Campings in Baskenland (Noord-Spanje): aan zee en in groene binnenland

Campings in Baskenland, de meest oostelijke regio in Noord-Spanje, zijn gelegen aan de rotsachtige Atlantische kust of in een glooiend groen berglandschap. Het zijn veelal rustige kleine campings met buitenzwembad, speeltuin plus restaurant die honden toestaan en heerlijk zijn voor een vakantie met kinderen.

Dit vind ik de mooiste campings in dit deel van het Groene Spanje:

Camping Portuondo (Mundaka, Urdaibai)

Hou je van surfen of wandelen? Dan is Camping Portuondo bij Mundaka dé place to be!

Want deze kindvriendelijke terrassencamping in Baskenland ligt aan de uitmonding van de Mundaka rivier, midden in biosfeerreservaat Urdaibai.

Deze verzorgde en prachtig gelegen kleine camping in Noord-Spanje beschikt over 50 kampeerplaatsen, bungalows, moderne stacaravans en een zwembad.

Camping Igueldo (San Sebastian)

Zoek je een camping in de buurt van San Sebastian? Kijk dan eens naar Camping Igueldo. De terrassencamping ligt 5 kilometer buiten San Sebastian en 4 kilometer van het pretpark op Monte Igueldo. En kijkt uit over bergen én zee.

Deze kindvriendelijke camping in Baskenland beschikt over een zwembadspeeltuin en bungalows. En de bus naar San Sebastian stopt vlakbij de camping. Honden zijn toegestaan na overleg.

Camping Igara (San Sebastian)

Een goed verzorgde en mooi gelegen camping op 8 kilometer van San Sebastian vind ik Camping Igara.

De gezellige, rustige camping ligt bij een traditioneel Baskisch plattelandshuis dat tegenwoordig het restaurant van de camping, en wordt omgeven door bossen. Wat ik er bovendien mooi vind, zijn de schilderingen in het restaurant plus bij het buitenzwembad!

Verder beschikt de 84 kampeerplaatsen tellende camping over maar liefst 68 mooie stacaravans, die gezellig in een straatje bij elkaar liggen, aan de rand van een bos, zijn honden welkom en rijdt er ieder uur een bus naar San Sebastian.

Camping Itxaspe (tussen Bilbao en San Sebastian)

Een mooie en prachtig gelegen camping aan zee in Baskenland die bovendien strategisch heel gunstig gelegen is tussen San Sebastian en Bilbao, vind ik Camping Itxaspe in Itziar.

De hooggelegen, vrij kleine camping (100 kampeerplaatsen) heeft een heerlijk overloopzwembad met geleidelijk aflopende bodem van waaruit je een fantastisch uitzicht over de Atlantische Oceaan én de bizar gevormde kliffen van het Flysch geopark hebt! Verder is er een buitenspeeltuin plus een restaurant en mag je hond er mee op vakantie komen.

Bovendien spreken de eigenaren van deze kleinschalige natuurcamping in Noord-Spanje goed Engels en geven ze uitstekende tips over bezienswaardigheden in de buurt, parkeerplekken en meer.

Je kunt er verblijven in verzorgde 2-persoons bungalows, 5-persoons houten bungalows op palen met uitzicht op zee én een aantal 2- en 4-persoons appartementen. Of in je eigen tent of caravan.

Camping Zumaia (Flysch Geopark)

Op ruim een half uur rijden in westelijke richting vanuit San Sebastian ligt verder Camping Zumaia, in het zogenaamde Geoparkea Euskal Kostadea, het Flysch egopark aan de kust van  Baskenland, tussen Deba en Zumaia.

Wat me vooral aanspreekt aan deze vrij kleine camping in Baskenland (ruim 100 plaatsen), zijn de activiteiten die de camping organiseert voor volwassenen en kinderen. Zo kun je er rotsklimmen, boogschieten plus SUP-pen op de rivier bij de camping.

Daarnaast is er een buitenzwembad met apart peuterbad, een speeltuin, plus animatie in juli en augustus. Het dichtstbijzijnde strand ligt bovendien maar 3 kilometer verderop. En je hond mag mee op vakantie naar deze kindercamping in Noord-Spanje.

Camping Zingira (natuurpark Pagoeta)

Zoek je een natuurcamping in het binnenland van Baskenland van waaruit je heerlijk kunt wandelen? Kijk dan eens naar Camping Zingira in Orio bij natuurpark Agoeta.

De vrij kleine, 100 plaatsen tellende terrassencamping is heerlijk gelegen in een bos, op 5 kilometer van de zee, en biedt dus massa's schaduw. Bovendien mag je je hond er mee op vakantie nemen en heeft de camping een brochure met wandelingen (van 5 tot 15 km) die je in het omringende groene heuvellandschap kunt maken.

Verder is er een restaurant op de camping. En wil je niet wandelen of fietsen? De stad San Sebastián ligt slechts 20 kilometer van de camping en Bilbao 85 kilometer.

Meer campings in Baskenland

Wil je nog meer campings in Baskenland zien? Op de website van ANWB Campings vind je nog een paar andere campings in deze dichtbij Frankrijk gelegen regio in Noord-Spanje.

Andere mooie campings in Noord-Spanje

Andere sfeervolle accommodaties in Baskenland

Lees meer over Baskenland

Terug naar boven>>