AmbianceTravel – Luxe Spanje reizen voor levensgenieters

AmbianceTravel organiseert individuele Spanje rondreizen met verblijf in romantische hotels. Waarbij je de Spaanse cultuur, natuur en gastronomie intens beleeft. Je kunt kiezen uit luxe culturele én culinaire reizen door heel Spanje. Die helemaal op maat gemaakt  kunnen worden. Absolute topvakanties voor levensgenieters!

Het Parador hotel van Baiona in Galicië (Noord Spanje)

Lees hier meer over deze luxe autovakanties in Spanje. Of ga meteen naar het aanbod van Spanje rondreizen van deze Nederlandse organisatie.

Kort over AmbianceTravel

Voor levensgenieters

Heb jij er graag wat extra voor over om Spanje op een bijzonder manier te beleven? Met overnachtingen in hotels met karakter; proeverijen van wijn, sherry, olie of ham; diners in sterrenrestaurants en meer? Dan ben je bij AmbianceTravel aan het goede adres!

De kleine reisorganisatie neemt je al het werk uit handen. En zorgt voor vlucht, binnenlands vervoer, sfeervolle overnachtingen en extra activiteiten.

Luxe rondreizen door heel Spanje

Op de website van AmbianceTravel staan bijna 30 verschillende individuele rondreizen door Spanje. Luxe autovakanties door Andalusië, maar ook door andere prachtige gebieden in Midden- en Noord Spanje. Waarbij je overnacht in 'hotels met een verhaal'. B.v. in kastelen, kloosters of authentieke boerderijen.

Maatwerkreizen

De Spanje reizen op de website dienen vooral als inspiratie. Want alle reizen kunnen worden aangepast aan de individuele wensen van de klant. Daarom neemt de kleine Nederlandse reisorganisatie altijd eerst telefonisch contact op met een klant. Om een duidelijk beeld van iemands wensen te krijgen.

Culinaire rondreizen

Wat ik zo leuk vind aan het reisaanbod van AmbianceTravel in Spanje is, dat de reisorganisatie niet alleen cultuurreizen organiseert, maar ook culinaire rondreizen. Door Andalusië, Noord Spanje én Midden Spanje.

Deze culinaire reizen geven je een heerlijke kijk in de Spaanse culinaire tradities en hoogstandjes. En nemen je mee naar sterrenrestaurants, wijnhuizen, olijvenperserijen, ham drogerijen en meer. Geweldig!

Het gezicht achter AmbianceTravel

Ruud - oprichter en directeur van AmbianceTravelAmbiance Travel is opgericht door Ruud de Meer (1961). Een enthousiaste man met grote toeristische vakkennis. Die hij heeft opgedaan tijdens zijn toeristische opleiding en zijn werkzaamheden bij Hotelplan, Frantour en TUI Nederland. In 2006 heeft hij de reisorganisatie AmbianceTravel opgericht. Een kleine reisorganisatie die gaat voor kwaliteitpersoonlijke serviceovernachten in sfeerhotels en bijzondere activiteiten als eten in Michelin restaurants.

Spanje rondreizen van AmbianceTravel

Ik heb de mooiste Spanje reizen van deze kleine Nederlandse reisorganisatie voor je op een rijtje gezet en heb hierbij de luxe individuele rondreizen opgedeeld in:

Wil je meer over een bepaalde rondreis weten, klik dan op de naam van de specifieke rondreis. Op de website van AmbianceTravel vind je vervolgens uitgebreide informatie over het programma, de te bezoeken plaatsen, de accommodaties en meer.

1. Luxe Andalusië rondreizen

Rondreis hoogtepunten Andalusië (8dagen)

Deze rondreis van AmbianceTravel is een luxe autovakantie langs Andalusië’s hoogtepunten Granada, Córdoba, Sevilla en Málaga. En de plaatsen Pizarra en Arcos de la Frontera. Waarbij je verblijft in kleine charmehotels. Soms in de stad en soms op het platteland.

 Cortijo & Hacienda rondreis Andalusië (15 dagen)

Heb je langer de tijd voor een vakantie in Andalusië? Doe het dan wat rustiger aan. Blijf wat langer op dezelfde plek. En zie naast de hoogtepunten b.v. ook nog witte dorpen, prachtige natuur en sherry- en paardenstad Jerez de la Frontera. Je verblijft in authentieke cortijos, haciendas en molinos.

