Wandelvakanties in Spanje van WAW.travel - voor innerlijke rust

Ben jij op zoek naar een wandelvakantie naar Spanje om te genieten van de natuur en tegelijkertijd tot rust te komen en weer op te laden? Dan zijn de wandelreizen van WAW.travel iets voor jou. Alles wordt voor je geregeld, zodat jij je kunt concentreren op het wandelen in de prachtige en rustgevende natuur.

Rustgevende wandelvakanties naar Spanje van WAW.travel

Je kunt kiezen voor een individuele wandelvakantie in Spanje, maar WAW.travel biedt ook wandelreizen in groepsverband aan. Voor mannen en vrouwen of alleen voor vrouwen.

De wandelreizen die WAW.travel in Spanje aanbiedt, zijn wandelvakanties op de Balearen plus caminoreizen naar Santiago de Compostela.

Op deze pagina vertel ik meer over de Nederlandstalige wandelvakanties van deze kleine Spaans-Nederlandse wandelspecialist:

Nederlandstalige wandelvakanties

Individuele wandelvakanties of wandelreizen in groepsverband

WAW.travel is in 2019 opgericht door de Nederlandse Annemiek en Spaanse Roberto en is ontstaan uit de wens om reizen aan te bieden die zorgen voor meer welzijn bij mensen. 

De wandelvakanties die Annemiek en Roberto aanbieden, zijn dan ook bedoeld voor mannen en vrouwen die behoefte hebben om even weg te komen van de dagelijkse drukte.

Via een fysieke uitdaging in een mooie en rustgevende omgeving kom je tijdens een wandelreis van WAW.travel weer tot rust. 

Bovendien worden alle zorgen je uit handen genomen vóór en tijdens de op maat gemaakte kwaliteitsreizen. Want alles wordt voor je geregeld: transport, bagagevervoer en overnachting. En wandel je een pelgrimsroute, dan regelen Annemiek en Roberto ook het pelgrimspaspoort voor je.

Terug naar boven>>

Wandelreizen op de Balearen

WAW.travel biedt diverse prachtige rustgevende wandelvakanties op de Balearen aan. En wel op de Spaanse eilanden Menorca en Mallorca.

De eerste wandelvakanties die Annemiek en Roberto organiseerden, waren wandelreizen naar Menorca, omdat zij tot over hun oren verliefd zijn op dit vrij kleine eiland en er fantastische wandel- en ontspanplekken kennen. 

Op Mallorca biedt WAW.travel verder een prachtige, uitstekend verzorgde individuele wandelvakantie door de Serra de Tramuntana aan.

Individuele wandelvakantie Camí de Cavalls Zuid Menorca (8dgn)

Tijdens de 8-daagse Wandelvakantie Menorca Zuid van WAW.travel loop je 6 etappes van de Cami de Cavalls wandelroute.

Tijdens deze individuele wandelvakantie verken je de prachtige zuidkust van Menorca, van Ciutadella naar Mahón.

Alles wordt tijdens deze reis voor je geregeld, zelfs het vervoer van je bagage, zodat je je helemaal kunt focussen op het wandelen en het genieten van het natuurschoon en de rust om je heen.

Wil je deze wandelreis combineren met een paar dagen op het strand? Geen probleem (vraag WAW.travel naar de mogelijkheden).En aangezien deze reis een individuele vakantie is, kan deze wandelreis op ieder moment geboekt worden.

Individuele wandelvakantie Camí de Cavalls Noord Menorca (8dgn)

Hou je meer van ruig en authentiek? Dan is de noordelijke route van de Camí de Cavall op Menorca echt iets voor jou! Kijk dan eens naar de 8-daagse Wandelvakantie Menorca Noord van WAW.travel.

Ook bij deze georganiseerde vakantie op de Balearen wordt alles weer voor je geregeld, zodat je je helemaal op jezelf kunt richten: op het wandelen, genieten en ontspannen.

Individuele wandelvakantie Tramuntana  Mallorca (7dgn)

Op Mallorca heeft WAW.travel een 7-daagse individuele wandelreis door het prachtige Tramuntana gebergte langs de westkust van het Spaanse eiland uitgestippeld.

Tijdens deze pittige wandelvakantie met behoorlijk wat hoogteverschillen loop je 5 etappes van de GR-221 wandelroute, waarbij je 15 tot 20 kilometer per dag aflegt.

Je wandelt van Deia via Soller naar Pollensa en kunt onderweg genieten van idyllische dorpjes, goddelijke baaien met zandstranden, diepblauw zeewater, immense kliffen plus fascinerende uitzichten over uitgestrekte groene valleien.

Terug naar boven>>

Wandelreizen naar Santiago

Georganiseerde wandel- en fietsreizen naar Santiago de Compostela

Daarnaast zijn Annemiek en Roberto camino-expert en organiseren zij fiets- en wandelreizen naar Santiago de CompostelaZij hebben talrijke pelgrimsroutes naar Santiago de Compostela zelf gelopen en ervaren. En bovendien is Roberto geboren en getogen net buiten de stad Leon, midden in het pelgrimsgebied. 

