Wandelvakanties in Spanje van WAW.travel - voor innerlijke rust

Ben jij op zoek naar een wandelvakantie naar Spanje om te genieten van de natuur en tegelijkertijd tot rust te komen en weer op te laden? Dan zijn de wandelreizen van WAW.travel iets voor jou. Alles wordt voor je geregeld, zodat jij je kunt concentreren op het wandelen in de prachtige en rustgevende natuur.

Je kunt kiezen voor een individuele wandelvakantie in Spanje, maar WAW.travel biedt ook wandelreizen in groepsverband aan.

Op deze pagina vertel ik meer over de wandelvakanties die deze kleine Spaans-Nederlandse wandelspecialist aanbiedt in Spanje.

Rustgevende wandelvakanties

Rustgevende wandelvakanties naar Spanje van WAW.travel

WAW.travel is in 2019 opgericht door de Nederlandse Annemiek en Spaanse Roberto en is ontstaan uit de wens om reizen aan te bieden die zorgen voor meer welzijn bij mensen. 

De wandelvakanties die Annemiek en Roberto aanbieden, zijn dan ook bedoeld voor mannen en vrouwen die behoefte hebben om even weg te komen van de dagelijkse drukte. Via een fysieke uitdaging in een mooie en rustgevende omgeving kom je tijdens een wandelreis van WAW.travel weer tot rust. 

Bovendien worden alle zorgen je uit handen genomen vóór en tijdens de op maat gemaakte kwaliteitsreizen. Want alles wordt voor je geregeld: transport, bagagevervoer en overnachting. En wandel je een pelgrimsroute, dan regelen Annemiek en Roberto ook het pelgrimspaspoort voor je.

Wandelen op Menorca en naar Santiago

Wandelen op de Camino de Santiago met WAWTravel

De wandelreizen die WAW.travel in Spanje aanbiedt, zijn wandelvakanties op het Spaanse eiland Menorca plus caminoreizen naar Santiago de Compostela.

Menorca, omdat Annemiek en Roberto tot over hun oren verliefd zijn op dit prachtige eiland op de Balearen en er fantastische wandel- en ontspanplekken kennen. 

Caminoreizen, omdat zij expert zijn in de Camino de Santiago (Camino Francés, Camino del Norte en andere pelgrimstochten). Zij hebben deze pelgrimsroutes naar Santiago de Compostela zelf gelopen en ervaren. En bovendien is Roberto geboren en getogen in het pelgrimsgebied. 

Wandelreizen naar Menorca

Het vrij kleine Balearen eiland heeft een overweldigende kust die bestaat uit kliffen, tallloze baaien met goddelijke witte zandstrand en hemelsblauw zeewater, waar het zogenaamde Camí de Cavalls pad langs slingert.

Over dit pad heeft WAW.travel twee individuele wandelreizen uitgestippeld waarbij alle zorgen je uit handen worden genomen. Daarnaast organiseert het een yoga- en wandelvakantie in groepsverband naar Menorca:

Individuele wandelvakantie Camí de Cavalls Zuid (8dgn)

Tijdens de 8-daagse Wandelvakantie Menorca Zuid van WAW.travel loop je 6 etappes van de Cami de Cavalls wandelroute.

Tijdens deze individuele wandelvakantie verken je de prachtige zuidkust van Menorca, van Ciutadella naar Mahón.

Alles wordt tijdens deze reis voor je geregeld, zelfs het vervoer van je bagage, zodat je je helemaal kunt focussen op het wandelen en het genieten van het natuurschoon en de rust om je heen.

Wil je deze wandelreis combineren met een paar dagen op het strand? Geen probleem (vraag WAW.travel naar de mogelijkheden).En aangezien deze reis een individuele vakantie is, kan deze wandelreis op ieder moment geboekt worden.

Individuele wandelvakantie Camí de Cavalls Noord (8dgn)

Hou je meer van ruig en authentiek? Dan is de noordelijke route van de Camí de Cavall op Menorca echt iets voor jou! Kijk dan eens naar de 8-daagse Wandelvakantie Menorca Noord van WAW.travel.

Ook bij deze georganiseerde vakantie op de Balearen wordt alles weer voor je geregeld, zodat je je helemaal op jezelf kunt richten: op het wandelen, genieten en ontspannen.

 Groepswandel- & yogavakantie Menorca (8 dagen)

De derde welzijnsreis die WAW.travel op Menorca aanbiedt, is een yoga- & wandelvakantie in groepsverband. Deze groepsreis is voor vrouwen en mannen en wordt begeleid door de Nederlandse Zen Shiatsu en Ryoho yogatherapeut Eline Klaassens.

Tijdens deze 8-daagse wandel- en yogavakantie op Menorca start je ’s ochtends met een verfrissende yogales die je voorbereid op een dag wandelen op Menorca.

Na het wandelen sluit je af met ontspannende yoga en meditatie die je voorbereiden op een goede nachtrust.

In 2021 gaat deze wandel- en yogareis in september of oktober gehouden worden. De precieze datum is nog niet vastgesteld, maar heb je interesse, neem dan contact op met Annemiek van WAW.Travel. 

