Wandelvakanties in Spanje van WAW.travel voor innerlijke rust

Ben jij op zoek naar een wandelvakantie naar Spanje om te genieten van de natuur en tegelijkertijd tot rust te komen en weer op te laden? Dan zijn de wandelreizen van WAW.travel iets voor jou. Alles wordt voor je geregeld, zodat jij je kunt concentreren op het wandelen in de prachtige en rustgevende natuur.

Rustgevende wandelvakanties naar Spanje van WAW.travel

Je kunt kiezen voor een individuele wandelvakantie in Spanje, maar WAW.travel biedt ook wandelreizen in groepsverband aan. Voor mannen en vrouwen of alleen voor vrouwen.

De wandelreizen die WAW.travel in Spanje aanbiedt, zijn wandelvakanties op de Balearen, wandelvakanties in de Picos de Europa plus caminoreizen naar Santiago de Compostela.

Op deze pagina vertel ik meer over de Nederlandstalige wandelvakanties van deze kleine Spaans-Nederlandse wandelspecialist:

Nederlandstalige wandelvakanties

Individuele wandelvakanties of wandelreizen in groepsverband

WAW.travel is in 2019 opgericht door de Nederlandse Annemiek en Spaanse Roberto en is ontstaan uit de wens om reizen aan te bieden die zorgen voor meer welzijn bij mensen. 

De wandelvakanties die Annemiek en Roberto aanbieden, zijn dan ook bedoeld voor mannen en vrouwen die behoefte hebben om even weg te komen van de dagelijkse drukte.

Via een fysieke uitdaging in een mooie en rustgevende omgeving kom je tijdens een wandelreis van WAW.travel weer tot rust. 

Bovendien worden alle zorgen je uit handen genomen vóór en tijdens de op maat gemaakte kwaliteitsreizen. Want alles wordt voor je geregeld: transport, bagagevervoer en overnachting. En wandel je een pelgrimsroute, dan regelen Annemiek en Roberto ook het pelgrimspaspoort voor je.

Terug naar boven>>

Wandelreizen naar Santiago

Georganiseerde wandel- en fietsreizen naar Santiago de Compostela

Daarnaast zijn Annemiek en Roberto camino-expert en organiseren zij individuele fietsreizen, individuele wandelreizen én begeleide pelgrimsreizen naar Santiago de Compostela

Talrijke pelgrimsroutes naar Santiago de Compostela hebben zij zelf gelopen en ervaren. Bovendien is Roberto geboren en getogen net buiten de stad Leon, midden in het pelgrimsgebied. 

De duur van de caminoreizen die WAW.travel organiseert, is in principe 6 of 8 dagen. Wil je langer wandelen, dan kun je een langer traject van een camino lopen (wat Annemiek en Roberto natuurlijk voor je regelen), of je kunt vanuit Santiago de Compostela nog verder wandelen naar kustplaats Finisterre. 

*Begeleide pelgrimsreizen naar Santiago de Compostela*

WAW.travel, een kleinschalige reisorganisatie die gerund wordt door de Nederlandse camino-wandelaarster Annemiek en haar in het hart van het camino-gebied geboren Spaanse partner Roberto, verzorgt naast individuele caminoreizen ook ieder jaar een paar kleinschalige groepsreizen met Nederlandse begeleiding:

  1. Van 14 t/m 21 mei 2024 kun je in groepsverband wandelen van Santiago de Compostela naar Finisterre en Muxia.
  2. Van 16 t/m 23 mei 2024 is er een begeleide pelgrimsreis over de Camino Spiritual, een variant op de Camino Portugués, waarbij je van Tui naar Santiago wandelt (vertrek gegarandeerd).
  3. Van 10 t/m 17 september 2024 organiseert WAW.travel een groepswandelreis over een deel van de Camino del Norte, waarbij je onder Nederlandse begegleiding van San Sebastian naar Bilbao wandelt.
  4. Van 17 t/m 24 september 2024 kun je samen met Annemiek de 6 laatste etappes van de Camino Francés wandelen, van Sarria naar Santiago.

Op de website van WAW.travel vind je uitgebreide info over deze begeleide pelgrimsreizen in Spanje en kun je een reis boeken.

Mooie individuele caminoreizen van WAW.travel vind ik bijvoorbeeld:

Wandelen over de Camino Francés - van Sarria naar Santiago de Compostela

Dit is de populairste caminoreis en wordt ook wel de Camino de Santiago Light genoemd.

