Een vakantie in Noord Spanje:
Ontdek het Groene Spanje!    

Een vakantie in Noord Spanje brengt je naar een uniek, groen stukje Spanje: het Groene Spanje (España Verde), met de Groene Kust (Costa Verde). 

Naar de regio's Galicië, Asturië, Cantabrië en Baskenland. Die bestaan uit vruchtbare bergen en dalen. Traditionele dorpen aan de kust en in het binnenland. En pelgrimsplaats Santiago de Compostela, de moderne stad Bilbao en het culinaire paradijs San Sebastian.

Ga je met me mee op verkenning in dit groene paradijs in Noord Spanje?

Klik op de kaart hierboven voor de regio van jouw keuze. Of lees eerst hieronder een intro van de verschillende regio's.

Galicië – een pelgrimsreis naar Santiago de Compostela

Kathedraal in bedevaartsoord Santiago de Compostela

Een vakantie in Galicië in het Groene Spanje voert je naar het wereldberoemde Spaanse pelgrimsoord Santiago de Compostela. Naar steden als Vigo, Pontevedra en Lugo. En naar een prachtig natuurlijk landschap. Met talloze stranden aan een langgerekte ruwe kust. En vruchtbare bergen en dalen in het binnenland. Waarin de typische hórreos (traditionele graanschuurtjes op hoge poten) te zien zijn.

Lees meer over een vakantie in Galicië>>

Asturië – een groen paradijs met historische betekenis

Kust in Asturië

Een vakantie in Asturië brengt je naar een groen paradijs met liefelijke dalen en indrukwekkende bergen als Picos de Europa. Dat bovendien een belangrijke rol in de Spaanse geschiedenis gespeeld heeft. Want in Asturië ligt ook Covadonga. De plaats waar de Spaanse Reconquista begonnen is. Bezoek tijdens je vakantie in dit stukje Groen Spanje ook zeker de steden Oviedo, Avilés en Gijón.

Lees meer over een vakantie in Asturië>>

Cantabrië – prehistorische grotten en idyllische dorpen

Ga je op vakantie naar Cantabrië, dan moet je één van de prehistorische grotten met muurschilderijen in Cantabrië zien! Struin ook rond door gezellige dorpjes als Santillana del Mar of Comillas. En vergeet niet om tijdens je vakantie in dit deel van het Groene Spanje ook een kijkje te nemen in Santander. Met zijn mooie stranden, boten van Columbus, kleine open dierentuin en uitstekende keuken.

Lees meer over een vakantie in Cantabrë>>

Baskenland – een verbluffende mix van tradities en modernisme

Güggenheim museum in Bilbao Baskenland

Een vakantie in Baskenland toont je een verbluffende mix van tradities en modernisme. In de stad Bilbao vind je aan de ene kant een oud historische centrum. En aan de andere kant hypermoderne gebouwen als het Güggenheim museum. En talrijke gourmet restaurants. Op het platteland geniet je het ene ogenblik van caserios (traditionele huizen) of traditionele vissersdorpjes. En het andere moment sta je oog in oog met gourmet restaurant Azurmendi. Of het Belanciaga museum. Hou je van lekker eten, ga dan zeker ook naar San Sebastian

 Lees meer over een vakantie in Baskenland 


Mijn Noord Spanje vakantietips

Noord Spanje reizen

12-daagse rondreis Noord Spanje

Wil je met je auto op vakantie naar Noord Spanje? Voor een goede eerste indruk van het Groene Spanje beveel ik de rondreis Noord Spanje van Pharos Reizen aan.

Vanuit het Franse Bergerac rijd je naar Baskenland en Cantabrië. Om van hieruit terug te keren via Burgos en La Rioja.

12-daagse Paradores rondreis door Noord Spanje

Hou je van Parador hotels? Van lekker eten? En van wat meer diepgang? Kies dan voor de luxe "Paradores rondreis door Noord Spanje" van AmbianceTravel. Een rondreis langs de adembenemende kust en het groene binnenland van Groen Spanje; met verblijf in 6 prachtige Parador hotels…

8-daagse culinaire rondreis door Baskenland

Bij de autovakantie "Ontdek de smaak van Baskenland" van AmbianceTravel maak je een culinaire rondreis door Baskenland. Waarbij je eet in sterrenrestaurants, wordt meegenomen langs de beste pintxos bars in San Sebastian en heerlijke Rioja wijnen proeft. Genieten!

Unieke vakanties naar Midden en Noord Spanje met YourTripToSpain

YourTripToSpain organiseert unieke vakanties in Spanje. En dan vooral in Aragon, Catalonië, La Rioja en Baskenland. Van gastronomische reizen tot actieve vakanties.

Het neemt je mee naar onontdekte plekjes, lokale producenten en bijzondere slaapplekken.


Keer terug van Vakantie Noord Spanje naar Spanje voor jouNieuwe pagina's

 1. Bijzonder overnachten in een grotwoning in Spanje

  Jun 22, 18 04:25 AM

  Bijzonder overnachten in een grotwoning in Spanje? Dat kan o.a. in de provincie Granada, in het binnenland van Andalusië in Zuid Spanje! Ik heb de mooiste grotwoningen in Spanje voor je op een rijtje…

  Lees meer

 2. De grotwoningen van Benalúa in het hart van Andalusië

  Jun 19, 18 05:12 AM

  Benalúa is een typisch Andalusisch dorpje met grotwoningen. Dat gelegen is in de Valles Nortes de Granada (Granada, Andalusië), een ruw berglandschappen met ravijnen en rivieren. Lees wat je kunt zien…

  Lees meer

 3. De hand van Fatima – boek over morisken in Spanje in 16e en 17e eeuw

  Jun 12, 18 07:52 AM

  Het boek “De hand van Fatima” van de Spaanse schrijver Ildefonso Falcones is een ijzersterke historische roman over het leven van de morisken in Spanje in de zestiende en zeventiende eeuw. Lees hier w…

  Lees meer