Caminoreizen naar Noord-Spanje

Daarnaast organiseert WAW.travel fiets- en wandelreizen naar Santiago de Compostela.

Zo kun je wandelen over delen van de Camino Francés, de populairste pelgrimsroute naar Spanje’s beroemde bedevaartsoord door het binnenland (van St. Jean Pied de Port naar Pamplona, van Pamplona naar Logroño en van Sarria naar Santiago), de pittige Camino del Norte langs de noordkust plus de Camino Portugúes langs de westkust, vanaf de grens met Portugal tot Santiago. 

De duur van deze wandelreizen in Spanje is 6 of 8 dagenWil je langer wandelen, dan kun je een langer traject van een camino lopen, wat WAW.travel natuurlijk voor je regelt. 

Of je kunt vanuit Santiago de Compostela nog de Camino Finesterre nemen en verder wandelen naar kustplaats Finisterre. Mooie caminoreizen vind ik bijvoorbeeld:

Wandelen over de Camino Francés - van Sarria naar Santiago de Compostela

Dit is de populairste caminoreis en wordt ook wel de Camino de Santiago Light genoemd.

Deze 8-daagse wandelvakantie begint in Sarria, op 115 kilometer ten oosten van Santiago de Compostela. En bestaat uit het laatste stuk van de Camino Francés.

Het is de minimaal vereiste afstand om het Compostela-certificaat te krijgen. Daarom is deze pelgrimstocht ideaal om de essentie van de Camino te ervaren en om even in de pelgrimswereld opgeslokt te worden.

Fietsen over de Camino Francés

Je kunt niet alleen wandelen, maar ook fietsen over de caminos de Santiago! Bijvoorbeeld over de Camino Francés.

Afhankelijk van hoe lang je wilt fietsen kun je bijvoorbeeld in 1 of in 2 weken het laatste stuk van de Franse route naar Santiago fietsen (van León naar Santiago of ook nog van Pamplona naar León).

Tip: Heb je na aankomst in Santiago de Compostela nog genoeg energie over, fiets dan nog verder naar Gijón (over de Vía de la Plata).

Wandelen over de Camino Portugués - van Tui naar Santiago de Compostela

Een andere mooie caminoreis vind ik de Camino van Tui (bij de grens met Portugal) naar Santiago de Compostela.

Deze 8-daagse pelgrimstocht van 117 kilometer wordt ook wel de Camino Portugues Light genoemd, omdat de wandelreis het laatste stuk van de Camino Portugués is.

Tijdens deze wandelvakantie door Galicië (Noord-Spanje) wandel je door heuvelige bosgebieden, langs rivieren én langs de kust; en kom je langs prachtige dorpjes en steden.

Wandelen over de Camino del Norte - van San Sebastian naar Bilbao

Wil je een stuk van de Camino del Norte wandelen en hoef je niet te eindigen in Santiago de Compostela? Wandel dan van San Sebastian naar Bilbao en sla drie vliegen in één klap!

Want bij deze 8-daagse caminoreis, die bestaat uit 6 etappes van in totaal 130 kilometer, geniet je niet alleen ten volste van de groene kust van Baskenland in Noord-Spanje, maar ook van de elegante, gastronomische walhalla stad San Sebastian én de verrassende moderne stad Bilbao.

Wandelen over de Camino Finisterre - van Santiago naar zee

De circa 100 kilometer lange Camino Finisterre vanaf Santiago de Compostela naar kustplaats Finisterre is de enige camino die begint in Santiago.

Je wandelt deze rustige en makkelijke camino over 4 etappes. Onderweg kun je ten volste genieten van Galicië's groene natuurlandschap, authentieke dorpjes plus oude graanschuren (=horreos) die zo typerend zijn voor deze regio in Noord-Spanje. En eindigt je avontuur aan zee.

Dit zijn echter zeker niet de enige caminoreizen die WAW.travel organiseert! Op de website van de Nederlandstalige caminospecialist vind je nog meer reizen. En daarnaast kun je ook een reis op maat samenstellen:
Nieuwe pagina's

 1. Een vakantie Santiago de Compostela: Spanje's bekendste pelgrimsoord

  Sep 16, 21 04:10 AM

  Proef tijdens je vakantie in Santiago de Compostela (Noord-Spanje) de bijzondere pelgrimssfeer en dwaal rond door smalle straten met gezellige pleinen en meer.

  Lees meer

 2. De marmersteengroeven van Macael in de provincie Almería (Andalusië)

  Sep 14, 21 09:08 AM

  Ken jij de marmer van Macael? Rond dit dorp in de provincie Almería wordt al ruim 2.000 jaar marmer gewonnen! Ligging| bezienswaardigheden| accommodaties

  Lees meer

 3. Waterpret in de meren en watervallen van Anna (Valencia)

  Sep 14, 21 07:20 AM

  Rond het plaatsje Anna in het binnenland van Valencia kun je in de zomer zwemmen in verschillende bronnen, meren en watervallen. Lees meer op Spanje voor Jou.

  Lees meer