Een vakantie in Noord Spanje:
Ontdek het Groene Spanje!    

Een vakantie in Noord Spanje brengt je naar een uniek, groen stukje Spanje: het Groene Spanje (España Verde), met de Groene Kust (Costa Verde). 

Naar de regio's Galicië, Asturië, Cantabrië en Baskenland. Die bestaan uit vruchtbare bergen en dalen. Traditionele dorpen aan de kust en in het binnenland. En pelgrimsplaats Santiago de Compostela, de moderne stad Bilbao en het culinaire paradijs San Sebastian.

Ga met me mee op verkenning in dit groene paradijs in Noord Spanje. En klik op de kaart hierboven voor de regio van jouw keuze. Of lees hieronder eerst een intro van de verschillende regio's.

En wil je een georganiseerde reis door Noord Spanje maken? Kijk dan welke mooie Noord Spanje reizen ik gevonden heb.

Galicië – een pelgrimsreis naar Santiago de Compostela

Kathedraal in bedevaartsoord Santiago de Compostela

Een vakantie in Galicië in het Groene Spanje voert je naar het wereldberoemde Spaanse pelgrimsoord Santiago de Compostela. Naar steden als Vigo, Pontevedra en Lugo. En naar een prachtig natuurlijk landschap. Met talloze stranden aan een langgerekte ruwe kust. En vruchtbare bergen en dalen in het binnenland. Waarin de typische hórreos (traditionele graanschuurtjes op hoge poten) te zien zijn.

Lees meer over een vakantie in Galicië>>

Asturië – een groen paradijs met historische betekenis

Kust in Asturië

Een vakantie in Asturië brengt je naar een groen paradijs met liefelijke dalen en indrukwekkende bergen als Picos de Europa. Dat bovendien een belangrijke rol in de Spaanse geschiedenis gespeeld heeft. Want in Asturië ligt ook Covadonga. De plaats waar de Spaanse Reconquista begonnen is. Bezoek tijdens je vakantie in dit stukje Groen Spanje ook zeker de steden Oviedo, Avilés en Gijón.

Lees meer over een vakantie in Asturië>>

Cantabrië – prehistorische grotten en idyllische dorpen

Ga je op vakantie naar Cantabrië, dan moet je één van de prehistorische grotten met muurschilderijen in Cantabrië zien! Struin ook rond door gezellige dorpjes als Santillana del Mar of Comillas. En vergeet niet om tijdens je vakantie in dit deel van het Groene Spanje ook een kijkje te nemen in Santander. Met zijn mooie stranden, boten van Columbus, kleine open dierentuin en uitstekende keuken.

Lees meer over een vakantie in Cantabrë>>

Baskenland – een verbluffende mix van tradities en modernisme

Güggenheim museum in Bilbao Baskenland

Een vakantie in Baskenland toont je een verbluffende mix van tradities en modernisme. In de stad Bilbao vind je aan de ene kant een oud historische centrum. En aan de andere kant hypermoderne gebouwen als het Güggenheim museum. En talrijke gourmet restaurants. Op het platteland geniet je het ene ogenblik van caserios (traditionele huizen) of traditionele vissersdorpjes. En het andere moment sta je oog in oog met gourmet restaurant Azurmendi. Of het Belanciaga museum. Hou je van lekker eten, ga dan zeker ook naar San Sebastian

 Lees meer over een vakantie in Baskenland 


De mooiste Noord Spanje reizen

12-daagse rondreis Noord Spanje

Wil je met je auto op vakantie naar Noord Spanje? Voor een goede eerste indruk van het Groene Spanje beveel ik de 12-daagse  autovakantie "Rondreis Noord Spanje" van Pharos Reizen aan. Waarbij je vanuit het Franse Bergerac rijdt naar Baskenland en Cantabrië. Om van hieruit terug te keren via Burgos en La Rioja. Verblijf in kleine charmante hotels.

10-daagse vlieg-busrondreis Noord Spanje & Picos de Europa

Vind jij het een ontspannen idee om een  busreis met Nederlandstalige reisbegeleider door Midden en Noord Spanje te maken? Dan vind ik de 10-daagse vlieg-busrondreis "Noord Spanje & Picos de Europa" van VakantieXperts een topper. Je vliegt op Madrid en reist van hieruit naar o.a. Bilbao, Madrid, Picos de Europa en San Sebastián.

Let op: De reisexperts van VakantieXperts maken ook maatwerkreizen naar Noord Spanje. Vraag een gratis en vrijblijvend reisadvies aan.

8-daagse Cultuur & Natuur rondreis Asturië

Met de 8-daagse Cultuur- en Natuurrondreis Asturië heeft Ardanza Reizen een prachtige route door Asturië in Noord Spanje uitgestippeld. Langs onder meer de Picos de Europa, Covadonga, Oviedo, Romaanse kerkjes en de Playa del Silencio. Waarbij je uiteraard overnacht in mooie authentieke accommodaties. Prachtig voor natuur- én cultuurliefhebbers!

12-daagse rondreis het Groene Spanje

Wil je Asturië, Cantabrië en Baskenland in Noord Spanje leren kennen? Dan vind ik de 12-daagse Rondreis het Groene Spanje van Ardanza Reizen een absolute aanrader. Deze Fly & Drive brengt je naar plaatsen Bilbao en Oviedo, Romaanse kerken, grillige kusten en natuurgebieden als Picos de Europa en Urdaibai. Bovendien kan Ardanza zorgen voor unieke belevenissen als eten in een Michelin restaurant, wijnproeverijen of een pintxos tour.

Tip! Heb je meer tijd, ga dan ook nog naar Santiago de Compostela en/of Leon.

12-daagse Paradores rondreis door Noord Spanje

Hou je van Parador hotels? Van lekker eten? En van wat meer diepgang? Kies dan voor de luxe autovakantie "Paradores rondreis door Noord Spanje" van AmbianceTravel. Een rondreis langs de adembenemende kust en het groene binnenland van het Groene Spanje; met verblijf in 6 prachtige Parador hotels

8-daagse culinaire rondreis door Baskenland

Bij de luxe autovakantie "Ontdek de smaak van Baskenland" van AmbianceTravel maak je een culinaire rondreis door Baskenland. Waarbij je eet in sterrenrestaurants, wordt meegenomen langs de beste pintxos bars in San Sebastian en heerlijke Rioja wijnen proeft. Genieten!
Nieuwe pagina's

 1. Ukulandia –creatieve vakanties bij Nederlanders in Sierra de Grazalema

  Mar 14, 19 05:59 AM

  Informatie over en aanbod van creatieve vakanties bij Ukulandia, in de Sierra de Grazalema in het binnenland van de provincie Málaga (Andalusië, Zuid Spanje).

  Lees meer

 2. Rustgevend Nederlands vakantiehuis Casa Lo Es in bergen Valencia

  Feb 26, 19 08:43 AM

  Casa Lo Es - vakantiehuis met Nederlandse eigenaresse in de bergen van Valencia voor rustzoekers en natuurliefhebbers | te huur voor korte en lange periodes | plek voor creatieve en ontspanvakanties i…

  Lees meer

 3. De 10 mooiste nieuwe ontdekkingen in Spanje van Eliza was Here

  Feb 26, 19 07:00 AM

  Kleinschalige hotels en vakantiehuizen weg van het massatoerisme in Andalusië en Catalonië en op de Balearen.

  Lees meer