 Appartementen rondreis Andalusië (13 dagen)

Maar AmbianceTravel heeft ook een rondreis door Andalusië samengesteld waarbij je overnacht in comfortabele appartementen.Je bezoekt de bekende steden Málaga, Granada, Córdoba, Sevilla en Cádiz. En sluit af met een strandvakantie aan de Costa de la Luz. Met uitstapjes naar witte dorpen en prachtige natuurparken. O.a leuk voor gezinnen.

 Gezinsrondreis Andalusië (8 dagen)

Speciaal voor gezinnen heeft AmbianceTravel ook de 8 daagse rondreis Andalusië voor het hele gezin samengesteld. Een leuke en afwisselende autovakantie door Zuid Spanje. Waarbij je niet alleen geniet van cultuur en natuur. Maar ook van pretparken, waterparken en strand. En verblijft in comfortabele hotels met zwembad.

Rondreis Grand tour Andalusië (22 dagen)

Heb je nog langer de tijd om te proeven aan Andalusië? En wil je naast de hoogtepunten ook nog b.v. de Costa de la Luz in de provincie Cádiz en Andalusië’s Renaissance steden in de provincie Jaén zien? Dan is deze 22-daagse luxe rondreis door Andalusië van AmbianceTravel een mogelijkheid. Uiteraard weer met verblijf in sfeervolle kleine hotels.

Terug naar boven>>

2. Luxe rondreizen Midden- en Noord Spanje

Rondreis door Noord Spanje (13 dagen)

Een luxe individuele rondreis van AmbianceTravel langs de adembenemende kust van de regio’s Asturië, Baskenland, Cantabrië en Galicië. Die samen het Groene Spanje vormen. En de steden Bilbao, Santander en Santiago de Compostela. Met verblijf in 6 sfeervolle kleinschalige hotels.

NB. Verblijf je liever in een appartement? Dan is de 13-daagse rondreis "Appartementen aan de Groene kust van Noord Spanje" allicht iets voor jou.

Rondreis Noord Portugal en Galicië (10dgn)

Een luxe autovakantie van AmbianceTravel. Die begint en eindigt in Porto (Noord Portugal). En je meeneemt door de zo niet-Spaanse regio Galicië. O.a. naar Santiago de Compostela, en de Cíes eilanden. Waarbij je verblijft in pazos en solares: prachtige landelijke herenhuizen en landhuizen van oude adel.

Rondreis Pyreneeën (19 dagen)

Een luxe autovakantie van AmbianceTravel langs eeuwenoude dorpjes, groene valleien en indrukwekkende bergen; super om in één reis de Spaanse én Franse cultuur te proeven; in een ongerept berglandschap met talloze mogelijkheden voor wandeltochten etc.!

Rondreis La Rioja en haar wijnen (8 dagen)

Een culinaire en cultuurrondreis van AmbianceTravel vanaf Madrid in Midden Spanje naar San Sebastian in Noord Spanje. Die je voert door het prachtige Castillië en Leon. En langs Spanje’s bekende wijngebied La Rioja.

Rondreis Werelderfgoedsteden rond Madrid 

In de 8-daagse luxe autovakantie "UNESCO steden rondom Madrid" van AmbianceTravel ontdek je de Werelderfgoedsteden Toledo, Cáceres, Salamanca en Segovia. En wijnstad Valladolid.

Tip: Plak een dag Ávila vast aan deze Spanje vakantie.

Terug naar boven

Terug naar boven>>

3. Culinaire rondreizen

Culinaire rondreis Baskenland (8 dagen)

'Ontdek de smaak van Baskenland' is een luxe culinaire rondreis door Baskenland van AmbianceTravel.  Waarbij je eet in twee sterrenrestaurants, wordt meegenomen langs de beste pintxos bars in San Sebastian en heerlijke Rioja wijnen proeft. Genieten!

Culinaire luxe rond San Sebastian (4dagen)

Een korte luxe culinaire vakantie van AmbianceTravel naar de stad San Sebastian in Baskenland (Noord Spanje) en zijn omgeving. Waarbij je eet in sterrenrestaurants, een pintxos-tour door het centrum van San Sebastián maakt én een txakoli wijnproeverij hebt.

