijk veel wandelingen door het Rías Baixas en het Ribeira Sacra gebied en langs de Dodenkust.

Tijdens deze uitstekend verzorgde vakantie in Galicië kun je genieten van prachtige natuur, historische dorpen en steden, comfortabele kleinschalige overnachtingen en heerlijk eten...

Terug naar boven>>

Conclusie

De professionele Nederlandse reisorganisatie Ontdek Galicië is een échte Galicië expert met grote kennis over en veel contacten in deze prachtige groene regio in Noord-Spanje.

Persoonlijk contact en luisteren naar de wensen van een klant staan centraal voor Bianca en Jorge. Daarom zijn alle reizen van Ontdek Galicië ook maatreizen. Én staan Bianca en Jorge ook tijdens jouw verzorgde vakantie in Spanje altijd voor je klaar.

Terug naar boven>>