Sfeervolle, mooi gelegen campings in Noord Spanje

Het aanbod van campings in Noord Spanje is niet zo groot. Maar toch heb ik ook hier een paar sfeervolle, niet te grote campings in een mooie omgeving gevonden. Direct aan zee. Of juist in het groene berglandschap van de Costa Verde. Kijk je met me mee?

Klik op de kaart op een specifieke camping in Noord Spanje om bij de beschrijving te komen. Of ga naar de lijst onder de kaart met alle campings in Noord Spanje (sowieso beter op een telefoon).

Wil je weten wat je kunt zien en doen in Noord Spanje? Kijk dan op de pagina die ik heb geschreven over een vakantie in Noord Spanje.

Campings in Galicië

Camping Poblado Gaivota (Galicië)

Zoek je een kleine camping in Galicië in de buurt van Playa los Catedrales? Dan kan ik de sfeervolle Camping Poblado Gaivota aan de Playa de Barreiros in de provincie Lugo warm aanraden. Deze boomrijke en kindvriendelijke camping aan zee ligt aan het 8 kilometer lange zandstrand van de Barreiros. En via een promenade loop je zo naar het kathedralen strand…

Camping Ancoradoiro (Galicië)

Camping Ancoradoiro is een kleinschalige terrassencamping in Louro (A Coruña, Galicië). De kleine camping aan zee bevindt zich in een natuurgebied, tussen twee grote  zandstranden en naast een lagune. Een rustige camping in Noord Spanje, van waaruit je heerlijk kunt wandelen, surfen en vogels kijken. Open van mei t/m september.

Camping Rapadoira-Llás (Galicië)

Ook de kleine Camping Rapadoira-Llás in Foz in de provincie Lugo in Galicië is gelegen aan zee, tussen twee zandstranden in. In een prachtige omgeving met ruwe kustlijn en bergen in het achterland. En dichtbij de uitmonding van de Foz rivier. Een heerlijke camping in Noord Spanje voor als je wilt wandelen of fietsen.

Camping Monte Cabo (Galicië)

Camping Monte Cabo is een kleine camping in Galicië, die ligt bij de kustplaats Sanxenxo in de provincie Pontevedra. Deze rustige camping aan zee wordt gerund door de Nederlanders Ellie en Piet. En is een heerlijke plek om te wandelen of aan watersport te doen tijdens je vakantie in Noord Spanje.

Camping Maceira (Galicië)

Een kleine camping in het bergachtige binnenland van Galicië is Camping Maceira in Covelo in de provincie Pontevedra. De verzorgde en sfeervolle camping met zwembad, spa en nabij zandstrand ligt aan de Tea rivier, die rijk is aan natuurlijke zwembaden en watervallen. Heerlijk voor een wandel-, fiets- of kindervakantie in Noord Spanje! Open van mei t/m half oktober.

Campings in Asturië

Camping las Hortensias (Asturië)

Een van mijn favoriete campings in Asturië is Camping las Hortensias aan het La Franca strand in Ribededeva. Want deze middelgrote camping in Noord Spanje (ca. 150 staplaatsen) is niet alleen prachtig gelegen aan een baai met zandstrand en uitzicht op klippen, maar heeft ook modern en verzorgd sanitair. Ga je met je hond op vakantie naar Spanje? Dan kun je ook op deze kindvriendelijke camping aan zee terecht. Er is geen zwembad, maar wel een speeltuin, voetbalveld en tennisbaan.

Camping Colombres (Asturië)

Camping Colombres ligt in het groene binnenland van Asturië.  De ruimte, mooie speeltoestellen en zwembaden maken deze goed verzorgde kleine camping in Noord Spanje bijzonder kindvriendelijkDe camping ligt 10min rijden van zee. En beschikt over staplaatsen, stacaravans en bungalows. Honden mogen mee in je eigen tent of caravan.

Campings in Cantabrië

Camping Caravaning Oyambre (Cantabrië)

Zoek je een camping in Cantabrië die dichtbij zee ligt? Kijk dan eens naar camping Caravaning Oyambre. Deze middelgrote kindvriendelijke camping (ca. 200 staplaatsen) is gelegen tussen de mooie plaatsen San Vicente de la Barquera en Comillas, in natuurpark Oyambre, op 1,5km van een mooi zandstrand. En heeft staplaatsen, bungalows, een buiten-en binnenzwembad, een speeltuin en een kleine fitness ruimte.

Camping El Rosal (Cantabrië)

Zoek je een camping aan de Costa Verde in Noord Spanje? Dan vind ik Camping El Rosal een topper! De goed verzorgde kleine camping in Cantabrië ligt aan de uitmonding van de San Vicente de la Barquera rivier én aan de Cantabrische Zee. Precies tussen twee stranden in. En vlakbij natuurpark Oyambre. Bovendien kun je er heerlijk surfen. De camping heeft staplaatsen en bungalows.

Camping La Barguilla

Gaat jouw hond mee op vakantie naar Spanje? Dan is Camping La Barguilla ideaal. Want honden zijn hier gratis welkom. En kinderen kunnen zich amuseren in de natuur, speeltuin en overdekte speelruimte van de boerderijcamping met restaurant in de Asón vallei in Cantabrië. Deze camping in Noord Spanje beschikt over staplaatsen, stacaravans en bungalows / appartementen.

Camping El Cares Picos de Europa (Picos de Europa)

Een andere heerlijke camping in Noord Spanje vind ik Camping El Cares Picos de Europa in Santa Maria de Valdeon (in de provincie León, net over de grens met Cantabrië). Deze gezellige kleine camping met bar en winkeltje bevindt zich in natuurreservaat Picos de Europa. En ligt in een fantastische wandel- en fietsomgeving. De camping beschikt over staplaatsen en verschillende bungalows/hutten (=cabañas).

Campings in Baskenland

Camping Portuondo (Baskenland)

Hou je van surfen of wandelen? Dan is camping Portuondo bij Mundaka dé place to be! Want deze kind-vriendelijke terrassencamping in Baskenland ligt aan de uitmonding van de Mundaka rivier, midden in biosfeerreservaat Urdaibai. De verzorgde en prachtig gelegen camping in Noord Spanje heeft 50 kampeerplaatsen, bungalows, moderne stacaravans en een zwembad.

Meer sfeervolle campings in Noord Spanje

Wil je nog meer campings in Noord Spanje zien? Kijk dan eens op de website van ANWB CampingsVacanceSelect of Canvas Holidays.

Andere sfeervolle accommodaties in Noord Spanje
Nieuwe pagina's

 1. Op avontuur in de Spaanse Pyreneeën met Locura de Vida

  Nov 15, 19 07:51 AM

  Locura de Vida organiseert prachtige sportieve activiteiten in de Spaanse Pyreneeën: canyoning, grotverkenning en meer… voor volwassenen én voor gezinnen.

  Lees meer

 2. Finca las Abubillas: luxe vakantiehuizen in natuurpark Monfragüe

  Nov 15, 19 06:16 AM

  Geniet van de luxe vakantiehuizen van Finca las Abubillas in het prachtige natuurpark Monfragüe in Extremadura! Een parel voor natuurliefhebbers en rustzoekers.

  Lees meer

 3. Slapen in een luxe boomhut in Galicië (Noord Spanje)

  Nov 12, 19 06:42 AM

  Op Spanje voor Jouw lees je waar in Galicië (Noord Spanje) je bijzonder kunt overnachten in een luxe boomhut.

  Lees meer