Rondreis La Rioja en haar wijnen (8 dagen)

Een luxe culinaire en culturele rondreis van AmbianceTravel vanaf Madrid in Midden Spanje naar San Sebastian in Noord Spanje. Die je voert door het prachtige Castillië en Leon. En langs Spanje’s bekende wijngebied La Rioja.

Culinaire rondreis Andalusië (9 dagen)

Een culinaire en cultuurrondreis door Andalusië van AmbianceTravel. Waarbij je geniet van  natuurlandschappen, Andalusische steden en witte bergdorpjes. Maar waarbij je sherry's proeft in een sherrybodega, meer leert over olijfolie in een olijfolieboerderij en je ogen uitkijkt in een hamdrogerij…

Terug naar boven>>

4. Paradores rondreizen

Paradores rondreis Noord Spanje (12dgn)

Een luxe individuele rondreis per auto van AmbianceTravel langs de adembenemende kust en het groene binnenland van Noord Spanje. Waarbij je delen van de pelgrimsroutes Camino Francés en Camino del Norte aflegt. En verblijft in o.a.  de Parador hotels van Hondarribia, Santillana Gil Blas en León.

Paradores rondreis Galicië (8dgn)

De Paradores rondreis "Het Groene Galicië" is een luxe individuele rondreis per auto van AmbianceTravel door Galicië, de regio in noordwest Spanje met Keltische wortels. Je bezoekt Santiago de Compostela, maar ook de vaak ruige kust en het groene binnenland. En verblijft o.a. in het Parador hotel van Santiago, Tui en León.

Paradores rondreis Pyreneeën (15 dagen)

Een luxe autovakantie van AmbianceTravel. Met wandelmogelijkheden door de bergen, valleien en Middeleeuwse plaatsen van de Spaanse Pyreneeën. Die begint in Hondarribia in Baskenland en eindigt in Begúr in Catalonië. Met verblijf in de Parador hotels van o.a. Hondarribia, Sos del Rey Católico en Cardona.

Paradorreis Golf Biskaje - Middellandse Zee 

Een luxe 7-daagse autovakantie van AmbianceTravel door een onbekend stukje Spanje. Waarbij je begint in het Groene Spanje. En via de Spaanse regio’s Aragon en Navarra uitkomt aan de Middellandse zee. En waarbij je overnacht in Middeleeuwse gebouwen, die zijn omgebouwd tot Parador hotel.

Paradorreis UNESCO steden rond Madrid 

Wil je tijdens je rondreis langs de Werelderfgoedsteden in de buurt van Madrid verblijven in luxe Parador hotels? Dan is deze luxe 10-daagse autovakantie iets voor jou. Tijdens deze sprookjesrondreis langs o.a. Ávila en Segovia overnacht je in de Parador hotels van Toledo, Trujillo, Salamanca, Ávila en Segovia.

Paradores rondreis Andalusië (8 dagen) 

Maar je kunt ook een Paradores rondreis door Andalusië maken. Waarbij je verblijft in de Parador hotels van onder meer Málaga, Córdoba en Carmona. En waarbij je per auto parels als Arcos de la Frontera, Ronda, Córdoba en Granada verkent. Plus prachtige natuurgebieden als de Sierra de Grazalema.

Paradores reis Canarische Eilanden (8dgn)

Een luxe wandelvakantie op de Spaanse eilanden Gran Canaria en La Palma van AmbianceTravel. Met verblijf in twee landelijke rustig gelegen Parador hotels. Aan de hand van een wandelgids met uitgestippelde routes trek je er op uit. Om aan het einde van de dag te kunnen genieten van de luxe van de Parador hotels.

Terug naar boven>>

Conclusie

Dus ben jij op zoek naar een culturele en/of culinaire rondreis door Spanje met meer diepgang? Waarbij je verblijft in kleine charmehotels, je Spanje intens beleeft via proeverijen, etentjes in sterrenrestaurants ed.? En je bovendien persoonlijk contact hebt met de Nederlandse reisorganisatie en je reis geheel naar jouw wensen aangepast kan worden? Dan is AmbianceTravel de reisorganisatie die je zoekt!