Deze 8-daagse wandelvakantie begint in Sarria, op 125 kilometer ten oosten van Santiago de Compostela. En bestaat uit het laatste stuk van de Camino Francés.

Het is de minimaal vereiste afstand om het Compostela-certificaat te krijgen. Daarom is deze pelgrimstocht ideaal om de essentie van de Camino te ervaren en om even in de pelgrimswereld opgeslokt te worden.

Fietsen over de Camino Francés

Je kunt niet alleen wandelen, maar ook fietsen over de caminos de Santiago! Bijvoorbeeld over de Camino Francés.

Afhankelijk van hoe lang je wilt fietsen kun je bijvoorbeeld in 1 of in 2 weken het laatste stuk van de Franse route naar Santiago fietsen (van León naar Santiago of ook nog van Pamplona naar León).

Tip: Heb je na aankomst in Santiago de Compostela nog genoeg energie over, fiets dan nog verder naar Gijón (over de Vía de la Plata).

Wandelen over de Camino Portugués

Andere mooie reizen vind ik de twee individuele wandelreizen over de Camino Portugués die WAW.travel aanbiedt.

Wil je 2 weken wandelen, dan kun je je wandelvakantie beginnen in de Portugese plaats Porto en loop je de laatste 227 kilometer van de Camino Portugués, door heuvelige bosgebieden, langs rivieren plus langs de kust, waarbij je langs prachtige dorpjes en steden komt.

Wil je 1 week wandelen, dan begint je caminoreis in Tui (bij de grens met Portugal) en loop je de laatste 117 kilometer naar Spanje's bekende pelgrimsoord. Deze 8-daagse pelgrimstocht wordt ook wel de Camino Portugues Light.

Tip:Vanuit Nederland en België gaan er directe vluchten naar Porto.

Tip! Voor fietsliefhebbers verzorgt WAW.Travel ook een 8-daagse fietsreis over de Camino Portugués.

Wandelen over de Camino del Norte - van San Sebastian naar Bilbao

Wil je een stuk van de Camino del Norte wandelen en hoef je niet te eindigen in Santiago de Compostela? Wandel dan van San Sebastian naar Bilbao en sla drie vliegen in één klap!

Want bij deze 8-daagse caminoreis, die bestaat uit 6 etappes van in totaal 130 kilometer, geniet je niet alleen ten volste van de groene kust van Baskenland in Noord-Spanje, maar ook van de elegante, gastronomische walhalla stad San Sebastian én de verrassende moderne stad Bilbao.

Wandelen over de Camino Finisterre - van Santiago naar zee

De circa 100 kilometer lange Camino Finisterre vanaf Santiago de Compostela naar kustplaats Finisterre is de enige camino die begint in Santiago.

Je wandelt deze rustige en makkelijke camino over 4 etappes. Onderweg kun je ten volste genieten van Galicië's groene natuurlandschap, authentieke dorpjes plus oude graanschuren (=horreos) die zo typerend zijn voor deze regio in Noord-Spanje. En eindigt je avontuur aan zee.

Dit zijn echter zeker niet de enige caminoreizen die WAW.travel organiseert! Zo organiseert de Nederlandse camino-specialist ook een 16-daagse wandelreis over de Camino Primitivo en een 8-daagse wandelreis over de Camino Inglés.

Op de website van WAW.Travel vind je nog meer reizen en kun je een reis op maat samenstellen.

Wil je meer over de verschillende pelgrimsroutes naar Santiago de Compostela weten, lees dan verder op mijn pagina over de Camino de Santiago:

Terug naar boven>>

Wandelvakantie in de Picos de Europa

Naast Caminoreizen organiseert WAW.travel ook wandelvakanties door nationaal park Picos de Europa, een indrukwekkende berggebied met hoge bergtoppen en diepe dalen dat verspreid ligt over de regio’s Asturië, Cantabrië en Castilië en Leon en dat deel uitmaakt van het Cantabrisch Gebergte, in het verlengde van de Spaanse Pyreneeën.

Je kunt in berggebied Picos de Europa op drie verschillende niveaus wandelen. De standaard wandelreis door de Picos de Europa van WAW.travel heeft niveau 1 (voor beginnende en wat meer ervaren wandelaars). Geef je de voorkeur aan een wandelvakantie op niveau 2 of 3 neem dan even contact op met WAW.travel.

