De Camí de Cavalls: prachtige wandelroute langs de kust van Menorca

Heb jij wel eens van de Camí de Cavalls op Menorca gehoord? En wist je dat dit pad ideaal is voor een wandelvakantie of mountainbikevakantie op de Balearen? Je kunt er genieten van rust, gevarieerde en ongerepte natuur plus een eeuwenoude cultuur.

Lijkt het je wat? Lees dan snel meer over de Camí de Cavalls op het Spaanse eiland Menorca!

Wat is de Camí de Cavalls?

Wandelroute Camí de Cavalls langs de hele kust van Menorca

De Camí de Cavalls op Menorca is een eeuwenoud pad van in totaal 185 kilometer lang, dat langs de gehele kust van het Spaanse eiland loopt. 

In de dertiende eeuw werd het pad voor de eerste keer gebruikt, toen koning Jaume II zijn ridders beval om met hun paarden langs de kust van dit eiland van de Balearen te patrouilleren om de veiligheid van het eiland te bewaken. 

Naar het Spaans vertaald betekent de Cami de Cavalls dan ook Camino de los Caballos, oftewel Paardenpad.

Tegenwoordig is het oude ruiterpad opgeknapt en omgetoverd tot een heerlijk wandel- (&mountainbike-) pad langs de kust van Menorca.

20 Etappes

Het kustpad van dit rustige en ongerepte Spaanse eiland in de Middellandse Zee is opgesplitst in 20 etappes van ieder 15 tot 20 kilometer, zodat je iedere dag op je gemak kunt wandelen en tegelijkertijd ook kunt genieten van het natuurschoon, de pittoreske dorpjes en de paradijselijke stranden die je onderweg tegen komt.

TIP: Op de website camidecavalls.com vind je uitgebreide informatie per etappe (in het Engels, Spaans, Frans en Duits).

Een afwisselende wandelroute

Idyllische baai Cala Macaralleta op Spaans eiland Menorca

Wat ik zo mooi vind aan de wandelroute langs de kust van Menorca, is dat de Camí de Cavalls een zeer afwisselende wandelroute is.

Je doorkruist geulen, rotsachtige gebieden, groene bossen en valleien. En komt langs idyllische baaitjes en parelwitte zandstranden met helderblauw water, waar je heerlijke tussenstops kunt maken. Het is dus altijd handig om een handdoek en badkleding in je rugzak bij je te hebben tijdens je wandelvakantie op Menorca!

Bovendien passeer je tijdens het wandelen authentieke dorpjes en gezellige stadjes en kom je onderweg oude wachttorens, vuurtorens en loopgraven tegen.

Let op: de Camí de Cavall op Menorca is ook een leuke route voor ervaren mountainbikers!

Goede bewegwijzering

Goede bewegwijzering langs de Camí de Cavalls wandelroute op Menorca

Het Camí de Cavalls pad op Menorca is verder ook uitstekend bewegwijzerd.

Over de gehele wandelroute staat namelijk om de zoveel meter een houten bord met daarop een rood met witte aanduiding.

Op deze houten borden staat vaak ook de kilometers tot het eindpunt aangegeven.

Je hoeft dus niet bang te zijn om onderweg te verdwalen. En tijdens het wandelen kun je duidelijk zien hoeveel kilometer je nog voor de boeg hebt.

Rustige en veilige wandelroute

Wat ik verder fijn vind aan de Camí de Cavalls route op Menorca is, dat het nog niet een vrij rustige wandelroute is, waardoor je er echt nog kunt genieten van ongerepte natuur en authentieke dorpjes om je heen! 

Menorca is sowieso in tegenstelling tot het drukke Mallorca en Ibiza een heel rustig en veilig eiland. En de lokale bevolking is erg vriendelijk en hartelijk. 

Hierdoor is het ook geen probleem als je de kustwandelroute van Menorca alleen wilt wandelen.

Wandelreizen over de Camí de Cavalls

Lijkt het je wat om de Camí de Cavalls route langs de kust van Menorca te lopen? En wil je graag dat transport, accommodatie en bagagevervoer voor je geregeld worden? Dan zijn onderstaande wandelreizen allicht iets voor jou!

Individuele wandelvakantie Camí de Cavalls Zuid (8dgn)

Tijdens de 8-daagse Wandelvakantie Menorca Zuid van WAW.Travel loop je 6 etappes van de Camí de Cavalls.

Tijdens deze individuele wandelvakantie verken je de prachtige zuidkust van Menorca, van Ciutadella naar Mahón.

Alles wordt tijdens deze reis voor je geregeld, zelfs het vervoer van je bagage, zodat je je helemaal kunt focussen op het wandelen en het genieten van het natuurschoon en de rust om je heen.

Ben je een getraind mountainbiker, dan kun je deze route langs de zuidkust van Menorca ook fietsen (vraag WAW.travel naar de mogelijkheden).

Individuele wandelvakantie Camí de Cavalls Noord (8dgn)

Hou je meer van ruig en authentiek? Dan is de Noordelijke route van de Camí de Cavall op Menorca echt iets voor jou! Kijk dan eens naar de 8-daagse Wandelvakantie Menorca Noord van WAW.Travel.

Ook bij deze georganiseerde vakantie op de Balearen wordt alles weer voor je geregeld, zodat je je helemaal op jezelf kunt richten: op het wandelen, genieten en ontspannen.

Verder kunnen getrainde mountainbikers deze route langs de noordkust van Menorca eventueel ook fietsen.

Individuele wandelreis Camí de Cavalls Noord & Zuid (13dgn)

wandelen-kustroute-cami_de_cavalls-menorca-800.jpg

Wil je niet één maar twee weken op wandelvakantie naar Menorca? Dan kun  je ook de Cami de Cavalls Noord én Zuid wandelen.

WAW.Travel verzorgt namelijk ook de 13-daagse wandelvakantie Cami de Cavalls Noord en Zuid, waarbij je begint en eindigt in Menorca's hoofdstad Mahón (ook wel Maó).

Uiteraard wordt bij deze reis ook gezorgd voor verblijf, transfers en bagagevervoer zodat je zorgeloos kunt genieten van deze vakantie in Spanje.

Individuele wandelreis Camí de Cavalls Noord & Zuid (8dgn)

wandelen-kustroute-cami_de_cavalls-menorca-800.jpg

Heb je maar één week de tijd voor een wandelvakantie op Menorca maar wil je toch graag kunnen proeven aan de noordkust én de zuidkust van het Spaanse eiland? Dan vind ik de wandelreis die SNP organiseert een aanrader.

Tijdens deze individuele wandelvakantie, die begint en eindigt in de aan de oostkust gelegen havenstad Mahón, wandel je delen van de Camí de Cavalls.

Een taxi brengt je waar nodig naar het beginpunt en/of haalt je op bij het eindpunt van een wandeling. En bagage wordt uiteraard voor je vervoerd.

Dit geeft je de mogelijkheid om grotere delen van het eiland te zien én om niet iedere nacht in een ander hotel te hoeven slapen (wat ik zelf erg prettig vind).

Sfeervolle accommodaties op Menorca

Bedankt WAW.travel, voor de mooie foto's en aanvullende info over de Camí de Cavalls!