Een vakantie in Galicië - voor natuurliefhebbers, cultuurliefhebbers en pelgrims

Een vakantie naar Galicië brengt je naar pelgrimsoord Santiago de Compostela, historische steden en pittoreske dorpen. Die liggen in een landschap van bergen en dalen. En omarmd worden door een kuststrook met steile kliffen, zandstranden en verborgen baaien.

LET OP: Per 25 augustus 2020 zijn weer alleen noodzakelijke reizen naar Spanje toegestaan en mogen we dus weer niet op vakantie naar Spanje. Lees meer>>

Op deze pagina lees je wat je kunt zien en doen tijdens een vakantie in Galicië in Noord Spanje. Bovendien geeft ik tips over:

Pelgrimsreis naar Santiago de Compostela

Pelgrims komen aan bij kathedraal van Santiago de Compostela (Noord Spanje)

Maak een pelgrimsreis naar Santiago de Compostela als je op vakantie naar Galicië gaat! De bekendste bedevaartsplaats van Spanje. En een van de bekendste van Europa.

De bekendste pelgrimsroutes naar dit beroemde Spaanse bedevaartsoort zijn de Camino Francés en de Camino del Norte. En veel pelgrims lopen na aankomst in Santiago de Compostela nog verder over de Camino Fisterra naar kustplaats Fisterra. Om hier traditiegetrouw de kleding die zij tijdens hun bedevaartsreis gedragen hebben te verbranden.

Maar er zijn nog veel meer pelgrimsroutes naar Santiago de Compostela. De routes voeren je over bergen en door dalen. Langs prachtige ruwe kusten. Door idyllische dorpjes en historische steden. En langs Romaanse en Gotische kloosters, kerken en kathedralen.

Eigenlijk dien je de Camino de Santiago te voet te lopen. Maar afhankelijk van welke pelgrimsroute je kiest, kun je de route ook gedeeltelijk met de auto afleggen.

Historische steden en pittoreske dorpen

Bezoek tijdens je vakantie in Galicië niet alleen het pelgrimsoord Santiago de Compostela. Maar ontdek ook andere historische steden en pittoreske dorpen in Galicië.

De steden Vigo, Orense, La Coruña, Lugo, Pontevedra en Monforte de Lemos hebben een rijk historisch verleden. Dat vaak teruggaat tot de Romeinse tijd.

Aan de kust en in de binnenlanden van het meest westelijke deel van het Groene Spanje liggen ook talrijke dorpen en gehuchten die in de tijd stil lijken te hebben gestaan.

Bijvoorbeeld de vissersdorpjes Combarro en Corcubión. Het gehucht San Vicente de Vilamor. Of het idyllische dorp O Cebreiro. In dit dorp vind je nog verschillende pallozas: traditionele Galicische ronde huizen, die half als woning en half voor het vee gebruikt werden.

Let tijdens je Galicië vakantie ook op de zogenaamde hórreos. Kleine graanschuren op hoge poten, die zo typerend zijn voor het landschap van Galicië.

Hou je van kerken en architectuur? Rij dan zeker ook langs de zevende eeuwse Santa Comba de Bande kerk in Bande. De oudste kerk van Galicië.

En hou je van goed eten? Combineer een bezoek aan de Middeleeuwse plaats Tui dan met uiteten gaan bij het haute cuisine restaurant Restaurante Silabario.

Stranden en baaien

Strand van de Kathedralen in Galicië (Noord Spanje)

De kust van Galicië telt meer dan 700 stranden en baaien! Aan de Atlantische Oceaan, de Cantabrische Zee en de vele rivieruitmondingen die de meest Noordwestelijke regio van Spanje rijk is .

Deze stranden en baaien zijn ideaal voor een ontspan vakantie of juist een actieve vakantie in Galicië. Want in de zomer kun je er niet alleen luieren aan een van de meer dan 100 heerlijke zachte zandstranden. Maar je kunt er ook bijvoorbeeld surfen, varen of duiken.

Het bekendste strand in Galicië is waarschijnlijk Playa de las Catedrales. Met enorme rotspartijen in prachtige vormen.