Wandelen in de Picos de Europa

Wandelen in de Picos de Europa (Noord-Spanje)

Tijdens de 6-daagse individuele wandelreis van WAW.travel door nationaal park Picos de Europa, waarbij je ook delen met de auto aflegt, wandel je onder meer over de vrij eenvoudige wandelroute Ruta del Cares, neemt vanuit Fuente Dé de kabelbaan naar een uitkijkpunt met een van de mooiste uitzichten over Spanje's nationaal park én neemt de Bulnes-kabelbaan naar het geïsoleerde bergdorpje Bulnes dat tot 2001 alleen te voet of te paard bereikbaar is geweest.

Het is een vrij lichte wandelvakantie naar de hoogtepunten in de Picos de Europa, die ook met kinderen prima te doen is. Tijdens deze Spanje reis overnacht je in casas rurales, maar is het ook mogelijk om in berghutten te slapen.

Terug naar boven>>

Wandelreizen op de Balearen

Tenslotte biedt WAW.travel ook diverse prachtige rustgevende wandelvakanties op de Balearen aan. En wel op de Spaanse eilanden Menorca, Mallorca en Ibiza.

De eerste wandelvakanties die Annemiek en Roberto organiseerden, waren wandelreizen naar Menorca, omdat zij tot over hun oren verliefd zijn op dit vrij kleine eiland en er fantastische wandel- en ontspanplekken kennen. 

Op Mallorca biedt WAW.travel verder een prachtige, uitstekend verzorgde individuele wandelvakantie door de Serra de Tramuntana aan. En op Ibiza kun je via WAW.travel een 8-daagse wandelvakantie langs de kust van Ibiza maken.

8-daagse wandelvakantie Camí de Cavalls Zuid (Menorca)

Tijdens de 8-daagse Wandelvakantie Menorca Zuid van WAW.travel loop je 6 etappes van de Cami de Cavalls wandelroute.

Tijdens deze individuele wandelvakantie verken je de prachtige zuidkust van Menorca, van Ciutadella naar Mahón.

Alles wordt tijdens deze reis voor je geregeld, zelfs het vervoer van je bagage, zodat je je helemaal kunt focussen op het wandelen en het genieten van het natuurschoon en de rust om je heen.

Wil je deze wandelreis combineren met een paar dagen op het strand? Geen probleem (vraag WAW.travel naar de mogelijkheden).En aangezien deze reis een individuele vakantie is, kan deze wandelreis op ieder moment geboekt worden.

8-daagse wandelvakantie Camí de Cavalls Noord (Menorca)

Hou je meer van ruig en authentiek? Dan is de noordelijke route van de Camí de Cavall op Menorca echt iets voor jou! Kijk dan eens naar de 8-daagse Wandelvakantie Menorca Noord van WAW.travel.

Ook bij deze georganiseerde vakantie op de Balearen wordt alles weer voor je geregeld, zodat je je helemaal op jezelf kunt richten: op het wandelen, genieten en ontspannen.

Tip! Tijdens een 13-daagse wandelreis naar Menorca van WAW.Travel kun je ook de Cami de Cavall Noord én de Cami de Cavall Zuid wandelen.

7-daagse wandelvakantie Tramuntana (Mallorca)

Op Mallorca heeft WAW.travel een 7-daagse individuele wandelreis door het prachtige Tramuntana gebergte langs de westkust van het Spaanse eiland uitgestippeld.

Tijdens deze pittige wandelvakantie met behoorlijk wat hoogteverschillen loop je 5 etappes van de GR-221 wandelroute, waarbij je 15 tot 20 kilometer per dag aflegt.

Je wandelt van Deia via Soller naar Pollensa en kunt onderweg genieten van idyllische dorpjes, goddelijke baaien met zandstranden, diepblauw zeewater, immense kliffen plus fascinerende uitzichten over uitgestrekte groene valleien.

8-daagse wandelvakantie langs de kust van Ibiza

Wandelvakantie langs de kust van Ibiza

Lijkt het je wat om de mooiste plekjes van Ibiza al wandelend te ontdekken? Dan is de 8-daagse wandelreis die WAW.travel op Ibiza heeft uitgestippeld allicht iets voor jou.

Tijdens deze individuele wandelvakantie maak je 6 dagen wandelingen van 15 tot 20 kilometer langs talloze baaien, stranden en idyllische dorpjes aan de prachtige kust van dit Balearen eiland. En komt onder meer langs Es Cubells, Cala Tarida en San Antoni.

Je bagage hoef je niet mee te slepen, want die wordt voor je vervoerd. En uiteraard word je ook op het vliegveld opgehaald en aan het einde van de vakantie weer teruggebracht.

Terug naar boven>>