Een vakantie in Noord-Spanje:
Ontdek het Groene Spanje!    

Een vakantie in Noord-Spanje brengt je naar een uniek groen stukje Spanje: het Groene Spanje (España Verde), met onder meer de Groene Kust (Costa Verde). 

Het brengt je naar de regio's Galicië, Asturië, Cantabrië plus Baskenland, naar pelgrimsplaats Santiago de Compostela, de moderne stad Bilbao en het culinaire paradijs San Sebastian.

Ontdek hier wat je kunt zien en doen in dit groene paradijs in het noorden van Spanje! Weet jij al naar welke regio('s) je op vakantie wilt, klik dan in de kaart meteen op de regio van jouw keuze. 

Maar je kun ook eerst een korte intro van iedere regio lezen:

uitmonding-ortigueira-rivier-galicie-noord-spanje-650x488.jpg

Galicië

Horreos, castros & Camino Santiago

Een vakantie in Galicië in Noord-Spanje voert je naar pelgrimsoord Santiago de Compostela; steden als Vigo, Pontevedra en Lugo; en pittoreske dorpjes. Maar ook naar een langgerekte ruwe kust met eindeloze stranden. En vruchtbare bergen en dalen waarin hórreos prijken.

wandelvakantie-noordspanje-costaverde-asturie-cudillero-cadavedo-800x600.jpg

Asturië

Costa Verde en Picos de Europa

Een vakantie in Asturië in Noord-Spanje brengt je naar een groen paradijs met liefelijke dalen en indrukwekkende bergen in nationaal park Picos de Europa. En naar de grillige kust van de Costa Verde. Maar ook naar bedevaartsoord Covadonga en steden als Oviedo, Avilés en Gijón.

Prehistorische tekening in grot in Cantabrië (Noord-Spanje)

Cantabrië

Prehistorische grotten en meer

Ga je op vakantie naar Cantabrië in Noord-Spanje, dan moet je één van de prehistorische grotten zien! Struin verder door dorpjes als Santillana del Mar, Comillas en Potés. Bezoek kuuroordstad Santander. En beleef de Picos de Europa, het Liébana gebied en natuurpark Cabárceno.

Rivieruitmonding bij Mundaka in biosfeerreservaat Urdaibai (Baskenland)

Baskenland

Tradities en modernisme

Een vakantie in Baskenland in Noord-Spanje is een mix van tradities en modernisme die terug te zien is in de architectuur én gastronomie. Bezoek de steden Bilbao en San Sebastian, ontdek natuurgebied Urdaibai, verken dorpjes als Mundaka of Guernica en proef er txakoli plus cider.

En kijk ook eens naar mijn favoriete:

Terug naar boven>>

Soorten vakanties in Noord-Spanje

Wil je meer weten over een bepaald soort vakantie in Noord-Spanje? Lees dan verder bij de vakantie van je interesse:

Terug naar boven>>

Sfeervolle accommodaties Noord-Spanje

Tijdens je vakantie in Noord-Spanje kun je verblijven in charmante kleine hotels, karakteristieke vakantiehuizen, niet al te grote campings of fascinerende glampings. Op aparte pagina's deel ik mijn favoriete accommodaties in het Groene Spanje met je:

Terug naar boven>>