Een vakantie in Noord-Spanje:
Ontdek het Groene Spanje!    

Een vakantie in Noord-Spanje brengt je naar een uniek groen stukje Spanje: het Groene Spanje (España Verde), met onder meer de Groene Kust (Costa Verde). 

Het brengt je naar de regio's Galicië, Asturië, Cantabrië plus Baskenland, naar pelgrimsplaats Santiago de Compostela, de moderne stad Bilbao en het culinaire paradijs San Sebastian.

Ontdek hier wat je kunt zien en doen in dit groene paradijs in het noorden van Spanje! Weet jij al naar welke regio('s) je op vakantie wilt, klik dan in de kaart meteen op de regio van jouw keuze. 

Maar je kunt ook eerst een korte intro van iedere regio lezen:

uitmonding-ortigueira-rivier-galicie-noord-spanje-650x488.jpg

Galicië

Horreos, castros & Camino Santiago

Een vakantie in Galicië in Noord-Spanje voert je naar pelgrimsoord Santiago de Compostela; steden als Vigo, Pontevedra en Lugo; en pittoreske dorpjes. Maar ook naar een langgerekte ruwe kust met eindeloze stranden. En vruchtbare bergen en dalen waarin hórreos prijken.

wandelvakantie-noordspanje-costaverde-asturie-cudillero-cadavedo-800x600.jpg

Asturië

Costa Verde en Picos de Europa

Een vakantie in Asturië in Noord-Spanje brengt je naar een groen paradijs met liefelijke dalen en indrukwekkende bergen in nationaal park Picos de Europa. En naar de grillige kust van de Costa Verde. Maar ook naar bedevaartsoord Covadonga en steden als Oviedo, Avilés en Gijón.

Prehistorische tekening in grot in Cantabrië (Noord-Spanje)

Cantabrië

Prehistorische grotten en meer

Ga je op vakantie naar Cantabrië in Noord-Spanje, dan moet je één van de prehistorische grotten zien! Struin verder door dorpjes als Santillana del Mar, Comillas en Potés. Bezoek kuuroordstad Santander. En beleef de Picos de Europa, het Liébana gebied en natuurpark Cabárceno.

Rivieruitmonding bij Mundaka in biosfeerreservaat Urdaibai (Baskenland)

Baskenland

Tradities en modernisme

Een vakantie in Baskenland in Noord-Spanje is een mix van tradities en modernisme die terug te zien is in de architectuur én gastronomie. Bezoek de steden Bilbao en San Sebastian, ontdek natuurgebied Urdaibai, verken dorpjes als Mundaka of Guernica en proef er txakoli plus cider.

Sfeervolle accommodaties in Noord-Spanje

Tijdens je vakantie in Noord-Spanje kun je verblijven in charmante kleine hotels, karakteristieke vakantiehuizen, niet al te grote campings of fascinerende glampings. Op aparte pagina's deel ik mijn favoriete accommodaties in het Groene Spanje met je:

Terug naar boven>>

Soorten vakanties in Noord-Spanje

Wil je meer weten over een bepaald soort vakantie in Noord-Spanje? Lees dan verder bij de vakantie van je interesse:

Mijn favoriete Noord-Spanje reizen

Wat zijn er prachtige autoreizen, wandelreizen en ander soort reizen naar Noord-Spanje! Een paar van mijn favoriete reizen zijn:

Culinaire rondreis door Baskenland (8 dagen)

zeruko-pintxos-bar-san-sebastian-foto-spainmadeforyou1.JPG

Een van mijn favoriete reizen naar Noord-Spanje is de luxe autovakantie "Ontdek de Smaak van Baskenland" van AmbianceTravel waarbij je een culinaire rondreis door Baskenland maakt.

Deze culinaire rondreis door Noord-Spanje begint in Bilbao en eindigt in wijnstreek La Rioja. Onderweg eet je in sterrenrestaurants, word je meegenomen langs de beste pintxos bars in San Sebastian en proef je heerlijke Rioja wijnen. 

En uiteraard verblijf je in comfortabele, sfeervolle hotels. Genieten!

Wandelrondreis Galicië (12 dagen)

Uitzichtpunt Miradoiro dos Torgas in de Ribeira Sacra del Sil

Een heel ander soort vakantie in Noord-Spanje waarbij je heerlijk veel kunt wandelen, is de 12-daagse individuele rondreis door Galicië en León van Ontdek Galicië.

Tijdens deze autovakantie door Noord-Spanje kun je onder meer genieten van hórreos en castros in het zuiden van Galicië, het Romeinse mijngebied Las Médulas, het unieke paleis van Gaudí in Astorga en de gezellige pelgrimsstad León.

Onderweg overnacht je in comfortabele kleinschalige accommodaties. En uiteraard ontvang je een uitgebreid informatiepakket met gepersonaliseerd road book en tips over bezienswaardigheden, restaurants en meer onderweg.

Wandelreis over Camino Portugués (8/16 dagen)

camino_de_santiago-camino_portugues-wawtravel-1000.jpeg

Een andere absolute aanrader voor een wandelvakantie in Noord-Spanje vind ik de individuele wandelreizen van WAW.travel over de Camino Portugues, langs de kust en door het binnenland van Spanje en eventueel ook Portugal.

Wil je 2 weken wandelen, dan begint je wandelvakantie in de Portugese plaats Porto en loop je de laatste 227 kilometer van de Camino Portugués, door heuvelige bosgebieden, langs rivieren plus langs de kust.

Wil je 1 week wandelen, dan begint je caminoreis in Tui (bij de grens met Portugal) en loop je de laatste 117 kilometer naar Spanje's bekende pelgrimsoord.

Tip:Vanuit Nederland en België gaan er directe vluchten naar Porto.

Groepsreis Asturië & Cantabrië (8 dagen)

Uitzichtpunt Miradoiro dos Torgas in de Ribeira Sacra del Sil

En maak je lieer een groepsreis naar Noord-Spanje? Dan vind ik de 8-daagse vlieg-busrondreis "Asturië en Cantabrië" van SRC-reizen een absolute topper. 

Bij deze groepsreis met Nederlandstalige reisleider vlieg je vanuit Nederland naar Bilbao. Van hieruit maak je vervolgens een busrondreis maakt naar o.a. Santander, de Picos de Europa, het meer van Covadonga, Santillana del Mar en Oviedo. 

Terug naar boven>>