Top 5 campings in Galicië (Noord-Spanje)

Lijkt het je wat om op vakantie te gaan naar een camping in Galicië, de meest westelijke regio in Noord-Spanje? Met zijn tweetjes, met kinderen of met een hond?

Prachtig gelegen camping aan zee in Galicië (Noord-Spanje)

Kijk dan zeker eens naar mijn camping top 5 in  in het westelijkste deel van het Groene Spanje:

Deze sfeervolle en prachtig gelegen campings in het uiterste noordwesten van Spanje, ten noorden van Portugal, zijn veelal rustige, vrij kleine campings met buitenzwembad, speeltuin en restaurant.

Die gunstig gelegen zijn in de buurt van bijvoorbeeld bedevaartsoord Santiago de Compostela of het indrukwekkende Kathedralen strand.

En waar honden ook welkom zijn. Dit vind ik de mooiste kleine campings, kindercampings en hondvriendelijke campings in Galicië:

Kindvriendelijke Camping RinloCosta: bij Kathedralen strand

Camping Rinlo Costa in Galicië (Noord-Spanje)

Een heerlijke camping aan de noordkust van Galicië vind ik Camping RinloCosta.

Deze verzorgde kleine camping bij het vissersdorpje Rinlo is prachtig gelegen, op maar 1 kilometer van de zee en 4 kilometer van het Kathedralen strand (in het Spaans: Playa de las Catedrales). En heeft een mooi uitzicht op de bergen.

Bovendien kun je in de omgeving heerlijk actief zijn. Want je kunt er wandelen, fietsen, paardrijden, vissen, duiken, windsurfen én kanovaren!

Verder heeft de kindvriendelijke camping een buitenzwembad, speeltuin en binnenspeelruimte. En kun je er ook verblijven in mooie stacaravans én verschillende soorten glamping accommodaties.

En wat ik zelf heerlijk vind: je kunt er ook yogalessen krijgen... Ik kan deze camping in het Groene Spanje dus warm aanbevelen voor een kindervakantie, een watersportvakantie of een ander soort actieve vakantie!

Camping Playa América: kindercamping aan zee

Een heerlijke camping aan de westkust van Galicië vind ik vervolgens Camping Playa América ten zuiden van de elegante havenstad Vigo.

Deze gezellige, vrij kleine camping bevindt zich op slechts 300 meter van het Playa de América strand. 

En beschikt over een zwembad, sportvelden, een speeltuin, een restaurant plus verzorgde houten bungalows.

Een leuke kindercamping dus voor een strandvakantie in Noord-Spanje!

Hond-&kindvriendelijke camping As Cancelas: bij Santiago de Compostela

Camping As Cancelas bij Santiago de Compostela (Galicië, Noord-Spanje)

Ben je op zoek naar een camping in de buurt van Santiago de Compostela in de provincie Galicië?

Dan vind ik Camping As Cancelas ideaal.

Deze camping in Noord-Spanje ligt namelijk maar 3 kilometer buiten Spanje's bekendste pelgrimsoord, vlakbij een bushalte.

De camping beschikt over een zwembad, speeltuin, restaurant en verzorgde bungalows.

Een mooie kindercamping dus voor een stedentrip naar Santiago de Compostela, waar je hond bovendien ook mee op vakantie mag komen.

Camping Baltar: camping aan zee voor kleine kinderen

Camping Baltar, die gelegen is op 5 minuten lopen van het Baltar-strand en de jachthaven van Portonova, aan de westkust van Galicië, vind ik vooral voor families met kleine kinderen een leuke camping.

Want deze camping aan zee in Noord-Spanje heeft naast een zwembad, speeltuin en animatie ook een paar leuke waterglijbanen voor kleine kinderen.

Je kunt er overnachten in je eigen tent/caravan of een bungalow huren.

Camping Fragadeume: camping voor kleine kinderen aan Eume rivier

Camping Fragadeume in Galicië (Noord-Spanje)

Camping Fragadeume in Monfero is een gezellige en verzorgde kleine camping bij het prachtige natuurpark Fragas do Eume, een bosgebied rond de Eume rivier, in het binnenland van Galicië.

De camping beschikt over een zwembad, speeltuin, bar en verzorgde houten hutten. In de directe omgeving van de camping kun je bovendien heerlijk wandelen, fietsen, vissen en meer.

Zeker als je kleinere kinderen hebt, vind ik dit een leuke camping. Bovendien zijn ook op deze camping in Noord-Spanje honden toegestaan.

Andere mooie campings in Noord-Spanje

Andere sfeervolle accommodaties in Galicië

Lees meer over Galicië

Terug naar boven>>