De mooiste campings in Baskenland (Noord-Spanje)

Campings in Baskenland, de meest oostelijke regio in Noord-Spanje, bevinden zich aan de  Atlantische kust of in een glooiend groen berglandschap.

Het zijn veelal rustige kleine campings met buitenzwembad, speeltuin en restaurant. Die heerlijk zijn voor een vakantie met kinderen. En waar honden ook welkom zijn.

Dit vind ik de mooiste campings in het oostelijkste deel van het Groene Spanje:

Camping Portuondo (Mundaka, Urdaibai)

Camping Portuondo in Mundaka (Urdaibai, Baskenland)

Een van de mooiste campings in Baskenland vind ik Camping Portuondo bij Mundaka. Want wat ligt deze camping prachtig, aan de uitmonding van de Mundaka rivier in biosfeerreservaat Urdaibai!

Je kunt op deze verzorgde terrassencamping niet alleen eindeloos genieten van het uitzicht op de uitmonding, maar ook fantastisch surfen (Mundaka staat bekend voor zijn goede rechtse golven). En daarnaast kun je in Urdaibai heerlijk wandelen. 

Bovendien is deze vrij kleine camping in Noord-Spanje met buitenzwembad, speeltuin, basketbalveld en restaurant ook leuk voor een kindervakantie. 

Én kun je er niet alleen in je eigen tent of caravan verblijven (er zijn 50 staplaatsen), maar ook in moderne bungalows en stacaravans. Dus hou je van surfen of wandelen? Dan is Camping Portuondo dé place to be! Ook met kinderen!

Camping Itxaspe (tussen Bilbao en San Sebastian)

Een mooie en prachtig gelegen camping aan zee in Baskenland die bovendien tussen San Sebastian en Bilbao ligt, vind ik Camping Itxaspe in Itziar.

De hooggelegen, vrij kleine camping met 100 staplaatsen heeft een overloopzwembad met geleidelijk aflopende bodem. Van waaruit je een fantastisch uitzicht over de Atlantische Oceaan én de bizar gevormde kliffen van het Flysch geopark hebt!

Verder is er een buitenspeeltuin plus een restaurant. En mag je hond er mee op vakantie komen. Bovendien spreken de eigenaren van deze natuurcamping in Noord-Spanje goed Engels en geven ze uitstekende tips over bezienswaardigheden, parkeerplekken en meer.

Je kunt er ook verblijven in 2-persoons bungalows, 5-persoons bungalows op palen met uitzicht op zee of 2-/4-persoons appartementen.

Camping Igueldo (San Sebastian)

Zoek je een camping in de buurt van San Sebastian?

Kijk dan eens naar Camping Igueldo. De terrassencamping ligt 5 kilometer buiten San Sebastian en 4 kilometer van het pretpark op Monte Igueldo. En kijkt uit over bergen én zee.

Deze kindvriendelijke camping in Baskenland beschikt over een zwembad, speeltuin en bungalows.

En de bus naar San Sebastian stopt vlakbij de camping.

Bovendien mogen honden er na overleg mee op vakantie komen.

Camping Igara (San Sebastian)

Een goed verzorgde en mooi gelegen camping op 8 kilometer van San Sebastian vind ik Camping Igara.

De gezellige, rustige camping in Baskenland ligt bij een traditioneel plattelandshuis dat tegenwoordig het restaurant van de camping is. En wordt omgeven door bossen.

Wat ik er bovendien mooi vind, zijn de schilderingen in het restaurant plus bij het buitenzwembad!

Verder beschikt de 84 kampeerplaatsen tellende camping over 68 mooie stacaravans die aan de rand van een bos liggen, zijn honden welkom en rijdt er ieder uur een bus naar San Sebastian.

Camping Zumaia (Flysch Geopark)

En dan is er nog Camping Zumaia in het zogenaamde Geoparkea Euskal Kostadea (=Geopark aan de kust van  Baskenland), tussen Deba en Zumaia.

Deze vrij kleine camping op ruim een half uur rijden van San Sebastian behoort tot mijn favoriete campings in Baskenland vanwege de talrijke activiteiten voor volwassenen en kinderen. Zo kun je er rotsklimmen, boogschieten en SUP-pen op de rivier bij de camping.

Bovendien heeft deze kindercamping in Noord-Spanje een buitenzwembad met apart peuterbad, een speeltuin plus animatie in juli en augustus; ligt het dichtstbijzijnde strand 3 kilometer verderop; én mag je hond er mee op vakantie komen.

Camping Zingira (natuurpark Pagoeta)

Zoek je een natuurcamping in het binnenland van Baskenland van waaruit je heerlijk kunt wandelen? Kijk dan eens naar Camping Zingira in Orio bij natuurpark Agoeta.

De vrij kleine, 100 plaatsen tellende terrassencamping ligt in een bos, op 5 kilometer van de zee, en biedt dus massa's schaduw.

Bovendien mag je je hond er mee op vakantie nemen en heeft de camping een brochure met wandelingen (van 5 tot 15 km) die je in het omringende groene heuvellandschap kunt maken.

Verder is er een restaurant op de camping. En wil je niet wandelen of fietsen? De stad San Sebastián ligt slechts 20 kilometer van de camping en Bilbao 85 kilometer.

Andere mooie campings in Noord-Spanje

Andere sfeervolle accommodaties in Baskenland

Lees meer over Baskenland

Terug naar boven>>