De duur van de caminoreizen die WAW.travel organiseert, is in principe 6 of 8 dagen. Wil je langer wandelen, dan kun je een langer traject van een camino lopen (wat Annemiek en Roberto natuurlijk voor je regelen), of je kunt vanuit Santiago de Compostela nog verder wandelen naar kustplaats Finisterre. 

*Groepswandelreis naar Santiago de Compostela*

Van 19 t/m 26 september 2022 organiseert WAW.travel een caminoreis in groepsverband! Samen met Annemiek wandel je dan de 6 laatste etappes van de Camino Francés (125 kilometer), van Sarria naar Santiago de Compostela.

Mooie individuele caminoreizen van WAW.travel vind ik bijvoorbeeld:

Wandelen over de Camino Francés - van Sarria naar Santiago de Compostela

Dit is de populairste caminoreis en wordt ook wel de Camino de Santiago Light genoemd.

Deze 8-daagse wandelvakantie begint in Sarria, op 125 kilometer ten oosten van Santiago de Compostela. En bestaat uit het laatste stuk van de Camino Francés.

Het is de minimaal vereiste afstand om het Compostela-certificaat te krijgen. Daarom is deze pelgrimstocht ideaal om de essentie van de Camino te ervaren en om even in de pelgrimswereld opgeslokt te worden.

Fietsen over de Camino Francés

Je kunt niet alleen wandelen, maar ook fietsen over de caminos de Santiago! Bijvoorbeeld over de Camino Francés.

Afhankelijk van hoe lang je wilt fietsen kun je bijvoorbeeld in 1 of in 2 weken het laatste stuk van de Franse route naar Santiago fietsen (van León naar Santiago of ook nog van Pamplona naar León).

Tip: Heb je na aankomst in Santiago de Compostela nog genoeg energie over, fiets dan nog verder naar Gijón (over de Vía de la Plata).

Wandelen over de Camino Portugués - van Tui naar Santiago de Compostela

Een andere mooie caminoreis vind ik de Camino van Tui (bij de grens met Portugal) naar Santiago de Compostela.

Deze 8-daagse pelgrimstocht van 117 kilometer wordt ook wel de Camino Portugues Light genoemd, omdat de wandelreis het laatste stuk van de Camino Portugués is.

Tijdens deze wandelvakantie door Galicië (Noord-Spanje) wandel je door heuvelige bosgebieden, langs rivieren én langs de kust; en kom je langs prachtige dorpjes en steden.

Wandelen over de Camino del Norte - van San Sebastian naar Bilbao

Wil je een stuk van de Camino del Norte wandelen en hoef je niet te eindigen in Santiago de Compostela? Wandel dan van San Sebastian naar Bilbao en sla drie vliegen in één klap!

Want bij deze 8-daagse caminoreis, die bestaat uit 6 etappes van in totaal 130 kilometer, geniet je niet alleen ten volste van de groene kust van Baskenland in Noord-Spanje, maar ook van de elegante, gastronomische walhalla stad San Sebastian én de verrassende moderne stad Bilbao.

Wandelen over de Camino Finisterre - van Santiago naar zee

De circa 100 kilometer lange Camino Finisterre vanaf Santiago de Compostela naar kustplaats Finisterre is de enige camino die begint in Santiago.

Je wandelt deze rustige en makkelijke camino over 4 etappes. Onderweg kun je ten volste genieten van Galicië's groene natuurlandschap, authentieke dorpjes plus oude graanschuren (=horreos) die zo typerend zijn voor deze regio in Noord-Spanje. En eindigt je avontuur aan zee.

Dit zijn echter zeker niet de enige caminoreizen die WAW.travel organiseert! Op de website van de Nederlandstalige caminospecialist vind je nog meer reizen. En daarnaast kun je ook een reis op maat samenstellen.

Wil je meer over de verschillende pelgrimsroutes naar Santiago de Compostela weten, lees dan verder op mijn pagina over de Camino de Santiago:
Nieuwe pagina's

 1. Grote én kleine campings aan de Costa Blanca in de provincie Alicante

  Jan 21, 22 12:04 PM

  Zoek je een grote camping aan de Costa Blanca met massa's waterpret en ander vertier voor kinderen of juist een rustige kleine camping? Bekijk mijn favorieten!

  Lees meer

 2. Campings aan de Costa Dorada: waterpret, brede stranden en rustige zee

  Jan 20, 22 02:49 AM

  Op zoek naar een gezellige camping aan de Costa Dorada in het zuiden van Catalonië? Dit zijn mijn favorieten! Kindercampings met waterpret, campings aan zee,...

  Lees meer

 3. Nederlandstalige B&B Lasnavillasmm in Andalusië voor wandel-&fietsfans

  Jan 14, 22 11:24 AM

  Zoek je een B&B in Andalusië om te wandelen of fietsen? B&B Lasnavillasmm heeft Nederlandse fiets-/wandelroutes, wandelreizen & fietsreizen in provincie Granada

  Lees meer