Super stranden om te zonnebaden als je op vakantie in Galicië bent, zijn bijvoorbeeld het Grande de Miño strand, het strand van O Vilar en het strand van Rodas (op de Cíes eilanden).

Goede surfstranden voor je vakantie in Galicië zijn verder het Pantin strand in Valdoviño of het strand van A Lanzada.

Ongerepte natuurlijke landschappen

Uitmonding van de Ortigueira rivier in Galicië (Noord Spanje)

Geniet als je op vakantie naar Galicië gaat van de ongerepte natuur! Met talrijke bergketens en vruchtbare valleien. En een kust met ruige kliffen, lieflijke zandstranden, verstopte baaien en ongelofelijke rivieruitmondingen.

Ga bijvoorbeeld wandelen in de Rías Baixas, het uitmondingsgebied van maar liefst 7 rivieren. Verken schiereiland do Morrazo, dat zich bevindt tussen de Pontevedra-rivier en de Vigo-rivier. En geniet er van de grandioze uitzichten op de rivierengebieden, de Atlantische Oceaan en het nationale park Las Islas Atlánticas.

Of maak vanuit Santa Maria de Ortigueira een boottocht over de Ortigueira rivier. Langs kliffen die meer dan 600 meter hoog zijn. En hiermee de hoogste van Zuid-Europa zijn.

Warmwaterbronnen

De warmwaterbronnen van Muiño in Galicië (Noord Spanje)

Of geef je de voorkeur aan een wellness vakantie in Galicië? Ook dat kan! Want de meest Noordwestelijke regio in Noord Spanje is rijk aan warmwaterbronnen.

Sommige warmwaterbronnen zijn vrij toegankelijk. Om andere bronnen zijn thermale baden en hotels met Spa gebouwd. In fantastische landschappen. Waar je de drukte en stress van alledag even helemaal kunt vergeten.

Bijvoorbeeld de hotel Spa’s in Laias en Arnoia. Beiden gelegen aan de Miño rivier. Of het Lobios hotel Spa in natuurpark Baixa Limia-Xurés.

Wijngebied

Wijngebied Rias Baixas in Galicië (Noord Spanje)

De meest noordwestelijke regio van Spanje is ook een traditioneel wijngebied. Dus hou je van wijn, ga dan tijdens je vakantie in Galicië op verkenning in de wijngebieden Rías Baixas, Ribeira Sacra, O Ribeiro,  Valdeorras en Monterrei.

Snuif de prachtige landschappen op, loop over wijngaarden, bezoek bodegas en proef de verschillende Galicische wijnen als de Albiriño en Ribeiro wijnen.

Hou je van wijnmusea? Bezoek dan de wijnmusea Museo das Rutas do Vino en Museo Etnografico e do Vino. Beiden in het plaatsje Cambados. Dat het herkomstgebied van de witte Albariño wijn zou zijn.

Als je de sfeer langer op je in wilt laten werken tijdens je vakantie in Galicië, dan kun je verblijven in een bodega of een thalassotherapy hotel.

Sfeervolle accommodaties in Galicië

Soorten vakanties in Galicië
Nieuwe pagina's

 1. Aankomst van kraanvogels in Extremadura: het begin van de winter!

  Sep 29, 20 08:58 AM

  Van november t/m februari kun je in de regio Extremadura in Midden-Spanje genieten van vele duizenden kraanvogels…

  Lees meer

 2. Het ontstaan van toerisme aan de Costa Blanca: Benidorm en bikini’s

  Sep 25, 20 03:31 AM

  Sinds wanneer en waarom zijn de Costa Blanca en Spanje een populaire vakantiebestemming voor Noord-Europeanen? Vind hier het antwoord!

  Lees meer

 3. Patones de Arriba: opgeknapt verlaten bergdorpje in de regio Madrid

  Sep 10, 20 02:36 AM

  Kom meer te weten over het bijzondere bergdorpje Patones de Arriba in het noorden van de regio Madrid: bouwstijl, ligging, wandel- en overnachtingsmogelijkheden

  Lees meer

Bewaar op Pinterest

Om te bewaren op Pinterest, klik op de button hieronder